155_mm wrote:
znaci svi bosnjaci mobilisani u tadasnju JNA su bili zlocinci u HR? nakon toliko godina dosli do takvog jednog saznanja.
bit ce interesantno vidjeti sta je to HR saznala u vezi BiH kad ovako reaguje. ne vjerjem da bi zbog distrikta stolac - neum ovako zatezali odnose sa bosnjacima. cak ova spemnost ici dodiku na noge, jer je zahtjev za ovo hapsenje dosao iz banjaluke u kojoj je covic toliko cesto boravio u zadnje vrijeme, je dosta zabrinjavajuce.
to ukazuje da je nakon CG napokon i BiH dosla na sto za promijene. i to izgleda na stvarne promjene.nije onaj danijel server mjesecima gostovao po raznim emisijama i davao intervjue u bosni i regionu.
Jah, ko sto je i 20 godina doslo vrijeme za promjene.
Salu na stranu, ne kuha se nista, barem ne jos. Ali se zauzimaju startne pozicije prije izbora u SAD. Svi su povukli po par poteza, od Makedonije do Hrvatske, pa cemo uskoro da vidimo ko se kladio na pogresnog konja, ili kobilu. To objasnjava i ovaj naoko kretenski potez Plenkovica i HDZ BiH - zapravo jedino ga to objasnjava, jer inace nema nikakvog smisla.
Ako se ispostavi da su se Beograd i Zagreb malcice zajebali u procjeni, novi Secretary of State ce biti jedan galantni gospodin koji je pocetkom rata boravio u oba "moja" grada u BiH. Imam osjecaj da ce se dopasti vecini ljudi u BiH.
Cak i Hafisagi - jer nije dovoljno zastranio da navija za one druge. Nadajmo se da je vecina Hrvata u BiH poput naseg Hafisa. Istovremeno znam kome se gosn sekretar nece dopasti, ali njima se nikad nista sa zapada nije dopadalo.