AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
Alfons Kauders

#901 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Pa nisu nista slagali.

Kod nas je pola ekonomije vezano za drzavu, i vise. Kad drzava nema para, nema ni drzavna privreda.

Moj problem je sto bih ja radije da tu privredu pretvorimo u privatnu nego da svake godine uvodimo nove poreze i uzimamo stotine miliona eura da bi finansirali imbecile.

To bi bila reforma. Ovo s akcizama je sve samo ne reforma, vec samo nastavak bolesne ekonomske prakse upakovane u EU celofan. To radimo vec 20 godina i jedina razlika je sto nam to EU ovaj put predstavlja kao reformu.

Kad jednu te istu stvar radimo 20 godina, ne vidim kako to mozemo nazivati reformom :) A s obzirom na potpuni izostanak rezutata, ponavljanje iste stvari 20 ili vise godina meni vise zvuci kao simptom ozbiljnog mentalnog poremecaja, nego nekakva reforma. :)
seln

#902 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:CCI, u narodu poznatiji kao SBB :-)
Najbolji nacin da sacuvas objektivnost: uhljebis zenu kod notornog hrsuza. :D
Alfons Kauders

#903 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
O jednom trosku dobijes "nezavisne" makroeknomske analize s UNSA i "nezavisne" izvjestaje CCI :D
Roccohljup

#904 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Moj problem je sto bih ja radije da tu privredu pretvorimo u privatnu nego da svake godine uvodimo nove poreze i uzimamo stotine miliona eura da bi finansirali imbecile.
Naravno da je to najbolje i jedino logičko rješenje.....samo to treba uraditi na pravi način a jok ko sve dosadašnje privatizacije. Mene iskreno libo racku hoce li stranci kupiti telekom ili EP )sve ili djelimično)....sve dok ja imam bolju i jeftiniju uslugu, dok oni pune drzavi kase a neće sigurno dovesti ljude iz njemačke da rade u našem telekomu :)
Alfons Kauders

#905 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naravno da je to najbolje i jedino logičko rješenje.....samo to treba uraditi na pravi način a jok ko sve dosadašnje privatizacije. Mene iskreno libo racku hoce li stranci kupiti telekom ili EP )sve ili djelimično)....sve dok ja imam bolju i jeftiniju uslugu, dok oni pune drzavi kase a neće sigurno dovesti ljude iz njemačke da rade u našem telekomu :)
Naravno, ali kad se ispostavili da ne mozemo ili necemo privatizirati nista... Onda ne znam ni zasto bi trebali uvoditi nove poreze da placamo nista :D
Roccohljup

#906 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
Roccohljup wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naravno, ali kad se ispostavili da ne mozemo ili necemo privatizirati nista... Onda ne znam ni zasto bi trebali uvoditi nove poreze da placamo nista :D
Nemoj tako, nije ništa. Plaćali bi sa tim isto ko sto i sada sa svim) plaćamo uzasnu i bespotrebnu birokratiju, nesposobne političare, dajemo im materijal za krađe, korupciju, nepotizam, i pokrivamo javšluk koji njihovi kadrovi cine po JP.Nije to mala stvar :) Pa reci da nismo mazohisti :)
Roccohljup

#907 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

Alfons Kauders wrote:
seln wrote:
O jednom trosku dobijes "nezavisne" makroeknomske analize s UNSA i "nezavisne" izvjestaje CCI :D
hebi ti to, Fahro radi hinjski......pokupovao (sto direktno sto indirektno) je pola tuzilastva i sudstva, pa je onda presao na NGO sektor i "stručnjake" (Cenićka, Arapovići, itd.)
Alfons Kauders

#908 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Alfons Kauders »

Covjek ozbiljno shvatio historijsku ulogu prvog u Bosnjaka.
Juliuscezar

#909 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Juliuscezar »

Samo da se akcize uvedu, imati cemo 8 mjeseci ljeta sa 30 stepeni celzijusa, i 4 mjeseca prave romanticne zime. Djeca ce brze da rastu, golf 2 ce da se automatski pretvori u golfa 6, postoje i neke naznake da ce uvodjenjem akciza na UKCS za 98 % porasti broj izlijecenih. Žene ce biti sretnije, biti ce vise sexa u braku. Ne treba iskljuciti da ce uvodjenjem akciza zapoceti povratak mladih iz Njemacke
hamza_sa

#910 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by hamza_sa »

Alfons Kauders wrote:Covjek ozbiljno shvatio historijsku ulogu prvog u Bosnjaka.
Druze moj, uvijek su nas hebavale te neke "historijske uloge" klovnova sa brdovitog Balkana.

A vjeruj, kad bi se skupilo par relvantnih neuropsihijatara i pomno ih proucili, ako im ne bi dali dijagnozu budala prvog reda. Bez mogucnosti popravljanja stanja.

A, mi??

Uvijek mi pred ocima ona scena iz filma Quo Vadis kada Neron svira onaj nakav instrument i recitira svoje neke gluposti uobilcene u naku poeziju, a svi oko njega mu se dive.
Banksy

#911 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote: Fahro je već neko vrijeme ''favorit'' MZ-e za preuzimanje vlasti 2018. ovo je bio njihov diktat, a on je morao poslušati. Biće zanimljivo pratiti Avazove konstrukcije opravdanja narednih dana... :mrgreen:
Pocele su (vidi prethodni post).
To je to: jedno od najlakših rješenja koje su međunarodna zajednica i kreditori stavili na sto kao nešto što bi pokrenulo ovu ekonomiju.

Ubacili su mu Cenićku i Arapoviće, a biće njih još kako su bude prilibližava jesen 2018. Ali kako su procijenili da sam neće moći nabiti potrebne procente, počeli su ga spajati s SDP-om. To će biti drugi, paralelni proces.
daddy-kool

#912 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by daddy-kool »

Adis i Adisa.
JThomas

#913 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

za vaša vozila, za vaše regrese, za vaše rođake i stranačke trutove...
Banksy

#914 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Banksy »

Moglo bi biti, ali što je najgore, mislim da kod njih to nije razlog.
CCI je bio tako kvalitetan i vrijedan, i ugledan i čist, i ovo je bio vrlo glup potez. Valjda im je jasno da nakon što su ugazili u kaljužu, više ne mogu nazad. Baš šteta.
JThomas

#915 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

ma ovo generalno za duh usvajanja akciza...
zippoo87

#916 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by zippoo87 »

eto SBB prizna da su akcize NAJLAKSE I NAJBRZE rjesenje...ostalih rjesenja nece ni biti,ali njima to ne smeta,jer ce namaci nove milione od nas u budzet,pa im MMF nece ni trebati

ovako oni kontaju,ubiti ce dvije muhe jednim udarcem..."shebati" MMF i dobiti pare od gradjana...jer ja sam ubijedjen da oni misle ce "shebati" MMF...kakvi jadnici

a gradjani su najgori...mnogima je lakse nauciti njemacki i otici iz drzave,nego izaci pred institucije i traziti svoja prava
balkanci su narod bez pameti i logike a bosnje najgori medju balkancima
tuzno
Maraschino

#917 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Maraschino »

by Maraschino » 04 Dec 2017, 12:49

Babo ruc'o.
Do sledecih akciza.
:izet:
Last edited by Maraschino on 15/12/2017 12:26, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#918 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ultima_palabra »

Đe se to traže prava, da ih i ja tražim?
howdy

#919 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by howdy »

Kad se sad narod počne prčit i rađat djecu, namaknuće nove akcize za strategiju smanjivanja nataliteta.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#920 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

znaci prosHla ubleHa da sa akcizama moremo vise guzit i pravit djecu
channel10

#921 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by channel10 »

Nije nista proslo, a i ne mora. Jos uvijek se mogu oboriti akcize, samo je pitanje hoce li neki prevrnuti na drugu stranu.

Naime, omjer snaga u parlamentarnoj komisiji iznosi pet naprema četiri i to za one zastupnike koji su bili protiv izmjena Zakona o akcizama. Članovi Komisije su Predrag Kožul (HDZ), Salko Sokolović (SDA), Nenad Lalić (SDS), Damir Bećirović (DF), Jasmin Emrić (A-SDA), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB), Dušanka Majkić (SNSD) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Ukoliko zastupnici Sokolović, Lalić, Bećirović, Emrić i Pandurević ostanu pri ranijim stavovima da izmjene zakona predstavlja udar na građane BiH, odnosno ako ne daju podršku prijedlogu Vijeća ministara, onda se set zakona o povećanju akciza neće uopće naći na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ali se meni cini da je sumnjiv ovaj iz rezervne SDA. Ko da gledam da ce on izraditi.
Prpa.ba

#922 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Ukoliko trecerazredni strani diplomate stvarno forsiraju SDP-SBB pendrek koaliciju, onda se iskreno nadam da ce se potruditi da koga god odaberu, da dobije jasan bosnjacki mandat (dakle procentualno iznad SDA). Ukoliko to ne bude slucaj, ko zna gdje nas uzavrela atmosfera antibosnjacke histerije SDP-SBB vs kleptokracije SDA moze odvesti. Sto mozda i jest cilj.
Banksy

#923 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote: Ukoliko trecerazredni strani diplomate stvarno forsiraju SDP-SBB pendrek koaliciju, onda se iskreno nadam da ce se potruditi da koga god odaberu, da dobije jasan bosnjacki mandat (dakle procentualno iznad SDA). Ukoliko to ne bude slucaj, ko zna gdje nas uzavrela atmosfera antibosnjacke histerije SDP-SBB vs kleptokracije SDA moze odvesti. Sto mozda i jest cilj.
Čuj 'trećerazredni diplomati' i 'pendrek koalicija'... Ni press služba SDA ne bi bolje.

Nego, šta znači 'jasan bosnjacki mandat', ko to ima tapiju na njega i ko ga dodjeljuje? Koliko znam, SBB je većinski bošnjačka stranka, a ni SDP nije daleko. Dalje, da li to svako ko je protv politike SDA, uključujući i političke suparnike, automatski i širi 'antibošnjačku histeriju'?

Neće biti nikakvih 'antibosnjackih histerija' ni 'uzavrelih atmosfera'. To je klasični, jeftini SDA spin, a priča o 'bosnjackom mandatu' jednaka Čovićevoj o 'hrvatskom'.

Vrijeme je da SDA malo ode na klupu, a neki malo i u hladovinu. Vjerujem da će takvi, spašavajući svoje guzice, pokušati iskreirati 'uzavrelu atmosferu antibosnjacke histerije', ali vjerujem da će izvarana bosanska sirotinja takve na vrijeme prepoznati i sikterisati.
Roccohljup

#924 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Roccohljup »

da je bogdo doslo vrijeme da <SDA, HDZ, SNSD, SDS, SBB, itd. i njihovi sateliti svi redom u kanalizaciju odu gdje im je i mjesto. :D
JThomas

#925 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

Banksy wrote:Vjerujem da će takvi, spašavajući svoje guzice, pokušati iskreirati 'uzavrelu atmosferu antibosnjacke histerije', ali vjerujem da će izvarana bosanska sirotinja takve na vrijeme prepoznati i sikterisati.
a na osnovu čega tako vjerujete? :mrgreen:
Post Reply