Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Nivelacija

#901 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nivelacija »

Styling wrote:
izvrsni direktor wrote:
Nivelacija wrote:Ko kaze da bi Forti povjerio dvije ovce da cuva taj laze !
Jes vala, eto ne moze da isposluje da vlada federacije smanji cijene plina. Kako su prethodne sda vlade uvijek uspjesno dogovarale cijene sa federalnom sda vladom.
Ividis ti kako je nesposoban, skoro 30 godina od rata on ne moze da rijesi dug za plin. Da je sda u ovom mandatu ostao na vlasti, oni bi vec do kraja 2018 uspjeli rijesiti problem ratnog duga
E, bas. SDA je za dobrobit naroda i da spasi gradjane FBiH odlucila da pare od klirinskog duga koji je vratila Rusija uplati odmah na ime povrata ratnog duga za plin a ne u budzet pa sada nemamo to opterecenje na Cekaj...hm..tako je trebalo biti, ali su ipak odlucili da su njihove plate, auta, putovanja, ublehe i ostali licni troskovi vazniji od vracanja duga. Sve za narod.
Zasto bi gradjani cijele federacije placali dug Sarajeva.
Pa je li vam malo bozija kisa?
Koefcijent 2? Moze 5 ? Pa da budzet bude 3 milijarde?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#902 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Može.
Banksy

#903 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Pravo pitanje je Zasto bi gradjani cijele federacije placali najskuplji plin u Evropi. Za početak...
Hajvan

#904 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajvan »

Nivelacija wrote: Zasto bi gradjani cijele federacije placali dug Sarajeva.

u sarajvu ga u tim ratnim godinama nije bilo 10 dana od 1000 koliko je trajala opsada.. pa ti skontaj ciji je dug….
bunk

#905 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Banksy wrote:Pravo pitanje je Zasto bi gradjani cijele federacije placali najskuplji plin u Evropi. Za početak...
Ja koliko sam upoznat to cijele federacije je otprilike ono sto sestorka drzi :lol:
Gdje to jos ima plina u federaciji osim u Sa?
Ne mislim na privredu.
cadburry

#906 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cadburry »

Da SDA nije pokrala pare od klirinskog duga, danas nam se ovo ne bi desavalo.
JThomas

#907 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

a i šta će nam plin kad se sve može grijati toplovodima iz termoelektrana bez dimnjaka. dole s plinom, plin je fgr i antibošnjački. zašto se plin gura samo gdje su bošnjaci većina.
horkesh

#908 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

bunk wrote:
Banksy wrote:Pravo pitanje je Zasto bi gradjani cijele federacije placali najskuplji plin u Evropi. Za početak...
Ja koliko sam upoznat to cijele federacije je otprilike ono sto sestorka drzi :lol:
Ne mislim na privredu.
Građani Kantona Sarajevo plaćaju i podignuti kredit za plinovod Zenica-Travnik u iznosu od 40 i kusur miliona KM.
Banksy

#909 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

horkesh wrote:
bunk wrote:
Ne mislim na privredu.
Građani Kantona Sarajevo plaćaju i podignuti kredit za plinovod Zenica-Travnik u iznosu od 40 i kusur miliona KM.
I dug RSa, čini mi se.

Ovo je direktan udar SDA na vladu Kantona Sarajevo, a preko njih i na sve građane Sarajeva, i javnost je to prepoznala. Šta će biti odgovor, vidjećemo...
criticos

#910 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

Vidim da je danas imenovana nova vd ravnateljica TVSA. Da li netko može reći nešto više o ovoj Kristini Ljevak? Je li kompetentna za ove pozicije i da li je član neke stranke, i kojoj stranci od šestorke uopće pripada ravnateljska pozicija TVSA?

Za ovu SDA članicu Edinu Fazlagić što je smijenjena znam da je bila od 2005. godine na poziciji šefice Odjela biblioteke u PSBiH. Radila je i na poziciji šefice Sektora za informacije i usluživanje korisnika Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, ali i kao bibliotekarka u Bošnjačkom institutu i u Biblioteci Grada Sarajeva. Bibliotekarka na ravnateljskoj poziciji, hm.....kompetentnost, hm.....
starisalko

#911 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

criticos wrote:Vidim da je danas imenovana nova vd ravnateljica TVSA. Da li netko može reći nešto više o ovoj Kristini Ljevak? Je li kompetentna za ove pozicije i da li je član neke stranke, i kojoj stranci od šestorke uopće pripada ravnateljska pozicija TVSA?

Za ovu SDA članicu Edinu Fazlagić što je smijenjena znam da je bila od 2005. godine na poziciji šefice Odjela biblioteke u PSBiH. Radila je i na poziciji šefice Sektora za informacije i usluživanje korisnika Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, ali i kao bibliotekarka u Bošnjačkom institutu i u Biblioteci Grada Sarajeva. Bibliotekarka na ravnateljskoj poziciji, hm.....kompetentnost, hm.....
Kojoj je kriv sto nije DIF zavrsila.
Styling

#912 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Nivelacija wrote:
Styling wrote:
E, bas. SDA je za dobrobit naroda i da spasi gradjane FBiH odlucila da pare od klirinskog duga koji je vratila Rusija uplati odmah na ime povrata ratnog duga za plin a ne u budzet pa sada nemamo to opterecenje na Cekaj...hm..tako je trebalo biti, ali su ipak odlucili da su njihove plate, auta, putovanja, ublehe i ostali licni troskovi vazniji od vracanja duga. Sve za narod.
Zasto bi gradjani cijele federacije placali dug Sarajeva.
Taj dug je nastao tokom rata kada su gradjani Sarajeva bili pod opsadom i borili se za golo prezivljavanje dok su u neki gradovima BIH ljudi zivjeli relativno normalno i imali ogrijeva koliko je trebalo. Nismo mi taj dug naparavili iz cejfa nego iz nasusne potrebe da prezivimo. Sve javne ustanove su koristile plin u ratu bilo za svoje potrebe a dug se sada svaljuje na one koji nisu ni luk jeli ni luk mirisali. Grbavica koja je bila pod okupacijo cetnika je uredno imala plin cijeli rat. I taj dug mi sada usput otplacujemo.
Prpa.ba

#913 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-se-z ... /190528008

Policijsko krilo SDA u odbrani SDA strukture MUP-a. Teska situacija kada je jedan od temelja SDA demokratije na udaru. Sreca pa je Sultancicev d.j.l. preuzeo ministarstvo zdravstva pa je Sultanija na sigurnom. :-D

EDIT: znaju li iz Komsicevog d.j.l. ista osim kmecati nekom drugom? Zar se tako brani Bosna? Neka zatraze podrsku SDA u Skupstini pa blokiraju reforme.. :mrgreen:
criticos

#914 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

Prpa.ba wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/df-se-z ... /190528008

Policijsko krilo SDA u odbrani SDA strukture MUP-a. Teska situacija kada je jedan od temelja SDA demokratije na udaru. Sreca pa je Sultancicev d.j.l. preuzeo ministarstvo zdravstva pa je Sultanija na sigurnom. :-D

EDIT: znaju li iz Komsicevog d.j.l. ista osim kmecati nekom drugom? Zar se tako brani Bosna? Neka zatraze podrsku SDA u Skupstini pa blokiraju reforme.. :mrgreen:
Image
nikad_vise

#915 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Koja je ljiga ovaj komsic pa to je strasno.
Pocet cu navijati za HDZ izborni zakon samo zbog ove ljudske ljige.
Komšić: Tačno je da stranci lobiraju da se održi ova Vlada KS
Objavljeno: 28.05.2019. u 09:13
59
share
Na pitanje koji je interes da stranci lobiraju za ovu Vladu, Komšić je odgovorio "da se pokaže da u Sarajevu može funkcionirati neki drugi koncept, mada je to sada po meni pitanje je li to drugi koncept..."

FOTO: ANADOLIJA
Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, potvrdio je sinoć na televiziji Hayat da "stranci lobiraju da se sačuva postojeća skupštinska većina i postojeća Vlada u Kantonu Sarajevo".

-Mi nećemo rušiti Vladu, pogotovo ne za ljubav SDA. To za strance je tačno, ali neću vam reći koji stranci - rekao je Komšić.

Na pitanje da li je taj koji lobira šef Delegacije Europske unije (EU) i specijalni predstavnik EU-a u BiH Lars-Gunnar Wigemark, Komšić je odgovorio: "Nije Wigemark, ma kakav Wigemark".

Rekao je da lobiraju ambasade i da "nije jedna ambasada, nego ambasade". Na konstataciju da "stranci održavaju postojeću većinu i Vladu", Komšić je rekao:

-Ne znam da li stranci održavaju, mislim da se ta Vlada održava ipak nekom vrstom unutrašnje saradnje, ali da jedan dio međunarodne zajednice stoji iza ove Vlade i pokazuju interes da ova vlada uspije, to je tačno. Ali lako vam je to vidjeti, pogledajte samo izjave pojedinih zvaničnika i sve će vam biti jasno - rekao je Komšić, a na pitanje šta je njihov motiv, odgovorio je:

-Da se pokaže da u Sarajevu može funkcionirati neki drugi koncept, mada je to sada po meni pitanje je li to drugi koncept, je li to čist koncept. Jer pazite, vi imate Vladu... Naša stranka, DF pa eto i SDP, jeste drugi koncept, ali ne možete to reći za Konakovića da je drugi koncept, on je ipak došao iz SDA i nije promijenio svoje političke stavove, svoju ideologiju u odnosu na SDA. On je samo ljut na SDA iz nekog razloga. Dakle, to je jedan čudan miks. Naša stranka ipak vodi tu Vladu, moje mišljenje je da joj treba dati šansu - rekao je Komšić i dodao da treba vidjeti hoće li to uspjeti.

Pritisak stranih ambasada da se održi sadašnja većina i Vlada KS nije nepoznanica. Među onima koji su sasvim sigurno u toj grupi je Ambasada Velike Britanije u Sarajevu i njihov ambasador Matthew Field, što je u mnogim slučajevima veoma očito.

Bez sumnje, tu je i nezaobilazni OSCE čije se djelovanje već godinama unazad svodi na uredbovanje u Kantonu Sarajevu, o čemu se uostalom i javno govorilo, između ostalog i iz akademske zajednice. Komšić je sinoć zapravo samo potvrdio ono što je svakome iole upućenom u dešavanja u ovoj zemlji odavno jasno.
Smece svjetskog glasa.On je lafo drugi koncept i po pusi Bakiru onu stvar,a Konakovic to nije a suta nogama SDA pulene gdje god moze.
Sto se tice ove podrske stranaca,ocito je da je to jedini razlog zasto ova vlada opstaje.Ta unutrasnja saradnja izabranih ljudi u skupstini koji uz vjetar u ledja medjunarodne zajednice nemaju namjeru da se povinuju centralama i racuna to ovaj papak da ce i u slucaju da pokusaju nesto sjebati da ce imati prebjege u NiP,NS,i SDP od svojih ljudi u skupstini.Zato je SDA ovako ojadena u svojim zeljama.

Spletom okolnosti sad je DF kao i Tornjakov SBB bio nuzan za formiranje vlade,nakon sledecih izbora za kanton to nece biti pa ce i ove produzene ruke SDA biti predmet procesuiranja siguran sam po mnogim osnovama.

Kako se polahko i hinjski javljaju Miletic,Komsic..sve fukara do fukare.Kako bi oni lagano sjebali ovu vladu da znaju da im nece biti otkazana poslusnost upravo od njihovih ljudi koje su delegirali u skupstinu.
thekupus

#916 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by thekupus »

Jedva čekam slijedeće izbore, da uklonimo SDA skroz i sa lokalnih nivoa vlast :izet: :izet: :izet:
Realistično, predviđam da će izgubiti Centar i Novo Sarajevo, a da će opstati u Novom gradu, Ilidži i Vogošći.
nikad_vise

#917 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Elmedin Dino Konakovic
5 h ·
Pokusaj da se za incident na polaganju cvijeca u Ferhadiji optuzimo Forto, Kojovic i ja, realna je slika stanja pisaca takvog saopstenja.
Tuzno bas.
Dok su oni pisali, premijer Forto i ja smo prisustvovali sjednici Upravnog odbora vijeca za provedbu mira (PIC).
Prvi put predstavnici kantona na ovakvoj sjednici.
Medjunarodna zajednica je prepoznala pozitivne trendove koji dolaze iz Sarajeva.
Danas su formirani timovi u JKP Rad koji krecu u reviziju faktura i stvarnih kvadrata.
Finaliziran i izvjestaj o primopredaji u Turistickoj zajednici. Mnogo novih detalja.
Do kraja mjeseca Uredba o kontroli javnih nabavki.
Bice jos dosta informacija o radu Vlade KS i sestorke, a bice sigurno jos saopstenja slicnih ovom danas.
Al et nek se nista ne sikiraju,kupljene su nove metle za SDA papke,treba iskoristit ove akcije sa ciscenjem da se sto vise smeca baci iza resetaka i u kontejnere.Samo jako Dino,palahko sebi dize rejting svakim danom. :thumbup:
shbc

#918 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

thekupus wrote:Jedva čekam slijedeće izbore, da uklonimo SDA skroz i sa lokalnih nivoa vlast :izet: :izet: :izet:
Realistično, predviđam da će izgubiti Centar i Novo Sarajevo, a da će opstati u Novom gradu, Ilidži i Vogošći.
Ne bih ja iskljucio mogucnost da im Konakovic i Ilidzu uzme
nikad_vise

#919 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Obisli smo skolu u Novoj Kasabi. 130 ucenika redovno pohadja nastavu, vrijedni ucitelji i nastavnici vrlo profesionalno rade svoj posao. Kanton Sarajevo finansira skolu, nastavicemo i dodatno cemo pomoci funkcionisanje ovog projekta. Price nasih povratnika u manji BH entitet su realna slika zivota u BiH.
Obisli smo i Srebrenicu, najavljujemo mnogo ozbiljniji angazman Kantona Sarajevo u pomoci povratnicima, u svim segmentima zivota.
Ovo su stvari koje govore da ovaj covjek ima potencijal za velikog drzavnika.O ovakvim stvarima ljudi s vizijom razmisljaju a ne o tenderima hebali im oni mater. :thumbup:
thekupus

#920 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by thekupus »

NEK SE JAVE KAD BUDU AKTIVNI U REPUBLICI SRPSKOJ

oh, wait
criticos

#921 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by criticos »

thekupus wrote:NEK SE JAVE KAD BUDU AKTIVNI U REPUBLICI SRPSKOJ

oh, wait
Tko? SDA? HDZ?
Kejn

#922 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kejn »

Hhahah gledaj ovih NP botova. Kupio im Dino sendvich :-D
Styling

#923 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

nikad_vise wrote:
Elmedin Dino Konakovic
5 h ·
Pokusaj da se za incident na polaganju cvijeca u Ferhadiji optuzimo Forto, Kojovic i ja, realna je slika stanja pisaca takvog saopstenja.
Tuzno bas.
Dok su oni pisali, premijer Forto i ja smo prisustvovali sjednici Upravnog odbora vijeca za provedbu mira (PIC).
Prvi put predstavnici kantona na ovakvoj sjednici.
Medjunarodna zajednica je prepoznala pozitivne trendove koji dolaze iz Sarajeva.
Danas su formirani timovi u JKP Rad koji krecu u reviziju faktura i stvarnih kvadrata.
Finaliziran i izvjestaj o primopredaji u Turistickoj zajednici. Mnogo novih detalja.
Do kraja mjeseca Uredba o kontroli javnih nabavki.
Bice jos dosta informacija o radu Vlade KS i sestorke, a bice sigurno jos saopstenja slicnih ovom danas.
Al et nek se nista ne sikiraju,kupljene su nove metle za SDA papke,treba iskoristit ove akcije sa ciscenjem da se sto vise smeca baci iza resetaka i u kontejnere.Samo jako Dino,palahko sebi dize rejting svakim danom. :thumbup:
Tek sad ce Mile da pozeleni. Sta imaju predstavnici Kantona raditi na sjednici PIK-a? Ma, hajte, molim vas. :bih:
Styling

#924 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Kejn wrote:Hhahah gledaj ovih NP botova. Kupio im Dino sendvich :-D
Meni, bogami, cijeli iftar, sa hurmama i limunadom.
strucnjakdemagog

#925 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

thekupus wrote:Jedva čekam slijedeće izbore, da uklonimo SDA skroz i sa lokalnih nivoa vlast :izet: :izet: :izet:

nece ni u NG, tamo su pokrali izbore samo tako.
Locked