Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#901 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote: Ma jebo Tuzlu. Ko još tamo ide.
Doduše, valjala je prije rata zbog medicinskog fakulteta, k'o i Priština. Nisi onda mogao u Sarajevu na medicini primaknuti ako nisi bio od kakvijeh gatačkih ili stolačkih kuća.
Vego to za paljevinu. Zna se otprilike koja se struja ponovno želi nametnuti u Veležu, i bit će toga još. Jednom riječju - međubošnjački spor (s tim da mostarci ne vole da ih se naziva Bošnjakom)
Iz tog razloga ovi tvoji iz HNK žele da se ugledaju na tuzlanski aerodrom jer tamo niko ne ide. :mrgreen:
Po uzoru na Tuzlu: Aerodrom Mostar iduće godine dovodi niskotarifnu zračnu kompaniju
http://www.haber.ba/biznis/biznews/3772 ... -kompaniju
Hafis

#902 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hafis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Doduše, valjala je prije rata zbog medicinskog fakulteta, k'o i Priština. Nisi onda mogao u Sarajevu na medicini primaknuti ako nisi bio od kakvijeh gatačkih ili stolačkih kuća.
Vego to za paljevinu. Zna se otprilike koja se struja ponovno želi nametnuti u Veležu, i bit će toga još. Jednom riječju - međubošnjački spor (s tim da mostarci ne vole da ih se naziva Bošnjakom)
Iz tog razloga ovi tvoji iz HNK žele da se ugledaju na tuzlanski aerodrom jer tamo niko ne ide. :mrgreen:
Po uzoru na Tuzlu: Aerodrom Mostar iduće godine dovodi niskotarifnu zračnu kompaniju
A to. Ja mislio neki harapski kapital pa hoćeš nešto da mi sukneš.
Znam za to, i molim boga da požure.
Drvosjeca iz Dejcica

#903 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Hafis wrote:
A to. Ja mislio neki harapski kapital pa hoćeš nešto da mi sukneš.
Znam za to, i molim boga da požure.
Što da mogu Arapi lakše doći do Mostara i dalje prema Širokom? :lol:
spreca

#904 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Hafis wrote:O turci, imali medju vama pi*kama neka slobodna za stiskavac :)
ima .... samo moras doci na rikverc
Hafis

#905 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hafis »

Pa mogu ti reći da sam ih vidio nekoliko ovo ljeto u Mostaru. Fini neki ljudi, dođu i prođu. Valjda i kupe kakvu điđu.
E sad ne znam kakvi su kao susjedi. Tu ste vi malo upućeniji, ali iskreno, nisam baš nešto posebno ljubomoran na to.
tandmand

#906 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by tandmand »

RNG_25 wrote:
Zgoljo wrote:Neka se niko ne zavarava,kad god bude ugrozen opstanak BiH kao drzave Bosnjaci ce je braniti i oruzjem ako to ostane jedina opcija,i to do zadnjeg covjeka.Neka niko ne sumnja u to.
Bolje bi bilo da se ti ne zavaravaš, jer kao što i u prošlom ratu BiH nije branjena "do zadnjeg čovjeka", već se masa ljudi prvom prilikom ispalila "van", isto tako će biti i u budućnosti.

Precjenjuješ vlastiti narod...
BiH neće ni biti napadana "do zadnjeg čovjeka". Samo bi budala došla iz Slavonije da ostavi kosti na mostarskom Bulevaru. Pametnije mu je tražiti posla u Irskoj.
Danguba

#907 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
dobojlija81 wrote:da smo mi vama otimali 80% stigli bi do Maribora jbg :lol:
A jebat ga. Ko van je kriv što ste se nabili tute u unutrašnjosti :D
Ko je vama kriv sto ste sa Srbima tikve sadili pa najebali. :D Ili cete i za to okriviti nas, po obicaju? :D

Evo cujem na CNN ocekuju se neke poplave u centralnoj Dalmaciji. Nadam se da je Bakir pripremio izvinjenje za Hrvatsku, to su garant zene u Kalesiji naklanjale kisu da uceraju Hrvatima... :D
:lol: :lol:

ti si lud... :D
i sada ocekujes ispravnu terapiju od 'afiz age... :D
Hafis

#908 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hafis »

Ma Hrvatska je uvezla u zadnjih pet godina oko 4-4,5 tisuća hodžinih zapisa protiv svih mogućih vrsta sihira. No pasaran :D
Drvosjeca iz Dejcica

#909 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Hafis wrote:
Pa mogu ti reći da sam ih vidio nekoliko ovo ljeto u Mostaru. Fini neki ljudi, dođu i prođu. Valjda i kupe kakvu điđu.
E sad ne znam kakvi su kao susjedi. Tu ste vi malo upućeniji, ali iskreno, nisam baš nešto posebno ljubomoran na to.
Iskreno, radije bih prihvatio komšiju Arapa nego ustašu, četnika ili baliju. Arapi su velik semitski narod iza kojih stoji tradicija stra više hiljada godina za razliku od ove tri pobrojane fukare sa ovih naših prostora.
tandmand

#910 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by tandmand »

Hadzi Lojo wrote:Sta mislite o Bakirovom ponasanju poslije posjete Iranu, po meni glupan je totalno pristao da igra na relaciji Rusija-Iran-Turska i treba ga pod hitno zaustaviti.
Vjeruj da je čak i takav zaokret vrlo pozitivan u odnosu na dosadašnju politiku ustupaka. :oops:
Uostalom, gdje je taj Inzko, EU, NATO ... mrkva na štapu se osušila, mogla bi za vegete.
Hafis

#911 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hafis »

Hafis wrote:
Iskreno, radije bih prihvatio komšiju Arapa nego ustašu, četnika ili baliju. Arapi su velik semitski narod iza kojih stoji tradicija stra više hiljada godina za razliku od ove tri pobrojane fukare sa ovih naših prostora.
Jebat ga. Recimo, znam likova koji se pale na dlakave ženske. Sto ljudi-sto čudi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#912 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hrasno38 »

Hafis wrote:
Jest samo sto i kod Arapa imas "ustasa, cetnika i balija" a ne znas ko su sve dok te glava ne zaboli!!!!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#913 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by hrasno38 »

Jos malo o izdaji Posavine nek citaju ovi iz Hrvatske sto pojima nemaju.....

http://novi.ba/clanak/101058/specijal-6 ... e-posavine
video

#914 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by video »

Hafis wrote:
video wrote:De ti nama afizaga reci, posto si segura u tim intelektualnim adz krugovima, kakve to fejk lude gljive tanani onaj ti pajdo, kukavac isil boy raspudic pa onako bulazni :?
Ako hoce prave robe, drito iz dzabalabada, roba prve klase :thumbup:
Trujete ga onim ludarama pa jadnik se pogubio dibudus :D
Da ti babo kaže jednu pametnu, a valjat će i ovim drugim patijotima ovdje:
Kokain - ima se, može se
Heroin - nema se, mora se.

Pa ti sad kontaj rođo.
Ih kad bi to bilo tako, za onakve bi bilo i nade.
Ipak nije on takva "fela" za te finjake.
Do zla da ga rokate LSD-om, sve mu se mundzosi pred ocima prividjaju.
MoRe bit da mu je kakav rodjeni trebu maznO pa mu svi krivi :D
Last edited by video on 06/11/2016 13:43, edited 1 time in total.
¤ jelena ¤

#915 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ¤ jelena ¤ »

¤ jelena ¤ wrote:
Alfons Kauders wrote:Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ne razumijem.
Ko vam je to rekao da ste Srbi? Nigdje nisam uspjela pronaći tu izjavu...
Imaš pravo Jelena, mi smo Turci koje silom a tek u neznatnoj mjeri "milom" treba vratiti djedi pradjedovskoj. Je li tako? :oops:
:?

Ako nešto ne razumijem i ne iznosim svoje mišljenje, nego pitam i uopšte ne dobijam konkretne odgovore na postavljena pitanja,
onda nikako ne mogu imati pravo.

Gle, imaš samo tri proste rečenice, napisane na bosanskom jeziku:

1. Ne razumijem.
2. Ko vam je to rekao da ste Srbi?
3. Nigdje nisam uspjela pronaći tu izjavu...

Dakle, pitanja glase: ko je to, vas nesrbe, prozvao Srbima i gdje tu izjavu mogu pročitati?
155_mm

#916 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by 155_mm »

Saul Alvarez wrote:Hrvatska mora optužiti oficire Armije BiH i Vojske RS-a

Oko 500 oficira Armije BiH 1991. i 1992. u sastavu JNA sudjelovalo je u agresiji na Hrvatsku, među njima 19 od 20 bošnjačkih generala

http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatsk ... -a-1126207
znaci svi bosnjaci mobilisani u tadasnju JNA su bili zlocinci u HR? nakon toliko godina dosli do takvog jednog saznanja.

bit ce interesantno vidjeti sta je to HR saznala u vezi BiH kad ovako reaguje. ne vjerjem da bi zbog distrikta stolac - neum ovako zatezali odnose sa bosnjacima. cak ova spemnost ici dodiku na noge, jer je zahtjev za ovo hapsenje dosao iz banjaluke u kojoj je covic toliko cesto boravio u zadnje vrijeme, je dosta zabrinjavajuce.

to ukazuje da je nakon CG napokon i BiH dosla na sto za promijene. i to izgleda na stvarne promjene.nije onaj danijel server mjesecima gostovao po raznim emisijama i davao intervjue u bosni i regionu.
Drvosjeca iz Dejcica

#917 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

hrasno38 wrote:
Jest samo sto i kod Arapa imas "ustasa, cetnika i balija" a ne znas ko su sve dok te glava ne zaboli!!!!
U svakom narodu imaš budala, psihopata ali naše niko još nije uspio prevazići. Sve nas jebu malo i predrasude koje nosimo sa sobom.
Alfons Kauders

#918 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote:

Oko 500 oficira Armije BiH 1991. i 1992. u sastavu JNA sudjelovalo je u agresiji na Hrvatsku, među njima 19 od 20 bošnjačkih generala

znaci svi bosnjaci mobilisani u tadasnju JNA su bili zlocinci u HR? nakon toliko godina dosli do takvog jednog saznanja.

bit ce interesantno vidjeti sta je to HR saznala u vezi BiH kad ovako reaguje. ne vjerjem da bi zbog distrikta stolac - neum ovako zatezali odnose sa bosnjacima. cak ova spemnost ici dodiku na noge, jer je zahtjev za ovo hapsenje dosao iz banjaluke u kojoj je covic toliko cesto boravio u zadnje vrijeme, je dosta zabrinjavajuce.

to ukazuje da je nakon CG napokon i BiH dosla na sto za promijene. i to izgleda na stvarne promjene.nije onaj danijel server mjesecima gostovao po raznim emisijama i davao intervjue u bosni i regionu.
Kvalitetna blamaza.

Hrvatska, od clanice EU i uzora kojem bi trebali teziti, u roku od 7 dana postade banana republika u kojoj mozes teretiti ljude za najgnusnije zlocine zato jer ti se ne dopada njihova etnicka pripadnost. I to postaje drzavna politika? :lol:

Kako im kvalitetno zacerase, i mene zaboli rektum.
Danguba

#919 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

155_mm wrote: znaci svi bosnjaci mobilisani u tadasnju JNA su bili zlocinci u HR? nakon toliko godina dosli do takvog jednog saznanja.

Zlatno pravilo, kada imas krizu cim prije prebaci je na komsijin teren.
Alfons Kauders

#920 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

155_mm wrote:

Jah, ko sto je i 20 godina doslo vrijeme za promjene. :D

Salu na stranu, ne kuha se nista, barem ne jos. Ali se zauzimaju startne pozicije prije izbora u SAD. Svi su povukli po par poteza, od Makedonije do Hrvatske, pa cemo uskoro da vidimo ko se kladio na pogresnog konja, ili kobilu. To objasnjava i ovaj naoko kretenski potez Plenkovica i HDZ BiH - zapravo jedino ga to objasnjava, jer inace nema nikakvog smisla.

Ako se ispostavi da su se Beograd i Zagreb malcice zajebali u procjeni, novi Secretary of State ce biti jedan galantni gospodin koji je pocetkom rata boravio u oba "moja" grada u BiH. Imam osjecaj da ce se dopasti vecini ljudi u BiH.

Cak i Hafisagi - jer nije dovoljno zastranio da navija za one druge. Nadajmo se da je vecina Hrvata u BiH poput naseg Hafisa. Istovremeno znam kome se gosn sekretar nece dopasti, ali njima se nikad nista sa zapada nije dopadalo.
Alfons Kauders

#921 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Nego, ovako objektivno, odoka: svaka vam tema uvijek završi na mrskim hercegovcima. A ova je imala stvarno obećavajući početak.
Eh, što su ti kompleksi :)
Sreca pa se Plenkovicu ne ukazuju Bosnjaci svaki put kad otvori pastetu... To nisu kompleksi, nikako. :D Ne znam sta se moze desiti u Hrvatskoj da vam mi nismo krivi? :D Svaki dan se iskopa nesto novo, svaki put sve gluplje i manje utemeljeno u stvarnosti. :D

Ne samo da je hrvatska politika postala srpska, vec se izgleda ide i na slican odnos prema stvarnosti i cinjenicama - ovaj koji je kolega Video objasnio stanovitim haluciogenima.

Kako bilo, dzaba ste pravili predstavu. Sjebali ste se vec drugi dan, a objasnim ti kako... U cetvrtak?
155_mm

#922 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by 155_mm »

tandmand wrote:
Zgoljo wrote:Ne mogu nikako razumijeti ovu pricu da kao ljudi ne bi ratovali zato sto vlast krade i sto je krala :-)
Neki zagovaraju da bi u inat "Bakiru" koji krade, pri raspadu BiH, Bošnjaci trebali sjediti kod kuće i čekati da ih odvedu u logor, masovnu grobnicu ili da kao oni jadnici iz Vukovara, sa kesama u rukama ispred transportera odu u izbjeglištvo. Čak i oni iz "opštine Centar" koji misle da su dovoljno daleko od svega, da ih se ne tiče, vidjeli bi kako je živjeti u pojasu Gaze sa graničnim prelazima na Dobrinji, Kiseljaku, Kozjoj ćupriji. Ni u prošlom ratu se nije niko borio za Aliju, Zelenu transferzalu ... već za goli opstanak.
godinama neki "bosnjaci" ovdje na forumu guslaju kako se je devedesetih ratovalo da bi danas alijin mali krao i vladao sa svojom rajom. racunajuci na to da veliki broj ne zna da je alijin mali izabran voljom onih koji su izasli na izbore i naravno voljom onih koji nisu izasli.

a iza te kampajne se krije cijnenica da bi odaziv dragovoljaca i dobrovoljaca u nekom novom sukobu u BiH bio nekih 10% u odnosu na devedesete. i ne samo to nego je svima jasno da bi samo najava sukoba izazvala stampedo domicilnog stanovnistva u pravcu HR i SRB.

njihov problem je sto bosnjo ima najmanje sanse za bjezaniju.i svecka i turska daleko. pa ako vec ne mogu pobjeci da ih je bar nagovoriti ostanu kod kuce ka se bude komadala bosna. pa pred mickin referendum je inzko pozivao da se vrate oni sto su pobjegli u srbiju i u federaciju.

inace ako koga interesuje zbog cega se ratovalo devedesetih. u dvije minute objasnjeno:

spreca

#923 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by spreca »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:Nego, ovako objektivno, odoka: svaka vam tema uvijek završi na mrskim hercegovcima. A ova je imala stvarno obećavajući početak.
Eh, što su ti kompleksi :)
Sreca pa se Plenkovicu ne ukazuju Bosnjaci svaki put kad otvori pastetu... To nisu kompleksi, nikako. :DNe znam sta se moze desiti u Hrvatskoj da vam mi nismo krivi? :D Svaki dan se iskopa nesto novo, svaki put sve gluplje i manje utemeljeno u stvarnosti. :D

Ne samo da je hrvatska politika postala srpska, vec se izgleda ide i na slican odnos prema stvarnosti i cinjenicama - ovaj koji je kolega Video objasnio stanovitim haluciogenima.

Kako bilo, dzaba ste pravili predstavu. Sjebali ste se vec drugi dan, a objasnim ti kako... U cetvrtak?
Pa "Afiz nije 'rvat....on je "Ercegovac :mrgreen:
155_mm

#924 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by 155_mm »

Hrvati u BiH i Hrvatskoj tradicionalno složni i jednim glasom. Hapšenje bivših pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane za njih je nepravda. Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović tvrdi za “Večernji list” da je znao da će hapšenja uslijediti.
toliko hrvata je pobjeglo pred bh. sudstvom u HR a ovi drzavljani hrvatske nisu uspijeli preci savu. pa preplivati su je mogli.

a reakcija hrvatske mi nikako nije jasna. pogotovo ovo okrivljavanje bosnjaka za sve ovo. i prijetnja susdkim prodesom svim bosnjacima koji su se nasli u JNA u HR te kobne '91.

pa i onaj sto 'ladno izjavi sa je u orasju komandovala HV. a ovdje forumasi u svemu ovdje vide da je sudstvo pod kontrolom alijnog malog. drugi placu za zivot i zdravlje uhicenika.

:-)

sta je bere ovo ljudi?
radostan dan

#925 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by radostan dan »

Jel sutra istice rok od tri dana, za blokadu?
Hoce li Vilijams i Bet lajv primati uplate iz Banja Luke od ponedjeljka?
Locked