rado bi ti i po ocu, ali nije dao povodauglavnomja wrote:JThomas wrote:siroti tajkuni. sreća pa je otac pametan i smiren, i ranije bi vi na tu kartu
![]()
![]()
![]()
![]()
znas ti to i bolje ...![]()
i nazalost samo potvrdjujes ono sto pise gore ... tajkuni i "nedodirljivi" su automatski krivci ... svako ko cita ono sto pise i logicki hladne glave spoji cinjenice - je isto tako automatski "oni"
tajkune sve redom u zatvor i ispitati porijeklo i poderanih gaca ... uzeti im sve i jos zatvora po mjeri ...
p.s. kaze se: vi biste
Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#901 Re: Slučaj Dženan Memić
-
pemanapemani
#902 Re: Slučaj Dženan Memić
Tačno.JThomas wrote:siroti tajkuni. sreća pa je otac pametan i smiren, i ranije bi vi na tu kartu
Modus sličan slučaju malog Mahira.
Već su pomalo počeli ubacivati u priču majku, odnosno suprugu, Muriza Memića.
Kao brinu se šta je sa ženom, u kakvom je stanju, da li njoj neko brani da izrazi svoje mišljenje, zašto je nema u medijima (a sa druge strane seru kako Memići previše koriste medije za promociju)...
- uglavnomja
#903 Re: Slučaj Dženan Memić
dje to piseJThomas wrote:
rado bi ti i po ocu, ali nije dao povodai svaka mu čast na tome.
- Sara03
#904 Re: Slučaj Dženan Memić
Prvo saobraćajka, pa ubistvo; Burzićka šalje dopis porodici preminulog, u kojem tvrdi da je sudeći po svim okolnostima, rahmetli Dženan ipak ubijen. Istom dođoše Romi, pa opet prekvalifikacija djela u saobraćajnu nesreću.
Alisa nakon nesreće i usljed stanja amnezije, tvrdi da ih je udarilo auto, a njena porodica istovremeno izlazi sa saopštenjem u javnost da je i njihova kćerka pretučena. (?!)
Tužilaštvo u svom nedavnom saopštenju izlazi iz okvira optužnice i dokaznog postupka, te se bavi licem koje u ovom slučaju nije predmet istih. Lice koje, jako čudno, baš iz tog perioda u kojem je počinjeno krivično djelo, još uvijek čuva račune od paracetamola i kiki bombona, a istovremeno krije snimak sa hotela, koji je u njegovom vlasništvu; kojim bi dakako mogao pomoći u razjašnjenju situacije koja se odigravala te kobne noći...
Alisa nakon nesreće i usljed stanja amnezije, tvrdi da ih je udarilo auto, a njena porodica istovremeno izlazi sa saopštenjem u javnost da je i njihova kćerka pretučena. (?!)
Tužilaštvo u svom nedavnom saopštenju izlazi iz okvira optužnice i dokaznog postupka, te se bavi licem koje u ovom slučaju nije predmet istih. Lice koje, jako čudno, baš iz tog perioda u kojem je počinjeno krivično djelo, još uvijek čuva račune od paracetamola i kiki bombona, a istovremeno krije snimak sa hotela, koji je u njegovom vlasništvu; kojim bi dakako mogao pomoći u razjašnjenju situacije koja se odigravala te kobne noći...
- JThomas
#905 Re: Slučaj Dženan Memić
pa sve piše ko zna da čita. za tebe je budnjo žrtva, a otac ometa istragu.uglavnomja wrote:dje to piseJThomas wrote:
to je gora zamjena teza od one kurva, izazivala je, bila je u minjaku. jer su oni njemu i javnosti bili rekli da je ubistvo. a stanje leša se neuporedivo bolje uklapa u udarac močugom nego kombijem od dvije tone 45 na sat. i sad ih on ometa, šta ih on ima pitati zašto su promijenili mišljenje.
- uglavnomja
#906 Re: Slučaj Dženan Memić
JThomas wrote:pa sve piše ko zna da čita. za tebe je budnjo žrtva, a otac ometa istragu.uglavnomja wrote:dje to piseJThomas wrote:
to je gora zamjena teza od one kurva, izazivala je, bila je u minjaku. jer su oni njemu i javnosti bili rekli da je ubistvo. a stanje leša se neuporedivo bolje uklapa u udarac močugom nego kombijem od dvije tone 45 na sat. i sad ih on ometa, šta ih on ima pitati zašto su promijenili mišljenje.
ono sto ja mislim je:
-ne vjerujem da ga je kombi udario ni sekunde, od prvog spominjanja kombija i roma
-vjerujem da alisa sve zna
ovo su cinjenice iz medija:
-budnjo se kao krivac pojavio u nekom tekstu prije par mjeseci, sud odradio svoje, alibi potvrdjen, otac rekao da nikad nije budnju spomenuo
-u izjavi suda stoji da je otac upozeren da ne ometa istragu
a ti nastavi "citati" ono sto zelis procitati
- JThomas
#907 Re: Slučaj Dženan Memić
ali je lavovski dio o narodu koji proganja jadne tajkune i izmišlja zavjere protiv njih 
- sunceKOtepsija
#908 Re: Slučaj Dženan Memić
Muamer Budnjo na svom facebook profilu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170524157
tuzilastvo u maju 2017.DEMANTIJ NAVODA IZ TEKSTA N. LATIĆA Budnjo: Nisam ni poznavao Dženana Memića!
15.02.2017.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170524157
Muamer Budnjo je u slučaju Memić saslušan 2. augusta prošle godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva KS.
Klix.ba
24.5.2017. u 21:35
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#909 Re: Slučaj Dženan Memić
treba organizirati radne akcije za tužilaštvo i budnje
- DaffyDuck
#910 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni i dalje nije jasno zasto su ga saslusavali uopste... da nije zbog nestalog snimka nadzorne kamere?sunceKOtepsija wrote:Muamer Budnjo na svom facebook profilutuzilastvo u maju 2017.DEMANTIJ NAVODA IZ TEKSTA N. LATIĆA Budnjo: Nisam ni poznavao Dženana Memića!
15.02.2017.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /170524157Muamer Budnjo je u slučaju Memić saslušan 2. augusta prošle godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva KS.
Klix.ba
24.5.2017. u 21:35
-
triforcebih
#911 Re: Slučaj Dženan Memić
edit: Joj Mense sto je zenstven..mrgreen wrote:"Mensur" se dobro aktivirao i na fb, ista prica, dokazi, poligraf... https://www.facebook.com/arijana.memic. ... 034&type=3
ko je citao temu, prepoznace lako.
- Sara03
#912 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije više Mensur... Sad je Mensura.triforcebih wrote:edit: Joj Mense sto je zenstven..mrgreen wrote:"Mensur" se dobro aktivirao i na fb, ista prica, dokazi, poligraf... https://www.facebook.com/arijana.memic. ... 034&type=3
ko je citao temu, prepoznace lako.
-
Nadzorna_ploca
#913 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko je tu Menso sad?
Ni ova Arijana mi nije jasna, ja vjerujem da je cilj istina ali ne objjavljuje se svaka moguca reakcija na fb. Mislim da bi ona vrlo lako mogla imati psih.problema.
Ni ova Arijana mi nije jasna, ja vjerujem da je cilj istina ali ne objjavljuje se svaka moguca reakcija na fb. Mislim da bi ona vrlo lako mogla imati psih.problema.
Last edited by Nadzorna_ploca on 23/06/2017 14:27, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#914 Re: Slučaj Dženan Memić
ako ti dvoje kažu da si pjan lezi i valjaj se
-
triforcebih
#915 Re: Slučaj Dženan Memić
to je na psihologu da utvrdiNadzorna_ploca wrote:Ko je tu Menso sad?
- Sara03
#916 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo, sad vidjeh, počeli su joj skidati objave sa FB-a. Kome to smeta?Nadzorna_ploca wrote:Ko je tu Menso sad?
-
Nadzorna_ploca
#917 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa dosta ljudi sa one strane prijavljuje te postove i onda je procedura brisanje.Sara03 wrote:Evo, sad vidjeh, počeli su joj skidati objave sa FB-a. Kome to smeta?Nadzorna_ploca wrote:Ko je tu Menso sad?
- Dosadno mii
#918 Re: Slučaj Dženan Memić
Ova Jasna je fakat Menso.
- Sara03
#919 Re: Slučaj Dženan Memić
U biti jedna te ista osoba.
- tranquil
#920 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidim, počeo napad na karakter i psihičko zdravlje članova porodice žrtve
To će sigurno baciti svjetlo na slučaj u kom u jednoj zvaničnoj rekonstrukciji imamo dvije suprotne priče, pri čemu se niti jedna ne poklapa sa povredama žrtve.
Skoro kao da nekima smeta što se priča o ovom slučaju, pa pokušavaju napraviti ovakve diverzije.
To će sigurno baciti svjetlo na slučaj u kom u jednoj zvaničnoj rekonstrukciji imamo dvije suprotne priče, pri čemu se niti jedna ne poklapa sa povredama žrtve.
Skoro kao da nekima smeta što se priča o ovom slučaju, pa pokušavaju napraviti ovakve diverzije.
- JThomas
#921 Re: Slučaj Dženan Memić
njoj zaista bi bilo pametnije bilo da smanji te objave i prati (i zašto) kako otac radi. da on nije radio tako pametno, svi bi oni već dijagnozu imali i prije bi oni završili u zatvoru nego pravi počinilac.
- Sara03
#922 Re: Slučaj Dženan Memić
Po kojem osnovu?JThomas wrote:njoj zaista bi bilo pametnije bilo da smanji te objave i prati (i zašto) kako otac radi. da on nije radio tako pametno, svi bi oni već dijagnozu imali i prije bi oni završili u zatvoru nego pravi počinilac.
- JThomas
#923 Re: Slučaj Dženan Memić
pa oni i ovako smatraju da otac ometa proces i rad pravosuđa...
-
meteorit135531
#924 Re: Slučaj Dženan Memić
Imam osjećaj da nas narod , po inerciji, krivi tajkune , lokalne moćnike, foteljase, biznismene za sve što se dogodi.
Pa konkretno i u ovom slučaju. Ali kako vrijeme odmiče , i kako čovjek pokušava da stvori neku sliku o čitavom ovom slučaju, ja stvarno mislim da Muamer Budnjo nema nikakve veze sa ovim. Bez obzira koliko moćan bio, ne pušim te dokone mahalske konstrukcije , ako već ljudi tome vjeruju, ja ne vjerujem.
Prezime Memic je usko vezano za politički kurs kojim se kreće Ilidza jer im je načelnik Senaid Memic. Njihov rođak, koji je apsolutno blizak Budnji, pa prema tome uzimam za pravo da mislim da praktički, svi plivaju u istim vodama.
Sada mislim da je Dzenan ubijen , ali je ubijen od strane mladića koji su se htjeli pomlatiti i raspraviti sa njim oko te Alise.
Dogovorena tuča , ili kako je to bilo dok smo bili mladi i nismo razmišljali..
Pa smo išli šakama da rješavamo sve nesuglasice.
Biće poslije svega , da ga je obična nepromišljena tuča i jedan isto tako nepromisljen potez i zamah ljubomornog tipa koštao života..
Ipak su to još mlade godine , 22 koliko ih je imao..
Kad se sav ovaj cirkus završi , i ako neko stisne muda i ispriča sve kako se desilo , vidjet ćete da nijedna strana tu nije sasvim čista..
To će sigurno tako biti.
Edit : sve sam bliži tome da vjerujem da je konačno stigao momenat kad je vrijeme da se konačno kaže..
Taj i taj momak , imenom i prezimenom, smatram da je kriv i da je Dzenanov ubica.. imam te i te dokaze , želim da se stavi na poligraf i da se ispitaju sve okolnosti u vezi njega i dešavanja od te noći..
Ovako.. ako se nastavi onako..
Kod mene barem , Muriz Memic gubi sav kredibilitet i smatram da jednostavno lovi u mutnom i traži neko imaginarno opravdanje za gubitak svog sina..
Pa konkretno i u ovom slučaju. Ali kako vrijeme odmiče , i kako čovjek pokušava da stvori neku sliku o čitavom ovom slučaju, ja stvarno mislim da Muamer Budnjo nema nikakve veze sa ovim. Bez obzira koliko moćan bio, ne pušim te dokone mahalske konstrukcije , ako već ljudi tome vjeruju, ja ne vjerujem.
Prezime Memic je usko vezano za politički kurs kojim se kreće Ilidza jer im je načelnik Senaid Memic. Njihov rođak, koji je apsolutno blizak Budnji, pa prema tome uzimam za pravo da mislim da praktički, svi plivaju u istim vodama.
Sada mislim da je Dzenan ubijen , ali je ubijen od strane mladića koji su se htjeli pomlatiti i raspraviti sa njim oko te Alise.
Dogovorena tuča , ili kako je to bilo dok smo bili mladi i nismo razmišljali..
Pa smo išli šakama da rješavamo sve nesuglasice.
Biće poslije svega , da ga je obična nepromišljena tuča i jedan isto tako nepromisljen potez i zamah ljubomornog tipa koštao života..
Ipak su to još mlade godine , 22 koliko ih je imao..
Kad se sav ovaj cirkus završi , i ako neko stisne muda i ispriča sve kako se desilo , vidjet ćete da nijedna strana tu nije sasvim čista..
To će sigurno tako biti.
Edit : sve sam bliži tome da vjerujem da je konačno stigao momenat kad je vrijeme da se konačno kaže..
Taj i taj momak , imenom i prezimenom, smatram da je kriv i da je Dzenanov ubica.. imam te i te dokaze , želim da se stavi na poligraf i da se ispitaju sve okolnosti u vezi njega i dešavanja od te noći..
Ovako.. ako se nastavi onako..
Kod mene barem , Muriz Memic gubi sav kredibilitet i smatram da jednostavno lovi u mutnom i traži neko imaginarno opravdanje za gubitak svog sina..
Last edited by meteorit135531 on 23/06/2017 15:55, edited 1 time in total.
- JThomas
#925 Re: Slučaj Dženan Memić
pa vidi, ako već vjeruješ da je ubijen, razmjer onoga što se radi da se sakrije ta činjenica bi morao ukazivati na nekoga moćnog.
i ja mislim najprije da će tako biti, da ga je neko čekao da ga istuče, i loše odmjerio. jedan udarac bilo čim, pa i u glavu, rijetko je fatalan. otac tvrdi da je njemu nešto tako i dalida rekla.
i ja mislim najprije da će tako biti, da ga je neko čekao da ga istuče, i loše odmjerio. jedan udarac bilo čim, pa i u glavu, rijetko je fatalan. otac tvrdi da je njemu nešto tako i dalida rekla.