Nadam se da fondacija nikada i nece biti odobrena, to bi tek bilo dno ponora ublehe u nasoj zemlji.car-x wrote:opet ti i tvoj novac.. ovaj dio ama nikako ne razumijem.. kako sam rece, ne placas porez, pa me zivo interesuje na koji drugi nacin to semir uzima tvoj novac (a koliko sam uspio skontati, on je do sada sve financiro svojim parama, pa ne vidim uopste uporista za argument da on uzima neciji novac.. ako je i zatrazio formiranje fondacije, to ne znaci da ce ista biti odobrena..)Prenj wrote:Neka Semir svakako kopa, ali ne nasim novcem.healthwarning wrote:Hajde samo reci sta predlazes sad? Da se ne kopa i zauvijek zaboravi tvrdnja o postojanju piramide?
I onda cemo svi cijelu epizodu polako zaboraviti, osim Starog, koji ce morati obaviti obecani 'posao' ...
Ako nista drugo, cijela buka oko piramide, imace na kraju i nekih svojih dobrih strana, skrenuce barem malo paznju na nasu preostalu, potpuno zanemarenu, kulturnu bastinu, koja je u ocajnom stanju.
A sto se poreza tice, vidim da ti treba crtati:
1. Ko je ikada kupio bilo sta u BiH, platio je i porez na promet.
2. Bilo ko ko prima platu u BiH, a da ne radi na crno, takodjer placa i porez u vidu raznih doprinosa na platu.
3. Ko god prelazi odredjeni godisnji limit, placa porez na ukupan prihod na kraju godine.
Pripadam prvoj i drugoj kategoriji, ali ne i trecoj, koja ti jedino moze proizvesti toliko trazeni porezni odrezak.