Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
- vjesticanametli
#901 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Meteorite nemoj vise majke ti ....jebali te brakovi
otisla nas je kamara bez braka i ne metemo i ne cistimo hale....de popusti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#902 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ama hladno u Švedskoj
, što nije Švedska tamo gdje Španija...Barcelona da je Stockholm 
- Ommadawn
#903 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
8,5 stupnjeva danas. U plusu.Bobi wrote:Ama hladno u Švedskoj, što nije Švedska tamo gdje Španija...Barcelona da je Stockholm
Jučer minus 3, al’ dere vjetar pa imaš osjećaj da je -15.
Snijeg se topi pa blato svukuda. Al’ standard, brate..
- irac300
#904 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku. 
-
TRANCE
#905 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.irac300 wrote:Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku.
-
Heller
#906 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Mehatroniku je najbolje objasnit veneovim dijagramom, el teh i masinstvo e ono u sredini dodje mehatronikauglavnomja wrote:sta je mehatronika![]()
![]()
i kakva je razlika izmedju strojovodje i masinovodje?
i kakav nivo jezika treba za doktore? i ostala vss zanimanja?
- Edin H.
#907 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ne znam sta ces u Irskoj, bio sam dva puta kada su nam reprezentaciju udarili po usima i jednom nako, skupe cigarete i alkohol.TRANCE wrote:Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.irac300 wrote:Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku.
- irac300
#908 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ne pušim i ne pijem, to mi ne predstavlja problem.Edin H. wrote:Ne znam sta ces u Irskoj, bio sam dva puta kada su nam reprezentaciju udarili po usima i jednom nako, skupe cigarete i alkohol.TRANCE wrote:Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.irac300 wrote:Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku.
- Edin H.
#909 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Zemlja je lijepa, ljudi prijatni, u tom slucaju - go for itirac300 wrote:Ne pušim i ne pijem, to mi ne predstavlja problem.Edin H. wrote:Ne znam sta ces u Irskoj, bio sam dva puta kada su nam reprezentaciju udarili po usima i jednom nako, skupe cigarete i alkohol.TRANCE wrote: Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.A ne znam, napisah već, sviđa mi se zemlja.
- animals
#910 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Pa koliko vise ima ti Hrvata..TRANCE wrote:Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.irac300 wrote:Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku.
kad pogledas koliko ih se samo u zadnji 20 godina iselilo,
mora da ih je bilo preko 500 miliona
- irac300
#911 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ništa, valja ganjat ''šokicu'', to mi je najlakši način izgleda.animals wrote:Pa koliko vise ima ti Hrvata..TRANCE wrote:Ili EU pasoš ili ganjaj radnu vizu. U Irsku je otišlo 16 hiljada Hrvata u zadnjih 5 godina, a većina se fino snašla. Jedina mana je što trenutno imaju problem s nedostatkom kuća i stanova za rentanje, tako da imigranti lakše nađu posao nego smještaj, plus što su rente u Dublinu na nivou Londona - oko 1400 eura mjesečno.irac300 wrote:Da mi je kako do Irske dobacit. Svidja mi se zemlja, ljudi, kultura, a i pristajala bi mi nicku.
- Edin H.
#912 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Pa zaganjaj Irkinju radijeirac300 wrote:Ništa, valja ganjat ''šokicu'', to mi je najlakši način izgleda.animals wrote:
Pa koliko vise ima ti Hrvata..
-
meteorit135531
#913 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
irac300 wrote:
Ništa, valja ganjat ''šokicu'', to mi je najlakši način izgleda.
To ti je i jedini nacin, sve ostalo je prosipanje suplje bosanske price.
"Sokica", prijatelju, "sokica" ti je jedini nacin.
U Irsku je proteklih godina otislo 16 hiljada Hrvata , a nijedan Bosanac sa BH pasosem.
Da ti forumasi ne bi ulijevali laznu nadu , radnu vizu za Irsku mozes slobodno zaboraviti.
Mislim da je u proteklih godina otislo u Irsku na osnovu radne vize ukupno 12 drzavljana BIH sa BH pasosem.
Tako da , tuzno pogledaj svoj BH pasos , prokuni ga i zlatne kasike , i zaganjaj "sokicu".
"Sokica ti je jedini spas."
-
meteorit135531
#914 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Evropa nas Bosance posmatra kao primitivne , nekulturne seljacine koje rade na bausteli.
U svakodnevnom zivotu se to itekako osjeti, samo sto to nasi dijasporci pokusavaju maskirati se jer zemljacima mora pokazati da su uspjeli.
"Uspjeh" se mjeri u pokazivanju drugima , komsijama, rodbini, i prijateljima i pokusaju da se izazove nalet ljubomore kod njih jer su ostali "dole" i ovima sto nisu "uspjeli".
Ne postoji covjek koji moze uspjeti u BIH , bez mutnih radnji i bez podrske koruptivnog sistema koji je truo od dna do vrha. U Bosni je i zrak koji udisemo koruptivan i gadan.
Ponekad ima osjecaj da ovakve teme sluze za mlacenje prazne slame i price koja se vrti u krug danima , sedmicama i mjesecima.
Kad bi covjek mogao da sabere utiske i da kaze u jednoj recenici :
"U Bosni ne postoji sistem koji bi generirao i pozvao na odgovornost sve ljudi koji cine BH zajednicu i njeno drustvo."
Ovdje radi ko sta hoce , bez ikakve bojazni za ikakvu odgovornost.
Od najsitnijih do najkrupnijih stvari.
Nema vise potrebe ni pisati ni upirati prstom u krivca , kad je jasno da smo svi podjednako krivi.
Stvar je u sistemu. Postoje ljudi koji procvjetaju kad odu iz Bosne , kad se sklone od trulezi i krenu normalno zivjeti.
Price o laznom patriotizmu kojima lijecite svoju nemogucnost za asimilaciju i cestu nostalgiju, objesite za kvaku ispred svojih ulaznih vrata.
To su price za malu djecu pred spavanje.
Nek je sretno svakome ko planira svoj zivot zapoceti tamo negdje - DALEKO.
Nek je sretno svakome ko voli ovakvu Bosnu i Hercegovinu i zeli nastaviti zivjeti u njoj, a takvih je
jako jako jako malo.
Nemojmo se lagati , lakse je ipak skupiti hrabrosti i pogledati istini u oci.
Sve su price odavno ispricane , i nema se potrebe ponavljati.
Odjava.
U svakodnevnom zivotu se to itekako osjeti, samo sto to nasi dijasporci pokusavaju maskirati se jer zemljacima mora pokazati da su uspjeli.
"Uspjeh" se mjeri u pokazivanju drugima , komsijama, rodbini, i prijateljima i pokusaju da se izazove nalet ljubomore kod njih jer su ostali "dole" i ovima sto nisu "uspjeli".
Ne postoji covjek koji moze uspjeti u BIH , bez mutnih radnji i bez podrske koruptivnog sistema koji je truo od dna do vrha. U Bosni je i zrak koji udisemo koruptivan i gadan.
Ponekad ima osjecaj da ovakve teme sluze za mlacenje prazne slame i price koja se vrti u krug danima , sedmicama i mjesecima.
Kad bi covjek mogao da sabere utiske i da kaze u jednoj recenici :
"U Bosni ne postoji sistem koji bi generirao i pozvao na odgovornost sve ljudi koji cine BH zajednicu i njeno drustvo."
Ovdje radi ko sta hoce , bez ikakve bojazni za ikakvu odgovornost.
Od najsitnijih do najkrupnijih stvari.
Nema vise potrebe ni pisati ni upirati prstom u krivca , kad je jasno da smo svi podjednako krivi.
Stvar je u sistemu. Postoje ljudi koji procvjetaju kad odu iz Bosne , kad se sklone od trulezi i krenu normalno zivjeti.
Price o laznom patriotizmu kojima lijecite svoju nemogucnost za asimilaciju i cestu nostalgiju, objesite za kvaku ispred svojih ulaznih vrata.
To su price za malu djecu pred spavanje.
Nek je sretno svakome ko planira svoj zivot zapoceti tamo negdje - DALEKO.
Nek je sretno svakome ko voli ovakvu Bosnu i Hercegovinu i zeli nastaviti zivjeti u njoj, a takvih je
jako jako jako malo.
Nemojmo se lagati , lakse je ipak skupiti hrabrosti i pogledati istini u oci.
Sve su price odavno ispricane , i nema se potrebe ponavljati.
Odjava.
- Gojeni H
#915 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Meteorite, ne odjavljuj se molim te!
Sta ce, kud ce ova tema bez tebe?
- muha_sa
- insomnia78
#917 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Realno cojk je vecinu u pravu
-
Fudo387
#918 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Ovo ti je bar pedeseta, samo na ovoj temi.meteorit135531 wrote:Sve su price odavno ispricane , i nema se potrebe ponavljati.
Odjava.
Kol'ko si navalio mog'o si na Mjesec stici, a ne u jebenu Njemacku.
- Edin H.
#919 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Gojeni H wrote:Meteorite, ne odjavljuj se molim te!
- uglavnomja
#920 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
+1Edin H. wrote:Gojeni H wrote:Meteorite, ne odjavljuj se molim te!
Sta ce, kud ce ova tema bez tebe?ne odjavlju se meteorite
neka te ba
-
TRANCE
#921 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Nije da je nemoguće s bh pasošem, ali nije ni lagano. Otprilike trebaju tri uslova: ponuda za posao u odgovarajućoj struci, plata od minimalno 30k eura bruto godišnje i da kompanija nije mogla naći radnika na domaćem tržištu. Mislim da su slični uslovi i za Njemačku i Austriju.meteorit135531 wrote:irac300 wrote:
To ti je i jedini nacin, sve ostalo je prosipanje suplje bosanske price.
"Sokica", prijatelju, "sokica" ti je jedini nacin.
U Irsku je proteklih godina otislo 16 hiljada Hrvata , a nijedan Bosanac sa BH pasosem.
Da ti forumasi ne bi ulijevali laznu nadu , radnu vizu za Irsku mozes slobodno zaboraviti.![]()
Mislim da je u proteklih godina otislo u Irsku na osnovu radne vize ukupno 12 drzavljana BIH sa BH pasosem.
Tako da , tuzno pogledaj svoj BH pasos , prokuni ga i zlatne kasike , i zaganjaj "sokicu".
"Sokica ti je jedini spas."
- Gojeni H
#922 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
+1muha_sa wrote:pratim
Da li ce se meteorit odjaviti ili ne pitanje je sad. Napeto k'o tregeri.
- muha_sa
#923 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
pogurajte ga da se i on ispali-da nam se što prije javi sav sretan i zadovoljanGojeni H wrote:+1muha_sa wrote:pratim
Da li ce se meteorit odjaviti ili ne pitanje je sad. Napeto k'o tregeri.
- Sanjarko
#924 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Nije bas to tacno.meteorit135531 wrote:U Irsku je proteklih godina otislo 16 hiljada Hrvata , a nijedan Bosanac sa BH pasosem.irac300 wrote:
- Sanjarko
#925 Re: Od 2013. godine do danas iz BiH iselilo 150 hiljada ljudi
Grijesi u nekim slucajevima. Pozdrav nesanice, halali za ono juce sto sam malo ostriji bio.insomnia78 wrote:Realno cojk je vecinu u pravu