Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#901 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by *mima* »

Nemam pojma....tako sad cuh....... :-)
drndalo

#902 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

A tu nemaju ogranicenja ? Dal' to znaci da 34-ca taxista npr. iz Novog grada mogu napraviti Taxi Novi grad ???
helpdesk1

#903 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by helpdesk1 »

Kaže mi jaran iz SA taxija da su to udruženje napravili oni koji duguju bruku love za porez i ostale troškove. Baš me zanima kako će im Hadžibajrić halalit dugove i kako će im on dati dozvolu kad iste izdaje Kanton?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#904 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by PipiDugaDevetka »

Zox wrote:
Vrteska wrote:Samo da pohvalim Kale taksi - sinoc sam usla i nakon voznje izdan mi je racun, bez pitanja, to mi se po prvi put desilo sa bilo kojim taksi prijevoznikom (i tek sam tad vidjela koliko me Sarajevo taksi pljackao za istu relaciju). I ciko je bio pravo ljubazan i susretljiv, nakon svih losih iskustava sa taksistima, bas me prijatno iznenadio. :-D
Mislim da nas je sinoc vozio isti taksista :) i od mene pohvala.
Je li tzv. fiskalni račun ili obični nota račun? Pohvala i od mene ako je fiskalni. Gazda znači ulaže u tehniku, misli na moju peMziju,...fala mu za to.
Skyfox

#905 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Skyfox »

koliko sam sinoc vidio taxisti bez TA tablica i dalje sveprisutni, toliko o akciji
azdralovic

#906 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

PipiDugaDevetka wrote:
Zox wrote:
Vrteska wrote:Samo da pohvalim Kale taksi - sinoc sam usla i nakon voznje izdan mi je racun, bez pitanja, to mi se po prvi put desilo sa bilo kojim taksi prijevoznikom (i tek sam tad vidjela koliko me Sarajevo taksi pljackao za istu relaciju). I ciko je bio pravo ljubazan i susretljiv, nakon svih losih iskustava sa taksistima, bas me prijatno iznenadio. :-D
Je li tzv. fiskalni račun ili obični nota račun? Pohvala i od mene ako je fiskalni. Gazda znači ulaže u tehniku, misli na moju peMziju,...fala mu za to.
primjetio sam kod nekih, sad ne znam jeli bas kale, ne upamtih, da im odmah po zavrsetku voznje, kad pritisnu placanje na taksimetru stampa racun, pa sta ce onda kad ga vec stampa da ga i daju kome treba :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#907 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

azdralovic wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
primjetio sam kod nekih, sad ne znam jeli bas kale, ne upamtih, da im odmah po zavrsetku voznje, kad pritisnu placanje na taksimetru stampa racun, pa sta ce onda kad ga vec stampa da ga i daju kome treba :D
Barem se neko trudi da poštuje zakone države koja i ne stoji baš dobro. Znači da GAZDA ISTINSKI VOLI BOSNU I HERCEGOVINU. Pohvala za sve taxi vlasnike koji su tako organizovani da odmah izdaju fiskalne račune.
Za sada znam da KALE TAXI izdaje račune, pa samo njih zovem. Koji im je pozivni broj telefona?

Edit: Da ne bi bilo ''napadne'' reklame...Snaći ću se uz pomoć Google-a, pa ne treba broj telefona.
dragonz

#908 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dragonz »

Sarajevo Taxi (+387) 33 1515; 660 970; 660 666
Žuti Taxi (+387) 33 663 555; 657 307; 618 912
Crveni Taxi (+387) 33 760 600; 468 728; 61 468 728; 61 760 600
Samir i Emir Taxi (+387) 33 1516; 220 105
Kale Taxi (+387) 33 570 900; 570 901
Paja Taxi (+387) 33 1522; 412 555
Boss Taxi (+387) 33 531 200

lista je sa sonara
Jon Spencer

#909 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

PipiDugaDevetka wrote:
Zox wrote:

Sjajan je Kale!
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /110708088
Voli ovu drzavu i postuje njene zakone kao i predstavnike reda i mira. A mislim da porez plaća duplo, to sve iz ljubavi prema državi i pravnom poretku!
PipiDugaDevetka

#910 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Jon Spencer wrote: Sjajan je Kale!
Voli ovu drzavu i postuje njene zakone kao i predstavnike reda i mira. A mislim da porez plaća duplo, to sve iz ljubavi prema državi i pravnom poretku!
Objavljeno 08.07.2011. u 13:50 | Komentari: 54 Nisu imali licencu i tablice
Sarajevo: Taksista priveden zbog "pasivnog otpora"
Sarajevska policija lišila je slobode taksistu S. E, jer ih je sprečavao u obavljanju dužnosti, rekao je za Sarajevo-x.com Fatmir Hajdarević, glasnogovornik policije MUP-a KS.
Valjda je do sada riješio te probleme sa ''radnom dozvolom''.

Svejedno, sviđa mi se ovo davanje fiskalnog računa mušterijama. Kada se budem vozio Kale-taxijem na kraju vožnje ću zatražiti DOKAZ DA ''KALE TAXI'' VOLI BIH. Čak bih mu savjetovao da to i napiše na isprintanim fiskalnim računima da je to dokaz da ''KALE TAXI'' voli BiH.
Jon Spencer

#911 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

PipiDugaDevetka wrote:
Jon Spencer wrote: Sjajan je Kale!
Objavljeno 08.07.2011. u 13:50 | Komentari: 54 Nisu imali licencu i tablice
Sarajevo: Taksista priveden zbog "pasivnog otpora"
Sarajevska policija lišila je slobode taksistu S. E, jer ih je sprečavao u obavljanju dužnosti, rekao je za Sarajevo-x.com Fatmir Hajdarević, glasnogovornik policije MUP-a KS.
Valjda je do sada riješio te probleme sa ''radnom dozvolom''.

Svejedno, sviđa mi se ovo davanje fiskalnog računa mušterijama. Kada se budem vozio Kale-taxijem na kraju vožnje ću zatražiti DOKAZ DA ''KALE TAXI'' VOLI BIH. Čak bih mu savjetovao da to i napiše na isprintanim fiskalnim računima da je to dokaz da ''KALE TAXI'' voli BiH.
Ma džaba je tebi objašnjavati. Taj lik ima 4 licence i radi sa 40 vozila što predstavlja sve osim poštenog rada i ljubavi prema domovini! Obrati pažnju na cesti ćeš u zadnje vrijeme vidjeti njegova vozila išarana brojevima telefona ispisano kale taxi ali nema firme na krovu!? Zašto? Vjerovatno jer radi pošteno pa se ne boji da ga inspekcija ne kazni zbog tolike ljubavi prema domovini. Čak je na jednom vozilu na zadnjoj šajbi ispisao rent a car! Kao ne bavi se taxiranjem nego je to rent a car. A to što si dobio je račun koji nema veze sa fiskalnim. Kupiš printer i nakačiš na taximetar. Razmisli odkud fiskalna kasa u nelegalnom vozilu? Ako te put nanese na Novu Breku gore se skupljaju kod gornje okretaljke busa pogledaj koliko vozila ima TA-tablice i na koliko vozila je postavljena firma na krovu! Ili ga jednostavno pozovi pa vidi hoće li vozilo koje ti dođe na adresu imati firmu na krovu i taxi tablice.
PipiDugaDevetka

#912 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Moguće je sve,...pripaziću na te detalje. Pa, što sve gazde ne izdaju fiskalne račune kada postoji tehnička mogućnost?

Ja gorivo točim samo na pumpama gdje ne trebam pitati za račun, nego moram sam otići do kase da platim. Tako se barem nadam da je manje ''mutljavine'', mada nisam siguran da je to tako. I fiskalne kase imaju namjernih mana, s obzirom da sam neki dan putem radio-vijesti čuo da je Bevandina porodica ''poklopila'' biznis sa fiskalnim kasama.
Jon Spencer

#913 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

PipiDugaDevetka wrote:Moguće je sve,...pripaziću na te detalje. Pa, što sve gazde ne izdaju fiskalne račune kada postoji tehnička mogućnost?

Ja gorivo točim samo na pumpama gdje ne trebam pitati za račun, nego moram sam otići do kase da platim. Tako se barem nadam da je manje ''mutljavine'', mada nisam siguran da je to tako. I fiskalne kase imaju namjernih mana, s obzirom da sam neki dan putem radio-vijesti čuo da je Bevandina porodica ''poklopila'' biznis sa fiskalnim kasama.
Prema zakonu o fiskalizaciji sve ove privatne firme moraju ugraditi fiskalnu kasu u vozila do nekog roka, ne znam tačno ali je ublizu. Znači d.o.o. taxi firme u koje spadaju sve one koje imaju više vozila i radnika su dužne uskoro ubaciti fiskalne kase. E sad i tu će se vjerovatno muljati sa duplim taximetrima i računima (tipa jedan taximetar je nakačen na kasu a onaj drugi na divljaka pa vozač ukuca na fiskalnu svaku desetu vožnju). Ali to sužava prostor za malverzacije jer se sve to može provjeriti prilikom kontrole, a bogami neće moći, lupam, ni 9 prijavljenih vozača raditi na 40 vozila 24 sata dnevno. E sad ti prekšaji nisu više tako bezazleni jer spadaju pod utaju poreza pa ako se bude kontrolisalo kako treba, sumnjam da će gazde tolko rizikovati i loviti u mutnom.
Obskurni

#914 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Obskurni »

Jel to misliš da nece naci nacin da naprave malverizacije neke ?
PipiDugaDevetka

#915 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Obskurni wrote:Jel to misliš da nece naci nacin da naprave malverizacije neke ?
To, da će biti prevara i mutljavine, biće sigurno, što ne znači da ne treba regulisati nekim pravilima, zakonima,...
Slijedi vječna igra ''žandara i lopova''.
baustelac

#916 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by baustelac »

holowey

#917 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by holowey »

baustelac wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/taksista ... /120504013
Sta reci osim bagra
Dodao je kako je ružna praksa taksista na aerodromu jedno vrijeme bila prestala, ali da im je u posljednje vrijeme opet prijavljeno nekoliko situacija kakvu je imao naš čitatelj. "Mi se borimo protiv takvih pojava i učinit ćemo sve da ih bude što manje, odnosno da ih nikako ne bude", zaključio je Suljagić.
ubuduce ce se potruditi da bude sto manje prijavljenih takvih slucajeva :lol:
PipiDugaDevetka

#918 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

holowey wrote:
baustelac wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/taksista ... /120504013
Sta reci osim bagra
Dodao je kako je ružna praksa taksista na aerodromu jedno vrijeme bila prestala, ali da im je u posljednje vrijeme opet prijavljeno nekoliko situacija kakvu je imao naš čitatelj. "Mi se borimo protiv takvih pojava i učinit ćemo sve da ih bude što manje, odnosno da ih nikako ne bude", zaključio je Suljagić.
ubuduce ce se potruditi da bude sto manje prijavljenih takvih slucajeva :lol:
Trebao je još samo dodati: Majke mi!
Edin H.

#919 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

E sada treba pratiti sta ce se desavati, da li postoji zelja nadleznih da se ovaj problem koji pravi izuzenu stetu imidzu grada, eliminise.
johnnykola

#920 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by johnnykola »

vec sam davno pisao pa da ponovim, cini se da nije zgorega:

ljudi danaske odu za kinu pa se pesice zapute u tibet. sve si isplaniraju.
imaju informacije, mobitele, gps-ove, gprs-ove, mape... boga oca.
za mnoge destinacije znaju da su se ubile za toga da ih neko opljacka.
pa zasto je onda tesko tim turistima saznati da sarajevski taksisti darace?
da samo 2 minuta guglaju naci ce put do trole koji iznosi bukvalno kilometar i pol.
20 minuta, maksimalno, pjesice. karta 1,8km. ne samo to, more sam strejndzera
vidio u 103-ci. znaci da su neki i guglali. ;-)

naravno, bez obzira na sve ovo sto sam napisao, ovakvo ponasanje taksista dodatno srozava ovaj nas
klicak od palanke.
Edin H.

#921 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Pravda za Muhameda Dzebu :oops:
PipiDugaDevetka

#922 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

1. Re: Nearest LARGE airport with good connections, fromSarajevo

May 05, 2012, 3:00 PM

I am not sure am I understood what you want, but nearest airports with good connection with NY are:
Zagreb (Croatia, capital), Budapest (Hungary), Belgrade=Beograd (Serbia, capital), Dubrovnik (Croatia), Vienna (Austria), all airports in Italy....Flights by ''Malev'' Hungarian company are the most cheap. There is direct line Istambul - Sarajevo.

Sarajevo-taxi compay at the airport SJJ use to cheat travellers.

Welcome!
Stranci znaju da SARAJEVO - TAXI vara putnike. Sve češće i oni odu izvan ograde, pa sačekaju Crveni ili koji drugi taxi. Ili hvataju trolu, uglavnom izbjegavaju Sarajevo-TAXI.
demetra22

#923 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by demetra22 »

.
Last edited by demetra22 on 07/05/2012 09:58, edited 1 time in total.
demetra22

#924 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by demetra22 »

demetra22 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
1. Re: Nearest LARGE airport with good connections, fromSarajevo

May 05, 2012, 3:00 PM

I am not sure am I understood what you want, but nearest airports with good connection with NY are:
Zagreb (Croatia, capital), Budapest (Hungary), Belgrade=Beograd (Serbia, capital), Dubrovnik (Croatia), Vienna (Austria), all airports in Italy....Flights by ''Malev'' Hungarian company are the most cheap. There is direct line Istambul - Sarajevo.

Sarajevo-taxi compay at the airport SJJ use to cheat travellers.

Welcome!

Stranci znaju da SARAJEVO - TAXI vara putnike. Sve češće i oni odu izvan ograde, pa sačekaju Crveni ili koji drugi taxi. Ili hvataju trolu, uglavnom izbjegavaju Sarajevo-TAXI.
Stranci uveliko pricaju o stoci iz Sarajevo taksija. :x

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... ajevo.html
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#925 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Truba »

dobar glas daleko se čuje
al loš još dalje
Post Reply