https://www.youtube.com/watch?v=sCEYDdMue-8&t=0s
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Biljke Mesozderke
#901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Last edited by Biljke Mesozderke on 02/11/2018 12:31, edited 2 times in total.
- animals
#902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo vec drugi put da se slozim sa tobom..seln wrote:Samo jednu stvar ne kontam: ja i poslije 20 godina ovdje neke stvari jos nisam potpuno skopcao...a Kiki ode zijaretit jarana na heftu-dvije i nauci sve o zivotu vani. Covjek se moze samo diviti tolikoj pameti.
On i Bata, znaju sve precizno, od nocni klubova do zivota vani..
iako nikad nisu zivjeli tamo..
P.S.
jel tebi neko hakirao profil
-
Fudo387
#903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto je tragedija?animals wrote:Nije tolika tragedija , roditi se u Bosni..
ali ostati citav zivot u njoj..
e to je vec tragedija..
- animals
#904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mogao bi nabrajati do sutra, da me ne mrzi.._BataZiv_0809 wrote:Zasto?animals wrote:Nije tolika tragedija , roditi se u Bosni..
ali ostati citav zivot u njoj..
e to je vec tragedija..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro to mozda tebi...animals wrote:
Mogao bi nabrajati do sutra, da me ne mrzi..
Nikad u zivotu. Idu razliciti profili ali i ostaju.Strpljiva wrote:Batinu uvrijedjenost da samo prosjecni/neuspjesni ostaju.
- konjislav
#906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pogledaj na immowelt.de ili immobilienscout24.de i stavi da kupuješ stan do 50k€ u Dortmundu, vidjeti ćeš da je to veoma moguće što ti je čovjek rekao. To za puter i ulje je isto tačno. To za golf jest ga malo pretjerao.HAVANA wrote:Mislim,ne serem ja nista,svako ima svoje ali zlo mi je vise od netacnih informacija i supljih prica.Bajki.Neki dan budalu slusam mrtav hladan mi objasnjava kako u dortmundu ima stan,izletilo...58m2,ko lutka...47000 eura,puter i ulje...su jeftiniji,golfova petica po milju eura...ko u prici...De ba idi se u 3PM,idi nekog drugog peglajE cuj ko lutka
Daj jedan odma,nek se nadje.
- konjislav
#907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U čemu je problem da se lola ispali za 6 milja ako se nude takvi poslovi i ako ima potrebne kvalifikacije, iskustvo i znanje? Je li ga treba biti stid zbog toga?insomnia78 wrote:Pa to ja i rekoh. Onaj ko je prosao sistem tamo sigurbo moze. Problem je sto lola konta ispaliti se odavde i odmah na inzinjerakih sest miljadetroit-mercy wrote: Ja sam jarane ovdje vec nekih 18 godina i ko god je nakon dolaska ovdje uzeo i zavrsio fax taj ima prilicno dobra primanja. Naseg niti jednog inzinjera odozdo ne znam da ne radi svoj posao i svi sto rade rade za dobru lovu. To sto si ti ostao na srednjo je tvoj problem ali ovo je totalno druga zemlja i totalno druge mogucnosti.
O nasoj djeci ovdje necemo pricati jer to je vec drugi svijet. Uglavnom najlakse je prditi i gledati sve sa skpskom. Iskreno takvi isti su meni kada sam dosao ovdje i upisao fax govorili nema nista od toga, danas ti isti vicu lako je tebi.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumukonjislav wrote: U čemu je problem da se lola ispali za 6 milja ako se nude takvi poslovi i ako ima potrebne kvalifikacije, iskustvo i znanje? Je li ga treba biti stid zbog toga?
- HAVANA
#909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ok.Kupi ti sebi u tom kvartu gdje je 50 milja ako i tu ima.I onda usput saberi prepis i renoviranje tog stana sto je ko lampa.konjislav wrote:Pogledaj na immowelt.de ili immobilienscout24.de i stavi da kupuješ stan do 50k€ u Dortmundu, vidjeti ćeš da je to veoma moguće što ti je čovjek rekao. To za puter i ulje je isto tačno. To za golf jest ga malo pretjerao.HAVANA wrote:Mislim,ne serem ja nista,svako ima svoje ali zlo mi je vise od netacnih informacija i supljih prica.Bajki.Neki dan budalu slusam mrtav hladan mi objasnjava kako u dortmundu ima stan,izletilo...58m2,ko lutka...47000 eura,puter i ulje...su jeftiniji,golfova petica po milju eura...ko u prici...De ba idi se u 3PM,idi nekog drugog peglajE cuj ko lutka
- konjislav
#910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ja isto kontam, ali teško je imigrirati u Švicarsku. Znam jer je pratim već godinama i razvoj situacije i zakona u CH. Jedna od mogućnosti je ići preko Njemačke ili Austrije, jer se usavrši jezik dok se dobije mogućnost prebacivanja u Švicu.elcaliente wrote:Ima velikih razlika u zemljama u koje se emigrira: npr u Njemackoj nemozes nikada postici ono sto mozes u Svici, Holandiji ili skandinavskim zemljama.
U Njemackoj nikada nemozes postati bogat kao u USA, Kanadi ili Australiji, jednostavno ti sistem to nedozvoljava.
Ali isto tako je bolje u Njemackoj nego u Italiji ili Spaniji.
Interesuje me isto ako vec neko ima zelju za emigracijom iz ovog ili onog razloga a zna Engleski zasto se neokrene prema istoku, Emirati ili neke arapske ili azijske zemlje?
Puno Njemaca ide raditi u Emirate jer su dobe plate i uslovi. Preko 60 hiljada Njemaca radi u Kini.
Ja kada bi emigrirao iz BiH u Evropi bi jedino birao Svicu inace sto dalje od Evrope.
- HAVANA
#911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo gledao sam malo i citao.Moze jedan link tog od 58m2 za 48000.Hvala.Naglasak na citao.
- konjislav
#912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja u svojih 6 godina rada u BiH sam radio po 8 sati dnevno (od kojih se sat vremena pauze računa u tih 8 sati), te najčešće po 2 dana godišnjeg mjesečno, ponekad 20 godišnje. U nekim firmama čak i birao sebi radno vrijeme kao i radno mjesto. Otprilike očekujem slično i u Švabiji samo sa više dana godišnjeg.seln wrote:U kojem paralelnom univerzumu ti zivis?detroit-mercy wrote: Iskreno, ja koliko vidim ovi visoko educirani rade manje od ovih sa nizom spremom, imaju vise vremena, imaju manje egzistencijalnih briga i sl. Tako ti je u BiH, tako ti je u Austriji, tako ti je u Njemackoj, na Marsu, gdje god pogledas.![]()
Manje rade, imaju vise vremena?
Mozda manje egzistencijalnih briga, ali i to je relativno.
Ovo realno vrijedi za IT već u Bosni, a radio sam što fulltime, što parttime u 8 firmi, tako da ovo nije neko slučajno i anegdotalno iskustvo.
- mirsek
#913 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ne radi jos niko za 6000 eura mjesec vec da je dogovoreno za skoro 4500 netto. Konjislav ima odlican CV i dokumentovane kontakte sa vrlo jakim kompanijama i sasvim je realno da uspije da dobije tu ponudu.mk ultra wrote:neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumukonjislav wrote: U čemu je problem da se lola ispali za 6 milja ako se nude takvi poslovi i ako ima potrebne kvalifikacije, iskustvo i znanje? Je li ga treba biti stid zbog toga?
- animals
#914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sto je konjislavmirsek wrote:Pa ne radi jos niko za 6000 eura mjesec vec da je dogovoreno za skoro 4500 netto. Konjislav ima odlican CV i dokumentovane kontakte sa vrlo jakim kompanijama i sasvim je realno da uspije da dobije tu ponudu.mk ultra wrote:neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumukonjislav wrote: U čemu je problem da se lola ispali za 6 milja ako se nude takvi poslovi i ako ima potrebne kvalifikacije, iskustvo i znanje? Je li ga treba biti stid zbog toga?
- madner
#915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pise da je prisilna prodaja, inace je circa duplo skuplje.konjislav wrote:Pogledaj na immowelt.de ili immobilienscout24.de i stavi da kupuješ stan do 50k€ u Dortmundu, vidjeti ćeš da je to veoma moguće što ti je čovjek rekao. To za puter i ulje je isto tačno. To za golf jest ga malo pretjerao.HAVANA wrote:Mislim,ne serem ja nista,svako ima svoje ali zlo mi je vise od netacnih informacija i supljih prica.Bajki.Neki dan budalu slusam mrtav hladan mi objasnjava kako u dortmundu ima stan,izletilo...58m2,ko lutka...47000 eura,puter i ulje...su jeftiniji,golfova petica po milju eura...ko u prici...De ba idi se u 3PM,idi nekog drugog peglajE cuj ko lutka
- pirmin
#916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Neko ko ima 4k+ sigurno ne gubi vrijeme forumajuci.neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumu
- mirsek
#917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pogresan zakljucakpirmin wrote:Neko ko ima 4k+ sigurno ne gubi vrijeme forumajuci.neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa skuplji u SarajevuHAVANA wrote:Evo gledao sam malo i citao.Moze jedan link tog od 58m2 za 48000.Hvala.Naglasak na citao.
- madner
#919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dortmund je Zenica Njemacke. 
- MaroonBrigade
#920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
+1mirsek wrote:Pogresan zakljucakpirmin wrote:Neko ko ima 4k+ sigurno ne gubi vrijeme forumajuci.neko ko radi za 6 tisuća mjesec ne opravdava svoj odlazak na forumu
- animals
#921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma jebo 4k eura..
ja dobijem i vise u julu i novembru..
a nikakav programer nisam..
- mirsek
#922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Madner je nekoga citirao, mislim da mozemo da otvorimo sampanjac. 
-
detroit-mercy
#923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
a ostalih 10 mjesecianimals wrote:Ma jebo 4k eura..
- madner
#924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi nasao posao?mirsek wrote:Madner je nekoga citirao, mislim da mozemo da otvorimo sampanjac.
- animals
#925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
upola manje..detroit-mercy wrote:a ostalih 10 mjesecianimals wrote:Ma jebo 4k eura..