U sportu se jednostavno racuna na greske protivnika kao nesto sto se ocekuje i sto bi se moglo iskoristiti. To ti je isto kao da se pobijes na ulici i spucas protivnika jer je sekundu bio neoprezan a onda kukas sto si ga spuco jer kao bio je neoprezan. Vecina vas ovdje podcjenjuje i ovu pobjedu i nase igrace ali bilo bi dobro da malo pogledate rezultate kvalifikacionih utakmica pa onda dajite nekakve realne sudove.Dr. Kuca wrote:Slazem se da je rezultat bitan, ali sinoc ga ne bi zabili da nam nepoklonise zicer.
Izrael koji je nas pod Susicem podero ko male majmune jedva dobi Lihtenstajn sa 2:1, Wales koji svidjelo se to nama ili ne u svijetu fudbala bolje kotira od nas i na kraju krajeva bilji je od nas jer nas je ostavio u proslim kvalifikacijama odigra kuci nerjeseno protiv Gruzije.
Velika Spanija dobi "samo" sa 2:0 Albaniju a Svica na jadevite jade 2:1 Andoru.
Skotska i Litva odigrase 1:1 itd itd......danas vise nije nikoga lako dobiti i ako ima reprezentacija koje je lako dobiti mogu se izbrojati na prste jedne ruke. Najveca greska je ta sto mi sebe ubrajamo u fudbasku evropsku kremu na osnovu toga sto imamo dva vanserijska igraca i stavljamo nasu reprezentaciju pored onih sto imaju 20 vanserijskih igraca. Mi u 25 godina imamo jedan jedini nastup na velikim takmicenjima i vise bi mogli pripadati donjem nego gornjem razredu. Uporedjujemo se sa Belgijom koja je po listi koju priznaje cijeli svijet i koja nije postavljena onako zauzima drugo mjesto a mi 23.
Danas apsolutno svi igraju i svako svakoga moze dobiti u 95% slucajeva. Tako da se ovoj pobjedi nikako aposlutno nikako ne treba gledati u zube jer je prije svega ostvarena apsolutnom dominacijom na terenu a ne kao sto ti napisa greskom. Greska je napravljena zahvaljujuci pritisku Djurica a ne zato sto se igrac Kipra okliznuo.