Necu reci da nema malicioznih ljudi koji prvenstveno radi islamofobije imaju predrasude prema ljudima koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci, ali smo iskljucivo pricali o nacionalnosti.hAZNADAR wrote:Stalno i kontinuirano,... a o predrasudama da ne govorimo. Slabo nesto citam Bosance koji su samo to i nista drugo da pljuju po srpstvu i hrvatstvu. Jednostavo ne mogu prezalit, progutat, sagorit,... da je sve sto je probosansko - najvecim dijelom na Bosnjacima. Halo ba, znamo se,.. nije fgr na Tasmaniji. To je dio svima nam znanog mentaliteta i kulture.wowausername wrote:Znaci koga boli neka stvar za onim sto nisu Bosnjaci, Srbi ili Hrvati, jelde?hAZNADAR wrote:Ali cinjenica je da je glavni motiv ovakvih besmislenih rasprava - upravo antibosnjastvo fgr ekipe.![]()
Da je neko rekao nesto protiv Bosnjastva, pa i nekako...
Ono ko biva nacionalni identitet nesto plemenitije, superiornije,... od etnickog i podijelis uloge sta moze biti Bosanac a sta Bosnjak. wow imamo elitu ovdje hebote. Nedaj Bosnjacima da se uvale u raju i pokvare prosjek.![]()
Ja sam i Bosnjak i Bosanac i ako me zacim zaboli je upravo terminologija.
Evo primjera.
MILJKAN DOSEN, age 23, a naturalized U.S. citizen originally from Bosnia, whose last known address was 1104 West Taylor Street in Chicago; DOMENIKO ELIZI, age 22, an Albanian national who resides at 2 North 444 Pearl Street in Glen Ellyn; and SINISA MURATOVIC, age 24, a Bosnian national whose last known address was 2431 West Lunt in Chicago, were all arrested last week, without incident, by FBI special agents at their respective residences. (Izvor: FBI.gov)
Nikad, ama bas nikad, nece napisati po etnickoj pripadnosti osobe, jer uostalom to je diskriminacija...