Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
poznanik

#901 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

*mima* wrote:
poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"... :D A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... :D

tako sam ja u neka doba sjela na pod pored stola i zovem konobara.......daj mi jos jednu da popijem s nogu.......
Pa tad je sramota bilo reći s guzice :D

šala, naravno :D
South Blue Mama

#902 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by South Blue Mama »

muha_sa wrote:
South Blue Mama wrote:hajd' Boga ti poznanik, jah Zmajevac, jah Zlatiste, kako god ono je mrijestiliste

Muha - tata mi je u taj vakat radio u Kristalu :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

joooooooooooooojjjjjjjjjjjjj :-) Zlatište :lol: lapsus u pisanju--a nije ni cudo kad sam metuzalemcina fosilna :lol:

-mamice-Kristal je bio u taj vakat :thumbup: hem dobra usluga-hem lijepo za sjest-hem bez belaja :)
-evo sijaset :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: za maju princezu :-D

sve citam a niko da spomene Kiki, na njegovom mjestu je sada Mishel meni se cini
*mima*

#903 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

poznanik wrote:
*mima* wrote:
poznanik wrote:Nije "kafić", ali je u kontekstu teme, jer, kad već spominjemo Čolu, Pinju, Staku itd. red je da spomenemo i "Jekovac". Sjećam se kao dijete da je tu vikendom bila muzika u živo, čak neki pričaju da je tu zapjevala i Silvana Armenulić, i da je skoro redovno bilo "flaša u letu"... :D A dole ispod, na stijeni, redovno su se okretala 2-3 ražnja... :D

tako sam ja u neka doba sjela na pod pored stola i zovem konobara.......daj mi jos jednu da popijem s nogu.......
Pa tad je sramota bilo reći s guzice :D

šala, naravno :D

:lol: ......iznosili su nas iz kafana.......dodje taxi pred kucu.....snijeg napado.....pomaze taksista da otvori vrata....ja samo upadnem u snijeg.... :lol:
Last edited by *mima* on 20/12/2011 12:33, edited 1 time in total.
muha_sa

#904 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

South Blue Mama wrote:
sve citam a niko da spomene Kiki, na njegovom mjestu je sada Mishel meni se cini
-deder me podsjeti na to Kiki :) jesam li šta pobrko il je na tom mjestu bila prodavnica Kraš :?:
South Blue Mama

#905 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

ja znam da je bio kafic Kiki, tata mi tu smunt'o mater, i mene su tamo vodili :D doduse to je bilo sredinom 70-ih valja se toga sjetiti :D
muha_sa

#906 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

South Blue Mama wrote:ja znam da je bio kafic Kiki, tata mi tu smunt'o mater, i mene su tamo vodili :D doduse to je bilo sredinom 70-ih valja se toga sjetiti :D
zadeverala si men :lol: -cijelo vrijeme vracam film ne bil mi se slika ukazala :lol: a jako mi poznato to Kiki--valjda što je u komšiluku bila ta prodavnica slatkiša i kiki boba :lol:
South Blue Mama

#907 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

fino cu ja tatu pitati jesu li to oni meni nesto smaslali :lol:

al' fakat znam da su iks puta spominjali taj Kiki, cak je jednom on izofiro mamu kako ga je smaslala da je izvrnula nogu na treningu i da nece izaci a on je kuzio iz Kikia kako sa rajom hoda po gradu :lol:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#908 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by enko 1964 »

*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova :?
Ne znam ko je bio vlasnik ali bio je iznad domova na Bjelavama restoran sa muzikom.
Mislim da se zvao "YU" ili tako nekako.
*mima*

#909 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

enko 1964 wrote:
*mima* wrote:Sta je Softa drzo kod st.domova :?
Ne znam ko je bio vlasnik ali bio je iznad domova na Bjelavama restoran sa muzikom.
Mislim da se zvao "YU" ili tako nekako.

to je drzo Remzo......i sad nesto stalno otvara
poznanik

#910 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

*mima* wrote:
enko 1964 wrote:Ne znam ko je bio vlasnik ali bio je iznad domova na Bjelavama restoran sa muzikom. Mislim da se zvao "YU" ili tako nekako.
:D jutros mu stajao ispred kuće, ne izgleda da nešto "radi"...ali, još uvijek iznutra dopire onaj ustajali nikotinski dim... :D
*mima*

#911 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

poznanik wrote:
*mima* wrote:
enko 1964 wrote:Ne znam ko je bio vlasnik ali bio je iznad domova na Bjelavama restoran sa muzikom. Mislim da se zvao "YU" ili tako nekako.
:D jutros mu stajao ispred kuće, ne izgleda da nešto "radi"...ali, još uvijek iznutra dopire onaj ustajali nikotinski dim... :D

jesi u Remzinoj mahali.... :D
poznanik

#912 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

haman :D
poznanik

#914 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by poznanik »

Da li je neko slučajno dolazio u jednu malu bosansku kafanu, na izlazu iz Kolobare je bila, uz malu obućarsku radnju, a iza leđa joj bila "Mirela"?
Edin H.

#915 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Edin H. »

poznanik wrote:Da li je neko slučajno dolazio u jednu malu bosansku kafanu, na izlazu iz Kolobare je bila, uz malu obućarsku radnju, a iza leđa joj bila "Mirela"?
Sta izlazio, ..... :D , znate vec sta mislim :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#916 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

poznanik wrote:Da li je neko slučajno dolazio u jednu malu bosansku kafanu, na izlazu iz Kolobare je bila, uz malu obućarsku radnju, a iza leđa joj bila "Mirela"?
Nisam :)
A jel ko izlazio u jedan restorančić u Holidaju (nije nacionalni), nego bio dole gdje je poslije (ili prije :zoka: ) bila slastičarna. Dakle u sadašnjim parametrima desno od donje kafane iz pravca grada. Bilo predobro. Elegantno, lijepo, fina klopa... super..
Doda37

#917 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Doda37 »

KatarinaKosaca wrote:
A jel ko izlazio u jedan restorančić u Holidaju (nije nacionalni), nego bio dole gdje je poslije (ili prije :zoka: ) bila slastičarna. Dakle u sadašnjim parametrima desno od donje kafane iz pravca grada. Bilo predobro. Elegantno, lijepo, fina klopa... super..
To je bila picerija( mada sad kad se sjetim bilo je i ostale klope), a ispred je bila slasticarna
cava

#918 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by cava »

Ovaj post kao zavrnut čošak u knjizi, da znam dokle sam došla :D
*mima*

#919 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

KatarinaKosaca wrote:

sjeca....naravno da se sjeca.... :D ....klopa bila odlicna... :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#920 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KatarinaKosaca »

*mima* wrote:sjeca....naravno da se sjeca.... :D ....klopa bila odlicna... :-D
I tebe je bilo svugdje gdje valja :D
braca

#921 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by braca »

Ne primjetih, ili sam zaboravio da sam vidio da je neko ranije napisao, da je spomenuta kafana "Kod Bate", to je bila opcija nocnog kafica (vise kafic, a manje mali restoran), ali tamo se je i dobro jelo, a i dobre gitare zasvirale, naravno, "prije rata". No, sa druge strane, iako sam tamo bio nebrojeno puta, jbga, zaboravio sam gdje to bijase, mesčini gore uz Pofalice, ali nisam siguran. Bila je i druga opcija "Kod Bate" na Vracama, ali nije to -to. :?:
*mima*

#922 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

braca wrote:Ne primjetih, ili sam zaboravio da sam vidio da je neko ranije napisao, da je spomenuta kafana "Kod Bate", to je bila opcija nocnog kafica (vise kafic, a manje mali restoran), ali tamo se je i dobro jelo, a i dobre gitare zasvirale, naravno, "prije rata". No, sa druge strane, iako sam tamo bio nebrojeno puta, jbga, zaboravio sam gdje to bijase, mesčini gore uz Pofalice, ali nisam siguran. Bila je i druga opcija "Kod Bate" na Vracama, ali nije to -to. :?:

da nije Amfora?
braca

#923 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by braca »

Ma naravno! Thanks. Gdje ono bijaše, negdje se k'o malo uz brdo išlo?
*mima*

#924 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

jes ....ono u brdo....radi i danas.....tamburice......super bude....zavisi od drustva
muha_sa

#925 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

-dobar dan :)
-kako ste :?
-šta ima još :?
-inace :? :lol:
Post Reply