Belgija - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#901 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Paul F. wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Prvo što treba uraditi, a znam da muda nema u savezu da se to uradi, jeste da se smijeni Meša i da se skupa sa njim potjera ovaj francuski asistent koji je zadužen za taktiku, jer ovo je gore i od onog Papetovog sa Lulićem.

Hoćemo li ikad doživjeti da igramo u formaciji u kojoj smo pred Svjetsko prvenstvo razmontirali Meksiko i Obalu Slonovače, a onda odigrali predobro protiv Argentine?

Dakle, 4-5-1 gdje se znaju zadaci fudbalera. Cimirot i Pjanić iza Medunjanina, lijevo Lulić, desno Višća, u napadu sam Džeko. Dakle simetrično, pa dokle doguramo.

Ta formacija je i prošli put bolje izgledala u Belgiji sa malim individualnim promjenama igrača, ne vidim stvarno zašto je ovaj put moralo da se filozofira.
:lol: :lol: :lol:
Samo dobro postavit igrače ko balvane i to je to. Preporučujem temu o poljoprivredi. :mrgreen:
Ti si više desetina puta pokazao da nemaš pojma ni o čemu. Ovim završavam repliciranje na tvoje nebuloze, a ti nastavi do mile volje. Ovo moje bi možda izgubilo, 4-0 ne bi sigurno. A ne daj Bože da Lukaku strpa i ono što je promašio.
SkyLimit

#902 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

Logovan wrote: Nije problem poraz.

Shvatite.
:thumbup:

Gubilo se i gubit će. Ali jedno je kad izgubiš kao onda od Argentine 1 : 2 ili ono od Španije u gostima 0 : 1 golom Ville kad je debitovao Ćiro...ali kad primiš 6 od Portugala ili ovo protiv Belgije, e to je nešto drugo.
Tyke

#903 Re: Belgija - BiH

Post by Tyke »

Grean wrote: Bravo @hrasno.

Ovo je potencionalno bila najbolja Mesina postavka kojeg sam redovno kritikovao zbog fudbala kojeg je furao prije ove utakmice, nabijanje lopte i igre preko krila na ustrb sredine.

Ali sta on moze kad su debili sami sebi oduzimali loptu, kad su od tri pasa imali dva pogresna i kad im je svaki drugi prijem lopte zavrsavao u nogama protivnika i to igraci poput Pjanica, Medunjanina, Lulica. Hajde sto se desavalo Jajalu ali Pjanic je izgledao kao amater. Kompletan vezni red je izgledao kao skup amatera. Za nepovjerovati.
Ti si druze zalut'o ovdje, habera ti nemas.

TSS (ili Milicevic) bi po svim parametrima igre MORAO igrati prije Medunjanina, iza njega Pjanic i Cimirot, desno Visca, lijevo Lulic i napred Dzeko. U odbrani Spahic i Sunjic (mada i Spahic je uzasan, ali on ili Bicakcic) i bekovi Kolasinac i Vranjes (Mateo). Begovic je vec odavno uzasan i on mora malo ohladiti, dati sansu Sehicu.
Smijem se kladiti po zivot da veceras ne bismo izgubili, a i u skorije vrijeme bismo igrali daleko ljepsi i brzi fudbal.

I da pitam forumske selektore, po cemu je Lulic medju najlosijima, zato jer ga je Mesa svojom voljom "bacio" na desnog beka, jer je u izglednoj sansi napucao protivnickog igraca umjesto da bolje ubaci loptu u peterac, jer nije igrac za bekovske pozicije pa u odbrani nije specijalan, zbog toga??
Momak je ginuo veceras, svo vrijeme igrao gore-dole, pokrivao cijelu desnu stranu, nerijetko u sredini bio, trudio se kao rijetko ko veceras i onda se bas on osporava. Ncnc
noiserr

#904 Re: Belgija - BiH

Post by noiserr »

p206 wrote:
hrasno38 wrote:
Mi sa dva napadaca igramo vec 10 godina samo sto smi tada imali Misketa koji je pravio cuda sa loptom a danas imamo Pjanketa koji pravi cuda ali u Italiji.
Ma Pjanić je igrač koji oko sebe mora imati par igrača koji će istrčati ono što on zamisli. Ako je pod pritiskom i nema kome dodati loptu on se gubi, naši igrači za razliku od Juventusovih, kad uzmu loptu svi stoje, niko ne trči da raširi igru u širinu, i smanji pritisak. Italija i Juve igraju zgusnuto ali kad uzmu loptu za 5 sekundi su svi razbacani po terenu na svojim pozicijama, i potivnik se treba dobro rastrčati da im uzme loptu.
Miske je bio igrač tipa Zidane-a, koji će na leđima izdržati pritisak jednog-dva igrača, dovoljno dugo dok se drugi ne postave na svoju poziciju. Pjanić ako nema pas opciju odmah nema ga nigdje. To je ta razlika između Pjanića u Italiji i ovdje.
:thumbup: tako i ja vidim Pjanicev problem. Decko je odlican igrac ali nemoze bez podrske. I naravno to svaki protivnik zna pa ga poklope.
spree

#905 Re: Belgija - BiH

Post by spree »

Nekada sam pisao da je trebalo krenuti sa 3 napadaca. I evo vidi se da sam bio u pravu jer nismo gola dali [emoji15]. Bjezi ba mesa goni se i ti i tvoj francuzcic sa eksperimentima i bez imalo razuma. Jbt on sa dva napadaca protiv belgije u gostima igra. Pa brazil ne bi tako igrao. Da ne govorim o nepokretnom meduljaninu. Ali na kraju krajeva nije ni mesa kriv, jer ne zna, krivi su diletanti iz saveza koji vole potrositi lovu, ali ne na dobrog trenera nego na sebe, ne kontajuci da plasmanom dobivaju jos vise love :(.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
and

#906 Re: Belgija - BiH

Post by and »

noiserr wrote:
p206 wrote:
hrasno38 wrote:
Mi sa dva napadaca igramo vec 10 godina samo sto smi tada imali Misketa koji je pravio cuda sa loptom a danas imamo Pjanketa koji pravi cuda ali u Italiji.
Ma Pjanić je igrač koji oko sebe mora imati par igrača koji će istrčati ono što on zamisli. Ako je pod pritiskom i nema kome dodati loptu on se gubi, naši igrači za razliku od Juventusovih, kad uzmu loptu svi stoje, niko ne trči da raširi igru u širinu, i smanji pritisak. Italija i Juve igraju zgusnuto ali kad uzmu loptu za 5 sekundi su svi razbacani po terenu na svojim pozicijama, i potivnik se treba dobro rastrčati da im uzme loptu.
Miske je bio igrač tipa Zidane-a, koji će na leđima izdržati pritisak jednog-dva igrača, dovoljno dugo dok se drugi ne postave na svoju poziciju. Pjanić ako nema pas opciju odmah nema ga nigdje. To je ta razlika između Pjanića u Italiji i ovdje.
:thumbup: tako i ja vidim Pjanicev problem. Decko je odlican igrac ali nemoze bez podrske.
vjerovatno je to i martinez vidio.uštopao pjanića i ukinuo nas :mrgreen:
condy

#907 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Da igra za nas Hazard nista ne bi mogao bez podrske al u klincu :)

Bolji su, i nema nista drugo vako nako, bolji i to je to. Idemo se na Kipru izduvat :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#908 Re: Belgija - BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Ako ko naleti na gif ili video Lulićevog trzanja desno-lijevo neka okači :mrgreen:
cyprus

#909 Re: Belgija - BiH

Post by cyprus »

cyprus wrote:
handžar88 wrote:
cyprus wrote:Nisam zadovoljan postavkom... Ko će igrat desno, ne kontam...
Ili kao kod Susica Ibisevic :( .. ili bez krila igramo, Lulic u sredini sa jos dvojicom i jedan isturen naprijed. Kako god ovo ne izgleda dobro nikako, ne bi ni protiv Kipra izveo ovo a kamoli protiv ovakve Belgije.
Ja stvarno nisam poznat po kritikovanju selektora (obično ih branim), ali meni je ovaj sastav zaista bare-bare sa onim famoznim Safetovim protiv Nigerije...

Daj Bože da izađe na hajr...
Jedina satisfakcija koja mi preostaje je to što mogu sebe citirat... Ne zamjerite :oops: Zaista neobjašnjiva Mešina postavka... I veliki je misterij šta je on to htio postići, i kako se to po njemu trebala odvijati ova utakmica... Cimirot i Višća su morali biti dio početne postave, a vjerovatno je i Ibišević bio suvišan... Nisam siguran ni da je Bičakčić bio adekvatno rješenje za desni bek... I kad je vidio da ne ide, trebala mu je čitava vječnost da nešto proba promijetiti... Sve u svemu - najgore Mešino izdanje do sada...

E sad, kad sam ga nagrdio, da malo stanem u njegovu odbranu... Belgijanci su za nekoliko klasa jača reprezentacija, i poraz je bio sasvim logičan i očekivan... Bod bi bio zaista bio podvig, kojeg bi i najveća svjetska trenerska imena teško ostvarila... Zato neko tjeranje Meše sa klupe ili zaključivanje na prečac da se radi o propalom selektoru nije objektivno... Pogriješio jeste, svaki trner nekada napravi kardinalne greške... Nadajmo se da je Meša nešto iz ovoga naučio... Sreća u nesreći je to da ovo ipak nije odlučujuća utakmica za nas... To će prvenstveno biti dueli sa Grčkom...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#910 Re: Belgija - BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:
Stroj-2 wrote:Mi smo jedni koji ne mijenjaju repku već nekoliko godina. Hrvatska i Srbija to rade skoro svake kvalifikacije. A o ostalim da ne pričam. Svježa krv, mladi igrači. Kod nas MORAJu igrati neki koji jednostavno ne mogu više, al to je taj naš mentalitet. Selektori su priča za sebe.
Uff :-) ....Pa haveru, Srbi mladi su prvaci svijeta, ne Evrope, nego svijeta, Brazil dernu u finalu :-) i mi bi sad da idemo tim putem a naši mladi ne mogu da se plasiraju na neko takmičenje, a i u klubovima gdje igraju koji su daleko niži razred evropskog fudbala ili nisu standardni ili je njihova uloga minorna...Hrvati svake godine tušnu po kojeg mladog igrača za nekoliko desetina miliona eura i lige petice, pa kako ćemo mi uopšte u isti koš sa njima :? ? Nemamo puno izbora, ne možeš samo ko @logovani pisati ima i treba, a ne navesti koji su to igrači...Bajić, Hadžiahmetović, Hodžić, Duljević i slični su za ekipa iz četvrtog šešira da se ne lažemo, ako nam je to cilj onda gurajmo :D...Jedin koji daju kakvu takvu nadu su Memišević i Cimirot, ali to je premalo za neke veće domete :oops:
Cekaj drug nadam se da je lapsus kad si napisao da je Bajic za 4 sesira a kao Cimirot iz prvog :? Kao prvo Bajic igra u znatno jacoj ligi nego sto igra Cimirot i u toj ligi u prosloj sezoni je zabio 11 golova i podjelio 6 asistencija. U ovoj sezoni je u 7 utakmica postigao dva gola.
OK Cimirot nije igrac koji treba da daje golove te je u prosloj sezoni dao jedan i namjestio 5 i kao on je prva klasa sa vrijednosti od 2 mil a Rijad cetvrta sa vrijednosti od 4 mil. Ovo drugo OK ali ne zaboravi da je Hodzic sa 19 godina otisao u Liverpul a ne u PAOK i da nije kriv sto nema dovoljno prilika da igra u sadsnjem veoma losem Dinamu. Kad danas gledas Lulica Dulja je za njega Slavisa Zungul ali isto tako i Stevanovic bez obzira gdje igraju jer ako nista onda bi sigurno 10 puta bolje ubacili paqr lopti sa strane. TSS sad igra u pet puta jacoj ligi nego sto je Grcka a 24 godine su mu i tvrdim da je jedini koji moze podsjetiti na grande Misketa. Cimirot je definitivno neko ko treba da ozbiljnije uskace ali brate ne znam cim je i on zasluzio toliku paznju osim sto je napravio najveci transfer iz BiH ali mu vrijednost vrlo sporo raste.
condy

#911 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

AmiĐa_Idriz wrote:Ako ko naleti na gif ili video Lulićevog trzanja desno-lijevo neka okači :mrgreen:
:lol:
leškarenje

#912 Re: Belgija - BiH

Post by leškarenje »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hrasno poredi Cimirota i Bajica po postignutim golovima,joj hljebe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Muhamed Đakmić

#913 Re: Belgija - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

MOSALJOZE wrote:Jel problem jednom reći
JAČI TIM JE POBIJEDIO?
To se moglo reći poslije poraza od 3-1, večeras ne.
Logovan

#914 Re: Belgija - BiH

Post by Logovan »

AmiĐa_Idriz wrote:Ako ko naleti na gif ili video Lulićevog trzanja desno-lijevo neka okači :mrgreen:
Joj ono je bila mrtva sramota. Stvarno me stid. :facepalm: Fol on nešto trza, jednom, drugi put, treći put, a Belgijanci stoje i gledaju, pročitaše ga k'o bukvar, znali da ništa neće postići. :-) A trzaji isto mrtav konj, samo je sebe istrzao.
condy

#915 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

Kad budemo igrali sa Belgijom u Zenici, trebamo im vratiti :D
SkyLimit

#916 Re: Belgija - BiH

Post by SkyLimit »

condy wrote:Da igra za nas Hazard nista ne bi mogao bez podrske al u klincu :)

Bolji su, i nema nista drugo vako nako, bolji i to je to. Idemo se na Kipru izduvat :thumbup:
Hazard je:

1. Još veća klasa nego što je to Pjanić

2. Ofanzivni vezni/krilo, pozicije na kojima puno više može pojedinac uraditi nego negdje u dubini veznog reda kao Pjanić
doboj71

#917 Re: Belgija - BiH

Post by doboj71 »

jebem ti vise medu I vedu ,pa dokle?
rage_guy

#918 Re: Belgija - BiH

Post by rage_guy »

SkyLimit wrote:

Hazard je:

2. Ofanzivni vezni/krilo, pozicije na kojima puno više može pojedinac uraditi nego negdje u dubini veznog reda kao Pjanić
3. Bio uzasan prosle sezone u Chelseau jer je citava ekipa otisla u kurac. Sto tad nije mogao sam... :D
Last edited by rage_guy on 08/10/2016 00:36, edited 1 time in total.
Artest

#919 Re: Belgija - BiH

Post by Artest »

doboj71 wrote:jebem ti vise medu I vedu ,pa dokle?
Dok se ne rjesimo balasta mazohistickog merhametluka.
breba

#920 Re: Belgija - BiH

Post by breba »

Odlicna postavka ali nismo imali srece. Moglo se lako desiti da oni sve fule a mi pogodimo koji gol.
BHF_Manijak

#921 Re: Belgija - BiH

Post by BHF_Manijak »

Melbourne_Australia wrote:
Fasciniras ti mene kako pises eseje a ne kontas dosta toga...Mi se ne mozemo vratiti u Belgiji nikad poslije 2-0 samo mozemo nastradati...Daj majke ti brukas se ti i ostali koji misle da moze bolje sa Lulicem, Medom, Spahom, Zukom..Ja ne znam sta vi mislite da mi imamo igrace da se nose sa ovakvom Belgijom poslije 2-0 nakon pola sata..Fakat ko god misli nek se umije i nek ide spavati...Posljedni put cu reci njihov fudbal je za nas druga dimenzija...
Fasciniras ti ljude sto pises, a nista ne kazes niti se sta pametno procita.

Treba ti crtati k'o djetetu u jaslicama, ipak su obdaniste jedan visi stupanj. Nije poenta hoce li se neko vratiti protiv Belgije sa 0:2, to ce uciniti jedna, MOZDA dvije reprezentacije trenutno u svijetu, ALI je poenta sto i kako si se doveo do 0:2!

Pocetna postavka od starta je bila uzasna i samo totalna neznalica o fudbalu moze opravdati kretanje na Belgiju sa 2 spica, od kojih je jedan 0 trkacki, te sa uzasno sporom odbranom i UZASNO spora 3 veznjaka i bez lijevog krila.

Ako ovo nekome nije jasno, zao mi je, taj neka prati tenis, kosarku, karling ili bilo koji drugi sport, o fudbalu veze nema.

Samo se nerviram bezveze sta citam, al' jebi ga, takve su teme o reprezentaciji. Pise k'o stigne.
MHAB

#922 Re: Belgija - BiH

Post by MHAB »

Belgija je bolja od nas i to nije problem. Problem je što je Meša bez...i miš. Medunjenum, Spahić ne zaslužuju da budu u prvoj postavi, a vjerovatno niti da se više pozivaju za reprezentaciju. Isto tako i Vedo. Večeras je na poluvremenu Pjanić morao ostati u svlačionici, a sa njim i Spahić. Ne može na silu Bičakčić na bočnog i još na Hazarda. Zukanović je ubleha. Stisni m..a i postavi momke sa Kirin kupa i dodaj im samo Džeku. Rađe ću gledati Memiševića kako griješi sa 23. godine nego Spahića sa 36. godina. Dosta više i tebe Meša i tog tvoj smiješnog Francuza. Ili nek ti igraju najbolji u datom trenutku ili mrš sa klupe.....
Capajebo

#923 Re: Belgija - BiH

Post by Capajebo »

Zavidim vam, al' Bogami. Ja pregled'o utakmicu, k'o da sam gled'o Albacete - Huelva...
condy

#924 Re: Belgija - BiH

Post by condy »

SkyLimit wrote:

Hazard je:

Ma los je Pjana bio veceras. Valjda ce doci na svoje protiv Kipra
Last edited by condy on 08/10/2016 00:39, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#925 Re: Belgija - BiH

Post by MOSALJOZE »

Capajebo wrote:Zavidim vam, al' Bogami. Ja pregled'o utakmicu, k'o da sam gled'o Albacete - Huelva...
Nisam gledao
Selam :zen:
Locked