Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

AleksoMKD

#901 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by AleksoMKD »

http://www.dw.com/en/poland-abandons-pr ... a-19137258

Posle teroristickoh napada u Briselu Poljska odustala od prihvacanja 7.000 izbeglica.

"After what happened in Brussels yesterday, it's not possible right now to say that we're OK with accepting any number of migrants at all," Prime Minister Beata Szydlo told
Fudo Bosna

#902 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Fudo Bosna »

AleksoMKD wrote:http://www.dw.com/en/poland-abandons-pr ... a-19137258

Posle teroristickoh napada u Briselu Poljska odustala od prihvacanja 7.000 izbeglica.

"After what happened in Brussels yesterday, it's not possible right now to say that we're OK with accepting any number of migrants at all," Prime Minister Beata Szydlo told

Izuzetno je drsko ovakve bandite zvati ; islamski, kršćanskim, budističkim , ... teroristima...

Hitler i oni koji su bili kršćani su pobili u II svjetska rata i u drugim osvajanjima , na Američkom kontinentu, Kolumbo, kolonilizaciji Afrike i slično preko 100 miliona ljudi, pa i u novijoj povijesti uvođenjem demokratije, (Libiji, Afganistanu, Iraku...), počesto tvrdeći da su "kršćani", svi mi znamo šta je Isus, po islamu Isaa as propovijedao i da to NEMA VEZE, sa kršćanstvom,i oni nisu kršćanski fašisti, kršćanski kolonizatori ili kršćanski teroristi, oni su ZLOČINCI (IRE ; ETE i slične terorističke grupacije) !!!

Budisti, ljudi koji su te vjere, su pobili na hiljade muslimana, u Mijambaru ali znamo da to nije BUDIZAM...

Židovi, vojska i policija te vjeroispovijesti, su u ime, "demokratije i judaizma" u formiranju Izraela , a i danas ubijaju, pobili na hiljade muslimana, ali to nije judaizam, niđe veze...

Takozvani , ISIL i slična banda, su pobili hiljade muslimana u Siriji , Iraku,Libiji, kao i kršćana i ostalih, i oni se mogu zvati/tepati sebi, kako hoće, ali to i terorizam koji čine i u Bagdadu, podmetanjem bombi i u Siriji i u Kabulu i u Turskoj i u Evropi, to, ta zlodjela koja ta bagra čini nije islam, jer je to po islamu ZABRANJENO.

Svakako da se sa tom terorističkom bagrom , trebaju najoštrije i ideološki i vojno/bezbjednosno obračunati , upravo muslimani, jer oni to rade , ta bagra, kao u "ime islama" , a nonsens je da od tih terorističkih akata najviše , možda preko 80 % ginu sami muslimani, npr svakodnevni su teroristički akti u Pakistanu, a tu teško da pored pokojeg hindusa može nastradati iko osim muslimani, i to po pravilu, nevini.( a zabranjeno je i vojnike ubijati ovakvim ogavnim aktima)...

Naravno niko glavnu bagru, kreatore Novog Svjetskog Poretka, ne abolira, nije ISIL, Al Kaide i ostali kozo..., nastao ni obučen, ni dobio oružje sam od sebe, ali mi pripadnici islama i trebamo biti najglasniji u obračunu , sa tom TERORISTIČKOM BAGROM !!!
Last edited by Fudo Bosna on 24/03/2016 12:25, edited 3 times in total.
oridjidji

#903 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

breuer wrote:
oridjidji wrote:A otkud ti znas kako je u Haifi?
Imas izraelske korijene, podrzavas samo cionisticku politiku ili je po strani nesto trece?
Pa ne znam, al bih prije dijelio prostor sa Jevrejima nego Arapima. Na kraju krajeva, njihova kultura je potpuno evropska i sekularna, što se za njihovu braću Arape baš i ne može reći.
Normalno da je evropska i sekularna, kada su evropski jevreji, porijeklom hazari, obnovitelji Izraela.
oridjidji

#904 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by oridjidji »

Fudo Bosna wrote:

Izuzetno je drsko ovakve bandite zvati ; islamski, kršćanskim, budističkim , ... teroristima...

Hitler i oni koji su bili kršćani su pobili u II svjetska rata i u drugim osvajanjima , na Američkom kontinentu, Kolumbo, kolonilizaciji Afrike i slično preko 100 miliona ljudi, pa i u novijoj povijesti uvođenjem demokratije, (Libiji, Afganistanu, Iraku...), počesto tvrdeći da su "kršćani", svi mi znamo šta je Isus, po islamu Isaa as propovijedao i da to NEMA VEZE, sa kršćanstvom,i oni nisu kršćanski fašisti, krašćanski kolonizatori ili kršćanski teroristi, oni su ZLOČINCI !!!

Budisti, ljudi koji su te vjere, su pobili na hiljade muslimana, u Mijambaru ali znamo da to nije BUDIZAM...

Takozvani , ISIL i slična banda, su pobili hiljade muslimana u Siriji , Iraku,Libiji, kao i kršćana i ostalih, i oni se mogu kako hoće, ali to i terorizam koji čine i u Bagdadu, podmetanjem bombi i u Siriji i u Kabulu i u Turskoj i u Evropi, to, ta zlodjela koja ta bagra čini nije islam, jer je to po islamu ZABRANJENO.

Svakako da se sa tom terorističkom bagrom , trebaju najoštrije i ideološki i vojno/bezbjednosno obračunati , upravo muslimani, jer oni to rade , ta bagra, kao u "ime islama" , a nonsens je da od tih terorističkih akata najviše , možda preko 80 % ginu sami muslimani, npr svakodnevni su teroristički akti u Pakistanu, a tu teško da pored pkojeg hindusa može nastradati iko osim muslimani, i to po pravilu, nevini.

Naravno niko glavnu bagru, kreatore Novog Svjetskog Poretka, ne abolira, nije ISIL, Al Kaide i ostali kozo..., nastao ni obučen, ni dobio oružje sam od sebe, ali mi pripadnici islama i trebamo biti najglasniji u obračunu , sa tom TERORISTIČKOM BAGROM !!!
Ah ljudi zaboravljaju stvare poput ovih. Al sve tako dobro sicnu samo muslimanima. Rekao bi covjek tu nema politike, obavjestajnih igara, nicega, samo su to cista muslimanska posla.

Sta reci nakon recimo jednog ovakvog videa, gdje poznata lica pricaju o teroristima Isisa i Al Kaide.
https://www.facebook.com/zivizidd/video ... 820862752/
AleksoMKD

#905 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by AleksoMKD »

Fudo Bosna wrote: Svakako da se sa tom terorističkom bagrom , trebaju najoštrije i ideološki i vojno/bezbjednosno obračunati , upravo muslimani, jer oni to rade , ta bagra, kao u "ime islama" , a nonsens je da od tih terorističkih akata najviše , možda preko 80 % ginu sami muslimani, npr svakodnevni su teroristički akti u Pakistanu, a tu teško da pored pokojeg hindusa može nastradati iko osim muslimani, i to po pravilu, nevini.( a zabranjeno je i vojnike ubijati ovakvim ogavnim aktima)...
Mislim da su preko 90% zrtava Muslimani.

Ja se plasim da su ovi sukobi na BI nesto kao 30godisnji rat koji je razorio Evropu u Katolicko - Protestantskom sukobu.
Jedino se nadam da nece toliko dugo trajati i da ce dovesti do sekularizacije tih prostora.
palermo

#906 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by palermo »

Možda je već netko postirao ovaj tekst........kako god, mislim da vrijedi pročitati

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/42 ... ariti.html
insomnia78

#907 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Fudo Bosna wrote:

Hitler i oni koji su bili kršćani su pobili u II svjetska rata i u drugim osvajanjima , na Američkom kontinentu, Kolumbo, kolonilizaciji Afrike i slično preko 100 miliona ljudi, pa i u novijoj povijesti uvođenjem demokratije, (Libiji, Afganistanu, Iraku...), počesto tvrdeći da su "kršćani", svi mi znamo šta je Isus, po islamu Isaa as propovijedao i da to NEMA VEZE, sa kršćanstvom,i oni nisu kršćanski fašisti, kršćanski kolonizatori ili kršćanski teroristi, oni su ZLOČINCI (IRE ; ETE i slične terorističke grupacije) !!!

Židovi, vojska i policija te vjeroispovijesti, su u ime, "demokratije i judaizma" u formiranju Izraela , a i danas ubijaju, pobili na hiljade muslimana, ali to nije judaizam, niđe veze...

Takozvani , ISIL i slična banda, su pobili hiljade muslimana u Siriji , Iraku,Libiji, kao i kršćana i ostalih, i oni se mogu zvati/tepati sebi, kako hoće, ali to i terorizam koji čine i u Bagdadu, podmetanjem bombi i u Siriji i u Kabulu i u Turskoj i u Evropi, to, ta zlodjela koja ta bagra čini nije islam, jer je to po islamu ZABRANJENO.

Svakako da se sa tom terorističkom bagrom , trebaju najoštrije i ideološki i vojno/bezbjednosno obračunati , upravo muslimani, jer oni to rade , ta bagra, kao u "ime islama" , a nonsens je da od tih terorističkih akata najviše , možda preko 80 % ginu sami muslimani, npr svakodnevni su teroristički akti u Pakistanu, a tu teško da pored pokojeg hindusa može nastradati iko osim muslimani, i to po pravilu, nevini.( a zabranjeno je i vojnike ubijati ovakvim ogavnim aktima)...

Kardawi kaze da nije, e sad ako ti bolje znas
sahara1428

#908 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sahara1428 »

insomnia78 wrote: Kardawi kaze da nije, e sad ako ti bolje znas
Edukacije nije naodmet

tututuuuu

#909 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

palermo wrote:Možda je već netko postirao ovaj tekst........kako god, mislim da vrijedi pročitati

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/42 ... ariti.html
Meni se vise svidja komentar na ovaj tekst koji na odredjeni nacin ovaj cin pretvara u nekakv klasni skukob i bolesno ga pokusava humanizirati.
Napad na aerodrom, pored očiglednih razloga, bio je i napad na one koji imaju mogućnost i sredstava napustiti jedno mjesto i otići na drugo, a da nije Sirija. Ako dešifriramo, to je bila poruka; E, nećeš! Ako ne mogu ja, ne možeš ni ti... ...a napad na ljude u kazalištu u parizu se može dešifrirati kao poruka: ako ne mogu ja ići u kazalište ne možeš ni ti...napad na ljude u restoranu je poruka: ako ja ne mogu jesti u restoranu ne možeš ni ti...napad na ljude u autobusu je poruka: ako ja nemam za pokaz nećeš se ni ti voziti..
insomnia78

#910 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

sahara1428 wrote:
Edukacije nije naodmet

Znaci da ipak nije zabranjeno?
A?
Kad smo vec kod edukovanja, znas li sta je presedan?
E ovo ti je upravo to
I Daesh sve sto radi pravda hadisima i ajetima

PS: sam Kardawi poziva likove da odlaze u Siriju boriti se protiv Assada
Bodkin

#911 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

Hitler krscanski terorista :lol: :lol:
insomnia78

#913 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:Hitler krscanski terorista :lol: :lol:
BoriJo se za uspostavu kraljevstva nebeskog na zemlji :D
sahara1428

#914 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sahara1428 »

insomnia78 wrote:
sahara1428 wrote:
Edukacije nije naodmet

Znaci da ipak nije zabranjeno?
A?
Kad smo vec kod edukovanja, znas li sta je presedan?
E ovo ti je upravo to
I Daesh sve sto radi pravda hadisima i ajetima

PS: sam Kardawi poziva likove da odlaze u Siriju boriti se protiv Assada
Čovjek jasno navodi uslove i nikakav se Brisel ne može podvesti pod Palestinu, tuđe zloupotrebe su druga stvar...
palermo

#915 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by palermo »

tututuuuu wrote:
Meni se vise svidja komentar na ovaj tekst koji na odredjeni nacin ovaj cin pretvara u nekakv klasni skukob i bolesno ga pokusava humanizirati.
Pa meni je ovo vrlo zanimljivo razmišljanje Ines Sabalić
Radikalizacija se odvija u nekoliko vremenskih i sadržajnih valova. Meni se čini da je osjećaj moći, osjećaj osvete zbog stalne frustracije, jači od vjerskog fanatizma, od tog 'islama' kojeg se svi boje. Allahu Akbar prije napada više je ratni poklič, namijenjen da se onom s druge strane smrzne krv, nego predaja bogu. Čini mi se.

Ali pokazuje to koliko je jaka mržnja i kako je jaka ideologija. Što je više vijesti o divljaštvu iz Sirije, što se Zapadnjaci više boje i zgražaju, osjećaj moći i identifikacije među prijemljivima jača.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#916 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Truba »

ne da mi se citati
zanima me jesu li vec spomenuti krstaski ratovi u ocima arapa :mrgreen: inkvizicija :mrgreen: pedofili :mrgreen: zidovi i palestinci i naravno po onom godvinovom zakonu nacisti = krscani :mrgreen: te naravno da je europa iznjedrila tri zla komije nacije i fasces :thumbup:
insomnia78

#917 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by insomnia78 »

sahara1428 wrote:Čovjek jasno navodi uslove i nikakav se Brisel ne može podvesti pod Palestinu, tuđe zloupotrebe su druga stvar...
Pa tako i neki drugi ljudi, vjerovatno i on sam, jasno navode uslove, podkrjepljeno hadisima i ajetima, za ovo sto ostali teroristi rade
Naravno da moze, vidis da moze
Kratak je put od bombe u tel avivskom autobusu do bombe u briselskom metrou
tututuuuu

#918 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

palermo wrote:
tututuuuu wrote:
Radikalizacija se odvija u nekoliko vremenskih i sadržajnih valova. Meni se čini da je osjećaj moći, osjećaj osvete zbog stalne frustracije, jači od vjerskog fanatizma, od tog 'islama' kojeg se svi boje. Allahu Akbar prije napada više je ratni poklič, namijenjen da se onom s druge strane smrzne krv, nego predaja bogu. Čini mi se.

Ali pokazuje to koliko je jaka mržnja i kako je jaka ideologija. Što je više vijesti o divljaštvu iz Sirije, što se Zapadnjaci više boje i zgražaju, osjećaj moći i identifikacije među prijemljivima jača.
Pa ne znam, eto brat jednog od ovih napadaca je kako sam razumio uspjesan nogometas. Frustracije sigurno ima, ali frustrirani su mnogi ljudi, pa ovdje u BiH imas koliko hoces frustriranih, nezaposlenih, siromasnih svih religijskih i etnickih pozadina i kojima je opcenito daleko gore nego tim Arapima po Belgiji pa se opet ne raznose bombama, tj. ljude oko sebe. Nije frustracija dovoljna da ucinis nesto ovako.
A za ratni poklic bih se i mogao sloziti, dijelom bar. Primjetio sam da je ipak ovim Arapima odraslim po Europi zivot drag, te se ne odlucuju tek tako na samoubojstvo, vec se pokusaju izvuci nakon napada, dok ovi s Bliskog istoka za to ne mare, njima je cast se ubiti i sa sobom povesti sto vise "kjafira". U slucaju prvih je mozda vise cista mrznja motivator a u drugih je to vjera.

Ja jedini zajedni nazivnik sto vidim je da su uvijek Arapi u pitanju.
Last edited by tututuuuu on 24/03/2016 13:17, edited 1 time in total.
sahara1428

#919 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sahara1428 »

insomnia78 wrote:
sahara1428 wrote:Čovjek jasno navodi uslove i nikakav se Brisel ne može podvesti pod Palestinu, tuđe zloupotrebe su druga stvar...
Pa tako i neki drugi ljudi, vjerovatno i on sam, jasno navode uslove, podkrjepljeno hadisima i ajetima, za ovo sto ostali teroristi rade
Naravno da moze, vidis da moze
Kratak je put od bombe u tel avivskom autobusu do bombe u briselskom metrou
To se zove zloupotreba, naravno nisam ni za telavivski autobus niti briselski metro, gdje god ima civila, ali moramo biti pravedni i tačno citirati tuđa mišljenja

Drugi to čine malo sofisticiranije uz "tehnologiju"...

Fudo Bosna

#920 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Fudo Bosna »

insomnia78 wrote:
Fudo Bosna wrote: Kardawi kaze da nije, e sad ako ti bolje znas

Nažalos , pojedini alimi, islamski profesori, radi priklanjanja ovoj ili onoj političkoj opciji, često rabe zloupotrebu vjere, tj pokušavaju podvesti pod vjeru ono što je strogo zabranjeno, HARAM po islamu, nije toga imun ni Karadavi, mada mislim da je poslije te izjave demantovao, ako nađem link postaću ga,znam da sam čitao neke njegove radove na tu temu i izjave koji su suprotni ovima...

Da terorizam, kao pojava ili opčenito ubitstva nevinih nisu dozvoljeni opće je poznata stvar, pa čak ni paljenje, voćki, uništavanje usijeva, pobiti stoku,a kamoli živo ljudsko biće ubiti, zna se stav Muhammeda saws šrema zarobljenicima, da je zabranjivao čak vrijeđanje a kamoli bilo kakvo zlostavljanjezarobljenih vojnika, a komoli civila...

Bodkin

#921 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Bodkin »

Problem je sto religiju tumace ljudi, a ljudi su sami po sebi nesavrseni (nije da je religija savrsena al eto). Nebitno sto je to danas islam, juce bilo krscanstvo, a sutra ce biti scientology.
ANAKIN

#922 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by ANAKIN »

Problem je nažalost u samom islamu. Prosto islam ne trpi kritiku, islam je isključiv. Islam je još u srednjem vijeku. Moraju se izvršiti reforme, unutar samog islama, zauzeti čvrst stav prema nasilju, pedofiliji, pravima žena. Opet do toga neće doći dok Bliski istok ne ostave na miru svjetske ale. A neće ga ostaviti dok ima nafte.
AleksoMKD

#923 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by AleksoMKD »

palermo wrote:
tututuuuu wrote:
Dobar tekst, meni su interesantni ovi delovi
Tjedan dana prije atentata na aerodrom i na metro, francusko-belgijska policijska akcija rezultirala je hapšenjem nekoliko terorista, među kojima i Salaha Abdeslama, a drugi, koji je vjerojatno mozak novih napada, pobjegao je. Dok je policija hapsila, malo odraslija djeca, mlađi tinejdžeri bacali su na policajce limenke i prazne flaše. To je bilo izvanredno prigušeno u izvještavanju, kako se ne bi bezrazložno radikaliziralo u reakcijama javnosti, ali istina je da je postojalo.

Iste prepreke postavljale su se svim doseljenicima u Belgiju, pa je tako otac Elia di Rupa bio rudar. Starosjedioci nisu puštali Talijanima da idu na iste mise kao i oni, jer su bili stranci. Ali sin je postao premijer Belgije i još uvijek je šef Socijalističke stranke.

No to se, iz nekog razloga, nikako ne događa s arapskom zajednicom. Rijetki su preskočili nevidljive zidove Molenbeeka. Sve izjave o šansama, o školovanju kao putu uspjeha, doživljavaju lažljivima, jer su se slomile na životnom iskustvu. Mnoge prepreke psihološki doživljavaju većima nego jesu. Još ih jedna činjenica izluđuje: socijalna pomoć je dovoljna da se živi više manje dobro, ali ih drži na relativno niskoj socijalnoj ljestvici i ubija im volju da se stvarno potrude. Tako se frustracija vrti u krug.

Riječju: ravnopravnosti nema, a na to se nalijepio i mentalitet zajednice koji potire, da tako kažemo, lekcije naučene u školi. Kod kuće se neki običaji, uvjerenja ili životni izbori starosjedioca Belgijanaca ismijavaju, i djeca se uče određenom licemjerstvu prema modernom društvu. Istodobno, za tim da se preskoče nevidljivi zidovi Molenbeeka se žudi, ali da bi se to napravilo, mora se okrenuti leđa sigurnosti zajednice, a s druge strane nitko ih ne čeka raširenih ruku.
tututuuuu

#924 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by tututuuuu »

AleksoMKD wrote:
palermo wrote:
tututuuuu wrote:
Dobar tekst, meni su interesantni ovi delovi
Tjedan dana prije atentata na aerodrom i na metro, francusko-belgijska policijska akcija rezultirala je hapšenjem nekoliko terorista, među kojima i Salaha Abdeslama, a drugi, koji je vjerojatno mozak novih napada, pobjegao je. Dok je policija hapsila, malo odraslija djeca, mlađi tinejdžeri bacali su na policajce limenke i prazne flaše. To je bilo izvanredno prigušeno u izvještavanju, kako se ne bi bezrazložno radikaliziralo u reakcijama javnosti, ali istina je da je postojalo.

Iste prepreke postavljale su se svim doseljenicima u Belgiju, pa je tako otac Elia di Rupa bio rudar. Starosjedioci nisu puštali Talijanima da idu na iste mise kao i oni, jer su bili stranci. Ali sin je postao premijer Belgije i još uvijek je šef Socijalističke stranke.

No to se, iz nekog razloga, nikako ne događa s arapskom zajednicom. Rijetki su preskočili nevidljive zidove Molenbeeka. Sve izjave o šansama, o školovanju kao putu uspjeha, doživljavaju lažljivima, jer su se slomile na životnom iskustvu. Mnoge prepreke psihološki doživljavaju većima nego jesu. Još ih jedna činjenica izluđuje: socijalna pomoć je dovoljna da se živi više manje dobro, ali ih drži na relativno niskoj socijalnoj ljestvici i ubija im volju da se stvarno potrude. Tako se frustracija vrti u krug.

Riječju: ravnopravnosti nema, a na to se nalijepio i mentalitet zajednice koji potire, da tako kažemo, lekcije naučene u školi. Kod kuće se neki običaji, uvjerenja ili životni izbori starosjedioca Belgijanaca ismijavaju, i djeca se uče određenom licemjerstvu prema modernom društvu. Istodobno, za tim da se preskoče nevidljivi zidovi Molenbeeka se žudi, ali da bi se to napravilo, mora se okrenuti leđa sigurnosti zajednice, a s druge strane nitko ih ne čeka raširenih ruku.
Tekst je smece. Cuj ovo za socijalnu, dobra je, a to znaci da je losa, jer eto, zbog tog ne zele da rade. :D A da je mala opet na bi valjala, naravno. Jedino je zapravo rjesenje dati socijalu koja ce biti veca nego dobra placa. :D

I niko ih ne ceka rasirenih ruku haha. pa sta bi trebali? ne ceka ni mene pa nemam namjeru raznijeti sebe i ljude oko sebe bombom. koja ljevicarska proljevada

Jedino sto ovaj tekst pokazuje da se ti teroristi cesto prihvaceni u svojoj zajednici i da oni nisu nikakvi odmetnici, vec oni koji su se usudili uciniti sto bi mnogi od njih da imaju testise.
animals

#925 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by animals »

Bodkin wrote:Hitler krscanski terorista :lol: :lol:
A da..oni Nijemci kad su ubijali Poljake, su uzvikivali, u ime Isusovo..
Poljaci su samo slucajno veci katolici i od Nijemaca..
Post Reply