Huawei telefoni
Moderator: Benq
- Qler
#901 Re: Huawei telefoni
Nokia 808... Nema dalje što se kamere tiče...
-
zdruzdjo
#902 Re: Huawei telefoni
Ovo bi se bas dalo dobro analizirati ali ok ako tako kazes.shalla wrote: Pa eto, meni ništa bolje od ovoga ne treba (Samsung S8)...
Uglavnom moja poenta je da ce jos puuuuno miljacke proci ispod mostova dok telefoni sa debljinom leca koja je u milimetrima stignu objektive kvalitetom a koji su prva karika u pojmu fotografije.
Ali......
- Qler
#903 Re: Huawei telefoni
ali poenta telefona nije da bude bolji od SLR-a, nego da bude dovoljno dobar da mozes uslikati "iz dzepa" finu sliku. Sigurno nece na Olimipjadu ici da slika Bolta sa S8 
-
Mega Man X
#904 Re: Huawei telefoni
Upravo šta sam htio napisati.
Ko hoće kvalitet, nek uzme DSLR pa nek ošine slikati. Stvar i jest telefona da iole dobru sliku napravi, bez da nosaš DSLR uz sebe svaki put.
A gledam taj Nokia 808 slike koliko je hvale.. u low light scenarijima je kriza zešća.
Ko hoće kvalitet, nek uzme DSLR pa nek ošine slikati. Stvar i jest telefona da iole dobru sliku napravi, bez da nosaš DSLR uz sebe svaki put.
A gledam taj Nokia 808 slike koliko je hvale.. u low light scenarijima je kriza zešća.
- Qler
#905 Re: Huawei telefoni
Nije imala OIS ali pogledaj slike profesionalaca sa nocne slike sa njom... Ima ubjedljivo najveci senzor pa ovi bokeh efekti koji su sad moderni i svi ih sa dvije kamere ganjaju ona ima fizicki. Ko hoce prirodne boje a ne ove prezasicene da izgledaju wow, 808 je vrh. Naravno njih možeš kasnije srediti da budu kao na samsungu, ali ja generalno volim ono kako vidis tako da slika....
-
jarobot
#906 Re: Huawei telefoni
Imam ja u kući i 10 lite i 10 pro.kokuz_sa wrote:Danas nabasah u jednoj radnji na Mate 10 lite
Malo ga procackah..
U ruci mi djeluje malo siri od p10 lite i veci..
Nimalo mi se ne svidja kamera na sredini i sto viri iz kucista..tako kad ga gdje spustis odmah se staklo kamere moze izgrebati i okvir od kamere
Ekran ide od ruba do ruba sto je super..al mi prodavac rece da izgleda nema opciju fast charge
Cijena je bila 520
Brate kad neko upita šta fali lite verziji mogu reći da fali sve osim baš dobre izrade. Alu mat kućište na lite nije nimalo sklisko i tu prestaje bilo kakva usporedba sa mate 10 pro.
Mate 10 lite totalni promašaj što se cijene tiče.
Preskup ne nudi ništa.
Nema brzo punjenje,ima sporu memoriju kamera mu je žešći odron pogotovo noću i na svjetlu sijalice ( doduše ni 10 pro me nije nešto kamera oduševila), ni displej osim veličine nije baš wow.
iiii... Doduše radi fluidno ali za tu cijenu su bolji makar i polovni P9 ( meni lično najskladniji telefon), P10 ili honor 8 ili 9 u druge brendove nebih ulazio.
Koga još nešto zanima o mate 10 pro i lite neka pita.
Last edited by jarobot on 20/12/2017 08:48, edited 1 time in total.
-
Teufik
#907 Re: Huawei telefoni
Hajmo vlasnici Honor 9. Moze li ko opaliti kakva iskustva? Hocu zenu da obradujem. Hvala unaprijed.
-
jarobot
#908 Re: Huawei telefoni
Kupuj bolan nemaš šta misliti.Teufik wrote:Hajmo vlasnici Honor 9. Moze li ko opaliti kakva iskustva? Hocu zenu da obradujem. Hvala unaprijed.
Kad je moja pala na mate 10 lite i tvoja će na honor 9 sigurno.
Kupi onu neku boju malo više sexy ona zlatna ili plava što se prelijva ispašće joj oči i na tebe će zaboraviti
- Qler
#909 Re: Huawei telefoni
Vala ja iskreno nisam zadovoljan kamerom na P10+... pogotovo nocu. Daleko losija od zadnjih par telefona koje sam imao...
-
jarobot
#910 Re: Huawei telefoni
Pošto sam imao i p10 plus mogu reći da mate 10 pro samo mrvicu bolje noćne fotke radi. Ovdje izgleda nije u pitanju optika nego softver koji huawei nezna usavršiti.Qler wrote:Vala ja iskreno nisam zadovoljan kamerom na P10+... pogotovo nocu. Daleko losija od zadnjih par telefona koje sam imao...
Kad budem stigao staviću nekoliko fotki za usporedbu.
I da čudno mi mate 10 pro nema opciju 16:9 fotki.
- Qler
#911 Re: Huawei telefoni
Mene majke mi stid postaviti slike po mraku sto sam slikao... Poslije Luima i Nokia ovo je smijesno 
- shalla
#912 Re: Huawei telefoni
Qler wrote:ali poenta telefona nije da bude bolji od SLR-a, nego da bude dovoljno dobar da mozes uslikati "iz dzepa" finu sliku. Sigurno nece na Olimipjadu ici da slika Bolta sa S8
Jebiga, nisam znao da trebam i elaborirati ali upravo tako kako si napisao
-
zdruzdjo
#913 Re: Huawei telefoni
Pa to i ja pricam.Qler wrote:ali poenta telefona nije da bude bolji od SLR-a, nego da bude dovoljno dobar da mozes uslikati "iz dzepa" finu sliku. Sigurno nece na Olimipjadu ici da slika Bolta sa S8
Medjutim zivku mi trzne kad raja pocnu hvaliti slike sa mobitela, jebo te ko da haselblad-a imaju u najmanju ruku.
I ono prica: "nema, vrh slike". Jest vrh mozda kosevskog brda.
- agent_zero
#914 Re: Huawei telefoni
Ovi u piljarama nisu normalni, cijene mate 10 lite kao da je pod zvaničnom garancijom, a ne piljarskom.
-
jarobot
#915 Re: Huawei telefoni
Nemoj to majke ti kupovati. Rađe polovan P 9 ili P10 ili ako ima mate 9 sa nekom ofucijelnom gsrancijom. Cijene su tu negdje.agent_zero wrote:Ovi u piljarama nisu normalni, cijene mate 10 lite kao da je pod zvaničnom garancijom, a ne piljarskom.
Iskreno iz iskustva mate 10 lite je precjenjen baram duplo
- agent_zero
#916 Re: Huawei telefoni
Ma kakvi p9 i mate9, loš aluminijum, savijaju se i pucaju kao igračkejarobot wrote:Nemoj to majke ti kupovati. Rađe polovan P 9 ili P10 ili ako ima mate 9 sa nekom ofucijelnom gsrancijom. Cijene su tu negdje.agent_zero wrote:Ovi u piljarama nisu normalni, cijene mate 10 lite kao da je pod zvaničnom garancijom, a ne piljarskom.
Iskreno iz iskustva mate 10 lite je precjenjen baram duplo
http://youtu.be/v8btJtTWZzU?t=3m33s
http://youtu.be/2j1AivjSlIA?t=4m2s
-
Teufik
#917 Re: Huawei telefoni
Ha ha. Bas ti hvala na odgovoru. Uskoro uzimam.jarobot wrote:Kupuj bolan nemaš šta misliti.Teufik wrote:Hajmo vlasnici Honor 9. Moze li ko opaliti kakva iskustva? Hocu zenu da obradujem. Hvala unaprijed.
Kad je moja pala na mate 10 lite i tvoja će na honor 9 sigurno.
Kupi onu neku boju malo više sexy ona zlatna ili plava što se prelijva ispašće joj oči i na tebe će zaboraviti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#918 Re: Huawei telefoni
Imam P9 lite i nije još nigdje pukao.
Jedino se malo izgrebala zadnja strana i klizav je ko guja
Ekran dva puta izdržao pad sa visine metra i po na pločice, ni tačkice na njemu.
Performanse ok za moje potrebe, nemam primjedbi.
Jedino se malo izgrebala zadnja strana i klizav je ko guja
Ekran dva puta izdržao pad sa visine metra i po na pločice, ni tačkice na njemu.
Performanse ok za moje potrebe, nemam primjedbi.
-
rizibizi
#919 Re: Huawei telefoni
Znaci mate 10 lite puno para nizasta, jel ko kupovao P10 lite, kakav je u ruci
specifikacije sam gledao, nije lose.
- beni-bu-man
#920 Re: Huawei telefoni
Jesi li razmisljao o Honor 9 ?rizibizi wrote:Znaci mate 10 lite puno para nizasta, jel ko kupovao P10 lite, kakav je u rucispecifikacije sam gledao, nije lose.
-
jarobot
#921 Re: Huawei telefoni
Jel ti to iz iskustva ili onako sa yotube.agent_zero wrote:Ma kakvi p9 i mate9, loš aluminijum, savijaju se i pucaju kao igračkejarobot wrote:Nemoj to majke ti kupovati. Rađe polovan P 9 ili P10 ili ako ima mate 9 sa nekom ofucijelnom gsrancijom. Cijene su tu negdje.agent_zero wrote:Ovi u piljarama nisu normalni, cijene mate 10 lite kao da je pod zvaničnom garancijom, a ne piljarskom.
Iskreno iz iskustva mate 10 lite je precjenjen baram duplo:
http://youtu.be/v8btJtTWZzU?t=3m33s
http://youtu.be/2j1AivjSlIA?t=4m2s
Meni se nepomota P9 nikad. A sa mate 9 možeš razbiti svaki samsung a bogami i stakleni iphone u tiftike. Samo sa njega otresti prašinu i dalje nastaviti.
Imaš na youtube kako se mots željezna šipka od 10 cm
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#922 Re: Huawei telefoni
Uzeo sam ja P10 Lite i već mjesec koristim. Ja sam prezadovoljan,ali možda nisam najbolji uzorak jer sam ne zahtjevan korisnik. Najviše mi se sviđa jer je po meni idealne velicine. Samo sam mu gaće odmah obukao,koprca se kao riba.rizibizi wrote:Znaci mate 10 lite puno para nizasta, jel ko kupovao P10 lite, kakav je u rucispecifikacije sam gledao, nije lose.
-
jarobot
#923 Re: Huawei telefoni
Zbog većeg displeja 18:9 digli mu cijenu a ostavili sporu memoriju,odron kameru....rizibizi wrote:Znaci mate 10 lite puno para nizasta, jel ko kupovao P10 lite, kakav je u rucispecifikacije sam gledao, nije lose.
Da je barem trećinu jeftiniji
-
rizibizi
#924 Re: Huawei telefoni
Ma nije za mene ja jos guslam mate 8, treba mi za jednog isto tako ne specijalno zahtjevnog korisnika koji prelazi sa LG G3. Koliko upratih iz price kuciste je sklisko, klizavo. Cudno nisam dosad primjetio ni na jednom Huaweiu taj problem a na svim je bilo metalno kuciste. Da je trecinu jeftiniji prodavao bi ga IQ Mobile i zvao bi se Xiaomi ili nesto slicno
ali svejedno treba mi pristojan telefon s istom takvom garancijom koji me nece handriti svako malo. Razmisljao sam i o Honoru 9 ali je razlika u cijeni nemala, cini mi se 50% na mom paketu tako da otpada.
-
nlt
#925 Re: Huawei telefoni
Kupio sam huawei p9 lite neki dan
Mob dobar sve super. Ali...
Baterija
Je li normalno da onoliko trosi bateriju. Jucer na poslu sa 50 pade na 20 otprilike. A pipno mobitel nisam. Jutros se ugasio. Ispraznio se
Da nosim ovo na servis? Nije mi logicno nikako
Ili to treba tako?
Mob dobar sve super. Ali...
Baterija
Je li normalno da onoliko trosi bateriju. Jucer na poslu sa 50 pade na 20 otprilike. A pipno mobitel nisam. Jutros se ugasio. Ispraznio se
Da nosim ovo na servis? Nije mi logicno nikako
Ili to treba tako?