‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Diwan

#901 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

AleksoMKD wrote: 07/08/2020 15:26
Dope_Man wrote: 07/08/2020 15:10 Istu foru uradili Penn i Teller u Bullshit emisiji. Raja potpisivala peticiju po ulici da se zabrani dihidrogen monoxid :lol:

Samo pokazuje kako je lako raju navuci na tanak led.
Verovatno su trolovi od Penn-a i Teller-a pokupili foru. Nista me ne bi cudilo.
Vrhunac trolovanja i pokušaja miniranja teme i skretanje teme u nekom drugom pravcu. Jad i bijeda. U svakom slučaju se potvrđuju moje teze :mrgreen:
Diwan

#902 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Image
belfy

#903 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by belfy »

ti ces, svakako, naci potvrde za svoje teze ovako ili onako. iako to uopste nisu tvoje teze, nego si i njih pokupio sa interneta...
Diwan

#904 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

belfy wrote: 07/08/2020 16:02 ti ces, svakako, naci potvrde za svoje teze ovako ili onako. iako to uopste nisu tvoje teze, nego si i njih pokupio sa interneta...
Ja koliko vidim ti, kao i svi mi ovdje smo na internetu i dijelimo taj prostor i sadržaj.

Nego vi nemate šta da kažete na postavljena videa od ovih doktora, pa hoćete da puknete od muke :mrgreen:

Jedino što vam ostaje je mučko i podlo ignorisanje činjenica i zabijanje glava u pijesak, kao i niskosti kojima se služite, a to naravno govori samo o vama tko ste i šta ste ....
Diwan

#905 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Uostalom, ja vas nisam zvao ovdje. Zašto me slijedite i pratite pisanje ako je ovo sve bezveze itd. :mrgreen:

Ja vam ne mogu biti učitelj - da bi takvima bio učitelj morate da se upristojite. Imate vaš covid forum i prostor i guslajte koliko hoćete :mrgreen:
AleksoMKD

#906 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by AleksoMKD »

Diwan wrote: 07/08/2020 15:53 Vrhunac trolovanja i pokušaja miniranja teme i skretanje teme u nekom drugom pravcu. Jad i bijeda. U svakom slučaju se potvrđuju moje teze :mrgreen:
Garant ne pijes cesmovacu zbog hlora :D
belfy

#907 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by belfy »

pa, onaj ko bi imao sta pametno da kaze obicno nece odgovarati glupostima koje pravi Maric ili "vrhunski strucnjak" koji jedan dan tvrdi da je korona najsmjesniji virus ikada i preporuci odlazak u Milano u kupovinu, pa onda poslije sam jede ono sto je posrao...

ovo da te neko slijedi moze biti samo paranoja. ko te sa nekog drugog topika slijedio? ili bi ti da biras ko se gdje smije javljati?

a, ti ucitelj ne mozes biti nikome. prvo probaj sebi pomoci.

P.S. sada ce ti biti drago da sam napisao ovu zadnju recenicu, pa se taman na nju mozes zakaciti da kazes stosta kako se ljudi odnose prema teoreticarima zavjere, jel tako?
Diwan

#908 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Ukupan broj umrlih u Srbiji za period januar - jun 2020, gdje se može vidjeti u poređenju sa prošlom godinom pad u broju umrlih. Vjerovatno je tako za svaku zemlju, pa se može zaključiti da nam je ovaj 'strašni nevidljivi neprijatelj' pomogao da opstanemo u životu :mrgreen:

Za one manje inteligencije - umrlo je manje ljudi u godini sa koronom nego ranije, barem u dosadašnjem dijelu godine.

https://www.stat.gov.rs/sr-latn/vesti/2 ... 20/?s=1803
U Republici Srbiji, u periodu januar-jun 2020. godine, broj živorođenih je iznosio 29 314. U odnosu na isti period prethodne godine, kada je ukupan broj živorođenih iznosio 29 666, beleži se pad od 352 odnosno za 1,2%.

Broj umrlih u Republici Srbiji u periodu januar-jun 2020. godine iznosio je 51 569 i, u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj umrlih bio 52 309, beleži se pad od 740 ili za 1,4%.
Ako mi ne bude mrsko, naći ću i za neke druge zemlje.

Nemojte napuštati bunkere...
Diwan

#909 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Evo statistike iz Hrvatske - naravno opet manji broj umrlih u odnosu na prošlu godinu, uprkos ovom 'strašnom' i pogubnom virusu....

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-hrva ... ni-4244070
Ukupan broj umrlih u Hrvatskoj u razdoblju od siječnja do lipnja 2020. pao je za 3,6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 985 manje, objavio je Državni zavod za statistiku u upravo objavljenom dokumentu pod nazivom: “Učinci pandemije bolesti COVID-19 na društveno-ekonomske pokazatelje”.
Diwan

#910 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Za BIH isto tako, smanjen broj umrlih u odnosu na prošlu godinu, ali s tim da se ovdje radi samo o prva tri mjeseca.
U Bosni i Hercegovini tokom prva tri mjeseca 2020. godine
registrovano je 5.738 živorođene djece što u odnosu na isti
period 2019. godine pokazuje pad broja živorođenih za
7,29%, a umrlo je 8.973 lica, što u odnosu na isti period
2019. godine pokazuje pad broja umrlih za 12,45%.
http://bhas.gov.ba/data/Publikacije/Sao ... 1_0_BS.pdf
Sara03

#911 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Sara03 »

Dope_Man wrote: 07/08/2020 15:10
AleksoMKD wrote: 07/08/2020 13:34
zubi wrote: 07/08/2020 12:31
Hahaha :lol:

Super!
Pre nekoliko godina je jedna Makedonska ekipa trolova kopirala zajebanciju da se u vodu stavlja "dihidrogen monoxid" (H2O) i digla se panika, facebook grupa je imala hiljade clanova ogorcenih na vodovod i vladu sto u vodu stavlja vodu :lol:
Istu foru uradili Penn i Teller u Bullshit emisiji. Raja potpisivala peticiju po ulici da se zabrani dihidrogen monoxid :lol:

Samo pokazuje kako je lako raju navuci na tanak led.
Podsjeti me vaša diskusija na:

:lol:
Diwan

#912 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

GROUNDBREAKING NEW MATERIAL 'COULD ALLOW ARTIFICIAL INTELLIGENCE TO MERGE WITH THE HUMAN BRAIN'

https://www.independent.co.uk/life-styl ... QReDOVhcJc
Diwan

#913 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

Pošto mi je po drugi put onemogućeno da pišem i izrazim mišljenje na forumu COVID 19, svoje pisanje o tome nastavljam ovdje.

Čitaj stočni fonde:
''Postoje napori da se ova priča sakrije od ljudi. Nemojte zaboraviti da sam ja nobelovac. Meni se može da budem SLOBODAN. Ne možete mene UCJENJIVATI. Postoje enormni pritisci da se to ne objavi. Ogroman pritisak na sve što govori o porijeklu virusa. Sve o tome je taboo.''
zforumas

#914 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by zforumas »

Montagnier:
“We were not the first since a group of Indian researchers tried to publish a study which showed that the complete genome of this coronavirus [has] sequences of another virus, which is HIV.”
What Montagnier called the “elements” of HIV were short cis-acting elements that scientists had discovered in the genome of coronaviruses in 2005. They are required for genome replication and are shared by many coronaviruses. So if what Montagnier said is true, the whole family of coronaviruses – which originated over 10,000 years ago – would have to be lab-made, and this is obviously nonsensical.

Simon-Loriere:
“If we take a word from a book and it looks like another word, can we say that one has copied from the other? This is absurd!”
It is surprising to have a scientist of Montagnier’s stature utter such questionable statements – although Montagnier himself is a controversial figure. Among other causes, he has supported anti-vaxxers, homeopathy and a silly claim that DNA emits “electromagnetic waves”.

As he lost credibility among his peers, scientific agencies around Europe began to reject his grant applications, and eventually he was left with no money to pursue his ideas. In a 2010 interview, Montagnier said he was leaving Europe to “escape the intellectual terror.” He added, “I’m no longer allowed to work at a public institute (in France). I have applied for funding from other sources, but I have been turned down.”
Diwan

#915 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

zforumas wrote: 17/08/2020 17:50 Montagnier:
“We were not the first since a group of Indian researchers tried to publish a study which showed that the complete genome of this coronavirus [has] sequences of another virus, which is HIV.”
What Montagnier called the “elements” of HIV were short cis-acting elements that scientists had discovered in the genome of coronaviruses in 2005. They are required for genome replication and are shared by many coronaviruses. So if what Montagnier said is true, the whole family of coronaviruses – which originated over 10,000 years ago – would have to be lab-made, and this is obviously nonsensical.

Simon-Loriere:
“If we take a word from a book and it looks like another word, can we say that one has copied from the other? This is absurd!”
It is surprising to have a scientist of Montagnier’s stature utter such questionable statements – although Montagnier himself is a controversial figure. Among other causes, he has supported anti-vaxxers, homeopathy and a silly claim that DNA emits “electromagnetic waves”.

As he lost credibility among his peers, scientific agencies around Europe began to reject his grant applications, and eventually he was left with no money to pursue his ideas. In a 2010 interview, Montagnier said he was leaving Europe to “escape the intellectual terror.” He added, “I’m no longer allowed to work at a public institute (in France). I have applied for funding from other sources, but I have been turned down.”
Sve ovo gore napisano i još mnogo toga i još vezano za sve drugo je vezano za ono gore citirano od Montagniera. Zar misliš da će tvorci svega ovoga pustiti da e istina otkriva? Dakle još jednom:
''Postoje napori da se ova priča sakrije od ljudi. Nemojte zaboraviti da sam ja nobelovac. Meni se može da budem SLOBODAN. Ne možete mene UCJENJIVATI. Postoje enormni pritisci da se to ne objavi. Ogroman pritisak na sve što govori o porijeklu virusa. Sve o tome je taboo.''
Diskreditacija istine na sve načine, izvrtanjem činjenica, manipularanjem činjenicama, bilo koji oblik će se upotrijebiti da se diskredituje autor, a i njegova analiza. Ti ili svi izaberite čemu ili kome ćete vjerovati. Vaš je izbor. Samo prestanite sa glupostima i negiranjem.
zforumas

#916 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by zforumas »

Naravno da svako bira za sebe. Ti si iznio jednu stranu price, ja ponudio drugu i dao svakome pravo izbora koju ce uzeti za sebe. Ti si izabrao samo dio koji potvrdjuje tvoje vidjenje situacije ne ponudivsi drugu opciju.
Moj Post je samo dopuna tvoga...
zubi

#917 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by zubi »

Diwan wrote: 17/08/2020 17:40 Pošto mi je po drugi put onemogućeno da pišem i izrazim mišljenje na forumu COVID 19, svoje pisanje o tome nastavljam ovdje.
Na koji nacin ti je onemoguceno pisanje i izrazavanje misljenja? To sto neko iznese suprotan stav od tvog?
Diwan

#918 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

kio01

#919 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by kio01 »

Jesu mi smijesni ovi sto vjeruju samo ono sto im odgovara, a sve ostalo je laz, skrivanje istine itd. Kofol neko nesto krije od naroda i zele da to nesto ostane tajna, a na svakom cosku interneta, medija, tv emisija, radio stanica se otvoreno prica o tom necemu. Presmijesno.
DEMONIKA

#920 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by DEMONIKA »

zubi wrote: 17/08/2020 20:12
Diwan wrote: 17/08/2020 17:40 Pošto mi je po drugi put onemogućeno da pišem i izrazim mišljenje na forumu COVID 19, svoje pisanje o tome nastavljam ovdje.
Na koji nacin ti je onemoguceno pisanje i izrazavanje misljenja? To sto neko iznese suprotan stav od tvog?
aj ne pravi se ubleha :mrgreen:
vjerojatno mu je taj dio foruma zabranjen, pa ne može da uđe ili piše tamo
vi ko da ste s marsa pali i pravite se ludi, pa ne znate ko vedri i ko oblači
Diwan

#921 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by Diwan »

DEMONIKA wrote: 17/08/2020 23:41
Ovdje vlada apsolutna pravda, zadvoljene su potrebe svih učesnika, niko nema veća prava od drugog, svi imaju jednake uslove i slobodno pravo da iznose svoja mišljenja. Večina sudionika ima oreol iznad glava, vlada ljubav i mir, uzajamno poštovanje i uvažavanje i svi su sretni i zadovoljni.
Sujeta, oholost, podlost, malicioznost, klimaks itd. ne postoje na ovom forumu koji je oličenje bratske ljubavi i suživota. Haleluja
DEMONIKA

#922 Re: ‘TEORIJE ZAVJERE’ u ogledalu ateizma i religije

Post by DEMONIKA »

Diwan wrote: 18/08/2020 00:02
DEMONIKA wrote: 17/08/2020 23:41
Ovdje vlada apsolutna pravda, zadvoljene su potrebe svih učesnika, niko nema veća prava od drugog, svi imaju jednake uslove i slobodno pravo da iznose svoja mišljenja. Večina sudionika ima oreol iznad glava, vlada ljubav i mir, uzajamno poštovanje i uvažavanje i svi su sretni i zadovoljni.
Sujeta, oholost, podlost, malicioznost, klimaks itd. ne postoje na ovom forumu koji je oličenje bratske ljubavi i suživota. Haleluja
grohotom
Post Reply