Zenica / III Korpus A RBiH

Post Reply
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#901 Re: VOZUCA 1995

Post by Woody »

.
Last edited by Woody on 31/03/2015 08:57, edited 2 times in total.
Woody

#902 Re: VOZUCA 1995

Post by Woody »

.
Tomi110

#903 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

trocadero wrote:
Tomi110 wrote:Ajmo sad svi ruke u zrak i zapjevajmo jednu "srpsku novokomponovanu poskočicu" da ispratimo četnika početnika

"Druže Tito, Druže Tito , tebe Srbi lažu, oni vole,oni vole đenerala Dražu..." -X2
Ох, Томи душо моја распјевана, оди да те цмоким једном :kiss: , ето!
Шта си се ухватио тих борбених а нису ни новокомпоноване него више онако бајате и суморне.
Раја тражи нешто весело, за срце и душу!
Ево може ли ово новокомпоновано и најслушаније у лијепој њиховој https://www.youtube.com/watch?v=BJFiIMwGZBQ ...УПОЗОРЕЊЕ 18+ !!! :D
Ајд сад и ти Томи са својим сународницима руке у зрак ...три, четри , сад...ТАКО МЛАДА, ТАКО МЛАДААА .... :igra1: :igrac: :igra1:
Ja tebe ništa ne razumijem,prevedi..... :(
Last edited by Tomi110 on 31/03/2015 12:54, edited 1 time in total.
Tomi110

#904 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

trocadero wrote:
Tomi110 wrote:Ajmo sad svi ruke u zrak i zapjevajmo jednu "srpsku novokomponovanu poskočicu" da ispratimo četnika početnika

"Druže Tito, Druže Tito , tebe Srbi lažu, oni vole,oni vole đenerala Dražu..." -X2
Ох, Томи душо моја распјевана, оди да те цмоким једном :kiss: , ето!
Шта си се ухватио тих борбених а нису ни новокомпоноване него више онако бајате и суморне.
Раја тражи нешто весело, за срце и душу!
Ево може ли ово новокомпоновано и најслушаније у лијепој њиховој https://www.youtube.com/watch?v=BJFiIMwGZBQ ...УПОЗОРЕЊЕ 18+ !!! :D
Ајд сад и ти Томи са својим сународницима руке у зрак ...три, четри , сад...ТАКО МЛАДА, ТАКО МЛАДААА .... :igra1: :igrac: :igra1:
Ja tebe ništa ne razumijem,prevedi..... :(
trocadero

#905 Re: VOZUCA 1995

Post by trocadero »

Ајде понови то по трећи пут нисам те добро чуо! :D
Roald Amundsen

#906 Re: VOZUCA 1995

Post by Roald Amundsen »

PM72 wrote:Ovome bi bolje bilo da se bavi istraživanjem polarnih krajeva nego krizom i uzrokom rata u BiH.Jer,do sada je bio pun voz budala koje su tvrdile ovo "Prenebregava se činjenica da je Jugoslaviju srušio separatizam Hrvatske i Slovenije, kasnije i Bošnjaka - Srbi su bili za Jugoslaviju. Fantazije o velikoj Srbiji su došle kada je postalo jasno da Jugoslavija definitivno nestaje".

Jugoslavija se nije mogla očuvati kokardama i zalaganjem Vojislava Šešelja.Još u maju 1991 na Romaniji nam je prijetio da će se obračunati sa svima onima kojine misle kao on.Onda su došla SAO sranja po Bosni po ugledu na Hrvatsku,pa plebiscit i čuvenih 110% ispitanika koji su za Jugoslaviju a pitanje na ćirilici bilo "jeste li za ujedinjenje SAO Romanije,Krajine,Hercegovine,Birča sa ostatkom Srbijom i Crnom Gorom u jedinstvenu državu srpskog naroda".To je bilo u novembru 1991 i je li to zalaganje za Jugoslaviju?

Fino ti kaže,istražuj polarnu svjetlost - pametnije ti je.
Evo i tebe. Gdje si dosad, mora da si se o jadu zabavio na drugim temama :D

Imam pametnija posla i od istraživanja polarne svjetlosti i uzroka rata, al neki me đavo opet tjera. A i ti si me natjerao na razmišljanje, priznajem. Takođe nemam problema da ti priznam da si djelimično u pravu - Srbi su gadno zabrljali devedesetih, u mnogočemu, i to nam ne služi na čast. Ali sam pokušao i da ukažem da apsolutno nevinih nije bilo, i pri tom mišljenju ostajem, unatoč svemu. Ipak, prije svega bih da zaključim ovu raspravu, jer ovako se može unedogled, a nigdje se neće stći - krivu Drinu niko ne ispravi...

Sa svoje strane se obavezujem da neću više razglabati o tome ko je počeo i sl., prvenstveno da ne kvarim ljudima temu. Zato ni Tomiju neću posebno odgovarati, nek se ne ljuti.

P.S. Jedino ako hoćeš da nastavimo brojiti topove...mada bi i to ispao cirkus :D
Roald Amundsen

#907 Re: VOZUCA 1995

Post by Roald Amundsen »

Sarajmen wrote:
Roald Amundsen wrote:
Sarajmen wrote:Ima adekvatna tema koja se odnosi na ''pripreme'' za rat: http://forum.klix.ba/kad-su-pocele-prip ... 0s575.html

Ova se odnosi na određeni lokalitet u vremenskom periodu 1995., pa eto...
Da bar. Ali ja kad postavim konkretno pitanje - niko ništa. Samo daj da vidimo ko je prvi počeo, ko je koga više pobio i čiji je tata najjači...

Nismo djeca majku mu ... :) , pređimo na temu sa linka i bujrum pitaj šta te zanima. Nemojte da prijavljujem postove administraciji zbog trolanja teme. Nismo djeca... :thumbup:
Pitao sam, u vezi Labudova, jesu li tačne priče da su tražili lovu prije akcija.

Šta znači trolanje - skretanje sa teme?

Mislim da ovo pitanje ima veze sa temom, barem posredne, jer su i oni učestvovali u borbama u Vozući.
Roald Amundsen

#908 Re: VOZUCA 1995

Post by Roald Amundsen »

Sarajmen wrote:
Roald Amundsen wrote:
Sarajmen wrote:Ima adekvatna tema koja se odnosi na ''pripreme'' za rat: http://forum.klix.ba/kad-su-pocele-prip ... 0s575.html

Ova se odnosi na određeni lokalitet u vremenskom periodu 1995., pa eto...
Da bar. Ali ja kad postavim konkretno pitanje - niko ništa. Samo daj da vidimo ko je prvi počeo, ko je koga više pobio i čiji je tata najjači...

Nismo djeca majku mu ... :) , pređimo na temu sa linka i bujrum pitaj šta te zanima. Nemojte da prijavljujem postove administraciji zbog trolanja teme. Nismo djeca... :thumbup:
Tomi110

#909 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

trocadero wrote:Ајде понови то по трећи пут нисам те добро чуо! :D
E nećeš me više zajebavati sa tim pismom...... :D .......uspio sam dešifrirati sa online rječnikom https://hr.glosbe.com/hr/sr/%C4%87irilica, što mi govoriš i moram ti reći da sam se malo oznojio ali sam na kraju uspio.
Jebi ga šteka mi Internet pa mi se neke poruke po dva puta se objavljuju. Uglavnom dobro je mislio sam da mi spominješ familiju....
PM72

#910 Re: VOZUCA 1995

Post by PM72 »

Amundsenu,

Drago mi je što si malo nadoš'o u vožnji i što si počeo birati riječi u diskusijama.I upamti da na Balkanu prvo idu popovi,pa topovi a završe lopovi.Miris ili smrad (kako kome) tamjana je sve zagušio i obavio tamom.U tome traži uzročnike ratova.I slažem se da niko nije nevin na ovim našim prostorima,svi su ga primali a i "ućerivali".Prelazna je bolest množenje vlastitih žrtava sa 10 kao i minimiziranje tuđih a takmičimo se ko će naći bolje opravdanje i izgovor za zločine počinjene nad nekim drugim.

P.S.Veliš da krivu Drinu niko nije ispravio.Tačno,jer nisu ni probali.Ljudi prokopali Suecki i Panamski kanal još prije ihahaj godina a da ne isprave ovu našu mučenicu.Treba samo dobra volja i dosta para. ;-)
Roald Amundsen

#911 Re: VOZUCA 1995

Post by Roald Amundsen »

PM72,

opet se mogu složiti sa dobrim dijelom onoga što si napisao, a opet me i pomalo vučeš za jezik. Imao bih šta reći i Tomiju raspjevanom... Ali ne, neću, obećao sam. :D

Nisam više pametan da kažem šta nam treba - pare sigurno, ali i još ponešto...

Štaviše, prelomio sam da mi se više ne da razglabati o teškim temama. Nadoš'o ja ili ne, smorio sam se, jbg. Tako da vas neću više uznemiravati, na vaše zadovoljstvo (ili razočaranje, kako kome). Odlazim da proučavam polarnu svjetlost ili nešto jednako zanimljivo. 8-)

Živi i zdravi bili.
Tomi110

#912 Re: VOZUCA 1995

Post by Tomi110 »

Roald Amundsen wrote:PM72,

opet se mogu složiti sa dobrim dijelom onoga što si napisao, a opet me i pomalo vučeš za jezik. Imao bih šta reći i Tomiju raspjevanom... Ali ne, neću, obećao sam. :D

Nisam više pametan da kažem šta nam treba - pare sigurno, ali i još ponešto...

Štaviše, prelomio sam da mi se više ne da razglabati o teškim temama. Nadoš'o ja ili ne, smorio sam se, jbg. Tako da vas neću više uznemiravati, na vaše zadovoljstvo (ili razočaranje, kako kome). Odlazim da proučavam polarnu svjetlost ili nešto jednako zanimljivo. 8-)

Živi i zdravi bili.
Gugni golube slobodno :D , volio bih čuti tvoje mišljenje jer ima nekih stvari koje si dobro postavio ali i nekih stvari gdje si zasr`o i šefa i stanicu :D
ako nećeš na ovoj temi da izbjegnemo trolanje ajmo se prebacit na temu "kad su počele pripreme za rat" .
hajro59

#913 Re: Zenica tokom rata

Post by hajro59 »

Svašta sam se načitao. Da ne povjeruješ. Eto, poslje ovakvih komentara i ne cudi me vise sto je 600 000 ugurano "branilaca".

Ne procitah ni na jednom mjestu 1 Zenicki odred i da se spomenu. A gotovo sve akcije na samom pocetku je odradio. Vecina je odreda izginula. Neki sretnici (kao ja) su RVI a mozda svega 20-tak ljudi da je kako tako izaslo normalno.

Lazna istorija je vec napisana. Znam zašto ga nema, jer je u svojim redovima imao pripadnika svih naroda pa i narodnosti (mnogi od njih su i život dali).

Imao bih mnogo šta napisati ali niti imam volje niti snage.
Priznajem, nacionalisti, pobjedili ste.
Eborg

#914 Re: Zenica tokom rata

Post by Eborg »

Nedavno sam nešto istraživao "Našu riječ" iz 1991. god. i već tada počinju glasine o islamizaciji i SDA-izaciji Zenice. Ako uzmemo da je tu bilo propagande i SDS-ovske priče, kada je zapravo počelo ono hardcore? Dolaskom vehabija ili i ranije?
kakavdanakneiskustvu

#915 Re: Zenica tokom rata

Post by kakavdanakneiskustvu »

Eborg wrote:Nedavno sam nešto istraživao "Našu riječ" iz 1991. god. i već tada počinju glasine o islamizaciji i SDA-izaciji Zenice. Ako uzmemo da je tu bilo propagande i SDS-ovske priče, kada je zapravo počelo ono hardcore? Dolaskom vehabija ili i ranije?

bila je neka sds-ovka slobodanka ili tako nesto,ona je prednjacila u toj propagandi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#916 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

hajro59 wrote:Svašta sam se načitao. Da ne povjeruješ. Eto, poslje ovakvih komentara i ne cudi me vise sto je 600 000 ugurano "branilaca".

Ne procitah ni na jednom mjestu 1 Zenicki odred i da se spomenu. A gotovo sve akcije na samom pocetku je odradio. Vecina je odreda izginula. Neki sretnici (kao ja) su RVI a mozda svega 20-tak ljudi da je kako tako izaslo normalno.

Lazna istorija je vec napisana. Znam zašto ga nema, jer je u svojim redovima imao pripadnika svih naroda pa i narodnosti (mnogi od njih su i život dali).

Imao bih mnogo šta napisati ali niti imam volje niti snage.
Priznajem, nacionalisti, pobjedili ste.
Piši druže, preklinjem te.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#917 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

Eborg wrote:Nedavno sam nešto istraživao "Našu riječ" iz 1991. god. i već tada počinju glasine o islamizaciji i SDA-izaciji Zenice. Ako uzmemo da je tu bilo propagande i SDS-ovske priče, kada je zapravo počelo ono hardcore? Dolaskom vehabija ili i ranije?
Moze li se kako skenirati pa uploadovati? :sax:
kakavdanakneiskustvu

#918 Re: Zenica tokom rata

Post by kakavdanakneiskustvu »

slobodanka hrvaćanin,sad se sjetih
Eborg

#919 Re: Zenica tokom rata

Post by Eborg »

_BataZiv_0809 wrote:
Moze li se kako skenirati pa uploadovati? :sax:
Ma tiče se Čelika i kako Muhamed Islamović (veliki SDA bojovnik i tadašnji direktor kluba) za trenera Čelika želi samo SDA kadar, tj. Husniju Arapovića i da će shodno tome reorganizovati i cijeli klub. :lol: Ako ćemo iskreno, ta SDA bagra je i napravila od Čelika šta je napravila, tj. koristila ga kao svoj politički poligon, malo je falilo i da ga ugase.

Tu možda i ima istine, kasnije ima i par demanta beogradskih natpisa kako je stadion "Bilino polje" logor za Srbe i slično no to je već na početku rata. Imam samo uslikano, nisam skenirao.
Woody

#920 Re: Zenica tokom rata

Post by Woody »

Dokle je stigla istraga o ubistvu britanskog humanitarca Paul Goodalla u Zenici? Sjećam se da se bila digla i kuka i motika, u istragu je bio uključen UN, UNHCR, Britanska ambasada, MI6, kurci palci... Ovo je bilo priheftano i uz optužnicu protiv Rasima Delića.

Vjerovatno ništa :-) Uj'o vuk kenjca, šta li. Zadnja verzija je bila da su za to okrivljeni, uhapšeni i (čak) osuđeni neki Mundžosi - vjerovatno "neodgovorni pojedinici", sram ih i stid bilo - da ih bilo. I... Privedeni u KPZ, ali im se nije svidio smještaj pa su promijenili lokaciju (u nepoznatom pravcu). Čiča, miča, gotova priča...

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#921 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

Woody wrote:Dokle je stigla istraga o ubistvu britanskog humanitarca Paul Goodalla u Zenici? Sjećam se da se bila digla i kuka i motika, u istragu je bio uključen UN, UNHCR, Britanska ambasada, MI6, kurci palci... Ovo je bilo priheftano i uz optužnicu protiv Rasima Delića.

Vjerovatno ništa :-) Uj'o vuk kenjca, šta li. Zadnja verzija je bila da su za to okrivljeni, uhapšeni i (čak) osuđeni neki Mundžosi - vjerovatno "neodgovorni pojedinici", sram ih i stid bilo - da ih bilo. I... Privedeni u KPZ, ali im se nije svidio smještaj pa su promijenili lokaciju (u nepoznatom pravcu). Čiča, miča, gotova priča...

Image
Joj Vudi uvijek imas zanimljive postove, kontroverzne po opceprihvacenu verziju istine, moram ih malo istraziti, nemas puno. Na sarajevskim ratnim temama briljiras :thumbup:
Stjui

#922 Re: Zenica tokom rata

Post by Stjui »

jesen '95,zenica.zna li neko o kojoj se brigadi radi?

Image

Image

Image
dezurni_ucenik

#923 Re: Zenica tokom rata

Post by dezurni_ucenik »

Ovo je bilo kad je Vozuca osvojena, jel de?
Stjui

#924 Re: Zenica tokom rata

Post by Stjui »

dezurni_ucenik wrote:Ovo je bilo kad je Vozuca osvojena, jel de?
vjerovatno,sudeći po vremenu slikanja.da nije 303. brdska brigada?jesu li oni bili na vozućkom ratištu u to vrijeme?
kamen spoticanja

#925 Re: Zenica tokom rata

Post by kamen spoticanja »

kakavdanakneiskustvu wrote:

bila je neka sds-ovka slobodanka ili tako nesto,ona je prednjacila u toj propagandi
doktorica slobodanka hrvacanin...sefica stomatoloske sluzbe DZ Zenica...sef zenickog SDS-a
na pitanje jednog njenog radnog kolege Bosnjaka a nakon famoznog mitinga na Kosovu polju,ko je ustvari taj slobodan milosevic kaze " to je covek kome se danas veruje"...
malo iza mitinga pocela je dolaziti na posao naoruzana pistoljem i svako malo ga vaditi da bi tjerala zaposlene da " bolje rade"...par puta samarala neke medicinske sestre i jednu cistacicu...takvi su poslije klali po Bijeljini i Zvroniku...njoj se samo nije pruzila sansa...
sad je neki penis u Banja Luci
Post Reply