Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kiligonzales

#901 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

suncana_strana wrote:
SaraFina wrote:

Pljuješ na Sarajevo i to podmuklo i hinjski uobličiš u neku kritiku dok ne nadješ nekog ko se zakači za tvoje postove. Onda orgijaš bukvalno.
Što se povratka tiče zašto se preko 300 000 Hrvata nije vratilo u RS? Zašto su se raselili po HR i gradovima u FBiH? Sad s putovnicom po zapadu idu? A VI ste sa Srbima i Čović pogotovo s Dodikom, još u nekoj otvorenoj koaliciji?
Vaše stradanje u RS neusporedivo je s bošnjačkim i u Prijedoru, BL, Posavini i Drventi ste statistička greška. Pa zašto????
Bošnjacima je preteško se vratiti u Podrinje (Srebrenica, Bratunac, Zvornik) i dan danas iskopavaju kosti bližnjih. No vas je većina raseljena Hrvata i neusporedivo ste manje stradali? Pa gdje ste u Posavini uz Savu a pljunuti se može u HR? Nema živog roba. Dok Podrinje gleda za razliku od vas preko Drine u Srbiju.

I da raselila je politika Hrvate srednje Bosne u Hercegovinu devedesetih a bogami Podrinjce je četnička kama.
I vama je putovnicom sad napravljen izbor, a gradovi u srednjoj BiH nisu 50-50. Tu bitku očigledno je ko dobija na kraju. Ostaće HR enklave nauštrb Hercegovine i to je politička odluka vaśeg vodjstva.
Takvo humano preseljenje stanovnistva je sve dio zakulisne radnje koju organizira aktualna politicka garnitura u cilju oznacavanja teritorija , na sve tri strane.
Dosta ljudi iz Viteza i okolice je naseljeno u Knin, procjene su da oko 7.000 BH Hrvata zivi u Kninu.
To je nesto sto je samo prirodni tijek dogadjanja, jer je rat ucinio svoje.
Ali Knin je prije Domovinskog rata bio dominantno srpski grad jer su Srbi cinili vecinu. Takvih gradica imas i u BIH, ali gledajmo samo razmjer tih promjena.

Ali gdje se i u bilo kojem kontekstu smije uporedjivati Knin i Sarajevo?

Danasnji Knin je velicinom i brojnoscu kao jedan manji sarajevski kvart.
Problem je kad se ovdje protezira Sarajevo - centar desavanja jedne drzave kao multikulturan grad kada to nije. A nekada je bio.

Jos malo pa cemo praviti usporedbu kvalitete nocnog zivota u Sarajevu i onoga u Kninu.

Paralela izmedju Knina i Sarajeva je neuporediva, kao sto je i neuporediva paralela izmedju bilo kojeg manjeg gradica i sredine u BIH sa Sarajevom kao sto to ti cinis.
Pa zadnji popis opet rece da je Sa multikulturalni grad, malo onaj pilot Popov izvuce 92, malo Karadzic, malo da nebi sumanutih poziva Krajisnika koji izgubi imanje svoje na Ilidzi koja se vrati Sarajevu, da Srbi odu iz Sarajeva 96., ko zna da li bi se veci broj njih odvazio da ostane na tim vracenim teritorijama Sarajevu. Jos kad bacise onu bombu u RS da u Sarajevu nema Hrvata, pa ih vrhbosanska nadbiskupija pobi brojem istih u Sa kad je bila papina posjeta, tek neki odose na aparate, jos kad rekose da ih ima nego u RS, nekima nebi svejedno. Ali Sarajevo treba predstaviti gorim nego sto jeste, zna se i zbog cega. :D

Hrvate vala niko nije tjerao, eno ih na Stupu, u Dobrosevicima i jos kojim prigradskim mjestima gdje ih je bilo i prije rata dosta i u samome gradu, isto tako niko nije tijerao ni Srbe, ali posto je nekome Srna isprala mozak, a nekome neki drugi mediji, o Sarajevu se prica kao o gradu duhova za sve one koji nisu Bosnjaci sto je laz.

Znamo mi skoro pa savrseno svoju pricu ko je i kako ostao s nama, a ko nije i zbog cega, ali jbg tesko je to prihvatiti drugima jer jbg oni bi da nam vrate Kusturicu u grad, Neleta, Vojvodu Brneta ili cak i Seselja, jbg sta je previse previse kako bi zazivjelo bratstvo i jedinstvo sa psihopatologijom.
Last edited by kiligonzales on 04/07/2018 02:16, edited 1 time in total.
kiligonzales

#902 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Connaisseur Karlin wrote:
kiligonzales wrote:
pa tako nekome isto izgleda i tvoje Sarajevo :D :lol:
Htijeli vi Sarajevo predstaviti kao prijestolnicu beznadja i kasabu, Sarajevo je ipak grad koji se upisao u svijetsku historiju po mnogo cemu i jos je glavni grad ove zemlje.

https://www.independent.co.uk/travel-0/ ... 75966.html

Ono sto bi ga jos ucinilo boljim jeste ulaganje u industriju zabave, u kulturno naslijedje, infrastrukturu, kako bi pored onoga sto vec imamo u Sarajevu mogli vidjeti i vise od toga brze i prakticnije.
na linku je Mostar , ne vidim Sarajevo :)

pa nije jedini grad iz BiH sa bogatom proslosti :-D

vi bi trebali vise cijeniti sve gradove u BiH, umjesto da iskljucivo podvlacite sto i kako treba ulagati u Sarajevo :) vi nemate razvijenu kulutru i psotovanje prema drugim gradovima u BiH :)
Recenica iz teksta:
“Sarajevo is a magical city where people from all over the world amalgamate to create a wonderful puzzle. But Mostar is another culture in itself and cannot be missed."

Niko to ne rece, ali je svakako bitniji htijeli vi to priznati ili ne. :D

Ne pokusavaj me trolati, mozda bi se vi trebali malo vratiti u svoje sredine pa poraditi na njima, umjesto sto nama vazda bacate krivicu za sve sto vi niste u stanju uraditi sami da vam bude bolje. :D

https://www.klix.ba/biznis/finansije/ka ... /170502069
Connaisseur Karlin

#903 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

kiligonzales wrote:
kiligonzales wrote:
Htijeli vi Sarajevo predstaviti kao prijestolnicu beznadja i kasabu, Sarajevo je ipak grad koji se upisao u svijetsku historiju po mnogo cemu i jos je glavni grad ove zemlje.

Ono sto bi ga jos ucinilo boljim jeste ulaganje u industriju zabave, u kulturno naslijedje, infrastrukturu, kako bi pored onoga sto vec imamo u Sarajevu mogli vidjeti i vise od toga brze i prakticnije.
na linku je Mostar , ne vidim Sarajevo :)

pa nije jedini grad iz BiH sa bogatom proslosti :-D

vi bi trebali vise cijeniti sve gradove u BiH, umjesto da iskljucivo podvlacite sto i kako treba ulagati u Sarajevo :) vi nemate razvijenu kulutru i psotovanje prema drugim gradovima u BiH :)
Recenica iz teksta:
“Sarajevo is a magical city where people from all over the world amalgamate to create a wonderful puzzle. But Mostar is another culture in itself and cannot be missed."

Niko to ne rece, ali je svakako bitniji htijeli vi to priznati ili ne. :D

Ne pokusavaj me trolati, mozda bi se vi trebali malo vratiti u svoje sredine pa poraditi na njima, umjesto sto nama vazda bacate krivicu za sve sto vi niste u stanju uraditi sami da vam bude bolje. :D

https://www.klix.ba/biznis/finansije/ka ... /170502069
ko smo sad Vi :shock: :lol:

ja sma pisala vi gradjani drzave u kojoj zivite, ne razummijem, kome se obracas u mnozini :D

svakom turisti je svaka destinacija interesantna , pa zasto ne bi bili Sarajevo Mostar i drugi gradovi ili sela u BiH :-D

tursiti cesto puta nemaju pojma kako je zivjeti u gradovima BiH , ai zato vi iz BiH znate kako je zivjeti u BiH :D

ljudi konstatno odlaze iz BiH, a ti bi da se narod vraca i ulaze u svoje sredine :lol:

zasto bi Sarajevo bilo bitnije turisti od bilo kojeg grada bivse Juge :D
kiligonzales

#904 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

ja sma pisala vi gradjani drzave u kojoj zivite, ne razummijem, kome se obracas u mnozini :D

svakom turisti je svaka destinacija interesantna , pa zasto ne bi bili Sarajevo Mostar i drugi gradovi ili sela u BiH :-D

tursiti cesto puta nemaju pojma kako je zivjeti u gradovima BiH , ai zato vi iz BiH znate kako je zivjeti u BiH :D

ljudi konstatno odlaze iz BiH, a ti bi da se narod vraca i ulaze u svoje sredine :lol:

Pa vi koji onako drvite vazda po Sarajevu, tu neku losu pricu iz ko zna kojeg razloga. :D

Jel mi iz Sa branimo nekome da podje u Mostar ili Blagaj, ode do Capljine, produzi do Livna, iz njega do Bihaca, poslje do Banja Luke i td gdje ih put nanese? Ne znam odakle si ti, a mi opet znamo vise o tome kako je zivjeti u BiH.

Nek ide svako ko zeli, ako ima bolje, isto tako i ulaze u svoje sredine onaj ko ima snage, volje i petlje. Gdje god se ode valja im raditi i nigdje para ne pada s drveca.

Shvati da je za nas Sarajlije Sarajevo najvaznije. Nas grad s kojim smo rasli i srasli. Imamo i zbog cega biti ponosni na njega. To ne znaci da po drugim gradovima pisamo. Mi nemamo komplekse koji drugi gradjani ove zemlje imaju Sarajevom.

Pitaj to turisticke savjetnike koji Sarajevo preporucuju kao destinaciju koju treba posjetiti i svrstavaju ga u vrh liste gradova koje treba posjetiti.
Connaisseur Karlin

#905 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

kiligonzales wrote:

Pa vi koji onako drvite vazda po Sarajevu, tu neku losu pricu iz ko zna kojeg razloga. :D

Jel mi iz Sa branimo nekome da podje u Mostar ili Blagaj, ode do Capljine, produzi do Livna, iz njega do Bihaca, poslje do Banja Luke i td gdje ih put nanese? Ne znam odakle si ti, a mi opet znamo vise o tome kako je zivjeti u BiH.

Nek ide svako ko zeli, ako ima bolje, isto tako i ulaze u svoje sredine onaj ko ima snage, volje i petlje. Gdje god se ode valja im raditi i nigdje para ne pada s drveca.

Shvati da je za nas Sarajlije Sarajevo najvaznije. Nas grad s kojim smo rasli i srasli. Imamo i zbog cega biti ponosni na njega. To ne znaci da po drugim gradovima pisamo. Mi nemamo komplekse koji drugi gradjani ove zemlje imaju Sarajevom.

Pitaj to turisticke savjetnike koji Sarajevo preporucuju kao destinaciju koju treba posjetiti i svrstavaju ga u vrh liste gradova koje treba posjetiti.
ne primjetim da vam je sopstveni grad najvazniji , ne vidim pozitivne rezultate :)

turistima je svaka destinacija u svijetu interesantna , ne razumijem , sto ti nije jasno :)

mnoge sarajlije misle da osobe iz drugih gradova u BiH imaju komplekse , ali to nisam primjetila od strane osoba u BiH u inostranstvu, svako hvali svoje selo i grad :-D

oh, da , svaka ktika grada je za vas pljuvanje , a istovremeno isto radite osobama koje nisu iz Sarajeva i zvive u drugim gravodima BiH :lol:
kiligonzales

#906 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

ne primjetim da vam je sopstveni grad najvazniji , ne vidim pozitivne rezultate :)

turistima je svaka destinacija u svijetu interesantna , ne razumijem , sto ti nije jasno :)

mnoge sarajlije misle da osobe iz drugih gradova u BiH imaju komplekse , ali to nisam primjetila od strane osoba u BiH u inostranstvu, svako hvali svoje selo i grad :-D

oh, da , svaka ktika grada je za vas pljuvanje , a istovremeno isto radite osobama koje nisu iz Sarajeva i zvive u drugim gravodima BiH :lol:
Svako vidi sta zeli.

Jeste 100%, eto svi trce da vide Mrkonjic Grad i Bosansko Grahovo :)

Dodji s njima u BiH, pa onda otvori temu Sarajeva i njihovih sela, gdje je bolje. :D

Nisi samo ti vidjela tog inostranstva i srela nase dijasporce, znaju im i gore proraditi kompleksi, uvjerio sam se u to. :)

Ne naprotiv to samo radimo prema reciprocitetu, ne mozes srati po Sa i Sarajlijama, a zivjeti u Sa ili od rada u Sa i ne ocekivati da ti neko ne kaze nesto kad se otvoris i pocnes pucati bez rezona po nama.

Zdrava kritika ima i zrno objektivnosti.
Connaisseur Karlin

#907 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

kiligonzales wrote:

Svako vidi sta zeli.

Jeste 100%, eto svi trce da vide Mrkonjic Grad i Bosansko Grahovo :)

Dodji s njima u BiH, pa onda otvori temu Sarajeva i njihovih sela, gdje je bolje. :D

Nisi samo ti vidjela tog inostranstva i srela nase dijasporce, znaju im i gore proraditi kompleksi, uvjerio sam se u to. :)

Ne naprotiv to samo radimo prema reciprocitetu, ne mozes srati po Sa i Sarajlijama, a zivjeti u Sa ili od rada u Sa i ne ocekivati da ti neko ne kaze nesto kad se otvoris i pocnes pucati bez rezona po nama.

Zdrava kritika ima i zrno objektivnosti.
slabo prihvatate zdravu kritiku, a jos slabije zdravo kritikujete druge sredine :-D

umislili ste da ste da zivite u metropli, a u istoj je muzej bio zatvoren godinama , a sad slobodno reci, da su za to krive doslje , kao da su vam svezali ruke i zabranili da se borite za akademsko i kulturno Sarajevo :D
kiligonzales

#908 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

slabo prihvatate zdravu kritiku, a jos slabije zdravo kritikujete druge sredine :-D

umislili ste da ste da zivite u metropli, a u istoj je muzej bio zatvoren godinama , a sad slobodno reci, da su za to krive doslje , kao da su vam svezali ruke i zabranili da se borite za akademsko i kulturno Sarajevo :D
Mi samo kritikujemo ove ovdje koje vidimo u Sa i pomalo ove sto nam promicu jednoumlje iz HB i RS, prosipajuci evropsku kulturu po mjerama uzpa.

Pa to jeste jedna sramota sviju nas u SA, ali da te napomen muzej je proradio, a eto imam cast da u porodici imam nekoga ko u tome muzeju besplatno volontira po potrebi, iako je akademski gradjanin bez posla i to sa poprilicno dobrim prosjekom i magistraturom.

Doslje jesu krivi za mnogo sto sta, ali reci ti meni sto tebi to tesko pada pominjanje istih :)

Valjda smo mi koji smo oduvijek ovdje najbolji hronicari propadanja kvalitete zivljenja naseg grada i svjedoci mnogih promjena.
moonca

#909 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Mi im nikada nismo pravili probleme radi toga ko su, vec sto su, vec samo ako su supci i papci i sebi davali znacaj koji nemaju, jbg ne ocekuj da ti nesto ne kazem kad se pravis necim sto nisi, dok bacas kese kroz prozor, pelenu, maltretiras komsiluk kalesijskim zvucima u gluho doba noci ili busilicom, ogradjujes prostor oko zgrade i pravis sebi prostor za uzivanje, dok ostatku komsiluka branis da tu sjednu kao da ti je babovina, svadjas se njima i td..
:roll: I oko privatnih kuca -slicna situacija

Image
Dozer

#910 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Velkoski wrote:
Kazes Banja Luka... Jeste, promijenio se demografski sastava grada, ali za maksimalno 30%,
Evo ima veze s ovim, ili urbano podrazumijeva i malo četnikluka? Da znam.

Uostalom, za svojih 10+ boravaka tamo nisam vidio apsolutno ništa što bi mi dalo do znanja da je bolje nego u Sarajevu, u bilo kojem pogledu. Doduše, imaju bolje žene :mrgreen:
10+ boravaka... I ti smatras da si iz toga skontao kako je i sta je tamo...? :roll:
Ja sam tamo vec 22 godine, bar jednom sedmicno i to po minimalno 2 dana. Zaista mislis da znas nesto o bilo cemu tamo bolje od mene...?
Ništa, ali čitajući onaj post dobiješ sliku banjalučke utopije, zar ne?

Ne znam iz cega si ti to tako zakljucio, ali ako ti je ovo nacin razmisljanja i donosenja zakljucaka, onda se fakat ne treba cuditi sto nam je svima kako jeste. Nazalost, ali ovako kao ti razmislja i vecina mladjih od 38-40.
Last edited by Dozer on 04/07/2018 09:49, edited 1 time in total.
Dozer

#911 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

suncana_strana wrote:
Dozer wrote: Ni jedan jedini grad nije strukturu promijenio kao Sarajevo. Mislim...mozemo se praviti blesavi i izvlaciti kojekakve gluposti i postavljati kao referentne tacke, ali to je naprosto - budalastina.
Kazes Banja Luka... Jeste, promijenio se demografski sastava grada, ali za maksimalno 30%, pri cemu je vecina onih koji su tamo dosli radi rata - dosli iz Sarajeva, Tuzle, Bihaca. Dakle - iz gradova. Dosli emancipovani ljudi, navikli na zivot u urbanoj sredini. I cak dosli u manji grad iz veceg.
U pravu si. U Sarajevu je ostalo 17% predratnog stanovnistva. Sarajevo je dozivjelo strasan urbicid.

Zagreb i Beograd su zadrzali jezgru stanovnistva. Iz Zagreba i iz Beograda se nisu ljudi odseljavali jer nisu imali potrebe za tim. 80% purgera zivi u Zagrebu, 80% Beogradjana zivi u Beogradu.
Domicilno stanovnistvo je ostalo tu, i ljudi koji su se doseljavali iz unutrasnjosti i iz provincije u te gradove su to cinili ili radi studiranja, ili radi posla.
Ali omjer domaceg stanovnistva u korist pridoslica je opet ostao jednak. Migracije su sastavni dio demografskog stanje jedne regije, nije to nista cudno.
Ali Sarajevo je ipak specificno.
Sarajevo je postalo utociste ljudima koji su par decenija zivjeli na selu. To su jednostavno ljudi koji nisu navikli na gradski stil zivota i njihovo prilagodjavanje gradskoj tekovini je nemoguce. I njih je nemoguce adaptirati. Vecinom zive od mirovine i invalidnine, dok mnogi i ne rade i apsolutno su neupotrebljivi i beskorisni jer ih sistem drzi u gradu samo kao glasacko tijelo.

Ljudi sa sela su zatucani, malogradjanstina isjava iz njih. To je tako.
I kad u kombinaciji sa ratnim strahotama, ogromnim migracijama, humanim preseljenjem brojacano nesrazmjernog velikog procenta stanovnistva iz primitivnih sredina u glavni grad, onda dobijes Sarajevo kakvo je danas, nazalost.
To su cinjenice, ako vas lokalpatriotizam to ne moze da podnese, to je vas problem.
Znas, u Sarajevu nije nista neobicno vidjeti momka sa torbicom koji na sred ulice pretrcava ulicu, i kad mu vozac zatrubi, on se okrece, psuje majku, pljuje na auto i govori "sta mi koji k* sviras" i prijeti sakama.
To sam vidjela vlastitim ocima, ne treba mi nista drugo da skuzim kakav je mentalni sklop stanovnika toga grada, nazalost. Cast izuzecima.
Ja i pricam upravo o ovome. I svi znamo da je ovo ovako, cinjenicno, pa mi nije najjasnije zasto se ovoliko polemise oko istine...
Jedini moguci razlog ovih koji se bune protiv ovih cinjenica moze biti to sto se pronalaze u tome, tj. sto pripadaju tim ljudima.
Dozer

#912 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

SaraFina wrote:Plus svega puna si šovinizma i predrasuda prema ljudima. Recimo ljudi iz Podrinja nisu svojevoljno naselili neka rubna područja grada, tvoje sataniziranje bošnjačkih izbjeglica nastanjenih u okolini Sarajeva i Sarajevu postaje degutantno i uvredljivo.
Izvukla si se iz sredine i što želiš hrakati po ljudima koji su utočište od četničke kame pronašli negdje na Ilidži?
Sramotno i bijedno. Puno predrasuda i šovinizma. Fuj!
to je napisao i gospon Dozer ;-)
Obozavam podmetanja. Ne, ja to nisam napisao. Pokusacu u jednoj recenici napisati ono o cemu ja pisem, pa ko je dovoljno pametan da shvati, i ko nije hinjski zlonamjeran pa da izvlaci kojekakve gluposti izmedju redova koji ne postoje, taj je shvatio.

Dakle, mnogo ljudi je doslo bjezeci od smrti, naselili su se ovdje, pri tome su stekli raznorazne statuse na osnovu kojih i danas ubiru pare iz budzeta, a uporedo s tim su svi vratili svoju imovinu u mjestima iz kojih su otisli, i slabo ko se vratio u i na svoje. Tu imovinu danas koriste ili kao vikendice, ili su je prodali. I OK. Ali, poenta je u tome da su se svi trebali prilagoditi novoj sredini u koju su dosli, prihvatiti neke kulturoloske i drustvene standarde sredine u koju su dosli, a ne sredinu prilagodjavati sebi.
To je sva poenta.

Hajmo sad opet izmedju redova....
Dozer

#913 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

kiligonzales wrote: Htijeli vi Sarajevo predstaviti kao prijestolnicu beznadja i kasabu, Sarajevo je ipak grad koji se upisao u svijetsku historiju po mnogo cemu i jos je glavni grad ove zemlje.

Upravo u ovome i jeste problem u danasnjem Sarajevu. Oni koji ga vode i njime upravljaju, a i kompletnom drzavom uostalom, naprosto nisu sposobni za ovakvo razmisljanje. Dijelom radi vlastitih mentalnih kapaciteta koji su nastimani na neke druge vrijednosti, a dijelom radi mainstream politike koja ne zeli da se bilo sta ovdje ubrzano razvija i unapredjuje, jer bi to onda znacilo vise posla i novca za ljude, a samim tim i manje ENV uticaja na te iste ljude.
O religijskim faktorima je suvisno i pricati, jer za njih je sve to razvrat, haram, itd.
_Scarlett_

#914 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by _Scarlett_ »

Izvinite ali ne mogu da ne komentarisem :lol: :lol: :lol:

Jel neko ovdje zaista rekao da je BANJA LUKA urbanija od Sarajeva :lol: :lol: :lol: Da u njemu pretezno ima "urbanog, svjetskog" svijeta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa jeste li vi ozbiljni :lol: :lol: :lol: Mislite da nama Banja Luka nije pod nosom, da nismo bili sami i vidjeli :lol: :lol:
kox

#915 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kox »

Rođeni sam sarajlija ali kad čujem ove bajke o nama divnim sarajlijama i došljacima papcima stomak me zaboli. Još ako se u to udrobe izrazi kao 'sarajevski duh', 'sarajevska raja', 'legenda sarajeva', 'kultno mjesto' dođe mi da bljucnem.
ultima_palabra

#916 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by ultima_palabra »

_Scarlett_ wrote:Izvinite ali ne mogu da ne komentarisem :lol: :lol: :lol:

Jel neko ovdje zaista rekao da je BANJA LUKA urbanija od Sarajeva :lol: :lol: :lol: Da u njemu pretezno ima "urbanog, svjetskog" svijeta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa jeste li vi ozbiljni :lol: :lol: :lol: Mislite da nama Banja Luka nije pod nosom, da nismo bili sami i vidjeli :lol: :lol:
Pola stanovništva Martićevci iz RSK.
Dozer

#917 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Connaisseur Karlin wrote: ne primjetim da vam je sopstveni grad najvazniji , ne vidim pozitivne rezultate :)
Sta mislis zasto? Jer ga predvode i njime upravljaju Sarajlije, ili neko drugi? :roll:
Pa nije bas, al' hajd', If u say so...
Osim tebe. Ti jos uvijek krijes odakle si :lol: :lol:
Ali zato uredno pljujes po Sarajevu. Kad nam konacno kazes odakle si, onda ces i samu sebe vjerovatno naci u vlastitoj gornjoj recenici :D
Ne moze se kritikovati grad, jer grad kao grad sam po sebi nije nista bez ljudi. Ljudi cine svaki grad, kao i ono sto se u njemu desava ili ne desava. Dakle, mogu se kritikovati samo ljudi u nekom gradu, a u Sarajevu su danas vecina ljudi kako je vec opisano. :-)
Nadzorna_ploca

#918 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Nadzorna_ploca »

Tema?
kiligonzales

#919 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Skrenula...
Dozer

#920 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Dozer »

Neminovne digresije.
medvjed23

#921 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

kontam, kakvim bi oholim postovima bili počašćeni da se neko od zatucanih primitivaca usudio prići liberalnoj, prosvijećenoj kozmopolitkinji (iz ko zna koje srednjobosanske vukojebine)..

vjerovatno bi čitali eseje o hordama potencijalnih silovatelja koji uznemiravaju pristojne djevojke koje, zaboga, pokušavaju na miru uživati u kafici..
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#922 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by un1ted »

Jebo temu, mahala uzela maha :) Evo zadnjih par stranica je odgovor na pitanje iz prvog posta.
_Scarlett_

#923 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by _Scarlett_ »

Meni je bas to najsmijesnije :-D Zali se zbog dosljaka jedna zenska koja je sama slegla prvo u SA pa onda u Njemacku iz srednje Bosne.

Pa citaj joj komentare... malogradjanstina, kompleksa.

"Njemica spava s 20 njih na noc, tako se to radi oDje na zapadu, kacemo mi tako".

Bljuv.
medvjed23

#924 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by medvjed23 »

pokondirena tikva.. ili, vjerovatnije, solidan trol..
vješalica

#925 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by vješalica »

_Scarlett_ wrote:Meni je bas to najsmijesnije :-D Zali se zbog dosljaka jedna zenska koja je sama slegla prvo u SA pa onda u Njemacku iz srednje Bosne.

Pa citaj joj komentare... malogradjanstina, kompleksa.

"Njemica spava s 20 njih na noc, tako se to radi oDje na zapadu, kacemo mi tako".

Bljuv.
Hahhaha pa nek preuzme ulogu njemica,niko joj to ne brani...nezz cemu vise diskusija
Locked