Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fedayn-roma

#901 Re: Serie A

Post by fedayn-roma »

Point. wrote:Oderala guzove uz 1-0 i veliku dozu srece. No haj dobro. Dobro je roma i prosla, kad skontamo kako zadnjih godina redovno primaju tri komada pa i cetiri. Do narednog ogleda. ;-) :dance:
Sad sam siguran jarane da ti nemas blage veze sta je derby i sta sa sobom nosi pobjeda ili poraz....pogotovo u Rimu. nazalost blage veze !!!!

Nema veze da li si pobjedio sa srecom ili ne, s autogolom (jel ti sta govori "Negro") ili neregularnim golom.... vazno je pobjediti... a sve ostalo su price za malu djecu...

A ako mislis da ce te nas nabusiti u sledecem, ok nema problema vazno je vjerovati... i bujrum! to znaci da cemo vas spasiti od pakla zvana serie B.... Mada mislim da cete se na kraju krajeva izvuci iz ove krize i (nazalost) serie B ostaje utopija... :) jer ekipa je bolja od barem 6/7 koje igraju u serie A, a kad bi igrali i Pandev i Ledesma bila bi jos bolja.

Ali pazi, nada zadnja umire, s onim predsjednikom i onim albancem pored njega, nikad se ne zna... mozda u januaru proda i Zaratea... :lol: :lol:

FORZA LOTITO!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Point.

#902 Re: Serie A

Post by Point. »

fedayn-roma wrote:
Sad sam siguran jarane da ti nemas blage veze sta je derby i sta sa sobom nosi pobjeda ili poraz....pogotovo u Rimu. nazalost blage veze !!!!

Nema veze da li si pobjedio sa srecom ili ne, s autogolom (jel ti sta govori "Negro") ili neregularnim golom.... vazno je pobjediti... a sve ostalo su price za malu djecu...
Ne kontam sta je pisac htjeo da kaze sa ovim. Kako si dosao od mog "pobjeda uz veliku dozu srece" do tvog zakljucka "da ja nemam blage veze sta je derbi"? Sta bolan brbljas? :D Al eto ti mi reci sta znaci pobjeda u derbiju :thumbup:
A ako mislis da ce te nas nabusiti u sledecem, ok nema problema vazno je vjerovati... i bujrum! to znaci da cemo vas spasiti od pakla zvana serie B.... Mada mislim da cete se na kraju krajeva izvuci iz ove krize i (nazalost) serie B ostaje utopija... :) jer ekipa je bolja od barem 6/7 koje igraju u serie A, a kad bi igrali i Pandev i Ledesma bila bi jos bolja.

Ali pazi, nada zadnja umire, s onim predsjednikom i onim albancem pored njega, nikad se ne zna... mozda u januaru proda i Zaratea... :lol: :lol:

FORZA LOTITO!!!! :mrgreen: :mrgreen:
Dok je Lotito i albino albanao sve je moguce. ;-)

ps. A kako mi Negro nista ne govori. Dje me nadje :D . Jel to onaj sto gladijatoru tittiju govori "parla italiano", jel, da te citav svijet razumije :D
Mikado

#903 Re: Serie A

Post by Mikado »

Ja lude utakmice u Cagliariu. :D
Charuga
Globalni moderator

#904 Re: Serie A

Post by Charuga »

90' Bari [3 - 1] Juventus
7' [1 - 0] R. Meggiorini
23' [1 - 1] D. Trezeguet
44' [2 - 1] P.V.D.S. Barreto (pen.)
81' [3 - 1] S.B. Almiron

Izgleda da ce Milan biti jedini konkurent Interu za titulu .. :mrgreen:
cyprus

#905 Re: Serie A

Post by cyprus »

Ja konto Juve jak :oops:

PS Inter (ni) ove sezone nema konkurenciju u Italiji :oops:
KPNCTNJAH

#906 Re: Serie A

Post by KPNCTNJAH »

Juventus opet dijeli porcije :lol:
2407

#907 Re: Serie A

Post by 2407 »

Plavih_11 wrote:90' Bari [3 - 1] Juventus
7' [1 - 0] R. Meggiorini
23' [1 - 1] D. Trezeguet
44' [2 - 1] P.V.D.S. Barreto (pen.)
81' [3 - 1] S.B. Almiron

Izgleda da ce Milan biti jedini konkurent Interu za titulu .. :mrgreen:

Pffffffff :? :? :?
Juventus igrao i stvarao prilike a Bari davao golove. Ovako kada se pogleda rezultat odigrali su katastrofalno, medjutim da li su ovako igrali u zadnjih 5-6 utakmica jos uvijek bi bili u CL-u i puhali bi Interu za vrat :|

#908 Re: Serie A

Post by profil »

KPNCTNJAH wrote:Juventus opet dijeli porcije :lol:
:D Obarishe ih 8)
Van Halen

#909 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Luda utakmica Cagliari-Napoli, pa nek neko kaže da talijani igraju ružan fudbal.

#910 Re: Serie A

Post by profil »

Van Halen wrote:Luda utakmica Cagliari-Napoli, pa nek neko kaže da talijani igraju ružan fudbal.
Ja levat odgledo prvo poluvrijeme samo. Kad ono u drugom :shock: pu jebem ti :-)
2407

#911 Re: Serie A

Post by 2407 »

Van Halen wrote:Luda utakmica Cagliari-Napoli, pa nek neko kaže da talijani igraju ružan fudbal.
Ista je bila i Bari - Juve, potpuno otvoreno igrali i jedni i drugi.
Globus

#912 Re: Serie A

Post by Globus »

Debili mrtvi onaj Cagliari jebote za stoju me skinuse nisu mogli zabit jedan na poluvremenu a kasnije tri dadose :D
Petit_Beurre

#913 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

cyprus wrote:Ja konto Juve jak :oops:

:-)
cyprus

#914 Re: Serie A

Post by cyprus »

Petit_Beurre wrote:
cyprus wrote:Ja konto Juve jak :oops:

:-)
:oops: :D Zar nije tako?
Petit_Beurre

#915 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Htio sam reći Milan, al prešutiću ovo kolo :oops: :mrgreen:

#916 Re: Serie A

Post by profil »

Ali fakat, nijedan kiks Intera u ovoj sezoni nisu iskoristili kako treba. Rekoh ja da ce Juve sjebat onu pobjedu iz proslog kola, protiv neke slabije ekipe. Znaci iskoriste jedno kolo, sjebu sljedece. Mislim, meni ne smeta :D ali nije zanimljivo.
Petit_Beurre

#917 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Jednostavno ova ekipa nema tu širinu da igra dobar fudbal na duži period, konstantno. I to je teška istina.

Kada bi Milan doveo nekolicinu dobrih igrača ove zime/ljeta, Juventus prestao kupovati nepotrebne igrače, a Inter konačno nešto uradio u Evropi, te zajedno sa Romom,LAziom,Fiorentinom i ostalim klubovima vratili bi Seriu A u vrh svjetskog fudbala, gdje joj je s obzirom na tradiciju i mjesto.

#918 Re: Serie A

Post by profil »

Cinjenica je da sa talijanski klubovi ponasaju malo neozbiljno prema svojoj tradiciji. Ne samo klubovi pojedinacno, nego svi zajedno, skupa sa savezom Nevjerovatan je to potencijal u klubovima. Trojka Milan, Juve, Inter, rimljani Roma i Lacio, Fiorentina, pa onda Sampdoria, Genova, Udinese (ovi su tek fenomen sa proizvodnjom/preprodajom igraca), Palermo.. Prosto je nevjerovatno da su dosli u situaciju da im svabe prijete, ali svabe imaju organizaciju (uzgred puno zdraviju od engleza) i lagano koracaju naprijed. Talijanima treba malo vise organizacije, a malo manje mafije u fudbalu.
Petit_Beurre

#919 Re: Serie A

Post by Petit_Beurre »

Možda fali malo magije od stare garde. Da je Arrigo Sacchi jos uvijek terner, da je Capello u Italiji pa još mnogi drugi to bila jedna fantazija. Možda je Galliani i u pravu kad kaže da jedina prednost npr Španije nad Italijom je porezni sistem koji je višestruko blaži, ali evo i to se mijenja. FIGC se mora potruditi organizaciono da Serie A opet bude najatraktivnija liga na svijetu, jer izgubila na tome. Loši stadioni uveliko su krivci tomu, slaba posjeta itd. Treba nam bum, kao onaj sredinom '80-tih.
scheph

#920 Re: Serie A

Post by scheph »

Korupcija, kriminal, namjestanje utakmica i poluprazni stadioni su najveci faktori zbog cega je Serie A vec 4-5 godina u krizi. I zbog toga i njihova reprezentacija je puno slabija nego prije 4 godine. Bundesliga je vec za petama i cisto sumljam da ih nece preteci. Puno je to ozbiljnije organizovano u Njemackoj. I jos nesto, stadioni u Italiji su u ocajnom stanju, stari su, propadaju i trebaju hitnu rekonstrukciju.
Globus

#921 Re: Serie A

Post by Globus »

Veceras x/x i seria a mi je najdraza liga :D
Mikado

#922 Re: Serie A

Post by Mikado »

Pobjedi Lazio nakon 13 kola cekanja i to nakon sto su pobjedili u prva 2 kola...
2407

#923 Re: Serie A

Post by 2407 »

Globus wrote:Veceras x/x i seria a mi je najdraza liga :D
Koliko KM ti je draga :P :)
Petit_Beurre wrote:Jednostavno ova ekipa nema tu širinu da igra dobar fudbal na duži period, konstantno. I to je teška istina.

Kada bi Milan doveo nekolicinu dobrih igrača ove zime/ljeta, Juventus prestao kupovati nepotrebne igrače, a Inter konačno nešto uradio u Evropi, te zajedno sa Romom,LAziom,Fiorentinom i ostalim klubovima vratili bi Seriu A u vrh svjetskog fudbala, gdje joj je s obzirom na tradiciju i mjesto.

Od slijedece sezone klubovi iz Serie A se odvajaju od ovih iz B, tako sto nece djeliti prihode od tv prava s njima, a sve to po ugledu na englesku premier ligu. Ne znam tacno sve detalje oko toga, ali znam da je prosle sezone 19 od 20 klubova iz Serie A (Lecce nije) potpisalo pristanak. Mislim da ovo nece dati rezultata u prvoj sezoni ali bi moglo veoma uskoro se poceti pozitivno odrazavati na talijanski fudbal. Ponavljam da ne znam sve detalje oko ovoga, pa ako ima neko ko bolje zna da nam svima razjasni.

Sto se tice stadiona Juventus je tu preduzeo prvi korak tako sto gradi svoj vlastiti stadion(ostali stadioni u Italiji su javni) i postoji naznaka da i drugi klubovi ce se odvaziti na ovakav korak.

Privatizacija i velika ulaganja u Engleskoj su ucinila svoje, ali pocinju i uzimati danak, ocigledan primjer je finansijska kriza i kriza rezultata Lpool-a o cemu je juce Benitez prvi put javno govorio. Ista sudbina moze zadesiti mnoge engleske klubove. Ko visoko leti nisko pada.
Pozdrav za sve ljubitelje Serie A i italijanskog nogometa :thumbup:

#924 Re: Serie A

Post by profil »

2407 wrote: Privatizacija i velika ulaganja u Engleskoj su ucinila svoje, ali pocinju i uzimati danak, ocigledan primjer je finansijska kriza i kriza rezultata Lpool-a o cemu je juce Benitez prvi put javno govorio. Ista sudbina moze zadesiti mnoge engleske klubove. Ko visoko leti nisko pada.
Pozdrav za sve ljubitelje Serie A i italijanskog nogometa :thumbup:
Upravo zbog ovoga sam rekao da je to kod svaba zdravije, jer je to oko ulaganja i udjela u vlasnistvu kluba drugacije regulisano. Jos su u zadnjem periodu imali "srecu" da organizuju SP sto je rijesilo eventualne probleme oko stadiona, mada i sada rade na mnogim.

Kao sto rekoh, talijani moraju uraditi sistematske promjene da bi se rezultatski odrzali ispred svaba, a organizaciono su jedno desetak godina iza.
Van Halen

#925 Re: Serie A

Post by Van Halen »

Talijani su 1990 u vrijeme organizovanja svjetskog prvenstva bili na vrhuncu svoje moći. Vrhunski stadioni, sa vrhunskim ekipama (Milan,Juve,Napoli,Sampdoria), nakon toga polahko dolazi do pada koji traje i sada.
Post Reply