Nova agresija na BIH?

Post Reply
horkesh

#901 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

archi_a wrote:Pa naravno i ne samo na to. Svaki pištolj pojedinačno mora proći državnu komisiju za nabavke. Svala cijev pojedinačno. To ne važi samo za taj entitet, već i ovaj drugi i Brko distrikt BiH.
I kaže nema države. :bih:
To su mi nove informacije, hvala. A šta je s naoružavanjem cjelokupnog MUP-a RS-a dugim cijevima, dokle je to došlo, ako već znaš nešto o tome?
archi_a wrote: 1. mart je državni praznik prema zakonu države koji još nije zamijenjen novim, te stoga jeste državni praznik, znaju to i srpski predstavnici. Zapitaj se zašto još kao "kontramjeru" nisu podnijeli apelaciju Sudu BiH da se ovaj praznik ukine. Da, državni praznik, Dan nezavisnosti 1.maja može da se "ukine" samo uz konsenzus sva tri naroda. A tog konsenzusa nema, sad za sad.
Ovo tek vidjeh, pa samo da ispravim - oni jesu podnijeli apelaciju protiv 1. marta, koja je odbijena. Dakle, da, to je i dalje službeni praznik BiH dok se ne zamijeni novim.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/U ... rta/433563
Streptokok

#902 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Zar planiraju citav mup naoruzati dugim cijevima?
horkesh

#903 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Streptokok wrote:Zar planiraju citav mup naoruzati dugim cijevima?
Svakog pripadnika, kao i članove rezervnog sastava, kojeg planiraju proširiti. Tu je i nabavka opreme poput oklopnih vozila, transportera, kao i baza, bivša kasarna, koja je dodijeljena MUP-u.

Ukratko, MUP treba biti jezgro odbrane i buduće VRS.
PM72

#904 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

ako nisi znao,svaki pripadnik MUP-a duži kratku i dugu cijev
archi_a

#905 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

PM72 wrote:
Da i opet nemaju dovoljen broj da pariraju kolegama iz ovog drugog entiteta. To im je najveća boljka, zato i kukaju. A to je i dovoljan dokaz da se ide u to što oni žele da ostvare, nadmoć ili bar bare-bare. :D
Streptokok

#907 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Mozda u rs.
Duka Dizel

#908 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Duka Dizel »

archi_a wrote:Pa naravno i ne samo na to. Svaki pištolj pojedinačno mora proći državnu komisiju za nabavke. Svala cijev pojedinačno. To ne važi samo za taj entitet, već i ovaj drugi i Brčko distrikt BiH.
I kaže nema države. Može pričat ovcama koje mašu zastavama ispred njegove bine. :D
Pa Dodik kaže da ima države. Eno vidis, on kaže da ce posle izbora na jesen doci u Sarajevo. Ali hoce li doci bošnjacki i hrvatski predstavnik?
Ne brini ti za Republiku Srpsku. Tamo drzave ima.
Streptokok

#909 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

:zjev:
archi_a wrote:
PM72 wrote:
Da i opet nemaju dovoljen broj da pariraju kolegama iz ovog drugog entiteta. To im je najveća boljka, zato i kukaju. A to je i dovoljan dokaz da se ide u to što oni žele da ostvare, nadmoć ili bar bare-bare. :D
Ja bih volio da je pm u pravu. No nazalost on lupa kao i obicno. I jos nesto, koliko ja znam mp5 spada u kratke cijevi.
horkesh

#910 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

archi_a wrote:
PM72 wrote:
A koliko policajaca u FBiH duži duge cijevi?
Streptokok

#911 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

Dosta manje i to je uglavnom oruzje proizaslo iz rata pa kontaj u kakvom je stanju. Da ima pameti i mi bi sada nabavljali novo oruzje, sto vele, za svakog policajca po jednu jurisnu pusku.

Ps. Ne pamtim de je neki kmup poslije rata nabavljao duge cijevi.
manijak1

#912 Re: Nova agresija na BIH?

Post by manijak1 »

Duka Dizel wrote:
archi_a wrote:Pa naravno i ne samo na to. Svaki pištolj pojedinačno mora proći državnu komisiju za nabavke. Svala cijev pojedinačno. To ne važi samo za taj entitet, već i ovaj drugi i Brčko distrikt BiH.
I kaže nema države. Može pričat ovcama koje mašu zastavama ispred njegove bine. :D
Pa Dodik kaže da ima države. Eno vidis, on kaže da ce posle izbora na jesen doci u Sarajevo. Ali hoce li doci bošnjacki i hrvatski predstavnik?
Uh :D i pričat nešto ko s njim o ovome i onome :D
Hoš još sve procedure da ti se napišu ovdje :?
Dosta manje i to je uglavnom oruzje proizaslo iz rata pa kontaj u kakvom je stanju. Da ima pameti i mi bi sada nabavljali novo oruzje, sto vele, za svakog policajca po jednu jurisnu pusku.
Ma daj još koju radujuću vijest za stratega Duku .
horkesh

#913 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

manijak1 wrote:
Hoš još sve procedure da ti se napišu ovdje :?
Ako može, da.

Šta je problem, da ukažemo na to da se MUP RS-a ubrzano militarizira, dok kantonalne policije, kao i FUP, i dalje koristi opremu iz rata? Ih, da ima suprotnih pokazatelja, već danas bi Informer drečao o tome kako se Bakir sprema klati srpsku djecu.
manijak1 wrote:
Duka Dizel wrote:
Uh :D i pričat nešto ko s njim o ovome i onome :D
Ovako je i Ivanić govorio da će protekla jesen biti obilježena bošnjačko-hrvatskim sukobom, dok Srbi jedu košpice.

Bez Doma naroda nema formiranja vlasti, ne mogu Srbi to sami uraditi. Mislim, mogu poslati predstavnike koji će se slikati u praznoj sali, ne znam.
Last edited by horkesh on 14/01/2018 21:10, edited 1 time in total.
Juliuscezar

#914 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Juliuscezar »

MUP KS je MUP RS FMUP
Duka Dizel

#915 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
Bez Doma naroda nema formiranja vlasti, ne mogu Srbi to sami uraditi. Mislim, mogu poslati predstavnike koji će se slikati u praznoj sali, ne znam.
Nema veze.
Bitno je da srpski predstavnici ispune svoju konstitutivnu duznost.
Da ne bude posle kako nema države zbog Srba.
horkesh

#916 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote: Nema veze.
Bitno je da srpski predstavnici ispune svoju konstitutivnu duznost.
Da ne bude posle kako nema države zbog Srba.
To bi se desilo da Srbi povuku svoje predstavnike iz državnih institucija, na primjer Parlamenta BiH ili Tužilaštva BiH.

Mislim, jeste da je Dodik pozivao na oboje, ali nećemo cjepidlačiti, lijepo je znati da Srbi do te mjere poštuju svoju državu BiH i da ne žele da je opstruiraju.
Streptokok

#917 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

manijak1 wrote:[
Ma daj još koju radujuću vijest za stratega Duku .
nije to nikakva tajna informacija no moje misljenje. ovdje je bio iptf, eufor je i sada, sve to oni imaju crno na bijelo, kao i mi za njih. cinjenica je da su oni dosta slabiji, ali isto tako rade da to poprave dok mi spavamo.

naivci puske koje koriste specijalci kontaju pod duge cijevi, e pa nisu to jurisne puske.
Last edited by Streptokok on 14/01/2018 21:26, edited 1 time in total.
Streptokok

#918 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

bhnapoleon1 wrote:MUP KS je MUP RS FMUP
slabo vladas podacima, to su barem javni podaci i trebao bi biti malo bolje upoznat.

ps arci je gore negdje napisao brojno stanje mup-a rs. a na internetu ces pronaci koliko policajaca broji mup ks.

dakle ako odbijemo "hrvatske" kantone, mi jesmo i dalje u brojcanoj nadmoci. sad je pitanje koliki je taj nihov rezervni sastav kojeg koliko ja znam mi nemamo, i kakav je odnos dugih cijevi.
archi_a

#919 Re: Nova agresija na BIH?

Post by archi_a »

Napisat ću samo da mup rs sa svim svojim centrima još nije dostigao brojku od 1500 dugih cijevi, kada uključimo i posljednje nabavke i donaciju MOBiH.
Za mupove fBiH neću pisati podatke, neka se znoje i neka istražuju. Stručnjaci. :P
Streptokok

#920 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

archi_a wrote:Napisat ću samo da mup rs sa svim svojim centrima još nije dostigao brojku od 1500 dugih cijevi, kada uključimo i posljednje nabavke i donaciju MOBiH.
Za mupove fBiH neću pisati podatke, neka se znoje i neka istražuju. Stručnjaci. :P
onda nema razloga za zabrinutost.

koliko im broji taj njihov rezervni sastav? i ako znas jos nesto o njemu, prolaze li kakvu obuku i sl.
vivaldi

#921 Re: Nova agresija na BIH?

Post by vivaldi »

archi_a wrote:Napisat ću samo da mup rs sa svim svojim centrima još nije dostigao brojku od 1500 dugih cijevi
zato sto su im ciljevi politicki, a ne vojni
Juliuscezar

#922 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Juliuscezar »

MUP RS > JNA
horkesh

#923 Re: Nova agresija na BIH?

Post by horkesh »

archi_a wrote:Napisat ću samo da mup rs sa svim svojim centrima još nije dostigao brojku od 1500 dugih cijevi, kada uključimo i posljednje nabavke i donaciju MOBiH.
Hvala u svakom slučaju, neke stvari je dobro znati :)
Streptokok

#924 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

bhnapoleon1 wrote:MUP RS > JNA
:zzzz: :shock: = MUP RS > JNA
Streptokok

#925 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

nisu više centri nego su uprave i stanice. azuriraj i ti malo podatke. :lol:
Post Reply