US presidential election - Trump vs Hillary

Post Reply

Pobjednik izbora će biti:

Poll ended at 04/10/2016 14:57

1. Donald Trump
72
32%
2. Hillary Clinton
141
62%
3. izbori će se prolongirati zbog vanrednih okolnosti u USA ili svijetu
14
6%

Total votes: 227

sumirprimus

#901 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sumirprimus »

prdnit :lol: :lol:
hrle1976

#902 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Point. wrote:
apsidejzi wrote:
Point. wrote:A sta da radim? Da podrzavam sarlatanskog soumena koji bi zabranio muslimanima ulaz u Ameriku, samim tim meni a vjerovatno i tebi? Da podrzavam covjeka koji smatra ratnog zlocinca Putina haverom, koji je od malena operisan od stvarnog zivota i koji se prema zenama ponasa kao zadnje pseto?
Ni druga strana nije nista bolja samo je drugog predznaka tako da je planeta u govnima kako god. Mada, ako cu posteno gledat, draze mi je da su americki i ruski predsjednik u dobrim odnosima nego da su u napetim odnosima. Prvo, lakse bi dogovorili rjesenje sukoba u Siriji a ne bi se natezali ni oko nas. Pitanje Bosne ponajvise ovisi o odnosu te dvije zemlje kad je geopolitika u pitanju. Ako ce Trump biti dobar sa Putinom meni bi draza bila njegova pobjeda. Od moralisanja nemam koristi a od dobrih odnosa sad i rusije imam. Treba bit praktican.
Volio bih i ja da su americki i ruski predsjednici u dobrim odnosima, ali to se odnosi na dva normalna predsjednika a ova dvojica to sigurno nisu.

Sto se tice nas samih, velina je vjerovatnoca da Putin, stari KGB agent i dugogodisnji namazani politicar, prevesla naivnog i neiskusnog Trumpa u vezi Balkana. Trump vjerovatno ne zna ni razliku izmedju Slovenije i Slovacke, kamoli da zna nesto o nasim prilikama. Vjerujem da Putin Trumpa moze veslati dok sa tetom Hillary nije bas tako lako. Ona bar zna na karti naci Sarajevo.
E je joj osobine, bar zna na karti naci grad. Obo je su dno dna za namazanog Putina. Ni Clintonova mu nemoze nista, a i da pobjedi bice Reggan efekt, jer ni on nije do samog kraja isao u posjetu SSSRu, a tad je Gorbatchev kategoricki odbijao USA saradnju. Sjeti se ako si bio dovoljno star sastanka na Islandu. Samo bezveze noliki novinari isli gore. Trump i Putin ce naci zajednicku rijec koja ce najvise ici Putinu u prilog. Clintonova i. Putin to je hladni rat kao 19060ih i 70ih
Fudo387

#903 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

Jbg, kad su glupani napravili zajebanu kombinaciju finansijskog i vojnog kompleksa, pa nisi siguran da li ces bankrotirati ili dobiti tomahavk u tintaru.
Jarane, bolje ti je da ne dispr.
Bar dok Rusi ne stanu na noge, a krenulo ih. :D
Point.

#904 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote:
Point. wrote:A sta da radim? Da podrzavam sarlatanskog soumena koji bi zabranio muslimanima ulaz u Ameriku, samim tim meni a vjerovatno i tebi? Da podrzavam covjeka koji smatra ratnog zlocinca Putina haverom, koji je od malena operisan od stvarnog zivota i koji se prema zenama ponasa kao zadnje pseto?
Od svega se mozes u Usa sacuvati, alimod tog usa seljackog mentaliteta nikako. Da odes tamo kao dr. droktora ces za koju godinu postati glup ko tocak, tamo se ispiraju mozgovi ko majice na cetrifugi.

Tvoj komentar je zivi dokaz. Izvini bez uvrede, nisi ti kriv sto si tamo, moj savjet bizi odatle sto prije, bolje je u Kirgistanu nego u najboljem kvatu u Usa.

Fast food society.

Ljudi su tamo glupi, ako se tamo odseli postaje takodje glup. Nikoga to nije postedilo na duze staze. Bio sam tamo jedno krace vrijeme, tacnije tri godine, plus par puta na skroz kratko. Od 100 ljudi 1 zna sjeverno od Usa je Kanada a juzno Mexico. :skoljka:

I ovi izbori su dokaz. Od 350 miliona oni su sveli na ovo dvoje kandidata :D
Joj Hrle, bas si cvaka, brz uvrede. Po 182 put, ne zivim u USA, niti sam ikada krocio na njeno tlo. Tvoj tekst ne zelim dalje komentarisati jer je pun stereotipa i povrsinske analize.
Banksy

#905 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:prdnit :lol: :lol:
Ah, to je naš Fudo... :mrgreen:
Fudo387

#906 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
sumirprimus wrote:prdnit :lol: :lol:
Ah, to je naš Fudo... :mrgreen:
Ok, fart.
Jel ovo zvuci ljepse? :D
hrle1976

#907 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Fudo387 wrote:
hrle1976 wrote:
Od svega se mozes u Usa sacuvati, alimod tog usa seljackog mentaliteta nikako. Da odes tamo kao dr. droktora ces za koju godinu postati glup ko tocak, tamo se ispiraju mozgovi ko majice na cetrifugi.

Tvoj komentar je zivi dokaz. Izvini bez uvrede, nisi ti kriv sto si tamo, moj savjet bizi odatle sto prije, bolje je u Kirgistanu nego u najboljem kvatu u Usa.

Fast food society.

Ljudi su tamo glupi, ako se tamo odseli postaje takodje glup. Nikoga to nije postedilo na duze staze. Bio sam tamo jedno krace vrijeme, tacnije tri godine, plus par puta na skroz kratko. Od 100 ljudi 1 zna sjeverno od Usa je Kanada a juzno Mexico. :skoljka:

I ovi izbori su dokaz. Od 350 miliona oni su sveli na ovo dvoje kandidata :D
Ako su svi koji zive ovdje glupani kakvim ih opisujes, mo's misliti kakav je tek onda ostatak Planete koji ne smije prdnit a da se prvo ne zapita sta ce mu glupani na to reci.

Putin anexiro Krim za 23 sata bez opaljenog metka. Eto bas je pitao USA za savjet :skoljka: Kina pita Usa za sta? Pa ni Vijetnam vas ne hebe vise koliko je crno za noktom. Evropa pici svoje. Juzna Amerika ne jebu USA ni 2%

Da se citava latinska amerika namrkodji na Usa pa sravnili bi je sa zamljom. Ti morao mjenjati ime u Jose Miguel Hernadez, da sacuvas glavu.
sumirprimus

#908 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by sumirprimus »

ma nasmija me ..
al sto se govor moRe slomit zbog ovog foruma poco sam vako pricat i van ekrana,cujem pokupim i ode u helooć :lol:
Point.

#909 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote: Trump i Putin ce naci zajednicku rijec koja ce najvise ici Putinu u prilog. Clintonova i. Putin to je hladni rat kao 19060ih i 70ih
O tome ti i govorim. Putin moze reci koji ce vam kurac BiH u NATO paktu, to je dio nase interesne sfere zajedno sa Srbijom, pusti to nama i Trump kaze ok. I onda ga je BiH najebala za sva vremena. Sto neko rece, treba biti praktican. Sta je najbolje za BiH.
hrle1976

#910 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Point. wrote:
hrle1976 wrote: Trump i Putin ce naci zajednicku rijec koja ce najvise ici Putinu u prilog. Clintonova i. Putin to je hladni rat kao 19060ih i 70ih
O tome ti i govorim. Putin moze reci koji ce vam kurac BiH u NATO paktu, to je dio nase interesne sfere zajedno sa Srbijom, pusti to nama i Trump kaze ok. I onda ga je BiH najebala za sva vremena. Sto neko rece, treba biti praktican. Sta je najbolje za BiH.
Pa za BiH je logicnija Rusija i po jeziku pa cak i kulturi nego USA koja je preko okeana. Jel imas predstave koliko muslimana u Rusiji zivi koji su za Rusiju? Ima ih vise nego sto BiH i Srbija ima stanovnika, pa cak i sa Hrvatskom. Ja znam cvejak musliman, Rus, navija za Putina kaze on nama treba da bagru drzi u redu. Bosance na razumije, kaze lizu dupe Amerima a zive bjednije od mene. I sta ces nato reci. Nista jer je u pravu. Koliko god sI mi protivili on je upravu. Nego ta u utar BiH podjeljenist koci svemu izato ce BiH ostati zauvijek zadnja rupa na sviralu. I ovako je precvikana u dva, na entiteskom nivou inekako radi na drzavnom nikako. Pat pozicija, mrtva tacka, zovi kako god hoces. Jebe s Usa za BiH. Usa je na Kosovu jer je jednobojnije. BiH nije. Prvo dosta muslimana, pogresan vakat da bas muslimane podrzajes, drugo dosta pravoslavaca kojima je Srbija via Rusija.
Point.

#911 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote: Da se citava latinska amerika namrkodji na Usa pa sravnili bi je sa zamljom. Ti morao mjenjati ime u Jose Miguel Hernadez, da sacuvas glavu.
Daj cojce, ne provaljuj se bezveze. Cime ce je napasti, brazilskim guzovima, bolivijskim cobanima, ekvatorskom quinoa-om, argentiskom govedinom, venecuelanskim miss-icama, urugvajskom fudbalskom loptom, paragvajskim specijalnim snagama? Pa sutra da rasformirani 5 Korpus napadne Latinsku Ameriku Zeljo bi igro derbije domace lige sa Bocom, mi bi isli na nase more u Rio i Bahiju a za Bosnu bi igrali Edin Kavanić i Luis Šuarezović.
hrle1976

#912 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by hrle1976 »

Point. wrote:
hrle1976 wrote: Da se citava latinska amerika namrkodji na Usa pa sravnili bi je sa zamljom. Ti morao mjenjati ime u Jose Miguel Hernadez, da sacuvas glavu.
Daj cojce, ne provaljuj se bezveze. Cime ce je napasti, brazilskim guzovima, bolivijskim cobanima, ekvatorskom quinoa-om, argentiskom govedinom, venecuelanskim miss-icama, urugvajskom fudbalskom loptom, paragvajskim specijalnim snagama? Pa sutra da rasformirani 5 Korpus napadne Latinsku Ameriku Zeljo bi igro derbije domace lige sa Bocom, mi bi isli na nase more u Rio i Bahiju a za Bosnu bi igrali Edin Kavanić i Luis Šuarezović.

Mokri snovi.
Fudo387

#913 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Fudo387 »

Point. wrote:
Pa napadaju oni, nije da ne napadaju.
Svaki dan ih nakupe na granici, potrpaju u slepere i isporuce nazad odakle su napali. Oni koji se probiju, peru tanjire po restoranima i pisaju nam se u hamburgere.
Point.

#914 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

hrle1976 wrote:
Pa za BiH je logicnija Rusija i po jeziku pa cak i kulturi nego USA koja je preko okeana. Jel imas predstave koliko muslimana u Rusiji zivi koji su za Rusiju? Ima ih vise nego sto BiH i Srbija ima stanovnika, pa cak i sa Hrvatskom. Ja znam cvejak musliman, Rus, navija za Putina kaze on nama treba da bagru drzi u redu. Bosance na razumije, kaze lizu dupe Amerima a zive bjednije od mene. I sta ces nato reci. Nista jer je u pravu. Koliko god sI mi protivili on je upravu. Nego ta u utar BiH podjeljenist koci svemu izato ce BiH ostati zauvijek zadnja rupa na sviralu. I ovako je precvikana u dva, na entiteskom nivou inekako radi na drzavnom nikako. Pat pozicija, mrtva tacka, zovi kako god hoces. Jebe s Usa za BiH. Usa je na Kosovu jer je jednobojnije. BiH nije. Prvo dosta muslimana, pogresan vakat da bas muslimane podrzajes, drugo dosta pravoslavaca kojima je Srbija via Rusija.
Jao majko sta rece i osta ziv. Boli me kurac sta ruski muslimani misle o Putinu, iskreno. Je li ti imas predstavu koliko srba, protiv kojih smo do juce ratovali i koji su nam uradili to sto su uradili, je za Rusiju? Koliko je rusa bilo u VRS a koliko amera? Koj je bombardovo srbe u BiH i Srbiju? Prijatelj moga neprijatelja je neprijatelj.
Trebam te

#915 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Trebam te »

Danas svjetski mediji prenose da je Trump vodi ispred Hillary :?

Lose za svijet.
Laertes

#916 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Laertes »

Point. wrote:
apsidejzi wrote:
Ni druga strana nije nista bolja samo je drugog predznaka tako da je planeta u govnima kako god. Mada, ako cu posteno gledat, draze mi je da su americki i ruski predsjednik u dobrim odnosima nego da su u napetim odnosima. Prvo, lakse bi dogovorili rjesenje sukoba u Siriji a ne bi se natezali ni oko nas. Pitanje Bosne ponajvise ovisi o odnosu te dvije zemlje kad je geopolitika u pitanju. Ako ce Trump biti dobar sa Putinom meni bi draza bila njegova pobjeda. Od moralisanja nemam koristi a od dobrih odnosa sad i rusije imam. Treba bit praktican.
Volio bih i ja da su americki i ruski predsjednici u dobrim odnosima, ali to se odnosi na dva normalna predsjednika a ova dvojica to sigurno nisu.

Sto se tice nas samih, velina je vjerovatnoca da Putin, stari KGB agent i dugogodisnji namazani politicar, prevesla naivnog i neiskusnog Trumpa u vezi Balkana. Trump vjerovatno ne zna ni razliku izmedju Slovenije i Slovacke, kamoli da zna nesto o nasim prilikama. Vjerujem da Putin Trumpa moze veslati dok sa tetom Hillary nije bas tako lako. Ona bar zna na karti naci Sarajevo.
Ooo, zna Donnie dobro tu razliku, najeb'o bi od Melanije da ne zna.
jeza u ledja

#917 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Trebam te wrote:Danas svjetski mediji prenose da je Trump vodi ispred Hillary :?

Lose za svijet.
Na RCP razlika se smanjila na +1.7% za Clinton. Najmanja njena prednost u zadnjih mjesec i po.
Danas izasle 3 tracking ankete (u kojim racunaju 4 kandidata) i u sva 3 su Trump i Clinton bukvalno izjednaceni. :-)

Pojedinacno po drzavama, Clinton je izgubila vodjstvo i u posljednjoj drzavi prije "firewalla". Danas je North Carolina po RCP presla u ruke Republikanaca. To bi znacilo da Trumpu fali jedna drzava iza tog firewalla. Najblizi tome je Colorado, gdje je njena prednost trenutno 4.0%, pa onda Virginia i New Hampshire, sa 4.7% prednosti za nju. Od tih drzava, jedino je u jednom trenutku vodio u Coloradu, i to 0.5% nekoliko dana u septembru.

Narednih par dana su krucijalni. Ako se zaustavi ovo "krvarenje" u ovim tracking polls, onda je Clinton i dalje recimo in good shape. Ako nastavi padati...onda pocinje cirkus. :D

Na fivethirtyeight Trumpove sanse su skocile na 30.4%, mada u njihovom prosjeku anketa Clinton vodi dosta vise nego na RCP. Trenutno je na +3.7%.
Banksy

#918 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Banksy »

Nažalost, čini mi se da su važniji trendovi od pukih brojeva...
studiorum_tuzlaensis

#919 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by studiorum_tuzlaensis »

Priča "Ameri glupi" mi je najsmješnija od rata na ovamo. Ma najgluplji narod na svijetu. :lol:
animus

#920 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by animus »

Ako ovo dobro prodje i clintonka dobije izbore onog sefa fbi-a treba u zatvor strpati.
ze kalanga

#921 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by ze kalanga »

Point. wrote: Hrabri srbi rekli odlucno ne AmeriKKKI. Bitch, please.
Malo je onih koji se mogu time pohvaliti. Puno onih koji bi u njihovim gaćama treći milenijum dočekivali. Jbg.
Da li je to neracionalno ili nije. Apsolutno nebitno. U svakom od svjetskih ratova Srbi su bili na njihovoj strani. Dali doprinos tzv. zajedničkom cilju. To evidentno nije bilo dovoljno.
jeza u ledja

#922 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

Banksy wrote:Nažalost, čini mi se da su važniji trendovi od pukih brojeva...
Vazni su trendovi naravno. Sve ankete "kasne" za trendovima bar nekoliko dana. No trend se mijenja iz dana u dan. Vec se sutra moze izravnati i u petak krenuti na bolje za Clinton.
Evo izasao je prvi koliko toliko respektovan poll Economist/YouGov koji nije tracking, a uradjen je komplet poslije ovey Comey afere i u njemu Clinton vodi +3%, sto je potpuno ista brojka u toj anketi kao prije 7 dana.
jeza u ledja

#923 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by jeza u ledja »

ze kalanga wrote:
Malo je onih koji se mogu time pohvaliti. Puno onih koji bi u njihovim gaćama treći milenijum dočekivali. Jbg.
Da li je to neracionalno ili nije. Apsolutno nebitno. U svakom od svjetskih ratova Srbi su bili na njihovoj strani. Dali doprinos tzv. zajedničkom cilju. To evidentno nije bilo dovoljno.
Koji Srbi? Oni Nedicevi ili oni Drazini? :D
Point.

#924 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by Point. »

ze kalanga wrote:
Da ste ostavili Albance na miru i da ste prihvatili rezultate demokratskog referenduma o nezavisnosti BiH, Amerika nebi tukla po nevinim srbskim civilima, jelde.

No i dalje vjesto izbjegavas dati odgovor na moje legitimno pitanje joje glasi:"Da li smatras na je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i dan demokratije?"
Last edited by Point. on 02/11/2016 17:21, edited 1 time in total.
commendatore

#925 Re: US presidential election - Trump vs Hillary

Post by commendatore »

studiorum_tuzlaensis wrote:Priča "Ameri glupi" mi je najsmješnija od rata na ovamo. Ma najgluplji narod na svijetu. :lol:
prosjecan amer i jest glup i limitiran - o brejnvošu da ne pricam.... to sto amerika ima elitne univerzitete i rasadnik znanja ne znaci da svih 280 000 000 ljudi osim bogate elite koja iznosi koji procenat je obrazovano i studiralo na harvardu....
Post Reply