hrasno38 wrote:
Nije tebi drago nego si jedva docekao da se ufatis neke metropole i neka si nek ti je sa srecom ali nemoj meni ovdje navlaciti belaje i sranja. Ili obratno ako vec zelis pa hajde dovezi guzove ovdje,.....skrasi se u ovoj zoni sumraka pa da se zajeno kemfamo protiv nepravde. I naravno obavezno je postavljanje linkova kako dijaspora salje pare....kome.....salje svojoj rodbini kao sto ponekad i meni posalje moja ali ne pametuje kako bi ja trebao da zivim u BiH. Evo koliko ste u dijaspori zajebani da su Bilefeldu neki majmuni zapalili islamski centar. Sto tamo ne branite bosnjastvo i vjeru?? Kurac moj ne smijete da pinete niti da pozivate na ovo ili ono nego stidljivo najveca vam je furka da ste ZABRINUTI. Uzivajte, zaradjujte, zivite ali ne pravite nama ovdje dodatne probleme jer ih vecd imamo preko glave.
A ko ti je stvorio te probleme, ko ti stvara te probleme u kojima zivis pa se bojis da ce jedna revizija to shebati? Dijaspora mozda. Slusaj samozvani legalisto - dokle god imam drzavljanstvo BiH i dokle god u BiH ne postoji aparthejd gdje neko ima a neko nema pravo glasa - imam pravo da kazem svoje misljenje. Dokle god ne postoji zakon koji dijaspori zabranjuje nesto - mozes samo u svoj stomak zatvoriti svoju mrznju i variti.
Nigdje u BiH nisam dozivio prezir prema dijaspori - samo u Sarajevu. Gdje jedan odredjen soj ljudi umisljen da je elita mrzi usput i dosljake, Sandze, prigradske, druge gradove,.. i umisljaju da su neka elita. Kukaju kako je crno, kako ne valja,.. a vjecito drugi krivi. Dijasporu mrze iz ciste zavisti.
Revizija tuzbe na tvoj zivot ima efekta koliko i prosla tuzba i vrijeme poslije tuzbe,... itd. Tako da ti navodno dizanje tenzija iz dijaspore nece proci. Dijaspora nije nikada bila presudna u bilo cemu u BiH. Pa nije ni sada glavnica onih koji jesu za reviziju - glavnica je i dalje oko tebe.
Imas li jos prosuti sta o dijaspori ti i sirovina? Ili je to - to?