BMW Blog BiH

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#901 Re: BMW Blog BiH

Post by Throttle »

Ma meni je sve e2x i e3x do jaja pogotovo e31.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#902 Re: BMW Blog BiH

Post by konektovan »

Kakva dobra koxkica ima u Podgori, fabricko stanje, doduse sunce shebalo lak, pa je boja izgubila sjaj. Ni traga koroziji na njoj.
kabal1337

#903 Re: BMW Blog BiH

Post by kabal1337 »

mosa bmw kakav mercedes
jefferson

#904 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

Throttle wrote:Nedavno se vozikao u takvom mercedesu samo c220, auto je spejs satl i odmicu od price da je mecka za penzionere. Doduse, auto je krcato opremom vjerovatno skoro kao i taj amg. Meni je merc trenutno stepenicu iznad bmwa
BMW ima daleko bolje intergrisane opcije u iDrive nego Mercedes. Tako da ti se samo cini da je spejs satl. Sva ta auta imaju iste manje vise opcije.
Throttle

#905 Re: BMW Blog BiH

Post by Throttle »

jefferson wrote:
Throttle wrote:Nedavno se vozikao u takvom mercedesu samo c220, auto je spejs satl i odmicu od price da je mecka za penzionere. Doduse, auto je krcato opremom vjerovatno skoro kao i taj amg. Meni je merc trenutno stepenicu iznad bmwa
BMW ima daleko bolje intergrisane opcije u iDrive nego Mercedes. Tako da ti se samo cini da je spejs satl. Sva ta auta imaju iste manje vise opcije.
Da ae ne raspravljamo, slazem se sa svim sto si rekao
amar1994

#906 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

jefferson wrote:
Trebalo im je dosta da ga usavrse :D

Sjecam se prvog i drivea :lol: :lol: , komedija :run:
basicm

#907 Re: BMW Blog BiH

Post by basicm »

Kao da je onaj kolut citavo auto. Mecka nova svaka je ljepsa od BMW. Osim đipova.
jefferson

#908 Re: BMW Blog BiH

Post by jefferson »

amar1994 wrote:
jefferson wrote:

Pa prvi i jedini su to napravili tada. Najlakse biti general poslije bitke. Npr. u mazdi je jos uvijek komedija.
vauvau

#909 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

Amar se sjeća prvog ajdrajva, sakupilo se godina, vakat se ženit.
ado-šampion

#910 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

iDrive je bio pocetak necega sto danas svako auto ima. Sistem je bio daleko od savrsenog, ali realno najvise je izazvao polemike zato sto nesto takvo dotad nije bilo vidjeno. Vec druga verzija je bila sasvim dobra.

Mercedes je po meni po dizajnu unutrasnjosti stepenicu iznad svih ostalih trenutno, uklj. i BMW, ali vani vala nit mirise ni smrdi. Govorim o ovim standardnim modelima, sve isto, kad je malo mrak moras prici na metar da skontas jel C, E ili S klasa. Daj malo kreativnosti, nemoj pravit svaki model da izgleda ko S klasa. Slicno je i kod BMWa, ali ipak nije toliko izrazeno kao kod Mercedesa. Ova nova petica je beton, prethodna nit mirise nit smrdi, konfekcija cista, skupa ali konfekcija. To je naravno moje misljenje, ali oni sigurno znaju sta rade. A da ne govorim ova nova A klasa, kako su nakon one prejebene stare A klase (najbolje dizajnirano auto u toj klasi ikad) dosli do onog sad. :roll: A sto je najgore, digresija, gledam test, pozadi manje mjesta od keca, pa jbt to je fakat umjetnost napraviti jos s prednjim pogonom i poprecnim motorom.
basicm

#911 Re: BMW Blog BiH

Post by basicm »

Nema se idriveu sta reci, i prvi je bio vanzemaljski u svoje vrijeme, i sad ga svi imaju.
azdralovic

#912 Re: BMW Blog BiH

Post by azdralovic »

jefferson wrote:
amar1994 wrote:
jefferson wrote: BMW ima daleko bolje intergrisane opcije u iDrive nego Mercedes. Tako da ti se samo cini da je spejs satl. Sva ta auta imaju iste manje vise opcije.

Pa prvi i jedini su to napravili tada. Najlakse biti general poslije bitke. Npr. u mazdi je jos uvijek komedija.
zar nije w220 mercedes prvi imao takav sistem tipa 1999 ili 2000 kad je izasao?
amar1994

#913 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

basicm wrote:Nema se idriveu sta reci, i prvi je bio vanzemaljski u svoje vrijeme, i sad ga svi imaju.
Proklet dan bio kad je izmisljen i on i infotaiment , kao i el.rucna :run:
vauvau

#914 Re: BMW Blog BiH

Post by vauvau »

Jao zatucanog amara, gdje je želja za napretkom? Golfa dvice nOrodu daj, ta će benvej.
amar1994

#915 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

nije do benveja , nego do nekih drugih stvari , el.rucna govno za Nevozace koja se moze a i ne mora pokvarit , ekran je postao najbitnija stvar u autu i kad se kupuje slabiji model ne lici ni na sta , nekakvih 150 modova voznje , koda je playstation u autu , neka hvala daj mi analogno .

stvari koje su dobre i provjerene se ne mijenjaju :-D

mozda jesam zatucan , al me isto tako boli neka stvar jesam li ili nisam , moj problem .
Bullet Tooth Tony

#916 Re: BMW Blog BiH

Post by Bullet Tooth Tony »

Kaze meni iDrive juce ... Dipped beam light (sijalica) se pokvarila ... znaci nema da mi blicaju ljudi, govore, tmao vamo ... lijepo kontam hmmm , gdje je naredna pumpa da kupim sijalicu ... iDrive hop cup .. naredna pumpa je 2 kilometra pa skreni desno .... kad sam na pumpi vec , dragi iDrive koliki mi je pritisak u gumama da napusem ako treba :D :D

Kad su naredni servisi , koliko goriva trosim , konekcija sa mobitelom, muzika ... o mapama i navigacijom necu ni pricati :) :)

Ja ne znam ... ko ne vidi prednost u ovome ?? ... iduce auto necu ni pogledat ako nema iDrive ili dobar infotainment ...
amar1994

#917 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

vidim ja prednost al vidim isto tako i niz gluposti :D

nemaju to svi , glavno je da imaju android auto i apple car play , bmw je dobar u tome , ja sam generalno govorio svi kao prate to a ima sistema koji su glupi i komplikovani , jesi li probao lexus-ov :lol: :lol: , kurs za ono treba zavrsit .

PS. mozel se iskljucit ekran kad samo hocu da vozim ?
Last edited by amar1994 on 24/07/2018 14:22, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#918 Re: BMW Blog BiH

amar1994 wrote:vidim ja prednost al vidim isto tako i niz gluposti :D

nemaju to svi , glavno je da imaju android auto i apple car play , bmw je dobar u tome , ja sam generalno govorio svi kao prate to a ima sistema koji su glupi i komplikovani , jesi li probao lexus-ov :lol: :lol: , kurs za ono treba zavrsit .
Pa sta ti je glupost ? koja funkcionalnost ....
amar1994

#919 Re: BMW Blog BiH

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote:
mod za volan , mod za ovjes , mod za gas i slicno , glupo mi je sto su nabijeni kod pojedinih auta i sto se prema njima vecinom oblikuje table , a ne oni prema tabli , da ne govorim o distrakciji debila u saobracaju. Primjer kod pezoa i odnedavno audija , klima digitalna preko ekrana i kad crkne a crkvaju ljepota :izet:

ne odgovori mi , mozel se iskljucit kad hocu da vozim bez distrakcije ? :D

PS. ljepsa su mi auta unutra bez tih govana , takav ukus .
ado-šampion

#920 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

BMW uglavnom nema Android auto. Realno djes vozati bengu a ofirat se s Android telefonom. :D

Kad smo kod rucne, nekidan uzmem dvicu, krenuo ja ono pisti li pisti, gledam na tabli rucna, ja se slomi trazeci pa gdje je majku mu, kad zena skonta normalna rucna. :-) Nastranu sad sve to, ali obicna rucna u jednom takvom hi-tech autu gdje je sve na dugme nema sta traziti. Krov spustas na dugme, a rucnu vuces sajlu, ne ide.

Pogotovo za ove sto vuku rucnu na ravnom, auto automatik on zatego rucnu, a ravno ko dlan.
Bullet Tooth Tony

#921 Re: BMW Blog BiH

amar1994 wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
mod za volan , mod za ovjes , mod za gas i slicno , glupo mi je sto su nabijeni kod pojedinih auta i sto se prema njima vecinom oblikuje table , a ne oni prema tabli , da ne govorim o distrakciji debila u saobracaju. Primjer kod pezoa i odnedavno audija , klima digitalna preko ekrana i kad crkne a crkvaju ljepota :izet:

ne odgovori mi , mozel se iskljucit kad hocu da vozim bez distrakcije ? :D

PS. ljepsa su mi auta unutra bez tih govana , takav ukus .
Moze ... pomaknes iDrive desno i kliknes Switch off display :) cak neke stavke ne mozes ni prilagodjavati dok vozis jer ti ne dozvoljava zbog distrakcije

Modovi su super jer nije svaki dio ceste isti ... M mod je vrhunska stvar ... hoces malo agresivnije da vozis .. nije problem , mjenjac u desno i sve zavrseno ... ali recimo cesta je grbava i uska i moras se mimoilazit sa autima , ovjes comfort , odziv gasa i volana sport :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#922 Re: BMW Blog BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

ado-šampion wrote: krenuo ja ono pisti li pisti, gledam na tabli rucna, ja se slomi trazeci pa gdje je majku mu, kad zena skonta normalna rucna. :-)
takvim kao tebi bi makazama presjeko vozacku :zid: :zid: :zid:
ado-šampion

#923 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

Nisi razumio, ovo nije bilo moje auto a moje auto isto ima obicnu rucnu. Podsvjesno nisam razmisljao da takvo auto staro par mjeseci moze imati obicnu rucnu pa sam trazio dugme nakon sto sam tek krenuo s parkinga a ono pocelo pistati i upalila se lampica. Jer danas mozes sjesti u 50 auta i da u jednom jedinom bude obicna rucna, a mozda ni u jednom. Nema je u jeftinijim modelima istog proizvodjaca, ali je ovaj malo stariji model pa eto ima. Nije da mi je trebalo pola sata da skontam da je obicna rucna nego 10 sekundi.

Ali eto nek si se ti javio da mi se nagovoris... Nevjerovatnih likova... :run:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#924 Re: BMW Blog BiH

Post by bitanga_sa_otesa »

ado-šampion wrote:Nisi razumio, ovo nije bilo moje auto a moje auto isto ima obicnu rucnu. Podsvjesno nisam razmisljao da takvo auto staro par mjeseci moze imati obicnu rucnu pa sam trazio dugme nakon sto sam tek krenuo s parkinga a ono pocelo pistati i upalila se lampica. Jer danas mozes sjesti u 50 auta i da u jednom jedinom bude obicna rucna, a mozda ni u jednom. Nema je u jeftinijim modelima istog proizvodjaca, ali je ovaj malo stariji model pa eto ima. Nije da mi je trebalo pola sata da skontam da je obicna rucna nego 10 sekundi.

Ali eto nek si se ti javio da mi se nagovoris... Nevjerovatnih likova... :run:
sve sam ja razumio struĆnjaĆe za motorna vozila,znas teoretisat i pisat kilometarske postove ,ne znas spustit rucnu :lol: :lol: :lol: :lol: pa u sta gledas kad sjednes u auto? samo naprijed kroz sajbu??
p.s. ako postoji opcija,neki pametni ljudi traze klasicnu rucnu kad kupuju auto,da ne bi imali sranja s tim elektricnim govnima :run:
ado-šampion

#925 Re: BMW Blog BiH

Post by ado-šampion »

Ubacio u brzinu i gledao kako da spustim krov ako te bas zanima. :D

Eto ne znam jbga naucicu. Ha ja.
Post Reply