Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Mahalac

Post by Mahalac »

Heilaga, jednu su dva, :faraon1:
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Image

ko kaze da nije piramida, nek se ispita sta mu je sa vidom, mozda trebaju naocale ko dn od galona ??? :D
.:Dado:.

Post by .:Dado:. »

bravo majstore, odlican prikaz. hrpa nas tu u uredu svakodneno prati kaj se dogadja na nalazistu i sad nam je puno jasnije. drzimo fige! pozdrav! dado, zagreb.
.:Dado:.

Post by .:Dado:. »

i samo da vas podjetim na jedno, nemojte to nikada smetnuti s uma, biti bosancem, dobrim bosnjanom, nije stvar nacionalnih i religijskih kutijica koje postoje samo nasim glavama, biti dobrim bosnjanom to je stvar-duha. i to jesi il nisi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Image
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

znal ko, gdje se moze skinuti semirovo gostovanje na radio televiziji republike mrske?
ili ako je imo ko skinutu ,neka je postavi...
wels

Post by wels »

la mela wrote:Pa ima ih jos koji bi se seksualno svetili i polno opstili na Semirovoj piramidi, dizali muzeje u zrak, prijetili (wells, el-bosniaco, hrasno38). Visokobrazovani i tolerantni rodoljubi.

Ja razumijem da je u Bosni vrlo nezgodno,ponekad cak i opasno otkrivati seksualna opredjeljenja.
Mogao si na PP zatrazit to sto zelis.
Samo da znas da popust vishe ne vazi.
ludost

Post by ludost »

wels wrote:
la mela wrote:Pa ima ih jos koji bi se seksualno svetili i polno opstili na Semirovoj piramidi, dizali muzeje u zrak, prijetili (wells, el-bosniaco, hrasno38). Visokobrazovani i tolerantni rodoljubi.

Ja razumijem da je u Bosni vrlo nezgodno,ponekad cak i opasno otkrivati seksualna opredjeljenja.
Pa s obzirom da u kontekstu Bosanske Piramide sve više nestaje granice između patriotizma i spolnog čina, predlažem da se termin rodoljub preinači u rodoguz.
wels

Post by wels »

ludost wrote:
wels wrote:

Pa s obzirom da u kontekstu Bosanske Piramide sve više nestaje granice između patriotizma i spolnog čina, predlažem da se termin rodoljub preinači u rodoguz.

Prava ludost bi bila radoguz.
artzy

Post by artzy »

ludost wrote:
wels wrote:

U ovom slucaju guzoljub...?
ludost

Post by ludost »

a može i rodojeb, ali to je već pomalo hard-core.. to je ono kad vas neko patriotski prči u zdrav mozak.. znate već, zar ne?
UBL

Post by UBL »

Ja sam vjerovatno jedini koji je ispocetka vjerovao da stvarno postoji ta jebena piramida, a sad bas vise i nisam tako siguran. Mislim, definitivno je to neko vazno otkrice u pitanju, a da li je bas piramida, moguce ali nisam vise 100% ubijedjen. Znam da je to pozitivna stvar za nasu zemju i sve to, ali kad vidim ove neke slike iskopina malo se obeshrabrim. Otkrije se hrpa kamenja na prostoru dimenzije 5 sa 5, a nidje kamenja van tog prostora. Kad covjek vidi piramide u juznoj americi i egiptu, tamo sve kameni blokovi iste velicine, a ovdje nesto nidje veze, cas ravno, cas stepenasto, blokovi svih velicina i oblika. Ovo je ono cisto laicki jer nemam pojma o piramidama, nikad nisam vidio uzivo ni jedne, ali mi ovdje nesto ne stima sasvim. Naravno, volio bih da se varam.
black

Post by black »

zamolio bih pojedince da malo pripaze na rijecnik!
wels

Post by wels »

ludost wrote:a može i rodojeb, ali to je već pomalo hard-core.. to je ono kad vas neko patriotski prči u zdrav mozak.. znate već, zar ne?
Kod nas??? :?

Ne valjaj gluposti.
ludvig

Post by ludvig »

Piramidos wrote: p.s. ludvig ti je malo pretjerao kod onog malog na blogu sa onim spermatozoidnim zadovoljavanjem.[/b]
Za ovo podlo i primitivno podmetanje trazim od moderatora da forumasa Piramidos, ocitog spamera i trola, maknete sa ovog foruma, a sve u cilju zadrzavanja zdrave diskusije.

Hvala
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Semire uz tebe smo!!
Ko sisa zemlje koje piramide nemaju
:-D
ludost

Post by ludost »

black wrote:zamolio bih pojedince da malo pripaze na rijecnik!
pa baš smo ga pripazili - pošli da ga proširimo..
vidim da se moderator ovdje pali tek na moj francuski..
quel surprise..
wels

Post by wels »

ludost wrote:
black wrote:zamolio bih pojedince da malo pripaze na rijecnik!
pa baš smo ga pripazili - pošli da ga proširimo..
vidim da se moderator ovdje pali tek na moj francuski..
quel surprise..
Za ovo podlo i primitivno podmetanje trazim od moderatora da forumasa Piramidos, ocitog spamera i trola, maknete sa ovog foruma, a sve u cilju zadrzavanja zdrave diskusije.

Hvala
A ovaj ludost se vec pohabao podmecuc.Podmetac koji ni pod pivu nije za poturit.
ludost

Post by ludost »

wels wrote:A ovaj ludost se vec pohabao podmecuc.Podmetac koji ni pod pivu nije za poturit.
Dođe mi da se sad nadovežem na ovo podmetanje u kontekstu teme.. :D
Hadzi-Murat

Post by Hadzi-Murat »

UBL wrote:Ja sam vjerovatno jedini koji je ispocetka vjerovao da stvarno postoji ta jebena piramida, a sad bas vise i nisam tako siguran...
:lol: :lol: :lol:

...Bosna je zemlja apsurda...

Ova tema je stvarno relaksirajuca...

Ma nek se kopa...nek se nesto desava u ovoj zemlji...pa cemo da vidmo na sta ce izaci...
ludost

Post by ludost »

OK, evo jedno ozbiljno pitanje u kontekstu teme..

Evo već treći dan se poziva na demonstracije ispred Zemaljskog muzeja. Zašto se Semir Osmanagić i njegova Fondacija još nisu službeno izjasnili (prihvatili ili ogradili) o tome?

Nije da ih se baš nikako ne tiče..
wels

Post by wels »

Pa ako se demonstracije odrze mozda se i oglasi, ovako ... bezveze
vedderedi

Post by vedderedi »

Mislim da bi te demonstracije bile prava glupost!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

UBL wrote:Ja sam vjerovatno jedini koji je ispocetka vjerovao da stvarno postoji ta jebena piramida, a sad bas vise i nisam tako siguran. Mislim, definitivno je to neko vazno otkrice u pitanju, a da li je bas piramida, moguce ali nisam vise 100% ubijedjen. Znam da je to pozitivna stvar za nasu zemju i sve to, ali kad vidim ove neke slike iskopina malo se obeshrabrim. Otkrije se hrpa kamenja na prostoru dimenzije 5 sa 5, a nidje kamenja van tog prostora. Kad covjek vidi piramide u juznoj americi i egiptu, tamo sve kameni blokovi iste velicine, a ovdje nesto nidje veze, cas ravno, cas stepenasto, blokovi svih velicina i oblika. Ovo je ono cisto laicki jer nemam pojma o piramidama, nikad nisam vidio uzivo ni jedne, ali mi ovdje nesto ne stima sasvim. Naravno, volio bih da se varam.
Dobio si najvise sto si mogao da dobijes takvim stavom:

Poceo si da mislis svojom glavom i potpuno je nebitno sta ce na kraju od svega ispasti! Bitno je da si postao kritican prema onome sto vidis i onome sto cujes.
Razlika izmedju kritike i kritizerstva je ogromna i ti samo zelis vidljive dokaze.
Nista lose u tome!
Naprotiv!

Sve u svemu, svaka cast @UBL! :thumbup:
forUMASH

Post by forUMASH »

....jedno pitanje.......ako Visocica nije brdo, nego je piramida, kakva je sila navukla onoliku zemlju na nju i kako.... :shock: :shock: :shock:
....do sada, koliko sam ja skole zavrsio, uvijek sam ucio da prirodni procesi zemlju vuku odozgo prema dole.......kod nas vazda nesto naopako......jel' ona silna zemlja sto, ko biva, prekriva piramidu s neba pala ili je neko dovukao.....
Locked