Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Dozer

#901 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Dozer »

[quote="triconja"
A kako mi to finansiramo to? Ukljucis adblock i cao djaci ;-)[/quote]
Ma ukljucen i AdBlock i Avast Online Security i Safe Price, i jos ponesto. Sve redom :D
HardcoreMX

#902 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by HardcoreMX »

beni-bu-man wrote:
HardcoreMX wrote:moj Johnsone vidis li ti to..siti ljudi bojkotuju hranu...
i od tebe nesto pametno da procitam :thumbup:

a djeca u africi nemaju sta jesti
ja od tebe nikad nista jos pametno...osim kad mene citiras :lol:
Hakiz

#903 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Bojkot je odbijanje korištenja iz principijelnih razloga, ne samo finansijskih.

Kako bi Bosanac sa dna kace i SaraFina tada pozivali na bojkot ne znam, ali kada već pozivaju kako to da pozivaju na bojkot Hrvastskih firmi sa platforme kojoj je vlasnik Hrvat, to oni neka sebi odgovore.

Tuku neprijatelja njegovim oružijem, je li tako :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#904 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

Image

Image
Image
Image
Image

:bih:
beni-bu-man

#905 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

HardcoreMX wrote:
beni-bu-man wrote:
HardcoreMX wrote:moj Johnsone vidis li ti to..siti ljudi bojkotuju hranu...
i od tebe nesto pametno da procitam :thumbup:

a djeca u africi nemaju sta jesti
ja od tebe nikad nista jos pametno...osim kad mene citiras :lol:
Einbildung ist auch eine Bildung :kiss:

neam pojma kako bi to reko na nas :-) :-)
Hakiz

#906 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Dozer wrote:
triconja wrote: A kako mi to finansiramo to? Ukljucis adblock i cao djaci ;-)
Ma ukljucen i AdBlock i Avast Online Security i Safe Price, i jos ponesto. Sve redom :D
I Privacy Badger i No Script i Disconnect i Ligtbeam i HTTPS Everywhere i Mailvelope za eMail.

Ali eto...
beni-bu-man

#907 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Hakiz wrote:
Dozer wrote:[quote="triconja"
A kako mi to finansiramo to? Ukljucis adblock i cao djaci ;-)
I Privacy Badger i No Script i Disconnect i Ligtbeam i HTTPS Everywhere i Mailvelope za eMail.

Ali eto...[/quote]
al vam je quote u kurcu
Hakiz

#908 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

A tek što smajliji ne rade...
triconja

#909 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Dozer wrote:
I krekovan windows, tajrad :mrgreen: :thumbup:
Last edited by triconja on 18/10/2018 16:31, edited 1 time in total.
shake69

#910 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by shake69 »

pici wrote:Image

Image
Image
Image
Image

Kako ba i Meggle? Kupujem njihov jogurt, mlijeko, sve a pise -Bihac?
triconja

#911 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Zar treba ljudima govorit da cokolade i ti slicni slatki klinci nisu zdravi? Znaci da ima imalo zdravog razuma rijetko bi se to kupovalo :mrgreen:
Hakiz

#912 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Dozer wrote:
I krekovan windows, tajrad :mrgreen: :thumbup:
Jok. Linux uglavnom. Windows ponekad, i to legalan.

Ali kakve to ima veze sa bojkotom :)
pici

#913 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

shake69 wrote:

Image
Image
Image
Image

samo ti sisaj rvaCku kravu :bih:
POVIJEST TVRTKE MEGGLE

U Hrvatskoj priča naše tvrtke započinje s 1996. godinom, a u Njemačkoj, točnije u Bavarskoj nedaleko od Münchena, još daleke 1889. Tada je Josef Anton Meggle, djed današnjeg vlasnika Tonija Megglea, osnovao malu siranu a kako se kasnije ispostavilo, s velikim potencijalom.

Od 1996. Meggle ulazi na hrvatsko tržište putem distribucijskog centra s uredom u Matuljima podno Učke. Tri godine kasnije kreće i proizvodnja naših proizvoda, zahvaljujući suradnji s osječkom mljekarom IPK Mia iz koje nastaje Meggle Mia d.o.o. U tome trenutku možemo reći da Meggle postaje dio hrvatske proizvodne snage.

U rujnu 2004. Meggle Mia d.o.o. se pripojila mljekari IPK Mia d.d. te su poslovanje nastavile kao jedno poduzeće s novim nazivom Meggle Osijek d.d. Krajem sljedeće godine proizvodni se pogon Meggle Osijek d.d. pripojio trgovačkom poduzeću Meggle Adria d.o.o., čime dolazimo do trenutka osnivanja današnje tvrtke Meggle Hrvatska d.o.o sa sjedištem u Osijeku.

Još jedna sjajna činjenica čini 2004. godinu prijelomnom za našu tvrtku. Tada je Meggle kao jedna od rijetkih mljekara u Hrvatskoj dobila EU veterinarski kontrolni broj objekta, a u 2008. je uspješno certificirana za sustav upravljanja kvalitetom i na EU tržištima jačajući time izvozni kapacitet Hrvatske.

Meggle Hrvatska danas je treća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda od najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 208 zaposlenika i prerađuje cca 130.000 litara mlijeka na dan.
triconja

#914 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote: I krekovan windows, tajrad :mrgreen: :thumbup:

Ali kakve to ima veze sa bojkotim :)
Ma vidio sam na dosta kompjutera taj sistem krekovanja i bojazni za privatne podatke, pa eto da kazem :lol:
MarlboroGold

#915 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

pici wrote:
shake69 wrote:

Image
Image
Image
Image

samo ti sisaj rvaCku kavu
POVIJEST TVRTKE MEGGLE

U Hrvatskoj priča naše tvrtke započinje s 1996. godinom, a u Njemačkoj, točnije u Bavarskoj nedaleko od Münchena, još daleke 1889. Tada je Josef Anton Meggle, djed današnjeg vlasnika Tonija Megglea, osnovao malu siranu a kako se kasnije ispostavilo, s velikim potencijalom.

Od 1996. Meggle ulazi na hrvatsko tržište putem distribucijskog centra s uredom u Matuljima podno Učke. Tri godine kasnije kreće i proizvodnja naših proizvoda, zahvaljujući suradnji s osječkom mljekarom IPK Mia iz koje nastaje Meggle Mia d.o.o. U tome trenutku možemo reći da Meggle postaje dio hrvatske proizvodne snage.

U rujnu 2004. Meggle Mia d.o.o. se pripojila mljekari IPK Mia d.d. te su poslovanje nastavile kao jedno poduzeće s novim nazivom Meggle Osijek d.d. Krajem sljedeće godine proizvodni se pogon Meggle Osijek d.d. pripojio trgovačkom poduzeću Meggle Adria d.o.o., čime dolazimo do trenutka osnivanja današnje tvrtke Meggle Hrvatska d.o.o sa sjedištem u Osijeku.

Još jedna sjajna činjenica čini 2004. godinu prijelomnom za našu tvrtku. Tada je Meggle kao jedna od rijetkih mljekara u Hrvatskoj dobila EU veterinarski kontrolni broj objekta, a u 2008. je uspješno certificirana za sustav upravljanja kvalitetom i na EU tržištima jačajući time izvozni kapacitet Hrvatske.

Meggle Hrvatska danas je treća mljekara u Hrvatskoj s prepoznatljivom tradicijom proizvodnje visokovrijednih proizvoda od najkvalitetnijeg slavonskog mlijeka, zapošljava 208 zaposlenika i prerađuje cca 130.000 litara mlijeka na dan.
De bolan... kad bih to bojkotovao osušio bih se.
Hakiz

#916 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

triconja wrote:
Hakiz wrote:
triconja wrote: I krekovan windows, tajrad :mrgreen: :thumbup:

Ali kakve to ima veze sa bojkotim :)
Ma vidio sam na dosta kompjutera taj sistem krekovanja i bojazni za privatne podatke, pa eto da kazem :lol:
Po potrebi i TOR :)
triconja

#917 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

MarlboroGold wrote: De bolan... kad bih to bojkotovao osušio bih se.
Cim? (ZIM)

Zenicka industrija mlijeka nista, eee? :roll:
pici

#918 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

MarlboroGold wrote: De bolan... kad bih to bojkotovao osušio bih se.

nemoj ti meni bolan i osusio bi se, sve za BiH, bojkotujmo do poBede :bih:
shake69

#919 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by shake69 »

Ali ljudi, mljekara Meggle Bihac proizvodi i placa porez u BiH? :?
Mislim da su oni baska, taman da mlijeko dovoze od susjeda, mada nema teorije da im je tamo jeftinije nego u Bosni.
pici

#920 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pici »

evo ja sve na TV, TV box, Mobitel, kompjutor itd prebaČio na serBskije i Bosanski... nema visHe Hr titlovanja :bih:
Hakiz

#921 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Kako su to Meggle Njemačka (centrala) i Meggle Bihać Hrvatski Meggle, to ni ja ne kontam?

Bojkotujmo IKEA jer već posluju u Hrvatskoj, je li to argument?
triconja

#922 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

pici wrote:evo ja sve na TV, TV box, Mobitel, kompjutor itd prebaČio na serBskije i Bosanski... nema visHe Hr titlovanja :bih:
Ko vam je kriv, sto ste ucili ruski u ckolama, eee. Sad je sve na engleskom bolan :lol:
Hakiz

#923 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

pici wrote:evo ja sve na TV, TV box, Mobitel, kompjutor itd prebaČio na serBskije i Bosanski... nema visHe Hr titlovanja :bih:

Pogledaj ti ko je distributer, serviser i prodavač. Ako piše KimTec ili Stanić, bacaj odmah i kupuj novo.

MarlboroGold

#924 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Sva sreća pa ne bojkotujemo kineske proizvode :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#925 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

SaraFina wrote:
Temu dovodite do apsurdnosti... Oprosti jer nisi samo ti... Jasno je valjda bit i suština tema... Čemu ubacivanje stvari koje apsolutno nemaju veze?
Može makar malo koncentracije? :D
Dijaspora dovodi temu do apsurda
Locked