Pa ovo sto rade Vucic i Mile.vivaldi wrote:sta im odgovara?Fudo387 wrote:Mozda i njima ovo odgovara.vivaldi wrote:. zar ne mislis da bake i dragan odmah ne bi prekinuli posjetu i izavu davalai sa sarjaveskog aerodorma, a ne iz ankare? zar ne mislis da bi jos juce i americki i britanksi ambasdor bili u banjaluci na konslutacijama?
JEL POCELO?
-
Fudo387
#901 Re: JEL POCELO?
- vivaldi
#902 Re: JEL POCELO?
ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.
zaprao, ne mogu da skontam ni kako samom miletu odgovara sem pritiska na sds
-
Bodkin
#903 Re: JEL POCELO?
Ljudi vide ono sto zele da vide. Jos niko u zadnjih 20 godina nije u zatvoru zavrsio nakon sto je sletio sa vlasti. To je neki kvazi pakto nenapadanju. Pa da hapse tako, onda i ovi novi koji dodju ne bi smjeli nista jer znaju da ni oni nece vjecno vladati i da ih ceka murija.
Nista se sustinski ne mijenja vec 20 godina. Tenzije se redovno dizu. Napretka nema odavno, mladi odlaze i infrastruktura propada. Dodikov pad to ne mijenja. Da je do dodika federacija bi sijala. Da je do covica kanton sarajevo bi sijao..
Nista se sustinski ne mijenja vec 20 godina. Tenzije se redovno dizu. Napretka nema odavno, mladi odlaze i infrastruktura propada. Dodikov pad to ne mijenja. Da je do dodika federacija bi sijala. Da je do covica kanton sarajevo bi sijao..
-
Fudo387
#904 Re: JEL POCELO?
Odgovara Putinu.vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.
- vivaldi
#905 Re: JEL POCELO?
e jebiga sad i ti, al vjerovatno se zajebavasFudo387 wrote:Odgovara Putinu.vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.
- vivaldi
#906 Re: JEL POCELO?
upravo tako, mile ima iste neprijatelje oduvijek, ali su mogli mirno spavat i dok je on sipu kontrolisao. retorika je jedna stvar, ali ruku ruku mije nesto sasvim drugoBodkin wrote:Ljudi vide ono sto zele da vide. Jos niko u zadnjih 20 godina nije u zatvoru zavrsio nakon sto je sletio sa vlasti. To je neki kvazi pakto nenapadanju. Pa da hapse tako, onda i ovi novi koji dodju ne bi smjeli nista jer znaju da ni oni nece vjecno vladati i da ih ceka murija.
-
palermo
#907 Re: JEL POCELO?
He, sa tobom se uvijek svaka diskusija svede na isto. Nikada ne odstupaš od svoje osnovne premise da se ovdje neće nikada ništa promijeniti.Niti da se nešto može desiti.vivaldi wrote:upravo tako, mile ima iste neprijatelje oduvijek, ali su mogli mirno spavat i dok je on sipu kontrolisao. retorika je jedna stvar, ali ruku ruku mije nesto sasvim drugoBodkin wrote:Ljudi vide ono sto zele da vide. Jos niko u zadnjih 20 godina nije u zatvoru zavrsio nakon sto je sletio sa vlasti. To je neki kvazi pakto nenapadanju. Pa da hapse tako, onda i ovi novi koji dodju ne bi smjeli nista jer znaju da ni oni nece vjecno vladati i da ih ceka murija.
A ja sam kad sam bio mali, mislio da će Tito vječno živjeti, o Jugoslaviji da ti i ne pričam.......
-
archi_a
#908 Re: JEL POCELO?
Nevjerovatno.nightvision wrote: A sto nije moguce. Koliko je tebi godina? Pa upravo tako su nicale barikade '92 kad su formirane republika srpska krajina i republika srpska.
Čovječe, porediš 92 god. kada su srbi u BiH naslijedili, dobili na poklon 40-50 % cjelokupnog naoružanja Jugoslavije. Kada su prema dogovoru u naselja širom BiH dolazili naoružani JNA srpski regruti, ulazili u naselja, stanove, kuće pod punom ratnom spremom i kroz par minuta izlazili samo u uniformi, ostavljajući svo oružje lojalnim srbima i budućim koljačima. Govoriš o vremenu, kada je postojao čitav sistem od 99 % srpskog komandnog kadra u jakoj vojnoj sili za kakvu su držali JNA, cijeli državno-bezbjednosni sistem na njihovoj strani, svi unaprijed razrađeni vojni planovi, topografija, kompletna logistika i ogromne zalihe za rat, za agresiju. S druge strane Bošnjaci bez ičega, nikakva vojna struktura, osim onog što se uspjelo kupiti vlastitim sredstvima i ukrasti iz rijetkih magacina kojima si mogao prići na foru. I uz sve pobrojano nisu uspjeli. Bošnjaci se uspjeli odbraniti, uspjeli osigurati minimum potreban za egzistenciju, uspjeli osigurati da se ne izbriše ime BiH sa karte.
A pomoći će im i srbija koja je jebana na svim frontovima gdje se upetljala. Od sedmodnevnog rata u Sloveniji, preko sao krajine pa sve do Kosova i Crne Gore. Trebat će im još decenije da spinuju i da pokušaju sprati ljagu pred cijelim svijetom, još desetine momenata sa lobiranjem po svijetu da se sa njih skinu optužnice za pomaganje i podstrekavanje zločina, agresije i genocida. Neće još generacijama moći zaboraviti NATO bombardovanja i sprženu zemlju od Vojvodine preko centralne srbije do Kosova kada su samo gledali u nebo i nadali se pomoći braće rusa koja nikad nije došla.
Sad ćeš mi ti tvrditi da ovo jadova okupljenih oko baje može pokrenuti isto što i 92 god. i u istom obimu.
Nema dalje
-
Fudo387
#909 Re: JEL POCELO?
Ne zajebavam, ti fakat mislis da jedna balkanska svercerska seljacina ima damu da sam ugasi svjetlo u kafani?vivaldi wrote:e jebiga sad i ti, al vjerovatno se zajebavasFudo387 wrote:Odgovara Putinu.vivaldi wrote:ma ovo vucicu koji prosi investicije svaki dan po svijetu ne odgovara nikako i ne samo u rs-u vec mu ne odgovara bilo gdje u regionu.
- vivaldi
#910 Re: JEL POCELO?
sve dok me stvarnost ne demantuje znaci da sam u pravu. nazalost.palermo wrote:He, sa tobom se uvijek svaka diskusija svede na isto. Nikada ne odstupaš od svoje osnovne premise da se ovdje neće nikada ništa promijeniti.Niti da se nešto može desiti.
da me pogresno ne shvatis, ja usopte nisam pesimista u zivotu vec jednostavno ne vidim bilu kakvu iole ozbiljnu vjerovatnocu da ce doci do poboljsanja kvaliteta zivota u narednih bar 15 godina.
- vivaldi
#911 Re: JEL POCELO?
ma u ovoj nasoj kafani su svakako svi likovi mutni, ali ne mislim uopte ni da on gasi svjetlo iako mu je to svakako cilj.Fudo387 wrote:Ne zajebavam, ti fakat mislis da jedna balkanska svercerska seljacina ima damu da sam ugasi svjetlo u kafani?
a sto se tice putina, to mi je vec malo pretenciozno
-
_drunken_santa_
#912 Re: JEL POCELO?
i to nije bio nikakav problem, nit je rat bio zbog loseg poznavanja.palermo wrote:pa desio se rat, rat ima svoje posljedice. I ovo što si ti spomenuo u svom ranijem postu, nisam ja baš siguran da su to tolike tektonske promjene.vivaldi wrote:
ovo preskocih.
poenta je da su se pod sds-om desile tiho, ali sistematicno sustinske stvari koju su duboko usadile dugorocne buduce probleme koji nas sustinski muce i pritom ne mislim na ratna vec poratna desavanja
Ja sam se iznenadio kad sam otkrio koliko smo mi malo znali jedni o drugima i prije. Ali odosmo na durgi tener i drugu temu
-
hajducka travica
#913 Re: JEL POCELO?
Jel' pocelo,dasta je neg pocelo jos '92.godine.Doklena ce to ni Djekna nezna.
- Maharadza
#914 Re: JEL POCELO?
Kako kome, npr. mom Dedi je počelo prije 70-ak godina kada su mu četnici zaklali majku i nikada nije imao priliku ni da je upozna, a o nepostojećoj pravdi u "proleterskoj utopiji" da ne pričamo...kaže mi da ni danas ne zna koga više mrzi; one koji su to učinili ili onoga koji je te monstrume pomilovao na HILJADE?!hajducka travica wrote:Jel' pocelo,dasta je neg pocelo jos '92.godine.Doklena ce to ni Djekna nezna.
-
Vidal89
#915 Re: JEL POCELO?
Jedno je jasno a to je:
Ukoliko USA i Europske sile zele da bude rata opet na ovim prostorima bice ga itekako.
Mi smo jedna mala totalno nevazna zemlja, samo eksperiment zapadnih sila i nista vise.
Nema nista lakse na svijetu, ali bukvalno, nego zavadit bosnjaka, srbina i hrvata.
Ukoliko USA i Europske sile zele da bude rata opet na ovim prostorima bice ga itekako.
Mi smo jedna mala totalno nevazna zemlja, samo eksperiment zapadnih sila i nista vise.
Nema nista lakse na svijetu, ali bukvalno, nego zavadit bosnjaka, srbina i hrvata.
- Visok Pritisak
#916 Re: JEL POCELO?
Kako meni ide na zivac kad procitam u zadnjih 10 godina ceste nebuloze nekih video igrice vosjkovodza, fotelja vojnih analiticara i dokonih plaho haman informisanih ljudi o usporedbi nas u 92-oj i sad u smislu kao, tad smo bili goloruki, bilo im je lakse, a sad smo kao do zuba naoruzani, sad bi oni najebali kao.
Meni se cini da ovu tezu realno, na forumu moze propagirat samo osoba koja je svjetlosnim godinama
udaljena od ovih prostora, osoba koja pojma nema o stanju nase kvazivojscice koja vise lici na izvidjace nego na pravu vojsku.
Vojska koja nema maltene ispravne puske, vojska preko koje su generacije i generacije prali pare kupujuci skart plasticne puskice koristene u vijetnamskom ratu a prodavali muda za bubrege kao da su nove.
Uzmemol samo usporedbu izmedju zastitarskih agencija u Bosni i rs, realno pricam, svaka zastitarska u rs je kao mini paravojna formacija, duge cjevi, panciri, ma od do, a pogledajte nase sa pokojim pistoljcicem okolo po nasih par gradova.
Ne razmisljamo ok dan danas poslije svega sto nam se desilo, i nikad necemo meni se cini.
Da sutra pukne puska, bili bi zgazeni, barem sto se toga tice, druga je stvar sto imamo blesavo srce i inat, pa bi se opet pokoskali ko i 92-ge kako znamo i umijemo.
Ali srljati u nesto slicno sa uvjerenjem da smo sada superiorniji nesto u naoruzanju nego 92-ge, moze samo jako neozbiljan insan ili neko ko nema bas plaho dodira sa realnoscu.
Meni se cini da ovu tezu realno, na forumu moze propagirat samo osoba koja je svjetlosnim godinama
udaljena od ovih prostora, osoba koja pojma nema o stanju nase kvazivojscice koja vise lici na izvidjace nego na pravu vojsku.
Vojska koja nema maltene ispravne puske, vojska preko koje su generacije i generacije prali pare kupujuci skart plasticne puskice koristene u vijetnamskom ratu a prodavali muda za bubrege kao da su nove.
Uzmemol samo usporedbu izmedju zastitarskih agencija u Bosni i rs, realno pricam, svaka zastitarska u rs je kao mini paravojna formacija, duge cjevi, panciri, ma od do, a pogledajte nase sa pokojim pistoljcicem okolo po nasih par gradova.
Ne razmisljamo ok dan danas poslije svega sto nam se desilo, i nikad necemo meni se cini.
Da sutra pukne puska, bili bi zgazeni, barem sto se toga tice, druga je stvar sto imamo blesavo srce i inat, pa bi se opet pokoskali ko i 92-ge kako znamo i umijemo.
Ali srljati u nesto slicno sa uvjerenjem da smo sada superiorniji nesto u naoruzanju nego 92-ge, moze samo jako neozbiljan insan ili neko ko nema bas plaho dodira sa realnoscu.
- salik79
#917 Re: JEL POCELO?
De ba!Visok Pritisak wrote:Kako meni ide na zivac kad procitam u zadnjih 10 godina ceste nebuloze nekih video igrice vosjkovodza, fotelja vojnih analiticara i dokonih plaho haman informisanih ljudi o usporedbi nas u 92-oj i sad u smislu kao, tad smo bili goloruki, bilo im je lakse, a sad smo kao do zuba naoruzani, sad bi oni najebali kao.
I, da - ako su nasi zastitari paravojske i njihovi su.
-
krater
#918 Re: JEL POCELO?
Proizvodi i Igman AP/API zrna koja probijaju oklop BOV-a, a ne obicne pancirne prsluke. 
- Visok Pritisak
#919 Re: JEL POCELO?
salik79 wrote:De ba!Visok Pritisak wrote:Kako meni ide na zivac kad procitam u zadnjih 10 godina ceste nebuloze nekih video igrice vosjkovodza, fotelja vojnih analiticara i dokonih plaho haman informisanih ljudi o usporedbi nas u 92-oj i sad u smislu kao, tad smo bili goloruki, bilo im je lakse, a sad smo kao do zuba naoruzani, sad bi oni najebali kao.
Ali srljati u nesto slicno sa uvjerenjem da smo sada superiorniji nesto u naoruzanju nego 92-ge, moze samo jako neozbiljan insan ili neko ko nema bas plaho dodira sa realnoscu.U strahu velike oci, haman?! Nagled'o sam im se zastitarskih jedinica, uzduz i poprijeko, ali ovo nigdje ne uocih, a priznat ces da takve stvari nije tesko uocit. Da ti nisi SIPU gdje vidio?!
Pa dobro druze ako ti bas znaci doslovno duzina cjevi toliko, onda se ne moze klasifikovat u to masa onih austrijskih i slicnih puskica koje ubise brasno u kalasnjikovima, papovkama i m-14 smecu koje mi imamo u vojsci.
A tih puskica garantujem da imaju, sta si ti gledo i gdje ne ulazim u to, al definitivno znam da imaju i puske sem pistolja.
- salik79
#920 Re: JEL POCELO?
Gledo sirom slobodarske Srpske. Osim pistolja nemaju nista, a ti - ako si sta uocio, slobodan si to i prijaviti, posto se kosi sa Zakonom o zastitarskim agencijama.Visok Pritisak wrote:salik79 wrote:De ba!Visok Pritisak wrote:Kako meni ide na zivac kad procitam u zadnjih 10 godina ceste nebuloze nekih video igrice vosjkovodza, fotelja vojnih analiticara i dokonih plaho haman informisanih ljudi o usporedbi nas u 92-oj i sad u smislu kao, tad smo bili goloruki, bilo im je lakse, a sad smo kao do zuba naoruzani, sad bi oni najebali kao.
Ali srljati u nesto slicno sa uvjerenjem da smo sada superiorniji nesto u naoruzanju nego 92-ge, moze samo jako neozbiljan insan ili neko ko nema bas plaho dodira sa realnoscu.U strahu velike oci, haman?! Nagled'o sam im se zastitarskih jedinica, uzduz i poprijeko, ali ovo nigdje ne uocih, a priznat ces da takve stvari nije tesko uocit. Da ti nisi SIPU gdje vidio?!
Pa dobro druze ako ti bas znaci doslovno duzina cjevi toliko, onda se ne moze klasifikovat u to masa onih austrijskih i slicnih puskica koje ubise brasno u kalasnjikovima, papovkama i m-14 smecu koje mi imamo u vojsci.
A tih puskica garantujem da imaju, sta si ti gledo i gdje ne ulazim u to, al definitivno znam da imaju i puske sem pistolja.
-
krater
#921 Re: JEL POCELO?
Ima im policija pisija one tetejce. To vidio kod onih u Zvorniku. 
- salik79
#922 Re: JEL POCELO?
Tetejac je pistolj kao i svaki drugi.
- trcicu trceci
#923 Re: JEL POCELO?
ako smo nevazna zemlja, iz kojeg razloga bi im bio u interesu rat?Vidal89 wrote:Jedno je jasno a to je:
-
nightvision
#924 Re: JEL POCELO?
nekoliko jadova okupljenih oko baje je ipak kompletna i cjelokupna administrativna i policijska struktura pc koja suvereno vlada svojim teritorijem. to sto se ti zanosis da nisu sposobni za tako nesto je manji problem. veci problem je da li su dovoljno ludi da to urade.archi_a wrote:Nevjerovatno.![]()
Čovječe, porediš 92 god. kada su srbi u BiH naslijedili, dobili na poklon 40-50 % cjelokupnog naoružanja Jugoslavije. Kada su prema dogovoru u naselja širom BiH dolazili naoružani JNA srpski regruti, ulazili u naselja, stanove, kuće pod punom ratnom spremom i kroz par minuta izlazili samo u uniformi, ostavljajući svo oružje lojalnim srbima i budućim koljačima. Govoriš o vremenu, kada je postojao čitav sistem od 99 % srpskog komandnog kadra u jakoj vojnoj sili za kakvu su držali JNA, cijeli državno-bezbjednosni sistem na njihovoj strani, svi unaprijed razrađeni vojni planovi, topografija, kompletna logistika i ogromne zalihe za rat, za agresiju. S druge strane Bošnjaci bez ičega, nikakva vojna struktura, osim onog što se uspjelo kupiti vlastitim sredstvima i ukrasti iz rijetkih magacina kojima si mogao prići na foru. I uz sve pobrojano nisu uspjeli. Bošnjaci se uspjeli odbraniti, uspjeli osigurati minimum potreban za egzistenciju, uspjeli osigurati da se ne izbriše ime BiH sa karte.
A pomoći će im i srbija koja je jebana na svim frontovima gdje se upetljala. Od sedmodnevnog rata u Sloveniji, preko sao krajine pa sve do Kosova i Crne Gore. Trebat će im još decenije da spinuju i da pokušaju sprati ljagu pred cijelim svijetom, još desetine momenata sa lobiranjem po svijetu da se sa njih skinu optužnice za pomaganje i podstrekavanje zločina, agresije i genocida. Neće još generacijama moći zaboraviti NATO bombardovanja i sprženu zemlju od Vojvodine preko centralne srbije do Kosova kada su samo gledali u nebo i nadali se pomoći braće rusa koja nikad nije došla.
Sad ćeš mi ti tvrditi da ovo jadova okupljenih oko baje može pokrenuti isto što i 92 god. i u istom obimu.
Nema daljeKolko je tebi godina ?
-
emmir1
#925 Re: JEL POCELO?
Rata ovdje vrlo teško može da bude i trenutno smo u većoj opasnosti od globalnog sukoba koji se zakuhava u Siriji, u slučaju sukoba Rusije i USA moguće da bi u ovdje nacionalisti i četnici Iskoristili situaciju.
Ovo oko Dodikove dnevne politike može da završi samo na incidentima.
Nadalje, smiješne su tvrdnje nekih i poređenje da smo slabi kao i onomad.
Danas imamo iskustvo, 90 tih nismo znali rov da iskopamo.
Danas imamo namjensku industriju i skladišta municije, onda su rezerve armije BiH bile po jedan sanduk municije.
Danas bi svaki vojnik imao automatsku pušku i dovoljno municije, onda je imao svaki 7. vojnik i to sa 10tak komada metaka.
Danas imamo i povelik broj oklopnih voila i tenkova, onda nismo imali ni jedan.
Da ne pominjem dalje protiv tenkovska oružja, topove, haubice, minobacače, desetine hiljada granata..
Mi smo danas u odnosu na ono što smo bili 90 tih Rusija i Nato u jednom.
Da ne govorim dalje o pojedincima.
Četnici su i prije rata imali uniforme i oružje u kućama, mi nismo imali takve ljude.
Danas imamo desetine hiljada ljudi koji u kući imaju oružje i uniforme.
Da smo mi slabi kao 90 tih budite sigurni da bi se RS već sutra odcijepila.
Bošnjaci danas imaju vojsku, oficire koji se podučavaju po američkim standardima, koje obučavaju američki oficiri i stratezi.
Druga strana nema ni blizu ono što je imala 90 tih.
Pa sjetite se da su samo u kednom magacinu u Faletićima dobili brdo naoružanja od JNA, 30 000 automatskih pušaka je tu samo bilo i sve su odvukli na Pale.
Ovo oko Dodikove dnevne politike može da završi samo na incidentima.
Nadalje, smiješne su tvrdnje nekih i poređenje da smo slabi kao i onomad.
Danas imamo iskustvo, 90 tih nismo znali rov da iskopamo.
Danas imamo namjensku industriju i skladišta municije, onda su rezerve armije BiH bile po jedan sanduk municije.
Danas bi svaki vojnik imao automatsku pušku i dovoljno municije, onda je imao svaki 7. vojnik i to sa 10tak komada metaka.
Danas imamo i povelik broj oklopnih voila i tenkova, onda nismo imali ni jedan.
Da ne pominjem dalje protiv tenkovska oružja, topove, haubice, minobacače, desetine hiljada granata..
Mi smo danas u odnosu na ono što smo bili 90 tih Rusija i Nato u jednom.
Da ne govorim dalje o pojedincima.
Četnici su i prije rata imali uniforme i oružje u kućama, mi nismo imali takve ljude.
Danas imamo desetine hiljada ljudi koji u kući imaju oružje i uniforme.
Da smo mi slabi kao 90 tih budite sigurni da bi se RS već sutra odcijepila.
Bošnjaci danas imaju vojsku, oficire koji se podučavaju po američkim standardima, koje obučavaju američki oficiri i stratezi.
Druga strana nema ni blizu ono što je imala 90 tih.
Pa sjetite se da su samo u kednom magacinu u Faletićima dobili brdo naoružanja od JNA, 30 000 automatskih pušaka je tu samo bilo i sve su odvukli na Pale.