to sto je slusao neku glupu pjesmu?....mogao je slusat Adele ili Wagnera ...mislim
Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
- exliberal-ex
#901 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
to sto je slusao neku glupu pjesmu?....mogao je slusat Adele ili Wagnera ...mislim
- pustopoljina
#902 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Could've, would've, should've...exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
- exliberal-ex
#903 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ma mislim ozbiljno...umjesto da se prica kako da se zaustave ova krvoprolica i terorizam ovdje se naprdjuje o nekim glupostima.pustopoljina wrote:Could've, would've, should've...exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Poznato je da bjeli rasizam raste, kako ga zaustavit, dokazat da imigranti nisu problem da druge religije nisu problem....sta bjelac kriscanin treba da uradi sa svoje strane , sta imigrant koji je musliman treba da uradi sa svoje strane da se svim psihopatama dokaze da su u krivu?
- Grean
#904 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ima li igdje iko da je objavio nesto o zrtvama, ko su ljudi iza ovih brojeva kao sto je bilo nakon ranijih teroristickih napada.
- pustopoljina
#905 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ozbiljno? Nista...mislim da nisam pesimista kad smatram da se nista ne moze uraditi. Rodis se tako u zanimljivim vremenima i pitas se dokle ces potrajati na ovoj zemlji. Stvari krenu nekim tokom i tu mozes samo posmatrati i nadati se da ce bas tebe nekako promasiti.exliberal-ex wrote:Ma mislim ozbiljno...umjesto da se prica kako da se zaustave ova krvoprolica i terorizam ovdje se naprdjuje o nekim glupostima.pustopoljina wrote:Could've, would've, should've...exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Poznato je da bjeli rasizam raste, kako ga zaustavit, dokazat da imigranti nisu problem da druge religije nisu problem....sta bjelac kriscanin treba da uradi sa svoje strane , sta imigrant koji je musliman treba da uradi sa svoje strane da se svim psihopatama dokaze da su u krivu?
Bio si u nasem ratu?
Bio si.
Ono kad dodju pozdravi iz bos broda, grada sa najvise mijesanih brakova? Dodju rudari zeljeti mir? Grla se poderu pjevajuci "ljubav je neeebooo"
I sta?
Ukine se struja, ukine se voda...potece krv...danas pricas s nekim, prekosutra cujes bila dzenaza, udarila granata blizu...pa dodje hrana, pa nema hrane, pa opet "nema faze bez dzenaze", samo sto sad u tvoj stan ljudi dolaze...pa hoce prodrijeti u grad, pa nece...mozda ipak hoce...a svjestan si koliko si nebitan.
I prodje i to.
Odes obici mezare, ono pred bajram...pored vidis mezar...bila ti komsinica...isto stare...i zaboravila si na nju...mene ima, nje nema... ganjas taj neki zivot...i uvijek se neko kofrci...uvijek neko nesto hoce...uvijek negdje neko ni za sta gine.
To kad se zalaufa, bas kao kod nas...to ide svojim tokom. Ko prezivi, pricace.
Sta trebaju? Meditirati? Upoznavati se? Ne biti frustrirani i asocijalni? Boriti se svi skupa protiv mrtvog kapitalizma? Prestati unistavati zemlje na istoku? Nece to niko.
-
John Cleese
#906 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
https://www.aljazeera.com/news/2019/03/ ... 39297.htmlGrean wrote:Ima li igdje iko da je objavio nesto o zrtvama, ko su ljudi iza ovih brojeva kao sto je bilo nakon ranijih teroristickih napada.
- eltroxin
#907 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ono je mislilo i nije mu jasno odakle poveznica sa Bosnjacima! Slabo tebi ramisljanje onda ide. Cuj mogo je slusati Adele!!? Jes' mogo je i Halida, ali mu ostalo na drugom telefonu.exliberal-ex wrote:Ma mislim ozbiljno...umjesto da se prica kako da se zaustave ova krvoprolica i terorizam ovdje se naprdjuje o nekim glupostima.pustopoljina wrote:Could've, would've, should've...exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Ali buduci da si na istom fonu kao i ovaj kreten onda je razumljivo.
- LBVIEW
#908 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nije slucajno slusao serpsku ratnu pesmu, znas to i ti, samo se pravis neuk.exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
- triconja
#909 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Kako ga zaustaviti (rasizam), pa jednostavno. Namiriti najnizi sloj tako da se ne osjecaju ugrozeno od strane doseljenika (koji su u nekim slucajevima i dobro obrazovani) i onda ce imati probleme druge prirode.exliberal-ex wrote:Ma mislim ozbiljno...umjesto da se prica kako da se zaustave ova krvoprolica i terorizam ovdje se naprdjuje o nekim glupostima.pustopoljina wrote:Could've, would've, should've...exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
- LBVIEW
#910 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Jos jednom, "what goes around comes around".eltroxin wrote: Ono je mislilo i nije mu jasno odakle poveznica sa Bosnjacima! Slabo tebi ramisljanje onda ide. Cuj mogo je slusati Adele!!? Jes' mogo je i Halida, ali mu ostalo na drugom telefonu.
Ali buduci da si na istom fonu kao i ovaj kreten onda je razumljivo.
Kasno je sada, kad je trebalo obuzadati neman, klicalo se "Slobo, slobodo!".
Haj i to nekako, samo ne daj Boze da neko osudi one gibanicare ciji su preci bili nosioci ravnogorske
spomenice,a danas po pravima u Srbiji izjednaceni sa partizanima i priznati kao antifasisticki pokret.
Ili, da se recimo javno prizna kako je Radovan Karadzic odgovoran za genocid. Jok to, a zna se kmecati
kako ovaj teroristicki akt ne treba povezivati sa srpskim ekstremizmo. E pa ima veze i govorit ce se kako ima, kome smeta njegov problem.
Last edited by LBVIEW on 17/03/2019 23:01, edited 1 time in total.
- horkesh
#911 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Kad već pitaš, red je da ti se i odgovori.exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Kultura negiranja genocida, koja se brižljivo gaji u svim srpskim institucijama, je s vremenom stekla zavidnu podršku u ekstremnim desničarskim krugovima širom svijeta. Kao što su nekada Mussolini i Hitler bili inspiracija tadašnjim desničarima, tako su Karadžić i Mladić heroji za današnje "borce protiv kebaba".
To je trend koji traje godinama, a, s jačanjem desničarskih pokreta širom svijeta, samo dobija na popularnosti.
Šta da ti kažem, kad decenijama negiraš zločine, osuđene zločince nazivaš herojima, na svakoj utakmici skandiraš "Nož žica Srebrenica", šikaniraš ono malo nesrpske populacije na "srpskim teritorijama", sve potpuno nekažnjeno... Postaneš uzor drugima.
Tvoje pitanje, nazovimo ga tako, i naivno-nevino iščuđavanje nad nedobog nekim poveznicama s Bošnjacima i Srbima, samo pokazuje zašto se, u ime morala i općeljudskih vrijednosti, četnički pokret morao iskorijeniti još devedesetih.
Last edited by horkesh on 17/03/2019 23:08, edited 1 time in total.
- славянин
#912 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Prije ... mnogo prije .. ali nazalost Tito te demokratija te samouprava - trebao je sta i od Staljina prekopirati... samo letvom i u lance.horkesh wrote:
Tvoje pitanje, nazovimo ga tako, i naivno-nevino iščuđavanje nad nedobog nekim poveznicama s Bošnjacima i Srbima, samo pokazuje zašto se, u ime morala i općeljudskih vrijednosti, četnički pokret morao iskorijeniti još devedesetih.
- LBVIEW
#913 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Sta ce Tito iskopirati kad je netom nakon pokolja u Foci, na Zulfikarpasicevo pitanje "sto ce koljaci u partizanima?", odgovorio "ne mogu ja voditi natisrpsku politiku".славянин wrote:Prije ... mnogo prije .. ali nazalost Tito te demokratija te samouprava - trebao je sta i od Staljina prekopirati... samo letvom i u lance.horkesh wrote:
Hajte, molim vas.
- LBVIEW
#914 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
horkesh wrote:Kad već pitaš, red je da ti se i odgovori.exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Kultura negiranja genocida, koja se brižljivo gaji u svim srpskim institucijama, je s vremenom stekla zavidnu podršku u ekstremnim desničarskim krugovima širom svijeta. Kao što su nekada Mussolini i Hitler bili inspiracija tadašnjim desničarima, tako su Karadžić i Mladić heroji za današnje "borce protiv kebaba".
To je trend koji traje godinama, a, s jačanjem desničarkih pokreta širom svijeta, samo dobija na popularnosti.
Šta da ti kažem, kad decenijama negiraš zločine, osuđene zločince nazivaš herojima, na svakoj utakmici skandiraš "Nož žica Srebrenica", šikaniraš ono malo nesrpske populacije na "srpskim teritorijama", sve potpuno nekažnjeno... Postaneš uzor drugima.
- славянин
#915 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ma hajde ti , svi se urotili protiv muslimana i Tito i komunisti srbi hrvati slovenci ma svi urotu pravili protiv muslimana ali nedaju se isti....LBVIEW wrote:Sta ce Tito iskopirati kad je netom nakon pokolja u Foci, na Zulfikarpasicevo pitanje "sto ce koljaci u partizanima?", odgovorio "ne mogu ja voditi natisrpsku politiku".славянин wrote:Prije ... mnogo prije .. ali nazalost Tito te demokratija te samouprava - trebao je sta i od Staljina prekopirati... samo letvom i u lance.horkesh wrote:
Tvoje pitanje, nazovimo ga tako, i naivno-nevino iščuđavanje nad nedobog nekim poveznicama s Bošnjacima i Srbima, samo pokazuje zašto se, u ime morala i općeljudskih vrijednosti, četnički pokret morao iskorijeniti još devedesetih.![]()
Hajte, molim vas.
Opet se nerviram.. zasto mi to treba
- pustopoljina
#916 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa zasto ne citas sa razumijevanjem?
To kako sebi prevodis tudje postove dovodi do nerviranja.
- славянин
#917 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
De elaboriraj... ja sam razumio u njegovom postu da smatra da Titu cetnici nisu smetali kao ni koljaci sto su ubijali muslimane ? De mi ti pojasni sta je htio reci mozda sam pomahnitao.pustopoljina wrote:Pa zasto ne citas sa razumijevanjem?
- pustopoljina
#918 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nije da nisu smetali, nego nije mogao (smatrao je tako) drugacije.славянин wrote:De elaboriraj... ja sam razumio u njegovom postu da smatra da Titu cetnici nisu smetali kao ni koljaci sto su ubijali muslimane ? De mi ti pojasni sta je htio reci mozda sam pomahnitao.pustopoljina wrote:Pa zasto ne citas sa razumijevanjem?
Mislio je da bira manje zlo.
To ne znaci da je bio dio neke urote protiv muslimana, nego da nije mogao zanemariti srpsku brojnost.
- pustopoljina
#919 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Jel' ono tebi neko rece da skaces k'o oparen?
Dobro ti i rece.
Dobro ti i rece.
- славянин
#920 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa moja konstatacija da je letvom trebao de sredi "brojnosti" je i izazvala odgovor od ovog gore - jeli vidis kontekst ?????pustopoljina wrote: Nije da nisu smetali, nego nije mogao (smatrao je tako) drugacije.
To ne znaci da je bio dio neke urote protiv muslimana, nego da nije mogao zanemariti srpsku brojnost.
- славянин
#921 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa i ja to rekoh... samo se djaba nervriam.pustopoljina wrote:Jel' ono tebi neko rece da skaces k'o oparen?
Dobro ti i rece.
Tako jeeeee
- pustopoljina
#922 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
vidim, uredno je citirano.славянин wrote:Pa moja konstatacija da je letvom trebao de sredi "brojnosti" je i izazvala odgovor od ovog gore - jeli vidis kontekst ?????pustopoljina wrote: Nije da nisu smetali, nego nije mogao (smatrao je tako) drugacije.
- LBVIEW
#923 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Cekaj, je li ovo tebi nepoznato?славянин wrote: Ma hajde ti , svi se urotili protiv muslimana i Tito i komunisti srbi hrvati slovenci ma svi urotu pravili protiv muslimana ali nedaju se isti....
Dalje, otkud onakva mrznja i bestijalnost u toj jebenoj JNA postavi nakon 50 godina
bratstva i jedinstva? Otkud cetnici u onakvom broju, sve sa rekvizitima 90-tih , oni isti sto se
neki dan postrojise u Visegradu, na mjestu zlocina?
-
hAZNADAR
#924 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Wagner i Adele nisu na repertoaru ekstremista koji su protiv muslimana. Wagner posebna prica doduse ali opet ne upada u ovo pricu. Remove kebab jeste dio antiislamskog repertoara i pjesma nije tu slucajno.exliberal-ex wrote:Meni samo nije jasno kako je ovaj tragicni dogadjaj povezan sa bosnjacima.
Porijeklo pjesme znamo. Kao sto znamo zasto bjelosvjetski desnicari gotive Karadzica i sve ostale zlocince protiv muslimana.
A mislim da i sami desnicari ne prave neku razliku medju nama ko je musliman, ateista, agnostik,...
Tako da htjeli mi to ili ne - vec su nas povezali odavno i puka je slucajnost da medju zrtvama nije bilo Bosnjaka/Bosanaca. Terorista nije mogao znati nacionalnost zrtava niti mu je to bilo bitno.
Last edited by hAZNADAR on 18/03/2019 07:21, edited 2 times in total.
-
hAZNADAR
#925 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ma odustani,... spominje nam bracu Turke,.. Bodkin jucer tvoje sa Bosfora,... ironicno na temi gdje diskutujemo i o pjesmi koja proziva ustase i Turke.LBVIEW wrote:Cekaj, je li ovo tebi nepoznato?славянин wrote: Ma hajde ti , svi se urotili protiv muslimana i Tito i komunisti srbi hrvati slovenci ma svi urotu pravili protiv muslimana ali nedaju se isti....
Dalje, otkud onakva mrznja i bestijalnost u toj jebenoj JNA postavi nakon 50 godina
bratstva i jedinstva? Otkud cetnici u onakvom broju, sve sa rekvizitima 90-tih , oni isti sto se
neki dan postrojise u Visegradu, na mjestu zlocina?
To ne moze realno diskutovati o islamofobiji ni iz YU, ni danas u BiH, ni u svijetu.