od pakistana i istocnije, sve ti je tamo gusto naseljeno i bruka ljudi
Venecuela
- jeza u ledja
#901 Re: Venecuela
e cuj mala drzavica
- jeza u ledja
#902 Re: Venecuela
SAD su bile najveci zagadjivac do 2006-e. Kina je tad prestigla i sad izbacuju duplo vise nego SAD CO2. Imaju i podaci od 1970 do danas, kumulativno, prva SAD, pa EU, pa Kina , pa Rusija, ali ovim tempom Kina brzo prestici sve, kumulativno. Ti si govorio u prezentu.salik79 wrote:
Evo, pomalo, bezbojni. 'ta to tebe boli klinac kada sam ja izrazavao zabrinutost? Jeste, onako procitao clanak i izabrao temu koja je pri vrhu, da podijelim s tobom.
Ima li iko jos pravo zagadjivati osim vas?A 15 godina je malo u ljudskom zivotu, a kamoli u historijskom kontekstu. Ko je prije Kine drzao primat, mozes li nam hronoloski poredat?
I da, mozes li nam uporediti najveci stepen zagadjivanja Kine i SAD u datom momentu/periodu?
Ne kontam sta ti znaci “najveci stepen zagadjenja” u ovom kontekstu? Zagadjenje u nekoj zemlji, regiji, gradu je nesto sasvim drugo od kontribuisanja globalnom zagadjenju. A sumnjam da su ikad gradovi u SAD bili na nivou zagadjenja na kojem su danas neki gradovi u KinI. Ne moze se to nikako porediti, gusci gradovi, drukcija tehnologija. Mozda prije 100+ godina, neki gradovi u Engleskoj prije nego u SAD, ali i to je sve vjerovatno mala maca u poredjenju sa danas, cisto zbog velicine i broja industrije.
Sve ukupno nejasno sta je pisac htio da kaze, a u vezi s temom.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#903 Re: Venecuela
Roger Waters, "oštro je prozvao američke vlasti zbog uplitanja u unutarnja pitanja Venezuele".

'ta će Waters. Tu su Džafer-ubleha, Jež i Fudo da daju podršku za svako upltanje, intervenciju i ratni zločin.

'ta će Waters. Tu su Džafer-ubleha, Jež i Fudo da daju podršku za svako upltanje, intervenciju i ratni zločin.
- славянин
#904 Re: Venecuela
Ako je waters tako rekao onda je tako... jer samo 3 forumasa daju podrsku tome a cijeli svijet je protiv intervencijeChallenger_ wrote:Roger Waters, "oštro je prozvao američke vlasti zbog uplitanja u unutarnja pitanja Venezuele".
- jeza u ledja
#905 Re: Venecuela
i ne samo to, mi podrzavamo i da bace tamo 10 atomskih, zene odvedu u roblje, a djeci da uzmu organe i prodaju ih reptilimaChallenger_ wrote:Roger Waters, "oštro je prozvao američke vlasti zbog uplitanja u unutarnja pitanja Venezuele".
- Point.
#906 Re: Venecuela
Je li se Waters oglašavao kada se Rusija miješala u unutrašnje stvari Ukrajine?
A i fakat ta će Waters, ego manijak i diktator koji je napustio PF jer nije mogao uvesti diktaturu pored babe Gilmora.
A i fakat ta će Waters, ego manijak i diktator koji je napustio PF jer nije mogao uvesti diktaturu pored babe Gilmora.
-
Fudo387
#907 Re: Venecuela
Dobro sad, ne treba preCerivatjeza u ledja wrote:i ne samo to, mi podrzavamo i da bace tamo 10 atomskih, zene odvedu u roblje, a djeci da uzmu organe i prodaju ih reptilimaChallenger_ wrote:Roger Waters, "oštro je prozvao američke vlasti zbog uplitanja u unutarnja pitanja Venezuele".
Ja podrzavam da im opusemo to nafte sto imaju, svakako oni ne znaju sta ce od nje.
- славянин
#908 Re: Venecuela
Pssst sastanak nas Ilum... ovaj dobrotvrnog drustva je u 21:00 
- Nadzornik
#909 Re: Venecuela
Razumijem ja tebe,dovoljno je da te samo Ameri priznaju,drugi ti vise i nisu potrebni.choxnox wrote:
Ma nisi ti mene skontao do kraja. Vazniji mi je snijeg iz '04 nego desavanja u Venecueli, ali kazem da nije bitna brojka koliko je drzava podrzalo opozicionog predsjednika nego koje su drzave priznale, a priznale su one koje se nesto pitaju na svjetskoj sceni.
Isto ko sto Dacic malo-malo pa se javi kako je priznanje Kosova povukla ta i ta drzava za koju vjerovatno nikad nije cuo ni on ni 80% stanovnika planete sto u prevodu znaci - apsolutno nista.
Ali u ovom slucaju nije rijec o drzavi pa da ti saradjujes sa onima koji te priznaju a sa onima dugim ne saradjujes.
Ovdje se radi o jednom covjeku kojeg neki priznaju a drugi ne i sta tom covjeku znaci priznanje,kakve on ovlasti ima da govori u
ime drzave u kojoj vec postoji predsjednik pa bio on diktator ili ne.
Sta nekome znaci sta je on rekao kad to nema nikakve tezine,kao da sam ja ili neko drugi nebitan nesto rekao...
- jeza u ledja
#910 Re: Venecuela
Fudo387 wrote: Dobro sad, ne treba preCerivat![]()
Ja podrzavam da im opusemo to nafte sto imaju, svakako oni ne znaju sta ce od nje.
sve vako

- Nadzornik
#911 Re: Venecuela
Ne radi se o drzavi nego o jednom covjeku,nesto drugo je u pitanju.Vizionar 1985 wrote:Zbog onih separatista mozda.
- Nadzornik
#912 Re: Venecuela
Ameri su tuzni i razocarani.
Venecuela navodno blokirala puteve i mostove prema Kolumbiji i nedozvoljava isporuku humanitarne pomoci.
A znamo prema scenariju Libije,Sirije da ta "humanitarna pomoc" cesto bude oruzje koja zavrsava u rukama pobunjenika.

Venecuela navodno blokirala puteve i mostove prema Kolumbiji i nedozvoljava isporuku humanitarne pomoci.
A znamo prema scenariju Libije,Sirije da ta "humanitarna pomoc" cesto bude oruzje koja zavrsava u rukama pobunjenika.

- славянин
#913 Re: Venecuela
To je soft pritisak, malo narod da "vidi salju nam pomoc ceka na granici ovaj je stvarno los neda da udje pomoc" i takoNadzornik wrote:Ameri su tuzni i razocarani.
-
sumirprimus
#915 Re: Venecuela
Kakav precjednik takva i blokada 
-
prometheus
#916 Re: Venecuela
"Starving people", nema toalet papira na trzistu. Humanitarni poduhvat koji stize u pravo vrijeme na pravom mjestu.Nadzornik wrote:Ameri su tuzni i razocarani.
-
Samprotivsviju
#917 Re: Venecuela
Nista ovdje bez vojne cizme, taman da vidim F35 u akciji 
-
Haman2
#918 Re: Venecuela
Bogati a siromasni. Dokle tako. Da li je moguce sa ovom vladom postici bolji zivot gradjana Venecuele. Da li je to moguce i sa onom drugom koja se namece a koju Zapad podrzava. Mislim da ce proci dosta vremena dok Venecuela zabiljezi neki napredak, posebno ako u njoj zapocne gradjanski rat.
Kome ovo koristi?
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i/8351639/
Kome ovo koristi?
-
Samprotivsviju
#919 Re: Venecuela
Hajd evo nam zivi primjer da ima i gorih od nasih politicaraHaman2 wrote:Bogati a siromasni. Dokle tako. Da li je moguce sa ovom vladom postici bolji zivot gradjana Venecuele. Da li je to moguce i sa onom drugom koja se namece a koju Zapad podrzava. Mislim da ce proci dosta vremena dok Venecuela zabiljezi neki napredak, posebno ako u njoj zapocne gradjanski rat.
Kome ovo koristi?
- seln
#920 Re: Venecuela
Interesantno je kako se ovdje misljenja dijele po etnickoj liniji...
na osnovu posta mozes reci "ko je ko".
- LBVIEW
#921 Re: Venecuela
"Nas i Rusa 300 meliona".seln wrote:Interesantno je kako se ovdje misljenja dijele po etnickoj liniji...
- Sanjarko
#922 Re: Venecuela
Ja sam izmedzu. Nisam ni za Gvajida a ni za Madura. Ali fakat sjbn Venecuela prilicno a ima najvise nafte. 
- славянин
#923 Re: Venecuela
Jesam li jos uvijek u cetnicimaseln wrote:Interesantno je kako se ovdje misljenja dijele po etnickoj liniji...
Koje strane su zauzeli koji ?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#924 Re: Venecuela
ti si alijin srbin
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije