Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dezurni_ucenik wrote:Youtube pregledi i Facebook lajkovi se mogu kupiti tako da ne racunaj na to ko neko mjerilo.
Ok. Složit ćemo se onda ne mogu kupiti puni klubovi i nastupi zakazani unaprijed mjesec-dva dana (Bugojno, Mostar, Bihać, Cazin, Sarajevo). Konkretno u Sarajevu npr. My Face dole na Visonu, pun k'o šipak, kad je Jala nastupao.
Ako je uspjeh napuniti klub u Bihacu i Bugojnu onda zaguglaj ime Billain pa vidi gdje on sve nastupa u zadnje vrijeme i uporedi sa Jalom. I onda dodji do zakljucka ko je uspjesniji. Mozes slusati/ne slusati njegovu muziku ali momak nastupa sirom Evrope. I Billaina niko ne pljuje, niko ga ne proziva da je kompleksas, da je saban i kad vec spominjes primjer nekog uspjeha eto ja njega navodim kao reprezent.
dale cooper wrote:Evrovizija je svakako zajebancija i parada kiča i šunda, zato se svake godine gledaoci i uključuju da
to gledaju, slično kao i razne realitije. Tako na ovo takmičenje gledaju ljudi vani. Ako je nekada i bilo ozbiljno
muzičko takmičenje to već odavno nije. Osim toga rijetko je i prije ko napravio karijeru od Evrovizije. Jedina
prava iznimka je Abba koja je bila vanserijski pop bend. Tako da ove pizdarije naše "delegacije" neće baš nešto
negativno utjecati na njihov plasman. Ko zna možda ih to i pogura.
Evo sad i Celine mediokritet, kvazi-elita, freak show, šund i kič
Obrati pažnju na ovaj dio rečenice koji sam boldao. I koja ovo bi godina majstore?
dezurni_ucenik wrote:Youtube pregledi i Facebook lajkovi se mogu kupiti tako da ne racunaj na to ko neko mjerilo.
Ok. Složit ćemo se onda ne mogu kupiti puni klubovi i nastupi zakazani unaprijed mjesec-dva dana (Bugojno, Mostar, Bihać, Cazin, Sarajevo). Konkretno u Sarajevu npr. My Face dole na Visonu, pun k'o šipak, kad je Jala nastupao.
My Face je stvarno svjetski priznata, eminentna birtija, malo bitnija od onih po Cazinu i Donjem Vakufu. Postavljaju svecke norme, bre.
Jebote Selin Dion, ona od Evrovizije do neke 1995/1996 nije postojala ni na mapi, tako da je nije Evrovizija izgurala nego neke okolnosti koje su se desile u međuvremenu.
dale cooper wrote:Evrovizija je svakako zajebancija i parada kiča i šunda, zato se svake godine gledaoci i uključuju da
to gledaju, slično kao i razne realitije. Tako na ovo takmičenje gledaju ljudi vani. Ako je nekada i bilo ozbiljno
muzičko takmičenje to već odavno nije. Osim toga rijetko je i prije ko napravio karijeru od Evrovizije. Jedina
prava iznimka je Abba koja je bila vanserijski pop bend. Tako da ove pizdarije naše "delegacije" neće baš nešto
negativno utjecati na njihov plasman. Ko zna možda ih to i pogura.
Katrina& Waves bili su zvijezde kad su svirali na Evroviziji. Nakon pobjede, nista znacajno vise nisu uradili.
Katarina & Waves su klasični primjer one hit wondera. Znaš li ti i jednu njihovu pjesmu osim Walking On Sunshine?
Ni ja. Iako je dobra pjesma. Ali to je iz nekih drugih Evrovizijskih vremena. Kada si imao kompletan simfonijski
orkestar na raspolaganju da otpjevaš pjesmu. Kad je fokus bio na pjesmi i izvođaču, ne na imidžu i scenskom nastupu i
raznim tračevima i aferama. I Johnny Logan je bio uspješan po Evrovizijskim standardima. Dva puta je pobjedio i jednom
napisao pobjedničku pjesmu. Ali i njega se ljudi sjećaju uglavnom samo po Hold Me Now.
To sam i zaboravio navesti da su 1 hit wonder . Ali eto u poredjenju sa tadasnjim izvodjacima koji su nastupali oni jesu bili zvijezde
Ako je uspjeh napuniti klub u Bihacu i Bugojnu onda zaguglaj ime Billain pa vidi gdje on sve nastupa u zadnje vrijeme i uporedi sa Jalom. I onda dodji do zakljucka ko je uspjesniji. Mozes slusati/ne slusati njegovu muziku ali momak nastupa sirom Evrope. I Billaina niko ne pljuje, niko ga ne proziva da je kompleksas, da je saban i kad vec spominjes primjer nekog uspjeha eto ja njega navodim kao reprezent.
Eno sad... Hajde što moraš puniti klubove da bi pokazao da si poznat, sad još moraš osigurati i konsenzus naroda da nisi kompleksaš i šaban. Lika slušaju i vole. Nemojte se zavaravati.
P.S. Do prije pola sata ste tvrdili da "ne nastupaju nigdje i niko ne kupuje karte za njihove nastupe", a sad odjednom - eto kao nastupaju, al' to nisu eminentna mjesta i slušaju ih samo seljaci.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 16/04/2016 00:59, edited 1 time in total.
Druze, on je popularan i poznat za mahalske okvire i to je super. Obzirom da imam iskustva u poslovima sa organizacijom koncerata i ostalih zajebancija, reci cu ti da ovi istinski popularni pjevaci imaju ugovorene nastupe do maja iduce godine, reci cu ti i to da pojedinci imaju ugovorene Nove Godine do 2019. Deen ne zivi od svog posla, kao ni Dalal i to je jedna od razlika izmedju profesionalaca i amatera.
dezurni_ucenik wrote:
To sam i zaboravio navesti da su 1 hit wonder . Ali eto u poredjenju sa tadasnjim izvodjacima koji su nastupali oni jesu bili zvijezde
Pa rekoh da je to nekada bilo nešto ozbiljnjije takmičenje. Drugačiji su bili i kriteriji. Uglavnom je odlučivao stručni žiri
koji se sastojao od ljudi koji su bili u muzičkoj branši (muzičari, autori, aranžeri) pa su isplivavale i bolje pjesme.
It_is_a_Leclerc wrote:
Eno sad... Hajde što moraš puniti klubove da bi pokazao da si poznat, sad još moraš osigurati i konsenzus naroda da nisi kompleksaš i šaban. Lika slušaju i vole. Nemojte se zavaravati.
dezurni_ucenik wrote:
Pa rekoh da je to nekada bilo nešto ozbiljnjije takmičenje. Drugačiji su bili i kriteriji. Uglavnom je odlučivao stručni žiri
koji se sastojao od ljudi koji su bili u muzičkoj branši (muzičari, autori, aranžeri) pa su isplivavale i bolje pjesme.
Jel ti znaš da i danas na Eurosongu postoji žiri od 200-njak muzičkih profesionalaca čija odluka čini 50 % rezultata ? (što je i jedan od razloga zbog kojeg će BiH ove godine ispasti u polufinalu, jer taj žiri ima ulogu da koriguje glasanje komšija i dijaspore)
Last edited by It_is_a_Leclerc on 16/04/2016 01:02, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Jel ti znaš da i danas na Eurosongu postoji žiri od 200-njak muzičkih profesionalaca čija odluka čini 50 % rezultata ?
dezurni_ucenik wrote:
dale cooper wrote:
Da, sve je bilo uživo. [/quote]
En' na youtube streamaju Coachellu, u osam ujutro po nasKem vremenu LCD Soundsystem nastupaju.
Tako vam Allaha, Isusa, Bude i svih ostalih. Vratite ovu temu na trag zajebancije sviJu vam. Pa titotenejebo ovo se pretvorilo u debatu o uticaju Eurovizije na muzičke tokove. Jos malo pa cete hipoteze poceti postavljati. Tema emisije je "Kad popijem i posmrcem flasama se gadjam", a jedina hipoteza moze biti "S kim si takav si..."
Za Rialdu. Rialda ljubavi javi se. Bosnjak i situiran, dobro opremljen!
Freamon Lester wrote:Tako vam Allaha, Isusa, Bude i svih ostalih. Vratite ovu temu na trag zajebancije sviJu vam. Pa titotenejebo ovo se pretvorilo u debatu o uticaju Eurovizije na muzičke tokove. Jos malo pa cete hipoteze poceti postavljati. Tema emisije je "Kad popijem i posmrcem flasama se gadjam", a jedina hipoteza moze biti "S kim si takav si..."
Freamon Lester wrote:Tako vam Allaha, Isusa, Bude i svih ostalih. Vratite ovu temu na trag zajebancije sviJu vam. Pa titotenejebo ovo se pretvorilo u debatu o uticaju Eurovizije na muzičke tokove. Jos malo pa cete hipoteze poceti postavljati. Tema emisije je "Kad popijem i posmrcem flasama se gadjam", a jedina hipoteza moze biti "S kim si takav si..."
Ovaj intervju kod Hadzifejzovica što je bio,je li se gospodin samo 'bratu' izvinio ili i Saćiru? Nemam živaca slušati i gledati Senada zbog toga i pitam ako je neko pogledao
Kaze da je Saciri kolateralna steta
Ja cu njemu pomoci da vidimo da se to riješi da rane zacijele!!!
Da mu pomognem u tome..
Jedan od onih likova koji može prosipat pamet samo na forumu, dok ga u stvarnosti ne bendaju..
Što ne znaci da nema pameti samo takav mu grah pao pa mora negdje pokazati da je ima.
Zato i konstantno ide u kontru i fura svoju pricu, s druge strane on je takav lik da ce od prvobitne teme koja glasi " našikam se i pravim haos " napravit temu koju mora okrenut na bespotrebno dumanje.
A Almir je najjaci kad krene pozivat raznorazne novinarcice i ostale da se testiraju, eto baš ce neko s njim ici da provjere..
E moj Almire ko te ne zna..