Ljubim te sve do Norveske, sta me briga sto si:uglavnomja wrote:
BRUKA U DUBLINU
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#901 Re: BRUKA U DUBLINU
-
kakavdanakneiskustvu
#902 Re: BRUKA U DUBLINU
Neću reći da svaki srbin koji je stradao u ratu je imao nekog u familiji ko je bio u agresorskoj vojsci ali takvima i ne smetaju ljiljani. Ne znam zbog čega se osjećaš prozvan kada sam čitko napisao šta mislim.beniciodeltoro wrote:beniciodeltoro wrote:maida95 wrote:Baš sam to htjela da napišem. Možda se na tribini nađe neko ko je izgubio nekoga u ime ljiljana, šta ćemo sa njim? Ne možete takvim argumentima da branite svoje stavove.![]()
Čuj šta ćemo sa njima. Trebamo mi koji nosimo simbol odbrane BiH paziti na osjećanja osoba koje su izgubili nekoga ko je vršio agresiju na BiH? Svašta.
Trebaju i u Hrvatskoj prestati mahati hrvatskom zastavom kada obilježavaju godišnjicu Oluje jer ima dosta njih koji su izgubili nekoga u ime šahovnice. Isto tako ne mahati šahovnicom po utakmicama jer bi se mogao koji Srbin što je vršio agresiju na Hrvatsku uvrijediti jer je ratovao protiv šahovnice
kakva glupost,neprocjenjivo,hoces reci da svaki srbin koji je stradao u ratu je imao nekog u familiji ko je bio u agresorskoj vojsci?
u hrvatskoj ja tzv. šahovnica drzavna zastava,kontas?
i izvinjavam se na off topicu,morao sam na ovo reagovati
Zastava sa ljiljanima je pro-bosanska i stoji za odbranu BiH. Razlog zašto je mnogi zovu bošnjačkom je što Bošnjaci nisu bili agresori nego bili u odbrani BiH
[/quote]
neces reci ali si to vec napisao a da toga izgleda nisi ni svjestan
- luckylaka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#904 Re: BRUKA U DUBLINU
Vjerujem i da se 1946. godine pričala ista priča poput ove tvoje, al' onda nam 'bratstvo i jedinstvo' jebaše sve 1992. godine.nasa wrote: Meni to nije pitanje pobjednika vec recimo odluke da zelis nastaviti zajedno, u miru.
Ubjedjivanje, koje je svojstveno svim stranama, u opravdanost ucunjenog, nacina na koji je ucinjeno, vlastitih sredstava, ciljeva i sl. radja samo nove frustracije.
Bolje onda dostojanstveno cuvati sjecanje na neke pleminite ciljeve, ljude, simbole, a buducnosti se okrenuti pragmaticno i u granicama mogucnosti graditi prostor u kojem ce nekada mozda biti moguci i razumni, pravedni i dobronamjerni razgovori i dogovori o proslosti.
Zato se ljiljani nikada neće iskorijeniti aBd.
- nasa
#905 Re: BRUKA U DUBLINU
Ne radi se o iskorjenjivanju vec nedopustanju da se isti brane po svadbama, utakmicama, rostiljadama...Velkoski wrote:Vjerujem i da se 1946. godine pričala ista priča poput ove tvoje, al' onda nam 'bratstvo i jedinstvo' jebaše sve 1992. godine.nasa wrote: Meni to nije pitanje pobjednika vec recimo odluke da zelis nastaviti zajedno, u miru.
Ubjedjivanje, koje je svojstveno svim stranama, u opravdanost ucunjenog, nacina na koji je ucinjeno, vlastitih sredstava, ciljeva i sl. radja samo nove frustracije.
Bolje onda dostojanstveno cuvati sjecanje na neke pleminite ciljeve, ljude, simbole, a buducnosti se okrenuti pragmaticno i u granicama mogucnosti graditi prostor u kojem ce nekada mozda biti moguci i razumni, pravedni i dobronamjerni razgovori i dogovori o proslosti.
Zato se ljiljani nikada neće iskorijeniti aBd.
Ako smo vec pristali, a jesmo, da ih se odreknemo kao drzavne zastave, zasto onda ne cuvati dostajanstveno sjecanje na ono sto isti jesu simboliziali devedesetih za one cija je to zastava bila...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#906 Re: BRUKA U DUBLINU
Nismo pristali.
- BHCluster
#907 Re: BRUKA U DUBLINU
Osporena je zastava sa ljiljanima kao i naziv za jezik pitanje se postavlja da li semoramo dovesti u poziciju da nam se opet ospori i pravo na zivot? Da su dosli do dogovora oko simbola druga bi prica bila ali nisu._BataZiv_0809 wrote:Pa zato sto ja nisam pisao o tome. Po ko zna koji put se ovdje koristi argumentacija da se dokazuju stvari koje niko nije osporio.BHCluster wrote:
Zasto objasni?
Mi ako postujemo ovu drzavu, postovat cemo njene simbole. Onaj ko ih ne postuje je krkan i nalazi se u vrlo sizofrenoj situaciji da ne postuje grb koji mu je na identifikacionim dokumentima.
- nasa
#908 Re: BRUKA U DUBLINU
Jok eto kad smo potpisivali Dejton kontali smo da ce se svi Srbi i Hrvati dragovoljno iseliti iz BiH ili doci tobe preko noci...Velkoski wrote:Nismo pristali.
Doduse mogli smo opstruirati sve moguce kao sto cine iz manjeg entiteta ali bojim se da bi onda ljiljani postali zastava puno manje zemljice...
-
kakavdanakneiskustvu
#909 Re: BRUKA U DUBLINU
nego ko ono @bati spomenu da je salonac,cetnik,kako li vec?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 22/11/2015 22:11, edited 1 time in total.
-
maida95
#910 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa nismo ga mi ni potpisali. Drugi su odlučili da li će i kako završiti rat, barem koliko ja znam, a ispravite me ako griješim.
- BHCluster
#911 Re: BRUKA U DUBLINU
Da su mogli to bi bilo tako to nije moje misljenje nego njihovo dokumentovano na vise hiljada strana kojekakvih presuda.nasa wrote:Jok eto kad smo potpisivali Dejton kontali smo da ce se svi Srbi i Hrvati dragovoljno iseliti iz BiH ili doci tobe preko noci...Velkoski wrote:Nismo pristali.
Doduse mogli smo opstruirati sve moguce kao sto cine iz manjeg entiteta ali bojim se da bi onda ljiljani postali zastava puno manje zemljice...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#912 Re: BRUKA U DUBLINU
novu zastavu i grb konačno je 1998. nametnuo visoki predstavnik Carlos Westendorp
- nasa
#913 Re: BRUKA U DUBLINU
Ono sto mnogi zaboravljaju jeste da vecina ni Srbi ni Hrvati nisu zeljeli ovu drzavu ilu bolje reci nisu zeljeli zajednicku drzavu.
Jeste frustrirajuce da oni koji su je zeljeli moraju da prave compromise, da popustaju, da trpe... ali to je cijena opstanka drzave.
Te price nismo mi potpisali, nametnuto je itd.ne nude nikakav odgovor, suplja prica...
Jeste frustrirajuce da oni koji su je zeljeli moraju da prave compromise, da popustaju, da trpe... ali to je cijena opstanka drzave.
Te price nismo mi potpisali, nametnuto je itd.ne nude nikakav odgovor, suplja prica...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#914 Re: BRUKA U DUBLINU
E jbga sad bi ti sataras napravio od ovoga.BHCluster wrote: Osporena je zastava sa ljiljanima kao i naziv za jezik pitanje se postavlja da li semoramo dovesti u poziciju da nam se opet ospori i pravo na zivot? Da su dosli do dogovora oko simbola druga bi prica bila ali nisu.
Zastava sa ljiljanima je osporena cim se Dejton potpisao. Znas li kako?
Tako sto je u samom ustavu napisano da ce se usvojiti novi simboli. A Dejton nije potpisao Luk Skajvoker.
Jezik je tema skroz druge diskusije i oko toga cemo se lako sloziti, ono sto se radi je sramno.
Nazalost, opet moram napisati jednu ogradu, a ta je da u Ustavu RS pise "jezik bosnjackog naroda". To Salkicu nije smetalo dok je pozaposljavao pola rodbine po entitetskim institucijama. A imao je i kad reagovati, 15 godina sjedi po raznoraznim foteljama u RS.
- BHCluster
#915 Re: BRUKA U DUBLINU
Moze li ovo onda da sve dok oni koji su nametali odluke, pravili kompromise itd ne naprave kompromis ili nametnu odluku o zastavi sa ljiljanima, da sve negativne price u vezi sa isticanjem iste nemaju smisla.nasa wrote:Ono sto mnogi zaboravljaju jeste da vecina ni Srbi ni Hrvati nisu zeljeli ovu drzavu ilu bolje reci nisu zeljeli zajednicku drzavu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#916 Re: BRUKA U DUBLINU
Da, jer se nije mogla ispostovati ustavna odreba o donosenju novih simbola.Velkoski wrote:novu zastavu i grb konačno je 1998. nametnuo visoki predstavnik Carlos Westendorp
- animals
#917 Re: BRUKA U DUBLINU
Za Srbe i Hrvate znamo..
nek mi neko objasni, koja je Bosnjacka zastava..
nek mi neko objasni, koja je Bosnjacka zastava..
-
prog321
#918 Re: BRUKA U DUBLINU
nasa wrote:Ono sto mnogi zaboravljaju jeste da vecina ni Srbi ni Hrvati nisu zeljeli ovu drzavu ilu bolje reci nisu zeljeli zajednicku drzavu.
Jos uvijek je ne zele.
Politika popustanja i podanickog mentaliteta ne daje rezultate nego separatiste jos vise ohrabruje u svojim nakanama.
- BHCluster
#919 Re: BRUKA U DUBLINU
Isto tako pise u istom ustavu "jezik srpskog naroda" i "jezik hrvatskog naroda" a ucenicima se pise srpski jezik, hvatski jezik i sta je konkretno ne ovaj jebivjetar sto si ga imenovao nego svi Bosnjacki i Hrvatski zastupnici tamo mogli uraditi po ovom pitanju?_BataZiv_0809 wrote:E jbga sad bi ti sataras napravio od ovoga.BHCluster wrote: Osporena je zastava sa ljiljanima kao i naziv za jezik pitanje se postavlja da li semoramo dovesti u poziciju da nam se opet ospori i pravo na zivot? Da su dosli do dogovora oko simbola druga bi prica bila ali nisu.
Zastava sa ljiljanima je osporena cim se Dejton potpisao. Znas li kako?
Tako sto je u samom ustavu napisano da ce se usvojiti novi simboli. A Dejton nije potpisao Luk Skajvoker.
Jezik je tema skroz druge diskusije i oko toga cemo se lako sloziti, ono sto se radi je sramno.
Nazalost, opet moram napisati jednu ogradu, a ta je da u Ustavu RS pise "jezik bosnjackog naroda". To Salkicu nije smetalo dok je pozaposljavao pola rodbine po entitetskim institucijama. A imao je i kad reagovati, 15 godina sjedi po raznoraznim foteljama u RS.
Sto se tice Dejtona novi simboli nisu usvojeni nego nametnuti to jeste problem, me sto su nametnuti toliko nego sto nisu novi usaglaseni od svih drugi strana.
I naziv jezika (Kozarac pisem ovo jer znam 100%) i zastava sa ljiljanima nisu bili problem u RS do 2014. Sta je problem sada?
- Grean
#920 Re: BRUKA U DUBLINU
E jebo' ti nas kad su Ljiljani problem na svadbama, utakmicama a srpska zastava nije kao obiljezje cijelog entiteta ili i srpska i hrvatska kao oficijelno obiljezje svake opstine gdje Bosnjaci nisu vecina.
Zalosno je da nama drugi ne trebaju osporavati pravo na obiljezje, mi potrcimo sami da to uradimo ne bi li im se dopali.
Niko ne pati da bude prihvacen od drugih kao Bosnjaci, bez obzira radi li se o drugim balkanskim narodima ili strancima. Uvijek ono bosnjacko, a sta ce misliti o nama. Nista u Bosnjaka me ne nervira kao taj osjecaj manje vrijednosti.
Zalosno je da nama drugi ne trebaju osporavati pravo na obiljezje, mi potrcimo sami da to uradimo ne bi li im se dopali.
Niko ne pati da bude prihvacen od drugih kao Bosnjaci, bez obzira radi li se o drugim balkanskim narodima ili strancima. Uvijek ono bosnjacko, a sta ce misliti o nama. Nista u Bosnjaka me ne nervira kao taj osjecaj manje vrijednosti.
Last edited by Grean on 22/11/2015 22:33, edited 1 time in total.
- nasa
#921 Re: BRUKA U DUBLINU
pa 'ta znam, probaj na Palama pa vidi kakve oni zakone i compromise primjenjujuBHCluster wrote:Moze li ovo onda da sve dok oni koji su nametali odluke, pravili kompromise itd ne naprave kompromis ili nametnu odluku o zastavi sa ljiljanima, da sve negativne price u vezi sa isticanjem iste nemaju smisla.nasa wrote:Ono sto mnogi zaboravljaju jeste da vecina ni Srbi ni Hrvati nisu zeljeli ovu drzavu ilu bolje reci nisu zeljeli zajednicku drzavu.
Ti sto su nametali nama jesu dali sasvim dovoljno prostora da gradimo dalje sami, a sto mi ne znam i ulazimo u apsurdne price tipa ove je drugi par rukava...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#922 Re: BRUKA U DUBLINU
Pa Petric je onomad peglao entitetske ustave, nije da se nije moglo, ali eto bilo je precih stvari za SDA vrhuskuBHCluster wrote:
Isto tako pise u istom ustavu "jezik srpskog naroda" i "jezik hrvatskog naroda" a ucenicima se pise srpski jezik, hvatski jezik i sta je konkretno ne ovaj jebivjetar sto si ga imenovao nego svi Bosnjacki i Hrvatski zastupnici tamo mogli uraditi po ovom pitanju?
Sto se tice Dejtona novi simboli nisu usvojeni nego nametnuti to jeste problem, me sto su nametnuti toliko nego sto nisu novi usaglaseni od svih drugi strana.
I naziv jezika (Kozarac pisem ovo jer znam 100%) i zastava sa ljiljanima nisu bili problem u RS do 2014. Sta je problem sada?
Dejton je jasan, oni sto ga potpisase su predvidjeli da se nova zastava i grb trebaju dogovoriti. I islo je to dugo, bilo je egzoticnih prijedloga, dok Vesentendorf ne uze stvar u svoje zuljevite ruke
Sto se tice te sramne price oko jezika, to je cisto politicka stvar i to je van domasaja mojih mogucnosti imaginacije.
- BHCluster
#923 Re: BRUKA U DUBLINU
_BataZiv_0809 wrote:Da, jer se nije mogla ispostovati ustavna odreba o donosenju novih simbola.Velkoski wrote:novu zastavu i grb konačno je 1998. nametnuo visoki predstavnik Carlos Westendorp
Znaci oni koji su se zakleli da ce raditi svoj posao u skladu sa ustavom i zakonima BiH nisu mogli pronaci dogovor a onaj koji je nametnu nova obiljezja nije zabranio zastavu sa ljiljanima i onda je ta ista zastava sad problem na stadionima?
- BHCluster
#924 Re: BRUKA U DUBLINU
Grean wrote:E jebo' ti nas kad su Ljiljani problem na svadbama, utakmicama a srpska zastava nije kao obiljezje cijelog entiteta ili i srpska i hrvatska kao oficijelno obiljezje svake opstine gdje Bosnjaci nisu vecina.
- beniciodeltoro
#925 Re: BRUKA U DUBLINU
Ponavljam opet ali malo jasnije HEBE MI SE ZA ONIMA KOJI SU IZVRŠILI AGRESIJU NA BOSNU I HERCEGOVINU I IZGUBILI ŽIVOTE KAO I ZA OSJEĆAJE NJIHOVIHkakavdanakneiskustvu wrote:neces reci ali si to vec napisao a da toga izgleda nisi ni svjestan
Šta je pogrešno u ovoj rečenici? Šta nisam svjestan? Šta nisi razumio? Imaš li problem sa ovim napisanim?