Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
mmaar

#901 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mmaar »

Isti Fikret wrote:
Patriotska_Liga wrote:
Isti Fikret wrote:Pojedini Bosnjaci sa kompleksom niže vrijednosti fantaziraju o modernoj NDHaziji gdje bi uživali u ulozi novog cvijeća.

Shvatite da ni Pavelić nije bio iskren, već je imao strategiju da se prvo riješi Srba, pa onda Bošnjaka. Samo što NDH nije potrajala da vam se to javno obznani.

Hrvati i katolička crkva uvijek će muslimane smatrati inferiornom i nižom kulturom. To je centar sukoba civilizacija i nema te politike koja to može premostiti. Nikada džamija neće biti izgrađena na Jadranskom moru i nikada Bošnjacima neće biti dozvoljeno da uđu u neki ravnopravan savez, državu ili konfederaciju sa Hrvatima.

Sviđalo se to nekima ili ne, Srbi su prirodniji i bliži saveznik a Bosna je bošnjačko-srpska zemlja. Do rata su ba 80% BiH Bošnjaci sa Srbima dijelili gradove i sela, Hrvati su bili treći faktor i to na ograničenoj teritoriji.
:lol:

Neiskreni Hrvati i ostali su imali paklen plan da Bošnjake ostave za kraj. Zato su iskreni Draža, Kalabić, Radovan i Ratko, prirodni bliski saveznici, bez ustručavanja čim im se pružila prilika odma' krenuli da trijebe Bošnjake gdje god su mogli.

Hrvati nas smatraju inferiornom kulturom, zato naši bliski prijatelji misle da smo superiorni, sve nas pohvalama obasipaju. Odsjeci za bosansku historiju, kulturu i bosanski jezik najpopularniji su na katedri Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, nakon čega slijede neki manje dragi fakulteti poput rusistike, helenistike i slično.

Grozni Hrvati neće da sagrade na jadranskoj obali džamiju iako tamo živi čitavih nula, a možda čak i nula muslimana dok su divni Srbi slučajno mašući bagerskim utovarnim korpama rušili i nježno prelazeći bagerskim gusjenicama sravnili sve džamije na području gdje je došla njihova divna banda.

Grozni Bošnjaci, ne vide dalje od svog nosa.
Ne bas. Bosnjacima je ponuđen " historijski dogovor" gdje im se garantovalo predsjednistvo u federalnoj zajednici, cjelovita BiH i potpuna ravnopravnost. Oni to, tj Alija, odbijaju i izabiru da vezu zastave za Hrvatima koji glume da su za cjelovitu BiH. Hrvati glasaju za nezavisnu BiH ali odmah sutradan zabijaju noz Bosnjacima u leđa i ostalo je istorija, iliti povijest. Da su Bosnjaci ostali u krnjoj Jugi, nista im se ne bi desilo.

Srbi nemaju problem s muslimanima dok se ovi otvoreno ne stave na stranu ustasa. Cjelivita Bosna i dugotrajan mir je moguc, ali u dogovoru sa Srbima.

Hrvati imaju drzavu kao kiflu i rado bi je popunili Bosnom. Ali svakako bez muslimana koje smatraju inferiornim, primitivnim orijentalistima koji nisu dio Europe i kojima se ne moze vjerovati. Muslimana u Bosni je 2 miliona i imaju rastuci natalitet, Hrvata je ukupno malo iznad 4 i opada im natalitet. Nikakva zajednica ni drzavna i kvazidrzavna ne dolazi u obzir jer to u perspektivi znaci jacanje muslimanskog faktora, orijentalizaciju Hrvatske, dzamije u Splitu i Zadru. Apsolutno nedopustivo i nezamislivo. Naucna fantazijs. Zato ne sanjajte snove. Nezamisliva je dzamija u Neumu a kamoli u Splitu.

Zato je Hrvatima i valjao rat u BiH. Staviti Bosnjacku glavu na panj da krvari radi Hrvatske ili makar bafer zona u vidu HRHB.

Valjda Bosnjaci nisu naivni toliko da ga i treci put popuse. Zajebi me jednom ti si kriv, drugi put oboje smo krivi, a treci put - sam si kriv. Kompleks nize vrijednosti je zajebana stvar, zato pamet u glavu.
Isti si Fikret :D

:lol:
Skijaš

#902 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Skijaš »

Isti Fikret wrote: Ne bas. Bosnjacima je ponuđen " historijski dogovor" gdje im se garantovalo predsjednistvo u federalnoj zajednici, cjelovita BiH i potpuna ravnopravnost.
A to su im garantovali na genocid spremni velikosrpski elementi ? Kao, jeste, možemo mi klati i silovati, ali nećemo slagati. :-D

I drugo, samo budala može vjerovati da bi Milošević pokušao vojnim osvajanjem Posušja i Gruda sačuvati teritorijalni integritet BiH. Vidjelo se na primjeru Vukovara i Šibenika koliko je njega bolila kita za teritorijalnim integritetima.
Patriotska_Liga

#903 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Patriotska_Liga »

Isti Fikret wrote: Ne bas. Bosnjacima je ponuđen " historijski dogovor" gdje im se garantovalo predsjednistvo u federalnoj zajednici, cjelovita BiH i potpuna ravnopravnost. Oni to, tj Alija, odbijaju i izabiru da vezu zastave za Hrvatima koji glume da su za cjelovitu BiH. Hrvati glasaju za nezavisnu BiH ali odmah sutradan zabijaju noz Bosnjacima u leđa i ostalo je istorija, iliti povijest. Da su Bosnjaci ostali u krnjoj Jugi, nista im se ne bi desilo.

Srbi nemaju problem s muslimanima dok se ovi otvoreno ne stave na stranu ustasa. Cjelivita Bosna i dugotrajan mir je moguc, ali u dogovoru sa Srbima.

Hrvati imaju drzavu kao kiflu i rado bi je popunili Bosnom. Ali svakako bez muslimana koje smatraju inferiornim, primitivnim orijentalistima koji nisu dio Europe i kojima se ne moze vjerovati. Muslimana u Bosni je 2 miliona i imaju rastuci natalitet, Hrvata je ukupno malo iznad 4 i opada im natalitet. Nikakva zajednica ni drzavna i kvazidrzavna ne dolazi u obzir jer to u perspektivi znaci jacanje muslimanskog faktora, orijentalizaciju Hrvatske, dzamije u Splitu i Zadru. Apsolutno nedopustivo i nezamislivo. Naucna fantazijs. Zato ne sanjajte snove. Nezamisliva je dzamija u Neumu a kamoli u Splitu.

Zato je Hrvatima i valjao rat u BiH. Staviti Bosnjacku glavu na panj da krvari radi Hrvatske ili makar bafer zona u vidu HRHB.

Valjda Bosnjaci nisu naivni toliko da ga i treci put popuse. Zajebi me jednom ti si kriv, drugi put oboje smo krivi, a treci put - sam si kriv. Kompleks nize vrijednosti je zajebana stvar, zato pamet u glavu.
Milorad, al isti Fikret, niko ne bi rek'o da si Milorad :D Isti Fikret. Abdić.

Da li se potpuna ravnopravnost ogleda u tome da bi zajednički parlament donosio odluke prostom većinom? To je ta Miloševićeva potpuna ravnopravnost. Al hajde de, jedan član predsjedništva, ihahaj, balija da stoluje u bijelom gradu. Kuš dalje.

Hrvati nam nisu zabili nož u leđa sutra nego godinu kasnije. I nisu Hrvati nego kao i danas tvrda hercegovačka linija koja je Tuđmanu punila glavu, uzmi dio Bosne a ostalo daj Miloševiću. Al kad praviš račun bez krčmara onda obično ne prođe dobro. Godinu dana kasnije ponovo smo svezali zastave, valjda skontali odakle prijeti prava opasnost.

U dogovoru veliš. U dogovoru koji diktiraju Srbi. Tako bi se i danas Dodik i Ivanić dogovarali, ali ako ikako može da se dogovorimo kako njima paše. Mi smo s takvim dogovorima završili.

To o punjenju kifle je priča kojima mame plaše djecu u Srbiji ako ne slušaju. Nit Hrvati nit Bošnjaci uopšte razmišljaju o državnom ujedinjenju, mi razmišljamo o prijateljskim odnosima zbog čega se vama diže kosa na glavi. Kakve džamije u Splitu i Zadru? Kome živ bio? U Hrvatskoj džamije imaju tamo gdje trebaju, a ako još gdje budu potrebne naći će se. U Beogradu i Nišu bilo je na stotine džamija, a sad ima jedna u Beogradu koju rušite svako malo. Džamija u Neumu je zamisliva ako bude potrebe za nju.

E moj Milorade.
It_is_a_Leclerc

#904 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Srpski političari su neobično nervozni. Stalno nešto viču, jauču, gunđaju. Zašto, braćo prepoštena, kad - sudeći po izjavama - "rezultati popisa neće ništa promijeniti". To je jako indikativno. Pa to je kao neki šampionat u tome ko će više i ko će bolje odglumiti usplahirenu tetku. Pa Dodik i Ivaniić sastanče, Bosić sve kroz šmrcanje poručuje - "Objavite rezultate za RS" (valjda nesvjestan da te podatke niko i nema).

A Čović, hrabro i stameno, kao pravi Hercegovac, poentira sa - "Odluka je donesena na jedini ispravan način i nije je moguće poništiti" :D

I da... Kaže onaj nesretni Ivanić : "Ne možemo dozvoliti da prevara postane metod ostvarivanja većine", dočim je, pretpostavimo, za našeg suradljivog Mladena jedan genocidić sasvim dozvoljeno sredstvo ostvarivanja većine.

Simpatično.
chupacabra

#905 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by chupacabra »

Ili se meni čini ili je ovo Alijin mali maestralno odradio. Ne gotivim ga nešto, ali sama činjenica da đikani skiče na sve strane znači da im je neko kolektivno zabio politički kolac do bubrega. Oni skiče, a Bake mudro šuti.
House

#906 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by House »

batara wrote:
House wrote:kmečanje đikanije ne prestaje :lol: :lol: :izet:
Đikani ne silaze sa aparata :hitna: :gunjastajl:

Image

:D :wink:
Lakat Jebić

#907 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Lakat Jebić »

samo digresija o dzamijama i jadranu - ima dzamija u rijeci.
zg1911

#908 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by zg1911 »

Isti Fikret wrote:Pojedini Bosnjaci sa kompleksom niže vrijednosti fantaziraju o modernoj NDHaziji gdje bi uživali u ulozi novog cvijeća.

Shvatite da ni Pavelić nije bio iskren, već je imao strategiju da se prvo riješi Srba, pa onda Bošnjaka. Samo što NDH nije potrajala da vam se to javno obznani.

Hrvati i katolička crkva uvijek će muslimane smatrati inferiornom i nižom kulturom. To je centar sukoba civilizacija i nema te politike koja to može premostiti. Nikada džamija neće biti izgrađena na Jadranskom moru i nikada Bošnjacima neće biti dozvoljeno da uđu u neki ravnopravan savez, državu ili konfederaciju sa Hrvatima.

Sviđalo se to nekima ili ne, Srbi su prirodniji i bliži saveznik a Bosna je bošnjačko-srpska zemlja. Do rata su ba 80% BiH Bošnjaci sa Srbima dijelili gradove i sela, Hrvati su bili treći faktor i to na ograničenoj teritoriji.
zaguglaj islamski centar rijeka! more li se za nj reci" na jadranu" ili mora dzamija bit bas na plazi?

eno i neki dan se bosnjaci bunili kako su minorizirani u hrvatskoj... dan bijelih traka! dalo im neki tamo nebitan trg u sesvetama
512MB

#909 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Kalibar45 wrote:
batara wrote:
House wrote:kmečanje đikanije ne prestaje :lol: :lol: :izet:
Đikani ne silaze sa aparata :hitna: :gunjastajl:
Nema vecih djikana od bosnjaka...Jebes mi mater ako u narednih 100 godina ne budu trazili kosti nestalih i sahranjivali N.N po nekim kolektivnim mezarjima. A tek o bitkama kod Husine i Perine njive ce "bosnjacka" Historija to lijepo objasniti onima koji u skoli uce NAS bosnjacki jezik...

Malo morgen!
Hocemo i narednih 500, zaboli tebe k... sta cemo mi u nasoj drzavi radit, il se poklopi usima il tutanj nazad u maticu preko grane
spreca

#910 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Isti Fikret wrote:
Ne bas. Bosnjacima je ponuđen " historijski dogovor" gdje im se garantovalo predsjednistvo u federalnoj zajednici, cjelovita BiH i potpuna ravnopravnost. Oni to, tj Alija, odbijaju i izabiru da vezu zastave za Hrvatima koji glume da su za cjelovitu BiH. Hrvati glasaju za nezavisnu BiH ali odmah sutradan zabijaju noz Bosnjacima u leđa i ostalo je istorija, iliti povijest. Da su Bosnjaci ostali u krnjoj Jugi, nista im se ne bi desilo.

Brini se o Srbiji ane o Bosni.......ode Kosovo(srce srbije :mrgreen: ) a ako tako nastavite ode i Vojvodina i Sandzak.......i ono doslo ovdje prdjeti kako bez Srbije nema Bosne :lol:
spreca

#911 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

zg1911 wrote:

zaguglaj islamski centar rijeka! more li se za nj reci" na jadranu" ili mora dzamija bit bas na plazi?

eno i neki dan se bosnjaci bunili kako su minorizirani u hrvatskoj... dan bijelih traka! dalo im neki tamo nebitan trg u sesvetama
:lol: :lol: :lol: nevidjeh da pale dzamije po Hrvatskoj ....a bogami srbiji zacas zapale kao u BG ,Nisu...samo treba mali povod i sve ode u plamen i dim....pusti ga nek kmeci ja volim kad kmece
fosna2014

#912 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by fosna2014 »

Opet ste svi upali u zamku zvanu 'izbori'. Uvijek zaboravljate. Vi mislite stvarno da politicare zanima to vase busanje u prsa? :lol:
Drvenija87

#913 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvenija87 »

Iz tebe kao da govore duhovi Tufahije,Plivadona i Radovana Karadzica.
Image
Image
spreca

#914 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Niko se ne busa.........ali kad dodje neko pa pocne kakiti ,neces mu valjda sutjeti
ILVIIR

#915 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by ILVIIR »

nije mi jasan covic.. kako moze u roku od 24 sata ovakve dvije izjave dati.. jedino ako ova prva nije izmisljena/izmjenjena

prvo..
"Greška je učinjena i mora se ispraviti. Na direktno pitanje da li sam znao da će Jukić to objaviti taj dan, nisam bio tu i apsolutno nisam znao. Bez obzira na to šta ja mislim o metodologiji, smatram da treba više sluha. Pred tu odluku smo imali razgovore između stranaka i dogovorili smo dinamiku šta sve treba činiti do 1. jula, kada ističe rok za objavljivanje rezultata popisa", rekao je Čović sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.
zatim..
"Ivanićeva izjava da sam ja znao za odluku o popisu stanovništva djeluje mi kao politički spin. To sam ranije govorio ali opet ponavljam da to nema veze sa stvarnošću. Metodologija o popisu je donesena onako kako je i trebala. Ne znam zbog čega ali odjedanput su se pojavili spinovi o nekim izjavama katoličkih predstavnika, čelnika islamske zajednice, o popisu i sl. Još jednom ponavljam da nisam imao nikakvog utjecaja na objavljivanje metodologije o popisu stanovništva i smatram da se nikakva odluka koju je donijela zvanična agencija ne može poništiti", poručio je Čović.
mO k3

#916 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

ILVIIR wrote:nije mi jasan covic.. kako moze u roku od 24 sata ovakve dvije izjave dati.. jedino ako ova prva nije izmisljena/izmjenjena

prvo..
"Greška je učinjena i mora se ispraviti. Na direktno pitanje da li sam znao da će Jukić to objaviti taj dan, nisam bio tu i apsolutno nisam znao. Bez obzira na to šta ja mislim o metodologiji, smatram da treba više sluha. Pred tu odluku smo imali razgovore između stranaka i dogovorili smo dinamiku šta sve treba činiti do 1. jula, kada ističe rok za objavljivanje rezultata popisa", rekao je Čović sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.
zatim..
"Ivanićeva izjava da sam ja znao za odluku o popisu stanovništva djeluje mi kao politički spin. To sam ranije govorio ali opet ponavljam da to nema veze sa stvarnošću. Metodologija o popisu je donesena onako kako je i trebala. Ne znam zbog čega ali odjedanput su se pojavili spinovi o nekim izjavama katoličkih predstavnika, čelnika islamske zajednice, o popisu i sl. Još jednom ponavljam da nisam imao nikakvog utjecaja na objavljivanje metodologije o popisu stanovništva i smatram da se nikakva odluka koju je donijela zvanična agencija ne može poništiti", poručio je Čović.
neznam sta tacno iza ovoga stoji , kakav je dogovor pao izmedju bakira i cirilcara , ali je najboljeg druga dodika nagoozio :mrgreen:
Yug

#917 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

ILVIIR wrote:nije mi jasan covic.. kako moze u roku od 24 sata ovakve dvije izjave dati.. jedino ako ova prva nije izmisljena/izmjenjena

prvo..
zatim..
Ta prva je data u emisiji Telering-Mato Djakovic Radio Televizija Republike Srpske

https://www.youtube.com/watch?v=FYxHQD12oE0
Yug

#918 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

mO k3 wrote:

prvo..
zatim..
neznam sta tacno iza ovoga stoji , kakav je dogovor pao izmedju bakira i cirilcara , ali je najboljeg druga dodika nagoozio :mrgreen:
Mislis da ga je naguzio :-D ,pa nije sa njim u vlasti vec sa SZP-om.Sta je ovo ljudi,jel ovo Sakib Softic ima ovde deset profila :lol:
KB9

#919 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KB9 »

jedva cekam rezultate popisa pa da konacno dobijemo svoju drzavu :izet:
Yug

#920 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

KB9 wrote:jedva cekam rezultate popisa pa da konacno dobijemo svoju drzavu :izet:
Od prvog jula jarane,a poslije nek se zale upravi vodovoda,i oni i ovi sto glume graDZane.Samo Bosna,Bosnjaci,Erdogan
KB9

#921 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KB9 »

Yug wrote:
KB9 wrote:jedva cekam rezultate popisa pa da konacno dobijemo svoju drzavu :izet:
Od prvog jula jarane,a poslije nek se zale upravi vodovoda,i oni i ovi sto glume graDZane.Samo Bosna,Bosnjaci,Erdogan
onda idemo na erdoganovu inicijativu da se ne prodaju kondomi i nema abortusa, ima da iduci popis prekucamo :izet:
Opetja033

#922 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

Sve pohvale gospodinu Karamarku i postovanoj predsjednici Kolindi. Iako vjerovatno nema direktne veze sa ovim hvalospjevi idu i uvazenom gospodinu ministru Hasanbegovicu! :thumbup:
Drago mi je i sto je Bakir podrzao biskupa Komaricu.

Takve izjave trebaju da daju predstavnici dva naroda koji su prirodni saveznici. Bosnjaci i Hrvati se moraju udaljiti od politike koju su udbasi poceli kreirati 90-tih godina proslog stoljeca i vratiti se tradicionalnim osnovama bosnjacko-hrvatskog saveznistva i prijateljstva.
Yug

#923 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yug »

Opetja033 wrote:Sve pohvale gospodinu Karamarku i postovanoj predsjednici Kolindi. Iako vjerovatno nema direktne veze sa ovim hvalospjevi idu i uvazenom gospodinu ministru Hasanbegovicu! :thumbup:

Takve izjave trebaju da daju predstavnici dva naroda koji su prirodni saveznici. Bosnjaci i Hrvati se moraju udaljiti od politike koju su udbasi poceli kreirati 90-tih godina proslog stoljeca i vratiti se tradicionalnim osnovama bosnjacko-hrvatskog saveznistva i prijateljstva.
Upravo su mi javili da je stovani predsjednik HDZ primio vase pozdrave i da je odgovorio "hvala gospodine sa klixa ali Ja sam popusio" :-D

Hrvatska se budi.02,06,2016 -Zagreb

Image

Image

Image

Image
Bodkin

#924 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:Sve pohvale gospodinu Karamarku i postovanoj predsjednici Kolindi. Iako vjerovatno nema direktne veze sa ovim hvalospjevi idu i uvazenom gospodinu ministru Hasanbegovicu! :thumbup:

Prirodni saveznici :D
channel10

#925 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by channel10 »

Fikrete sine, otkud ti znas kakvi su Bosnjaci? Mozda i Bosnjaci na isti ili slican nacin gledaju Hrvate i Srbe, pa na kraju kad se podvuce linija bude ko koga? Ha?

Sve dok se rade konkretne stvari koje svima odgovaraju, dobro je.
Locked