Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Prenj

Post by Prenj »

car-x wrote:
Prenj wrote:
healthwarning wrote:Hajde samo reci sta predlazes sad? Da se ne kopa i zauvijek zaboravi tvrdnja o postojanju piramide? 8-)
Neka Semir svakako kopa, ali ne nasim novcem.
I onda cemo svi cijelu epizodu polako zaboraviti, osim Starog, koji ce morati obaviti obecani 'posao' ... :D

Ako nista drugo, cijela buka oko piramide, imace na kraju i nekih svojih dobrih strana, skrenuce barem malo paznju na nasu preostalu, potpuno zanemarenu, kulturnu bastinu, koja je u ocajnom stanju.
opet ti i tvoj novac.. ovaj dio ama nikako ne razumijem.. kako sam rece, ne placas porez, pa me zivo interesuje na koji drugi nacin to semir uzima tvoj novac (a koliko sam uspio skontati, on je do sada sve financiro svojim parama, pa ne vidim uopste uporista za argument da on uzima neciji novac.. ako je i zatrazio formiranje fondacije, to ne znaci da ce ista biti odobrena..)
Nadam se da fondacija nikada i nece biti odobrena, to bi tek bilo dno ponora ublehe u nasoj zemlji.

A sto se poreza tice, vidim da ti treba crtati:
1. Ko je ikada kupio bilo sta u BiH, platio je i porez na promet.
2. Bilo ko ko prima platu u BiH, a da ne radi na crno, takodjer placa i porez u vidu raznih doprinosa na platu.
3. Ko god prelazi odredjeni godisnji limit, placa porez na ukupan prihod na kraju godine.

Pripadam prvoj i drugoj kategoriji, ali ne i trecoj, koja ti jedino moze proizvesti toliko trazeni porezni odrezak.
znanje

Post by znanje »

healthwarning wrote:Nevjerovatno kako su besmislene reakcije nekih ljudi, koji bi trebali biti dio intelektualne kreme u ovoj zemlji. Totalno nelogicno. Dodje covjek, postavi hipotezu, ulozi vlastita sredstva i vrijeme ne bi li dokazao to sto vjeruje da je otkrio, a ovi ga jos u startu pocnu sputavati i nazivati sarlatanom. I to ne iznoseci argumente protiv njegove hipoteze, nego protiv njega licno.

Pa stvarno, kakvog to smisla ima? Sta se moze dogoditi, pa da ih toliko plasi? Mozda se stvarno ustanovi da je to piramida i na taj nacin se stosta promijeni... a mozda ne bude nista, nego samo "srednjevijekovna nekropola"... pa sta? Jedini koji se moze obrukati je Semir Osmanagic. Ako ne bude piramide, o njemu ce se decenijama poslije pricati vicevi i stvarati narodne poslovice. :D

Zahvaljujuci reakcijama ovih "naucnika", u slucaju da se stvarno otkrije piramida, njihova kompetentnost ce biti prilico poljuljana. U tom slucaju, bolje da su drzali jezik za zubima. Iskreno, ovo je ishod kakav vjerovatno vecina gradjana BIH prizeljkuje. :D
Iskreno, sumnjam: trenutni rezultati ankete na Sarajevo-x.com su
Vjerujete li u postojanje prve evropske piramide kod Visokog?
Da. 36%
Ne. 64%
Glasova: 3399
novalic

Post by novalic »

skljoco i nisi morao, jest' ti ofrlje 8-) posve
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:17, edited 2 times in total.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Novo, ima u Kamasutri poza, zove se obrnuta piramida :D:D:D:D:D
znanje

Post by znanje »

Skljoco wrote:nisam pratio temu al hajd da se upisem.
a onako odfrlje da prokomentarisem,
Kad more Gospa izgraditi pola Hercegovine sto to ne bi i Piramida Visoko .
A sad otkud bas Visoko ?
Eh , visocki i medjugorski "menadzeri" imaju isti "miris" za biznis !
Zato što je gospa kvazireligija, a piramida kvazinauka. Ako religiju nema ko braniti (na kraju krajeva, kakva je razlika između religije i kvazireligije?), nauku itekako ima.
Prenj

Post by Prenj »

healthwarning wrote: A zasto ga drzava ne bi malo podrzala? Bez obzira sto sumnjam da on zeli neku finansijsku pomoc od drzave. Je l' to vjerujes da su do sada iskljucivo pametno i ziheraski trosene "nase pare", pa da je ovo previse?

S obzirom na vaznost eventualnog otkrica, mislim da nije pretjerano nerazuman "rizik" podrzati covjeka. Posebno zato sto je do sada dokazao da nije neki sarlatan, poremecen covjek, ili sta ja znam kako su ga nazivali. Jos uvijek nije iznio i-laiku-jasne dokaze o postojanju piramide, ali nisam nesto primijetio kako nasi strucnjaci imaju puno nacina da obore ovo do sada.
Zbog toga sto smo jako siromasni i sto zbog tog siromastva drzava (barem tako oni tvrde) nije ucinila nista da zastiti postojecu, vec otkopanu, bastinu, davanje jedne konvertibilne marke Semiru O. bi bio samar cijeloj nasoj proslosti.

Na osnovu cega uopste vjerujes prici Semira O.?
Strucnost?
Reference?
Izlozeni dokazi?
novalic

Post by novalic »

horns&drums wrote:Novo, ima u Kamasutri poza, zove se obrnuta piramida :D:D:D:D:D
deder je opisi, da probam (ako nisam)...

sto je sigurno, sigurno, makar i obrnuta piramida 8-) :D
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma pokazacu ti, samo se ti opusti :D:D:D:D:D
healthwarning

Post by healthwarning »

znanje wrote:
healthwarning wrote:Nevjerovatno kako su besmislene reakcije nekih ljudi, koji bi trebali biti dio intelektualne kreme u ovoj zemlji. Totalno nelogicno. Dodje covjek, postavi hipotezu, ulozi vlastita sredstva i vrijeme ne bi li dokazao to sto vjeruje da je otkrio, a ovi ga jos u startu pocnu sputavati i nazivati sarlatanom. I to ne iznoseci argumente protiv njegove hipoteze, nego protiv njega licno.

Pa stvarno, kakvog to smisla ima? Sta se moze dogoditi, pa da ih toliko plasi? Mozda se stvarno ustanovi da je to piramida i na taj nacin se stosta promijeni... a mozda ne bude nista, nego samo "srednjevijekovna nekropola"... pa sta? Jedini koji se moze obrukati je Semir Osmanagic. Ako ne bude piramide, o njemu ce se decenijama poslije pricati vicevi i stvarati narodne poslovice. :D

Zahvaljujuci reakcijama ovih "naucnika", u slucaju da se stvarno otkrije piramida, njihova kompetentnost ce biti prilico poljuljana. U tom slucaju, bolje da su drzali jezik za zubima. Iskreno, ovo je ishod kakav vjerovatno vecina gradjana BIH prizeljkuje. :D
Da. 36%
Ne. 64%
Po tebi je tih 3400 odgovora na neadekvatno pitanje i to samo od ljudi koji posjecuju jedan web portal, slika javnog mnijenja u BIH? :-?

Kazem da je pitanje neadekvatno i nevjesto postavljeno, jer sta se tu ima vjerovati ili ne vjerovati? Ne radi se o nekoj religiji i koga briga sta neko vjeruje ili ne, kad je nauka u pitanju! Ovdje se cekaju dokazi, a to sto neko vjeruje ili ne vjeruje je, u ovom slucaju potpuno nevazno.

I da, ubijedjen sam da bi vecini gradjana BIH bilo drago zbog eventualnog otkrica piramide kod Visokog. :P
cernica

Post by cernica »

@ Znanje - Sranje
Izvini ali ja te zovem Sranje jer ti i jesi Sranje, a sta bi drugo i bio kad osim Sranja nista drugo i ne mozes Posrat. Ja ne znam da li je to vama kompliment ili nije ali Sranje je ono sto jeste-Sranje.

Sve sto si ti to gore za mene napisao je upravo ono sto je vase Sranje. Zato, nemoj meni gurat u usta to sto vi jedete. Pa ko to drugi koristi jezik kao svoj alat ako to niste vi. Na vasim predavanjima jedino sto ces cuti jeste "to je ovo... to nije ovo..." nema "mozda". Tu rijec ste vi izbacili iz svog izrazavanja.
Znaci, ono sto ostaje jeste Sranje...kroz gusto granje. A ovo tvoje sto pises je bas pravi Litak.
znanje

Post by znanje »

healthwarning wrote:
Prenj wrote:
healthwarning wrote:Hajde samo reci sta predlazes sad? Da se ne kopa i zauvijek zaboravi tvrdnja o postojanju piramide? 8-)
Neka Semir svakako kopa, ali ne nasim novcem.
I onda cemo svi cijelu epizodu polako zaboraviti, osim Starog, koji ce morati obaviti obecani 'posao' ... :D

Ako nista drugo, cijela buka oko piramide, imace na kraju i nekih svojih dobrih strana, skrenuce barem malo paznju na nasu preostalu, potpuno zanemarenu, kulturnu bastinu, koja je u ocajnom stanju.
A zasto ga drzava ne bi malo podrzala? Bez obzira sto sumnjam da on zeli neku finansijsku pomoc od drzave. Je l' to vjerujes da su do sada iskljucivo pametno i ziheraski trosene "nase pare", pa da je ovo previse?

S obzirom na vaznost eventualnog otkrica, mislim da nije pretjerano nerazuman "rizik" podrzati covjeka. Posebno zato sto je do sada dokazao da nije neki sarlatan, poremecen covjek, ili sta ja znam kako su ga nazivali. Jos uvijek nije iznio i-laiku-jasne dokaze o postojanju piramide, ali nisam nesto primijetio kako nasi strucnjaci imaju puno nacina da obore ovo do sada.
O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)

Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
car-x

Post by car-x »

cernica wrote:@ Znanje - Sranje
Izvini ali ja te zovem Sranje jer ti i jesi Sranje, a sta bi drugo i bio kad osim Sranja nista drugo i ne mozes Posrat. Ja ne znam da li je to vama kompliment ili nije ali Sranje je ono sto jeste-Sranje.

Sve sto si ti to gore za mene napisao je upravo ono sto je vase Sranje. Zato, nemoj meni gurat u usta to sto vi jedete. Pa ko to drugi koristi jezik kao svoj alat ako to niste vi. Na vasim predavanjima jedino sto ces cuti jeste "to je ovo... to nije ovo..." nema "mozda". Tu rijec ste vi izbacili iz svog izrazavanja.
Znaci, ono sto ostaje jeste Sranje...kroz gusto granje. A ovo tvoje sto pises je bas pravi Litak.
nije znanje sranje nego neko od vec pomenutih profesora.. registrovan 3.11. kad je krenula rasprava o piramidi, i svih 64 posta koje je ostavio, ostavio je na dvije teme vezane za piramdiu..

nije tesko skontati da se radi o povrijedjenoj sujeti..
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 15:32, edited 1 time in total.
znanje

Post by znanje »

healthwarning wrote:
znanje wrote:

Da. 36%
Ne. 64%
Po tebi je tih 3400 odgovora na neadekvatno pitanje i to samo od ljudi koji posjecuju jedan web portal, slika javnog mnijenja u BIH? :-?

Kazem da je pitanje neadekvatno i nevjesto postavljeno, jer sta se tu ima vjerovati ili ne vjerovati? Ne radi se o nekoj religiji i koga briga sta neko vjeruje ili ne, kad je nauka u pitanju! Ovdje se cekaju dokazi, a to sto neko vjeruje ili ne vjeruje je, u ovom slucaju potpuno nevazno.

I da, ubijedjen sam da bi vecini gradjana BIH bilo drago zbog eventualnog otkrica piramide kod Visokog. :P
Da. 36%
Ne. 64%
vratnik

Post by vratnik »

Polako se blizimo bosanskoj debati. Vrijedjati ljude na netu je nesto kao glumiti mangupa s druge strane ograde a sto je najgore ostavlja vjeciti trag. Hajmo ponovo biti fini.
A piramide, opet nema. Evo pokusavam par dana uloviti kakvu vijest o tome u njemackim novinama (sem BILD i Stern.a koje su samo drugo pakovanje AS-a i nicega nema. Ponavljajte za mnom: piramide nema, piramide nema, piramide nema....
healthwarning

Post by healthwarning »

znanje wrote:
healthwarning wrote:
znanje wrote:Iskreno, sumnjam: trenutni rezultati ankete na Sarajevo-x.com su
Da. 36%
Ne. 64%

Da. 36%
Ne. 64%
Je l' ti tako nepazljivo citas sve u zivotu, ili si napravio iznimku sa mojim postom? :?
Edit

Post by Edit »

znanje wrote:
Da. 36%
Ne. 64%
Khm, mogul' i ja samo nesto....
rijetko ima bas toliko glasova na nekoj anketi, skupljenih za samo par dana... ali ja ZNAM kako se izbrise kuki i ponovo glasa... i da mi je bas jaaaako puno stalo, mozda bih svaki put kad se logiram da postavim (ili ponovno i ponovno kopiram neki od svojih fantasticnih postova) mozda, ali samo mozda bih i glasala ponovno... i ponovno....

Inace, nije mi jasno zasto znanje doticnog S.O. naziva "neukim", ako je bio u stanju da zavrsi nekoliko razlicitih fakulteta, onda to ipak nije... Doduse, mozda sve njegove diplome ne podlizu nasem zakonu o viskom obrazovanju, ali da se trudi, trudi se...

Mada, da sam na njegovom mjestu (S.O.), imala bih i verzije na engleskom jeziku na svojoj stranici, kao i detaljnu strucnu i akademsku biografiju ... malo je cudno da nisu postavljene i originalne verzije tih "strucnih radova", navedeni recenzenti etc...
znanje

Post by znanje »

healthwarning wrote:
znanje wrote:
healthwarning wrote: Po tebi je tih 3400 odgovora na neadekvatno pitanje i to samo od ljudi koji posjecuju jedan web portal, slika javnog mnijenja u BIH? :-?

Da. 36%
Ne. 64%
Je l' ti tako nepazljivo citas sve u zivotu, ili si napravio iznimku sa mojim postom? :?
Da. 36%
Ne. 64%
Edit

Post by Edit »

znanje wrote: Iskreno, sumnjam: trenutni rezultati ankete na Sarajevo-x.com su
Da. 36%
Ne. 64%
A ovo je bas onako jak naucni dokaz o javnom mijenju....
koop

Post by koop »

Za znanje, i jos par drugih koji ce se pronacni u ovome:

Mimo neobjasnjivo emotivno-negativnog stava, ne mogu a da ne primjetim da si ti dajes za pravo da “samaras” sve one koji se ne slazu s tobom po ovom pitanju. Prije nego nastavim zelio bih da naglasim da ovog “piramidolog-a”, naravno ne uzimam previse ozbiljno a razloga za to je milion. To da li ima doktorat ili ne je stvarno manje bitno, ali senzacionalisticki pristup stvarima o kojima je ranije pisao, pa recimo da nije bas sam sebi previse pomogao u uspostavljanju nekog kredibiliteta.

Elem, htjedoh reci da u ovakvoj formi (anonimno-internet dopisivasnje), ti imas taman toliko (realno gledajuci puno manje) kredibiliteta, i autoriteta da dajes takve arogantone, pretenciozne, osudjivacke, komentare, koliko Semir Osmanagic ima da tvrdi da ispod brda kraj Visokog cuci piramida.

Ljudima treba nesto mimo onoga sto im ustaljena svakodnevnica ima za ponuditi. Pogotovo kod nas gdje ta svakodnevnica nije samo ustaljena nego prije svega jadna i cemerna.

Da ti ustedim trud, pricu o tome kako je ovaj diltetant stetan po drzavu, moju ili dobrobit gradjana BiH mozes sacuvati za nekog’ drugog. Da te to toliko brine, provodio bi manje vremena objasnjavajuci ljudima na ovom forumu kako nisu dorasli tvome intelektu a vise direktno se boreci protiv jednog’ od milion i kusur pravih problema koja ova zemlja ima (bar nam toga ne fali).

Prema tome, iskljuci kompjuter nakratko, izadji iz kuce, potrazi kakve komsijske djece, pa onom najmanjem izbij zvrcku/igracku iz ruke. E taman toliko dobra radis ovim svojim postovima ovdje.

Dum vivimus, vivamus

Post nije zlonamjerno napisan, ali cu razumijeti ako ga ti shvatis kao takvoga.
horns&drums

Post by horns&drums »

Pa nije naucni ali je nekakav dokaz... Jest al' u k...u

Neko ce se prijaviti 100 puta smao da bi nesto dobio, ne bi me cudilo da se ovaj nas Indijana Dzons iz visokog toliko puta prijavio
novalic

Post by novalic »

hornito, imas li ti obelisk ? domaci, bosanski 8-)
znanje

Post by znanje »

Edit wrote:
znanje wrote:
Da. 36%
Ne. 64%
Khm, mogul' i ja samo nesto....
rijetko ima bas toliko glasova na nekoj anketi, skupljenih za samo par dana... ali ja ZNAM kako se izbrise kuki i ponovo glasa... i da mi je bas jaaaako puno stalo, mozda bih svaki put kad se logiram da postavim (ili ponovno i ponovno kopiram neki od svojih fantasticnih postova) mozda, ali samo mozda bih i glasala ponovno... i ponovno....
Evo je još jedna s teorijom zavjere.
Inace, nije mi jasno zasto znanje doticnog S.O. naziva "neukim", ako je bio u stanju da zavrsi nekoliko razlicitih fakulteta, onda to ipak nije... Doduse, mozda sve njegove diplome ne podlizu nasem zakonu o viskom obrazovanju, ali da se trudi, trudi se...
To može ako bi se diplome vrjednovale po kilaži.
Mada, da sam na njegovom mjestu (S.O.), imala bih i verzije na engleskom jeziku na svojoj stranici, kao i detaljnu strucnu i akademsku biografiju ... malo je cudno da nisu postavljene i originalne verzije tih "strucnih radova", navedeni recenzenti etc...
Nije čudno - nema ih. Baš kao ni piramide.
znanje

Post by znanje »

Edit wrote:
znanje wrote: Iskreno, sumnjam: trenutni rezultati ankete na Sarajevo-x.com su
Da. 36%
Ne. 64%
A ovo je bas onako jak naucni dokaz o javnom mijenju....
Naravno da nije, ali sam mislio da piramidaši na ovom forumu uvažavaju jedino stav naroda, pošto očito ne uvažavaju stav nauke.
Locked