.
-
petra pan
#901 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Muha..malo vas/nas je ostalo..malo brate...
- HAVANA
#902 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
petra pan wrote:Muha..malo vas/nas je ostalo..malo brate...
On pali cigaretu (opet mi poznatom kretnjom), duboko, duboko uvlači dim, dokusuruje pivu, nadlanicom briše brkove, gleda me pravo u oči i kaže: “Liječim se. Bezuspješno. Evo, već je pet godina kako ‘apstiniram’ od Sarajeva, i da sam cijelog života bio na ‘igli’, do sad bih se ‘očistio’, ali od Sarajeva ne mogu, pa da me ubiješ. Ponekad mi se čini da je ono umrlo u meni, da sam ga se kotaris’o, ali dovoljna je najmanja sitnica, poznat glas preko telefona, ime u novinama, san, da se sve iznova uzburka u meni, da naprosto podivljam od želje da… da… da ne znam ni sam šta…”
D.DZ.
- PapakizSarajeva
#903 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
- amrica
#904 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
PapakizSarajeva wrote:Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
HAVANA je stariji od Fidela K.
Izvini, morala sam...
Ne znam tog Kineza, znala sam jednog drugog, sa Carsije, Keno, poginuo u ratu
-
petra pan
#905 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Upravo tako Havana...HAVANA wrote:petra pan wrote:Muha..malo vas/nas je ostalo..malo brate...
On pali cigaretu (opet mi poznatom kretnjom), duboko, duboko uvlači dim, dokusuruje pivu, nadlanicom briše brkove, gleda me pravo u oči i kaže: “Liječim se. Bezuspješno. Evo, već je pet godina kako ‘apstiniram’ od Sarajeva, i da sam cijelog života bio na ‘igli’, do sad bih se ‘očistio’, ali od Sarajeva ne mogu, pa da me ubiješ. Ponekad mi se čini da je ono umrlo u meni, da sam ga se kotaris’o, ali dovoljna je najmanja sitnica, poznat glas preko telefona, ime u novinama, san, da se sve iznova uzburka u meni, da naprosto podivljam od želje da… da… da ne znam ni sam šta…”
D.DZ.
- Nekako s proljeća
#906 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hvala ti druze za ovu sliku! Kokinu sliku nemam ali ako vidim Repu (buraza njegovog) zamolicu ga da mi da neku...[/quote]strong69 wrote:[quote="Nekako s proljećaImate li neku sliku od rahmetli Mirsada- Koke, prije ili iz rata. Može porukica...
- Nekako s proljeća
#907 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Unaprijed zahvalan....@Chisum, ide sve svojim tokom. 
- HAVANA
#908 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:PapakizSarajeva wrote:Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
HAVANA je stariji od Fidela K.![]()
![]()
![]()
Izvini, morala sam...![]()
Ne znam tog Kineza, znala sam jednog drugog, sa Carsije, Keno, poginuo u ratu
Necemo se vrijedjat
Šta vam je ljudi ,ja puter...4 banke tek...
- Chisum
#909 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Lete, lete, sunce im jebem...
Ali drzimo se!
'Ta su 4 banke?! Shtani...
Jos kad vidim svog prvog komsiju, stojanku skoro nakuc'o, osjecam se kao fetus. Nane mi.
Ali drzimo se!
Jos kad vidim svog prvog komsiju, stojanku skoro nakuc'o, osjecam se kao fetus. Nane mi.
Last edited by Chisum on 14/04/2011 15:39, edited 1 time in total.
- Chisum
#910 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Al' zato svaki od nas vaga za dvojicu.petra pan wrote:Muha..malo vas/nas je ostalo..malo brate...
- amrica
#911 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
đe ste puteri 
- HAVANA
#912 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Lete, lete, sunce im jebem...
Ali drzimo se!![]()
Necemo mi stoju,garant...jebo nas je asfalt
- HAVANA
#913 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:đe ste puteri
Evo,meCemo obloge...
Vidi sta propustas
- amrica
#914 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:amrica wrote:đe ste puteri
Evo,meCemo obloge...
Vidi sta propustas![]()
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /110413040
Nije to to
Plaža, gitara, ovo i ono
- muha_sa
#915 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
samo u svoje ime govoriHAVANA wrote:Chisum wrote:Lete, lete, sunce im jebem...
Ali drzimo se!![]()
Necemo mi stoju,garant...jebo nas je asfalt![]()
-
petra pan
#916 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Hajd ba, po mozete reci da ste puteri..malo uzegli..sta je 40-50 godina..nista..
- muha_sa
#917 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
mi smo mladipetra pan wrote:Hajd ba, po mozete reci da ste puteri..malo uzegli..sta je 40-50 godina..nista..
al i za to ima rjesenje--opstina Centar--salter sala
- jedaneska
#918 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ima jedan plastični hirurg što je sebi preko štele sredio rodni list sa 1947. na 1967., sad je ko neki starmal miks 
-
s_bjelava
#919 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
HAVANA wrote:amrica wrote:PapakizSarajeva wrote:Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
Sjecam se ja tog momka sto su ga zvali Kinez.
U tom periodu sam visio u Dugi - poceo sam tamo izlaziti jos dok je bila bosanska kafana, tek kasnije, poslije Olimpijade su je Dino i Mugdim renovirali i poceli tociti alkohol.
Da se vratim na Kineza - gadan tip bio, prgav ali je nas, srednjoskolce, stitio od drugih budala kojih je bilo napretek.
Mislim da je vise vremena provodio kod Solaka u kaficu Gem, preko puta Duge.
Ne sjecam mu se imena, ako neko zna neka javne.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#920 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Jos kad vidim svog prvog komsiju, stojanku skoro nakuc'o, osjecam se kao fetus. Nane mi.
- HAVANA
#921 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
s_bjelava wrote:amrica wrote:PapakizSarajeva wrote:Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
U tom periodu sam visio u Dugi - poceo sam tamo izlaziti jos dok je bila bosanska kafana, tek kasnije, poslije Olimpijade su je Dino i Mugdim renovirali i poceli tociti alkohol.
Da se vratim na Kineza - gadan tip bio, prgav ali je nas, srednjoskolce, stitio od drugih budala kojih je bilo napretek.
Znam da je bio neki,nesto...
- PapakizSarajeva
#922 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Aaaaj drug, onda smo nekako ti i ja generacija ... i ja sam svoje zadnje srednjoskolske dane provodio u DUGI dok je bila bosanska kafana ... hahahahaaaaaaaaaa ... Kad su Dino i Mugdim bili u skoli (obojica isli u Prvu gimnaziju) u kafani za sankom im radio otac ... Prije podne bila pravi penzionerski dom ... Okupi stari Tuzlak svoju "raju" ...s_bjelava wrote:
.
..
...
-
zikamu
#923 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ako se dobro sjecam frajer se zvao Amir, a u raji je bio Kinez, (za neke Kina, kako sam ga i ja zvao)... Sjecam se da je neposredno po zavrsetku Olimpijade radio na Zetri (valjalo je sve one skalamerije uklonit'). Frajer je bio k'o medo i dobar k'o hljeb (kad je u folu), al' kad mu nije dan bolje ga ni ne pozdravljaj...PapakizSarajeva wrote:Mrsko mi gledati sve od pocetka, ali pitanje za ove starije,Havana ili Muha ...Sjecate li se tipa kojeg su zvali KINEZ ??? Motao se sa rajom oko muzicke skole. Osamdesetih godina, cesto su bili u onoj kafanici "DUGA" iznad muzicke skole. Krupan, crn, imao je tanke brcice. Strahota ga bilo pogledati ...
Ipak najsmjesniji mi je bio kad bi iz cista mira (a desavalo se pocesto) on onoliki masala iz cista mira poceo da pjeva (da se dere) onu Kokolo od Magazina koja je tad bila veliki hit...
- Chisum
#924 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
AJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ jesam se napio, jeb'o me otac, da me jeb'o!
Evo mi zena stravu saljeva
Sutra cemo, sutra cemo...
Evo mi zena stravu saljeva
Sutra cemo, sutra cemo...
-
s_bjelava
#925 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Znaci i tebi je Atif pravio kafu na kraljici peci - "puca" mu je bila legendarna.PapakizSarajeva wrote:Aaaaj drug, onda smo nekako ti i ja generacija ... i ja sam svoje zadnje srednjoskolske dane provodio u DUGI dok je bila bosanska kafana ... hahahahaaaaaaaaaa ... Kad su Dino i Mugdim bili u skoli (obojica isli u Prvu gimnaziju) u kafani za sankom im radio otac ... Prije podne bila pravi penzionerski dom ... Okupi stari Tuzlak svoju "raju" ...s_bjelava wrote:
.
..
...
K'o da ga sad gledam.
Lijep je to vakat bio.