Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
TAFKAP

#901 Re: Pokémon GO!

Post by TAFKAP »

Ovo je nevjerovatno :-)

Glasnik_Proljeca

#902 Re: Pokémon GO!

Post by Glasnik_Proljeca »

Dosad najjaci su mi Hypno (664CP) i Golbat (534CP), lvl 10 mada nisam bas siguran da ih se isplati pojacavati...

Od rijetkih imam YINX ali fali bobica ...

Koje se isplati gurati pokemone, neka vasa iskustva?
cancel

#903 Re: Pokémon GO!

Post by cancel »

umirem :lol: :lol: :lol:

Azrail

#904 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Glasnik_Proljeca wrote:Dosad najjaci su mi Hypno (664CP) i Golbat (534CP), lvl 10 mada nisam bas siguran da ih se isplati pojacavati...

Od rijetkih imam YINX ali fali bobica ...

Koje se isplati gurati pokemone, neka vasa iskustva?
Najviše se isplati gurati ono šta najviše hvataš, a da nije zubat, caterpie, weedle, pidgey ili rattata, oni su manje više beskorisni. A hvatati se isplati sve najviše radi expa.
Azrail

#905 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Averus wrote:Meni na verziji 0.29.3 sve radi fino. Nije mi niti jednom zaštopalo, uhvatio sam zubata i Jigglypuff-a (da, hvalim se) bez problema

Koristim Mini 15 pretplatu BHTelecom-a, sa 500MB 3G-a. Ostalo mi od ranije doplata 6KM, pa sad imam 1GB, što je očigledno sasvim dovoljno.
Potrošio 430MB, a igram otkako je izašla igra.

Mobitel: LG Nexus 5 D821

Image
Kako radite update aplikacije? Obrišete pa instalirate novu verziju ili ima lakši način? Gubi li se napredak kada se obriše?
arnes_king

#906 Re: Pokémon GO!

Post by arnes_king »

Azrail wrote:
Averus wrote:Meni na verziji 0.29.3 sve radi fino. Nije mi niti jednom zaštopalo, uhvatio sam zubata i Jigglypuff-a (da, hvalim se) bez problema

Koristim Mini 15 pretplatu BHTelecom-a, sa 500MB 3G-a. Ostalo mi od ranije doplata 6KM, pa sad imam 1GB, što je očigledno sasvim dovoljno.
Potrošio 430MB, a igram otkako je izašla igra.

Mobitel: LG Nexus 5 D821

Image
Kako radite update aplikacije? Obrišete pa instalirate novu verziju ili ima lakši način? Gubi li se napredak kada se obriše?
Nemas potrebe da brises, samo instaliras noviji apk.
Azrail

#907 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

arnes_king wrote: Nemas potrebe da brises, samo instaliras noviji apk.
Hvala kralju.
Averus

#908 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Ovako ja radim manuelni update:

- Uninstall aplikacije
- Clear Cache (settings->storage)
- Install nove aplikacije
- Update google maps (po potrebi)
commendatore

#909 Re: Pokémon GO!

Post by commendatore »

gllobalna retardacija..... :-)
TAFKAP wrote:Ovo je nevjerovatno :-)

Averus

#910 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

Meni nije jasno čemu takvi izrazi...

Globalna retardacija, da se ljudi skupljaju u grupama i love čudovišta...

A nije globalna retardacija da se skupljaju u grupama, gledaju kako drugi love loptu
I onda razvaljuju stadione, tuđe glave, tramvaje i javnu imovinu...

:zoka:
Korisnikk

#911 Re: Pokémon GO!

Post by Korisnikk »

Averus wrote:Meni nije jasno čemu takvi izrazi...

A nije globalna retardacija da se skupljaju u grupama, gledaju kako drugi love loptu

Meni nije jasno kako mozes porediti huligane i ove. Huligani jesu retardi, ali su oni samo dio populacije koja prati sport. A svi pokemon treneri se ponasaju kao zombiji. Trce gdje im kaze server, njeguju virtualna bica kao kucne ljubimce, slatkise im daju.
Fajcion

#912 Re: Pokémon GO!

Post by Fajcion »

Korisnikk wrote:Meni nije jasno kako mozes porediti huligane i ove. Huligani jesu retardi, ali su oni samo dio populacije koja prati sport. A svi pokemon treneri se ponasaju kao zombiji. Trce gdje im kaze server, njeguju virtualna bica kao kucne ljubimce, slatkise im daju.
Nije tačno! Gdje se to SVI igrači ove igre ponašaju kao zombiji ? Uzmeš i običnu igru na računaru pa igraš kako neko svira, to što normalni ljudi uzmu izađu vani pa skupljaju pokemone , zanimaju se nečime i druže nemojte mješati sa pojedincima slabe moždane motorike kojih ima u svakoj oblasti.
Ja je ne igram da se razumijemo (barem ne još ) ali razumijem taj dio nostalgije i draž ovakve igre sve ove raje i pogotovo starijeg uzrasta koji znaju šta rade.
travar

#913 Re: Pokémon GO!

Post by travar »

Pobježe mi * ga ćaća :twisted:
Image
crnivrag

#914 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

travar wrote:Pobježe mi * ga ćaća :twisted:
Image
Pored Unitica?

Ja ga sad tu uhvatih :)

BTW, mada sam potrošio 5 Master loptica i 4 maline dok ga nisam savladao.
Last edited by crnivrag on 25/07/2016 12:48, edited 1 time in total.
travar

#915 Re: Pokémon GO!

Post by travar »

Haram ti :lol:
GaRGa

#916 Re: Pokémon GO!

Post by GaRGa »

Korisnikk wrote:
Averus wrote:Meni nije jasno čemu takvi izrazi...

Meni nije jasno kako mozes porediti huligane i ove. Huligani jesu retardi, ali su oni samo dio populacije koja prati sport. A svi pokemon treneri se ponasaju kao zombiji. Trce gdje im kaze server, njeguju virtualna bica kao kucne ljubimce, slatkise im daju.

a tamagochi stariji od tebe....
Averus

#917 Re: Pokémon GO!

Post by Averus »

@korisnikk: Definitivno SVI pokemon treneri samo trče po ulici i traže gdje su pokemoni... :oops:
Jebem ga ja, pa 90% nas s ove teme hvatamo pokemone samo kad smo već vani, pa ono upališ aplikaciju. Ako zavibrira, vadiš, a ako ne - nastavljaš šetnju kao i bez igre.

Sve to nije bitno, nego je bitno da ti nemaš pravo bilo koga nazivati pogrdnim imenom, ni u kom slučaju. Tema je otvorena za one koji igraju i kojima je zanimljivo. Ako ti se ne sviđa, produži dalje i čitaj religiju, sport, politiku i tamo liječi svoje frustracije ;-)
arnes_king

#918 Re: Pokémon GO!

Post by arnes_king »

crnivrag wrote:
Image
Pored Unitica?

Ja ga sad tu uhvatih :)

BTW, mada sam potrošio 5 Master loptica i 4 maline dok ga nisam savladao.
Zar u ovoj igri masterball moze da fula? Ja kako znam od uvijek je masterball koji iz prve hvata bilo kojeg pokemona.... a kako doci do masterballa?
crnivrag

#919 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

arnes_king wrote: Zar u ovoj igri masterball moze da fula? Ja kako znam od uvijek je masterball koji iz prve hvata bilo kojeg pokemona.... a kako doci do masterballa?
Master ball se pojavi tek na 18 nivou, i onda ga je moguće dobiti na poke stopovima, a može da fula pogotovo ako pokemon ima veliki combat power, a ovaj Dragonite je imao CP od preko 1450.
archi_a

#920 Re: Pokémon GO!

Post by archi_a »

Image
Affff, šteta. :evil:
Reuf-Refko

#921 Re: Pokémon GO!

Post by Reuf-Refko »

meni isto taj dragonite utekao ispred veterine...losa konekcija bila, zaledi mi i kad sam ponovo usao nema...
Korisnikk

#922 Re: Pokémon GO!

Post by Korisnikk »

Fajcion wrote:
Korisnikk wrote:Meni nije jasno kako mozes porediti huligane i ove. Huligani jesu retardi, ali su oni samo dio populacije koja prati sport. A svi pokemon treneri se ponasaju kao zombiji. Trce gdje im kaze server, njeguju virtualna bica kao kucne ljubimce, slatkise im daju.
Nije tačno! Gdje se to SVI igrači ove igre ponašaju kao zombiji ? Uzmeš i običnu igru na računaru pa igraš kako neko svira, to što normalni ljudi uzmu izađu vani pa skupljaju pokemone , zanimaju se nečime i druže nemojte mješati sa pojedincima slabe moždane motorike kojih ima u svakoj oblasti.
Ja je ne igram da se razumijemo (barem ne još ) ali razumijem taj dio nostalgije i draž ovakve igre sve ove raje i pogotovo starijeg uzrasta koji znaju šta rade.
Da se razumijemo, ja tu igru ne igram i u pravilu ne napadam one koji je igraju. Komentarisao sam sto sam poredjenje huligana i pokemon trenera, barem ja licno, smatrao neadekvatnim.

Da i u obicnoj igri sviras kako neko kaze, da, slazem se. Mada, meni je krajnje smijesno da neko zalazi u sume, crkve, u potrazi za virtualnim zivotinjama i da ih njeguje kao kucne ljubimce. A kakve snimke vidjam vezano za ljude koji fataju pokemone, rijetko ih vidjam za igrace klasicnih igara. I ipak smatram da se ovi klasicni igraci, ne znam bas ni kako da kazem, bolje distanciraju od igre, da su svjesni da je igra sto kod mnogih pokemon trenera nisam bas siguran. Snimak par komentara iznad mog je dokaz.

Takodjer, nikada necu moci shvatit cari ove igre za razliku od klasicnih igara koje i sam igram.
Fajcion

#923 Re: Pokémon GO!

Post by Fajcion »

Ima tu slučajeva od Counter strikea do Wow i budala ima i biti će. Sad ko šta voli neka izvoli naravno sve što spada u normalnim okvirima. Meni lično se sviđa ova igra međutim to hodanje i nije nešto sto me baš privlači.
Zox

#924 Re: Pokémon GO!

Post by Zox »

Meni je bas to sto ljudi zalaze u prirodu i crkve u stvari pozitivno, a ne negativno.
Eh, kad se samo sjetim besanih noci na Ogame i paljenja alarma u 3 nocu jer ti se vraca flota...
Azrail

#925 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Pandakonda wrote:Šta odlučuje u kojeg će se pokemona razvit Eevee ? Neki govore drugi napad ali sam na youtube vidio da to nema veze. Lik je evoluriao dva Eeveea sa dva različita druga napda u istog pokemona (Flareon).
Daš eevee-ju odgovarajuće ime.

Za Flareona- Pyro
Za Jolteona - Sparky
Za Vaporeona - Rainer

S tim da trebaš nakon nadivanja imena ugasiti igru pa ponovo upaliti da budeš siguran da je server registrovao promjenu i onda evolve.
Post Reply