Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dr. Kuca wrote:Iskompleksirana raja, malo dodik malo zapad, pa se ljudi stide islama. Pored hidjab i dildo moze samo mentalno ogranicena osoba bez imalo mastvistosti. Nazalost takvo je vrijeme da je bolje i cjenjenije bit peder ili cuko nego vjernik pogtovo musliman.
hhaha... čuj ovog da ga neko cijeni jer je vjernika... idi otkrij novi hemijski element pa ćeš biti cijenjen. kompleksi čine čuda, ljudu bi da ih se cijeni jer vjeruju u nešto.
Chmoljo wrote:fazon je što tvoje pravo nije ugroženo tuđim mišljenjem da bi ga ti morao braniti.
Kme kme kme.
Aparati rade punom parom, nema šta. Razumijem da ste iznenađeni ovolikom pompom, ali naviknite se. Vrlo jasna poruka je poslata, tako da.
Ja pompe, Boga mi opasna pompa ja sam se zaprepastio, sve hodam i raji govorim jesi vidio ti pompe, kažu oni meni jes' vidio jarane poruka je poslaTa
i tako ti se mi snuždimo
koja poruka?
da vecinski religiozni narod ne konta one druge te ih je zbog toga spreman popljuvat, osudit i u konacnici silovat?
HobotnicaPLus wrote:Ideologija koja je ubila Charlie Hebdo-a zbog nekakvih karikatura muhameda nije kompetentna da prica o toleranciji, demokratiji i ljudskim pravima.
HobotnicaPLus wrote:Ideologija koja je ubila Charlie Hebdo-a zbog nekakvih karikatura muhameda nije kompetentna da prica o toleranciji, demokratiji i ljudskim pravima.
ubili su ih oni koji tvrde da su njeni sljedbenici...
ili hajmo biti do kraja pošteni - ubili su ih tipovi zbog svojih ličnih frustracija, a koji su našli izgovor da urade nešto što u stvarnosti nije u skladu sa tom ideologijom.
Dr. Kuca wrote:Iskompleksirana raja, malo dodik malo zapad, pa se ljudi stide islama. Pored hidjab i dildo moze samo mentalno ogranicena osoba bez imalo mastvistosti. Nazalost takvo je vrijeme da je bolje i cjenjenije bit peder ili cuko nego vjernik pogtovo musliman.
hhaha... čuj ovog da ga neko cijeni jer je vjernika... idi otkrij novi hemijski element pa ćeš biti cijenjen. kompleksi čine čuda, ljudu bi da ih se cijeni jer vjeruju u nešto.
Tebi je mama ko i lejli rekla da si pametna
ma cijenjen si ti... kako nisi...hoće lik da je neko cijenjen jer vjeruje u boga. idi jedan uradi šta korisno. ali takvi ko ti i žele da ih se cijeni neosnovano, jer je osnovano nemoguće naći išta hvale vrijeno u liku i djelu dotičnih. tako KKK želi da bude bijela rasa cijenjena samim tim što je bijela.
Chmoljo wrote:
mene naprimjer, Lejlina izjava ne vrijeđa, jer je mišljenje ko guzica - svako ga ima. ne vrijeđa me ni to što neko misli da je moj avatar ružan, a ja baš mislim da je kul. trebam sad banovati onoga ko misli drugačije?
naravno, vrtimo se ukrug, jer pojedinci ne žele prihvatiti tuđe mišljenje, i ne žele prihvatiti da postoje drugačiji svjetonazori.
Pusti avatar! Da neko kaze, ovdje i sada: ''Glavni moderator klix foruma je jedna obicna vucibatina, talog ljudskosti...'' da li bi isao ban?
I, ne radi se o razlicitim svjetonazorima.
Last edited by m_l on 31/08/2016 13:00, edited 1 time in total.
Chmoljo wrote:ubili su ih oni koji tvrde da su njeni sljedbenici...
ili hajmo biti do kraja pošteni - ubili su ih tipovi zbog svojih ličnih frustracija, a koji su našli izgovor da urade nešto što u stvarnosti nije u skladu sa tom ideologijom.
Da ali se i ti takvi racunaju u zbir kada se krene sa pricom o budjenju, slanju poruke, dizanju pimpe i aparatima. Dok ne naprave neki belaj
ma cijenjen si ti... kako nisi...hoće lik da je neko cijenjen jer vjeruje u boga. idi jedan uradi šta korisno. ali takvi ko ti i žele da ih se cijeni neosnovano, jer je osnovano nemoguće naći išta hvale vrijeno u liku i djelu dotičnih. tako KKK želi da bude bijela rasa cijenjena samim tim što je bijela. [/quote]
Svaka ti cast, cija si ti tako pametna? Cuj idi uradi nesto korisno sta ti radis sem sto pokusavas filozofirat i pravit se pametna po forumu? Klasicna danguba i ublehas koja zivi na grbaci roditelja. Ali vjerujem da si ti tek krenula na fakultet, filozofija ili tako nesto pa sad mislis da si pokupila svu pamet svijeta.
ma cijenjen si ti... kako nisi...hoće lik da je neko cijenjen jer vjeruje u boga. idi jedan uradi šta korisno. ali takvi ko ti i žele da ih se cijeni neosnovano, jer je osnovano nemoguće naći išta hvale vrijeno u liku i djelu dotičnih. tako KKK želi da bude bijela rasa cijenjena samim tim što je bijela.
Svaka ti cast, cija si ti tako pametna? Cuj idi uradi nesto korisno sta ti radis sem sto pokusavas filozofirat i pravit se pametna po forumu? Klasicna danguba i ublehas koja zivi na grbaci roditelja. Ali vjerujem da si ti tek krenula na fakultet, filozofija ili tako nesto pa sad mislis da si pokupila svu pamet svijeta.[/quote]
Svaka ti cast, cija si ti tako pametna? Cuj idi uradi nesto korisno sta ti radis sem sto pokusavas filozofirat i pravit se pametna po forumu? Klasicna danguba i ublehas koja zivi na grbaci roditelja. Ali vjerujem da si ti tek krenula na fakultet, filozofija ili tako nesto pa sad mislis da si pokupila svu pamet svijeta.
Da ali se i ti takvi racunaju u zbir kada se krene sa pricom o budjenju, slanju poruke, dizanju pimpe i aparatima. Dok ne naprave neki belaj
Šerijatska kazna za vrijedjanje poslanika Muhameda je smrt. I to se moze provjeriti u knjigama islamskog prava.
Problem je što su oni uzeli na sebe da izvrše tu kaznu.
m_l wrote:Pusti avatar! Da neko kaze, ovdje i sada: ''Glavni moderator klix foruma je jedna obicna vucibatina, talog ljudskosti...'' da li bi isao ban?
da. kao što bi išao ban i da to neko tebi kaže.
jer ban ne ide što sam se ja uvrijedio, nego što je tako u pravilima foruma, na koja ste pristali svi kada ste mu pristupili. a to opet nema veze sa slobodom mišljenja, nego omogućavanjem koliko toliko normalne diskusije.
Šerijatska kazna za vrijedjanje poslanika Muhameda je smrt. I to se moze provjeriti u knjigama islamskog prava.
Problem je što su oni uzeli na sebe da izvrše tu kaznu.
i sto su umislili da svi zele i trebaju praktikovat taj zaostali zakon
A ti si strucnjak po tom pitanju pa znas je li ili nije u skladu? Ti ces reci ko je a ko nije pravi sljedbenik? To je jedino na Allahu da kaze. Osobito jer su vjerski propisi cesto tako uopceno napisani da se svakako mogu shvatiti, to i je jedan problem u islamu, sto ga svako tumaci kako samo on misli da razumije. Ja ne znam, ali ako oni kazu da su sljedbenici onda su sljedbenici i gotovo.
m_l wrote:Pusti avatar! Da neko kaze, ovdje i sada: ''Glavni moderator klix foruma je jedna obicna vucibatina, talog ljudskosti...'' da li bi isao ban?
da. kao što bi išao ban i da to neko tebi kaže.
jer ban ne ide što sam se ja uvrijedio, nego što je tako u pravilima foruma, na koja ste pristali svi kada ste mu pristupili. a to opet nema veze sa slobodom mišljenja, nego omogućavanjem koliko toliko normalne diskusije.
promašila si fudbal...
Pa ja o tome pricam cijelo vrijeme, kao sto na forumu postoje neka pravila ponasanja da bi forum mogao funkcionisati kako treba, isto tako u realnom zivotu, odnosno u zakonu bi trebalo postojati neko pravilo da se stane u kraj uvredama, da bi drustvo moglo normalno funkcionisati
jes, ali oni ne smiju biti razlog da zbog toga ispaštaju individualna prava. opet se vraćam na taj burkini... koji realno sam od sebe ne predstavlja nikakav problem, ali je problematičan u precepciji običnog Francuza u kontekstu tih terorističkih napada.
zato se treba insistirati na tim razlikama, da sve ne bi otišlo u neku stvar...
MyTao wrote:Mnogi misle islam je dobar ali neki muslimani nisu... ja licno mislim suprotno, islam je los, jedino sto je dobro je to sto mnogi muslimani nisu.
islam je agresivna religija po mnogima, za razliku od recimo krscanstva koje je u fazonu okretanja drugog obrzaza i "ko tebe kamenom ti njega kruhom"... Zato se cesto kaze da islam a osobito zbog serijata jednostavno nije spojim s vrijednostima zapadne demokracije i pravne drzave.
zeina wrote:
Pa ja o tome pricam cijelo vrijeme, kao sto na forumu postoje neka pravila ponasanja da bi forum mogao funkcionisati kako treba, isto tako u realnom zivotu, odnosno u zakonu bi trebalo postojati neko pravilo da se stane u kraj uvredama, da bi drustvo moglo normalno funkcionisati
forum je privatan i nije dužan ikome obezbjediti pravo na slobodu govora.
zeina wrote:
forum je privatan i nije dužan ikome obezbjediti pravo na slobodu govora.