Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
diablobih wrote: ↑26/08/2020 17:50
Nema gubitka kada prodas istu konfiguraciju u milionima. Gubitak je samo na pocetku, kasnije je profit.
Kad kasnije dolazi taj profit? Nije to više 65nm proizvodni proces pa da smanjivanjem dođeš do uštede. Sa 7nm ako do kraja spadnu na 5nm to će biti uspjeh a i taj 5nm neće biti jeftin jer je previše složen proces.
Iz istog razloga je zvanična cijena ps4 pro i danas 399 dolara kao i 2016 kad je izašla.
dadoka84 wrote: ↑26/08/2020 19:01
A gdje su accesories, dijelovi, igre, ps+ i psnow. Ne sekiram se puno za Sony
Googlaj attachment rate i koliki je na ps4 pa da vidiš kako to ide. Nije to tako jednostavna matematika kao što se čini. Da bi nadomjestili 100 dolara gubitak trebaš kupiti nekoliko igara po full cijeni i još šta sa strane a takvih nema puno, i to je da dođu na nulu, a gdje je profit da se ostvari.
Što se mene tiče volio bih da nisam u pravu i da budu što jeftinije, ali nije realno da bude 399, bilo koja verzija. Nek je stave ako hoće i 299, meni super, što manje platim to bolje, ali eto treba malo očekivanja dovesti u realnost.
Cijene igara već izgleda idu gore za deset dolara/eura, što je još veća tuga od cijene konzole.
Cijene komponenti svakako vremenom padaju, ali glavna razlika zasto mogu dati ovaj bez BR playera i 100$ jeftinije jeste ta da se sve igre moraju digitalno kupovati a na digitalnim prodajama uzimaju znatno vise zarade nego na disk verzijama.
Tako je, ali i sad je pola prodaje, pa i više od toga za mnoge igre digitalno, iako ljudi imaju opciju za disk, tako da ta teorija nema puno potpore. Na onoj verziji što može disk opet će ljudi kupovati digitalno u velikom broju. A da nadomjeste gubitak od 100 dolara trebaš kupiti 6 igara po punoj cijeni od 60 dolara, i to da izađu iz minusa, bez neke zarade. Takvi su rijetki skroz.
Moze biti svasta, ja sam napisao samo svoje misljenje a svi cemo ubrzo saznati ko je bio upravu. Kako god, samo se nadam da ova sa disk citacem nece biti vise od 499$, a nju svakako planiram nabaviti
Ja nešto kontam da su ovu digitalnu namijenili za 499 a ova sa diskom preko, mada hajd znaj šta je njima u glavi. Što se mene tiče volio bih da nisam ja u pravu pa da bude što jeftinije, bolje da se Sony i Microsoft nose sa gubitkom nego ja
Ovo je malo zabrinjavajuce da na ovaj nacin pristupaju peorderima. Znaci ipak ce biti jako ogranicene kolicine a to znaci da su velike sanse da kod nas u pocetku i ne bude. Dobro je jedino sa strane sto nece raja moci kupovati vece kolicine pa poslije kada nestane prodavati po znatno vecoj cijeni.
Ovo je malo zabrinjavajuce da na ovaj nacin pristupaju peorderima. Znaci ipak ce biti jako ogranicene kolicine a to znaci da su velike sanse da kod nas u pocetku i ne bude. Dobro je jedino sa strane sto nece raja moci kupovati vece kolicine pa poslije kada nestane prodavati po znatno vecoj cijeni.
ma za nase trziste ce biti drugacije, nama treba 500 konzola ne treba nam 3 miliona kao u US
Za te dvije glave mozes otici u njemacku kupiti konzolu isti dan kada izadje i guzica vidi puta i opet si dobro prosao pogotovo sto ce kod nas u prvih pa mozda i mjesec biti puno skuplja od dvije stoje. Sigurno 400 na orginalnu cijenu u prvoj sedmici
Mustang1 wrote: ↑28/08/2020 00:29
Za te dvije glave mozes otici u njemacku kupiti konzolu isti dan kada izadje i guzica vidi puta i opet si dobro prosao pogotovo sto ce kod nas u prvih pa mozda i mjesec biti puno skuplja od dvije stoje. Sigurno 400 na orginalnu cijenu u prvoj sedmici
Mogao bih uzeti iz Njemacke bez dodatnog troska posto mi brat ide sedmicno tamo ali u tom slucaju je problem s garancijom. Ako zatreba onda je moras nositi tamo gdje si je kupio. Ne vjerujem da ce biti vise od 200KM skuplja kod nas, vjerovatno 150-200KM vise.
Sony-iju je dugorocni cilj preci u potpunosti na digitalu. Time ce srezati troskove proizvodnje diskova na nulu, i nece morati dijeliti zaradu sa trecom stranom ( distributerima igara ), kao i placanje poreza koje placa u odredjenim drzavama. Tako da ce vjerojatno pokusati potaknuti raju da kupuje digitalnu verziju. Pa i pod cijenu da u pocetku budu u debelom minusu ( odnos proizvodne i prodajne cijene konzole ). Sto meni svakako odgovara. Imam oko 60-70 igara, od toga je samo RED DEAD REDEMPTION 2 disk verzija, sve ostalo je cista digitala. Tako da je svakako moj izbor digitalna verzija.
Mogao bih uzeti iz Njemacke bez dodatnog troska posto mi brat ide sedmicno tamo ali u tom slucaju je problem s garancijom. Ako zatreba onda je moras nositi tamo gdje si je kupio. Ne vjerujem da ce biti vise od 200KM skuplja kod nas, vjerovatno 150-200KM vise.
Prve dvije godine mozes odnijeti bilo gdje oficijelnom partneru kako se vec to zove cini mi se kim tec da je bio kod nas. Jer je garancija na konzolu dvije godine a kako je ona tek izasla nisi je mogao prije kupiti. Ja sam PS4 uzeo tako i zvao i receno mi je tako, sumnjam da se ista promijenilo po tom pitanju. Vec se spominjalo to i neko je spomenuo da je tako i sa laptopima.
Prve dvije godine mozes odnijeti bilo gdje oficijelnom partneru kako se vec to zove cini mi se kim tec da je bio kod nas. Jer je garancija na konzolu dvije godine a kako je ona tek izasla nisi je mogao prije kupiti. Ja sam PS4 uzeo tako i zvao i receno mi je tako, sumnjam da se ista promijenilo po tom pitanju. Vec se spominjalo to i neko je spomenuo da je tako i sa laptopima.
Hmm, dobro bi bilo ako je tako ali ja koliko znam konzole imaju zvanicno 1 godinu garancije i nisam jos cuo da neki servis kod nas uzima ako nisi kupio ovdje jer mi zvanicno nismo ni podrzani kao drzava.
Herr Flick wrote: ↑28/08/2020 10:05
Pa ako ce u EU biti 500 eura kod nas ce biti 1200KM
Četvorka je u početku bila čini mi se oko 1500, ono kad je na kapaljku stizala.
Ne bi me začudilo i 2 k da zacijene
Mislim da je bila 1200-1300KM. Sad sam naletio na temu na klixu neku iz 2013 i vidim zalila se raja da se nije moglo naci a @Mustang1 je jedan od prvih koji je imao, ali cini se da je nabavio iz US nekako.
Problem je ako ne bude dovoljno komada pa raja pokupuje i onda pocne prodavati za 2K. Zato gledati sancta domenica i cim otvore preorder odmah naruciti.
Tomahawk11 wrote: ↑28/08/2020 11:50
@arnes_king znam da sam negdje vidio, kad nađoh
Pozz. Dugo se cekalo, ali evo trenutno su dostupne po sledecim cijenama:
Sony PlayStation 4, 500 GB, inkl. Dualshock 4 - 1450KM
Sony PlayStation 4, 500 GB, inkl. Fifa 14 - 1550KM
Sony PlayStation 4, 500 GB, inkl. Knack - 1530KM
Sony PlayStation 4, 500 GB, Killzone Shadowfall - 1580KM
Ukoliko narucite do petka u 13h roba ce vam biti isporucena u utorak 21 .01 , narudzbe primamo svakodnevno… isporucujemo robu svakih 5-7dana
Nebojsa
065 616 974
Vidjeti sa Nebojšom hoće li petice nabavljati
Auu e onda je Nebojsa pretjerao i koliko god zelio day one i imao novac spreman ne bih placao porez na budale. Radje onda uzeti u Hrvatskoj ili DE
Kako li su dosli sa 399$/€ na 1450KM Razumio bih kada bi bilo 150-200KM vise ali ovo je pretjerano.
Vjeruj da će opet biti, pogotovo ako se ne mogne nabaviti direktno preko Sankte i ostalih.
Jbg, ako bude ovako kako je trenutno, zatvoreno, pogoduje ovim šibicarima da zviznu cijene.
Zna li neko gdje najpovoljnije kupiti PS4? Isplati li se uzimati polovno ili novo? I koja je razlika između 500 giga i 1 tb? Samo količina memorije ili ima još nešto?
Poslao upit na technoshop da li su ovlasteni distributer i pitanje u vezi prednaruzbi. Na ovo prvo nisu nista odgovorili a za prednaruzdbe samo kazu da jos ne primaju.
Zvao Sony podrsku BiH pa su mi nakon provjere rekli da u BiH nemaju podrsku za Playstation te da se obratim na Sony Hrvatska.
Poslao upit na technoshop da li su ovlasteni distributer i pitanje u vezi prednaruzbi. Na ovo prvo nisu nista odgovorili a za prednaruzdbe samo kazu da jos ne primaju.
Zvao Sony podrsku BiH pa su mi nakon provjere rekli da u BiH nemaju podrsku za Playstation te da se obratim na Sony Hrvatska.
Eto, ako koga zanima.
A i Sony podrska za BiH se nalazi u Hrvatskoj
Automatski se poziv prebaciva u Zagreb