Pariz

Post Reply
gospodja profiterka

#901 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

Martinez_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte pričati gluposti oko Bejruta.

Je li vama isti nivo zabrinutosti kad neko uzme taoce i aktivira bombe u vašem gradu, i u drugom kantonu ? Iskreno ? Ne govorim o žaljenju za žrtvama. To je univerzalno i ljudski, ali nivo straha, zabrinutosti i pomalo panike je prirodno veći što se tragedija desi bliže vama, ljudima među kojima ste spletom okolnosti mogli biti i vi.

Inače, divni prizori iz Pariza jutros. Hiljade ljudi čeka u redu da donira krv. Velika velika nacija. :thumbup:
Pariz - Sarajevo jedva da je koju stotinu km manje vazdušne linije od Sarajevo - Bejrut
Tačno... Kako to svima promiče... Jasno mi je da ljudima u BiH, bez obzira na vjeru i nacionalnost, mnogo toga više ovisi o volji zapadnih zemalja nego o rasturenim država Bliskog istoka. Ali to jedne žrtve ne čini važnijima od drugih. Uostalom, to su žrtve istog rata.

Što se tiče nas u Bosni i regiji, nama je najvažnije da ovoga puta porijeklo oružja i eksploziva ne bude ovdje negdje. A već se priča...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#902 Re: Pariz

Post by Chmoljo »

kamen spoticanja wrote: Chmoljo jel ovo sklizak teren?
nije, ali tvoj post jeste.
kamen spoticanja

#903 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

insomnia78 wrote:
kamen spoticanja wrote:
O'zone wrote:S normalnim ljudima normalno sa radikalistima radikalno.

Jedini nacin. Drugog nema.
Svakako...samo postoji jedan mali problem...koliko je normalnih ljudi otislo u desno rasturanjem libije?
Ili svakodnevnim "legitimnim" razvlacenjem pameti palestinskoj djeci od strane "jedine istinske demokratije" na bliskom istoku?
Sve dosadasnje napade na francuskom tlu su pocinili ljudi rodjeni i odrasli u francuskoj
Pogodi sta ih povezuje
Kakva jebena Libija?
a uradili su to zbog povecanja cijena morskih plodova u tajlandskom restoranu?
Zabijanje glave u pijesak nece promjeniti stanje iznad pjeska nazalost...i dakle ne radi se o relativizaciji...
gade mi se svi koji i pomisle da nekako opravdaju ovaj cin...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#904 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

Bodkin wrote: To su jrane ekstremni muslimani. Ta tvoja distinkcija je smijesna. Nije bugojno raznio terorist kojem je ideologija kao u belfastu nego je razloge nasao u vjeri
našao jeste ali totalno pogrešno shvatanje i interpretacija ... zato i govorim da to nije islam

šta sad trebam ja - postirati(citirati) ajete i hadise gdje se dokazuje da su ove ideologije isila i sličnih pogrešne i neislamske
kao laik u vjerskim naukama i negovornik arapskog, mogu iz prevoda značenja kurana na bosanski vrlo brzo pronaći dosta ajeta koji bi potvrdili moju tezu ali nije ni vrijeme ni mjesto za takvu raspravu
Bodkin

#905 Re: Pariz

Post by Bodkin »

emmir1 wrote:Kako se boriti protiv ovoga?

Hoće li Francuzi i Evropa živjeti u strahu da će isilovci pobiti 100 ljudi kada im se god kurac digne?

Lijepo danas nacionalno vijeće sazvat presicu i najaviti taktički nuklearni udar na Raqu i Islamsku državu u slučaju narednog napada.

Pa ne mogu oni da ubijaju nevine ljude bez da om iko išta može.
Ne mozes se boriti protiv ovoga jer bi se spinovalo da je to borba protiv islama. Neminovno bi doslo do maltretiranja muslimana u evropi. Danasnji liberali nemaju odgovor na ovo. Davanje svega moguceg imigrantima u zadnjih 20 godina se nije pokazalo kao uspjesna politika
insomnia78

#906 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Ne kontam, kakav papa?
Pa na temi o dolasku pape u Sarajevu, non stop si vrsio neke relativizacije, skretao temu itd...

Kazem, vrlo slicno onome sto salik radi na ovoj temi i zbog cega opravdano pizdis na njega. I zbog toga bih zelio da shvatis nas koji smo te tada horski napadali.

Bez ljutnje. I svako dobro.
Sa malom razlikom sto dolaskom/nedolaskom pape niko nije poginuo i taj dolazak, ko sto vidite danas, nije nista promjenio ni u Bosni a pogotovo ne dalje
Sto se ne moze reci za ove dogadjaje u Parizu
Bloo
Globalna šefica

#907 Re: Pariz

Post by Bloo »

Martinez_ wrote:
Bloo wrote:*facepalm*

ne budi bukvalan
Pa daj objasni što su ti Parižani toliko bliži srcu?

Ako ćemo i o strahu da ne dođe do nas, zašto nam je tek tada Pariz bliži od etnički i verski podeljenog Bejruta nije baš najjasnije?

Teroristi se (još uvek) ne raznose po Balkanu niti imaju političkih ciljeva na ovim prostorima, čemu tako jaka identifikacija sa Francuzima onda?

Ili važi ona stara o divljacima na Bliskom Istoku koji se ionako kokaju svaki dan, šta nas briga?
pa da izbije rat u norveškoj manje bih se počešala od toga da izbije rat u francuskoj...nekako su bliže (umjesto francuske umetni njemačku, belgiju itd)

a stara o divljacima ne pije vode
Bodkin

#908 Re: Pariz

Post by Bodkin »

japin_mutapi wrote:
Bodkin wrote: To su jrane ekstremni muslimani. Ta tvoja distinkcija je smijesna. Nije bugojno raznio terorist kojem je ideologija kao u belfastu nego je razloge nasao u vjeri
našao jeste ali totalno pogrešno shvatanje i interpretacija ... zato i govorim da to nije islam

šta sad trebam ja - postirati(citirati) ajete i hadise gdje se dokazuje da su ove ideologije isila i sličnih pogrešne i neislamske
kao laik u vjerskim naukama i negovornik arapskog, mogu iz prevoda značenja kurana na bosanski vrlo brzo pronaći dosta ajeta koji bi potvrdili moju tezu ali nije ni vrijeme ni mjesto za takvu raspravu
Ja nigdje nisam tvrdio da je ovo islam nego da su to islamski ekstramisti. Svaki ideologiju mozes koristiti za ekstremne ciljeve.
nosara

#909 Re: Pariz

Post by nosara »

Bodkin wrote:Nosara ili si ostario ili se kreces u drugacijim krugovima..napad u zagrebu bi me vise pogodio nego napad u parizu. To nema veze sa tim koji zivot koliko vrijedi. Moj nacin zivota je onaj u parizu ili istanbulu. Kad se neko digne u zrak u pomenutim gradovima sigurno ce me vise pogoditi nwgo kad skidaju glave jedni drugima u bagdadu Zatonato se drugacije mole. Zajebi pricu bolan
Ok, shvatio... Dobra logika... Odoh se ranit... :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#910 Re: Pariz

Post by plain vanilla »

Image
Martinez_

#911 Re: Pariz

Post by Martinez_ »

Bloo wrote: pa da izbije rat u norveškoj manje bih se počešala od toga da izbije rat u francuskoj...nekako su bliže (umjesto francuske umetni njemačku, belgiju itd)

Nije tačno sranja u Norveškoj se prate istim intezitetom. Zato što sranja u zapadnom svetu masmediji više potenciraju i sa žrtvama u zapadnom svetu se više identifikuješ, više ih oplakuješ itd. Nismo ti i ja krivi ali to je tako, život zapadnjaka više vredi od života ljudi na istoku. Tužno je da mi Balkanci zdravo za gotovo prihvatamo takvu podelu a sranja ovde mogu stići i sa zapada a još više sa istoka kako se bude širilo sve ovo iz Sirije
Kikibombona

#912 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

kamen spoticanja wrote:
O'zone wrote:S normalnim ljudima normalno sa radikalistima radikalno.

Jedini nacin. Drugog nema.
Svakako...samo postoji jedan mali problem...koliko je normalnih ljudi otislo u desno rasturanjem libije?
Ili svakodnevnim "legitimnim" razvlacenjem pameti palestinskoj djeci od strane "jedine istinske demokratije" na bliskom istoku?
Veliki broj, u pravu si...

Samo je problem tebe i tebi slicnih sto ne zeliti pisati o krivici muslimana. Malo ko od vas ce pisati o turskoj teroristickoj drzavi i njihovoj krivici. I oni su krivi za rat u Siriji, ITEKAKO. Niko nece pricati o Sadamu i njegovom sijanju mrznje i zla na BI. A Saudija i njihova ideologija zla? A Muslimansko bratstvo i njihova ideologija zla?

Zapad snosi veliki, ogroman dio odgovornosti, ali muslimani su ipak glavni i najveci krivci za ono sto nice u njihovim drzavama. To PRVO treba naglasti pa tek onda sve ostalo. Treba postojati neki red.

Kod vas muslimana odmah rade odbrambeni mehanizmi. Isto je kod Srba i Hrvata, koji se pokusavaju distancirati od cetnistva i ustastva, kao da to nema veze sa njima. Ono, sa Marsa pali. Te ideologije neko podvalio i slicno. Neko drugi kriv. Tako i za ISIL. Kao, kakve veze oni imaju sa islamom? Pa grob te jebo, ljudi se raznose u ime islama. Eto, nemaju nikakve, samounistavaju se iz zafrkancije.

Evo kako muslimani reaguju na ISIL

https://pbs.twimg.com/media/CTv0JPkXIAAlFwh.png

ISIL je susjed Turskoj, a oni metka na njih nisu ispalili. Svijet su obisle slike na kojima se vidi kako ISIL borci zbijaju sale sa turskim vojnicima na granici dok jedan grad gori...

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/10/ ... rs_cas.jpg

Turci su im cijelo vrijeme dobar susjed. I kada su objavili RAT (!???), metka na njih nisu ispalili. A oni su ti koji bi ih trebali unistiti i spasiti cast islama i muslimana.

Dakle, bez guranja pod tepih. Prvo cistiti vlastito dvoriste, prepoznati pravog krivca, pa tek onda govoriti o manama drugoga.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#913 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Sa malom razlikom sto dolaskom/nedolaskom pape niko nije poginuo i taj dolazak, ko sto vidite danas, nije nista promjenio ni u Bosni a pogotovo ne dalje
Sto se ne moze reci za ove dogadjaje u Parizu
Pa i rekoh da je istovjetnost u nacinu, a ne u sadrzaju.
dječak sa šibicama

#914 Re: Pariz

Post by dječak sa šibicama »

ISIL preuzeo odgovornost, ako neko slucajno nije prenio.

Nije da nismo znali.
Bodkin

#915 Re: Pariz

Post by Bodkin »

nosara wrote:
Bodkin wrote:Nosara ili si ostario ili se kreces u drugacijim krugovima..napad u zagrebu bi me vise pogodio nego napad u parizu. To nema veze sa tim koji zivot koliko vrijedi. Moj nacin zivota je onaj u parizu ili istanbulu. Kad se neko digne u zrak u pomenutim gradovima sigurno ce me vise pogoditi nwgo kad skidaju glave jedni drugima u bagdadu Zatonato se drugacije mole. Zajebi pricu bolan
Jebiga ne mozemo se u svemu slagati
AmirBaa

#916 Re: Pariz

Post by AmirBaa »

nosara wrote:
nosara nam je malo nervozan danas :-D
nosara

#917 Re: Pariz

Post by nosara »

Martinez_ wrote:
Bloo wrote:*facepalm*

ne budi bukvalan
Pa daj objasni što su ti Parižani toliko bliži srcu?

Ako ćemo i o strahu da ne dođe do nas, zašto nam je tek tada Pariz bliži od etnički i verski podeljenog Bejruta nije baš najjasnije?

Teroristi se (još uvek) ne raznose po Balkanu niti imaju političkih ciljeva na ovim prostorima, čemu tako jaka identifikacija sa Francuzima onda?

Ili važi ona stara o divljacima na Bliskom Istoku koji se ionako kokaju svaki dan, šta nas briga?
Upravo tom logikom se sluze ovi europejci sa zemljanog poda... Zaboravili devedesete u sekundi... :-)
Bloo
Globalna šefica

#918 Re: Pariz

Post by Bloo »

Martinez_ wrote:
Bloo wrote: pa da izbije rat u norveškoj manje bih se počešala od toga da izbije rat u francuskoj...nekako su bliže (umjesto francuske umetni njemačku, belgiju itd)

Nije tačno sranja u Norveškoj se prate istim intezitetom. Zato što sranja u zapadnom svetu masmediji više potenciraju i sa žrtvama u zapadnom svetu se više identifikuješ, više ih oplakuješ itd. Nismo ti i ja krivi ali to je tako, život zapadnjaka više vredi od života ljudi na istoku. Tužno je da mi Balkanci zdravo za gotovo prihvatamo takvu podelu a sranja ovde mogu stići i sa zapada a još više sa istoka kako se bude širilo sve ovo iz Sirije
da ja tebi sumiram: žao mi je ljudi gdje god da ginu
ali da sad krene masovna šarana i sranje u npr austriji, na pragu rata, bilo bi me više strah da će se prošiti ovdje, nego iz bagdada
što ti je vizuelno sranje bliže kući, više te je strah (mada me je generalno strah svjeCke situacije)
mada kad se sjetim slovenije i početka rata tamo, mi bili na moru i češkali jaja...neće kod nas to doći
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#919 Re: Pariz

Post by japin_mutapi »

Leons wrote:[

A na koga cu drugo misliti... Pusti se price o teroristima, narkomanima i ludjacima koji su pojedinacni slucajevi koji kaljaju sveto ime Islama kad i sam znas koliko populacije u pustinjama podrzava kozojebe.. Pa evo ja sam siguran da ovdje u BiH, gdje su najliberalniji i najzapadniji muslimani bar 20% populacije relativizira ili otvoreno slavi ovakve dogadjaje, ne sto nesto znaju vec i sami puuse tu sliku islama. .. Bosnjaci bi trebali biti najglasniji u osudama a oni zabijaju glavu u pijesak pred najvecom duhovnom i moralnom krizom Islama ikada.
ne znam koliko podržava kozojebe ali 20% mi se čini previše
ipak to je samo moj subjektivni osjećaj nemam nikakve zvanične refernce o tome kao ni ti uostalom

bošnjaci jesu glasni u osudi terorizma ... ne preatiš ili te ne zanima
TAFKAP

#920 Re: Pariz

Post by TAFKAP »

Bavarska policija prije neki dan uhapsila 51-godišnjeg Crnogorca koji je bio na putu za Pariz, u automobilu su pronašli više revolvera, kalašnjikova i TNT.

Source: BR
Last edited by TAFKAP on 14/11/2015 12:41, edited 2 times in total.
drinjanin

#921 Re: Pariz

Post by drinjanin »

Kakve ce posljedice proizvesti ovaj napad mozemo samo nagadjati...za nas u Bosni u ovoj konstelaciji sveukupnih odnosa zasigurno nista dobro...

Ono sto je zabrinjavajuce je da Sarajevo i jedan dio Bosne postaje zivotni prostor sve vise ljudi sa nesto kracim pantolonicama i uglavnom jos kracim IQ-om, cija je ideologija takozvanog radikalnog islama pobija skoro svaku humanisticku i civilizacijsku vrijednost. Na koncu, takva ideologija je u suštini anacionalna odnosno antipatriotska i opasnija za Bošnjake nego bilo koja od ranije poznatih na ovim prostorima, a sto je najzalosnije neko u njima vidi bošnjacki pandam drugim desnicarima. Treba razmisljati da li sr to moze suzbiti ili nam se ne pise dobro...

Uzgred – Pariz i FR sam posjecivao u vise navrata...ljudi su srdacni i kulturni...jedno multinacionalno drustvo...zao mi je zbog ovog...
Bodkin

#922 Re: Pariz

Post by Bodkin »

tigar777 wrote:Islam je kriv za sve.
Ekstremisti su krivi za sve
insomnia78

#923 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Pogodio ga geler u telefon
Image
Danguba

#924 Re: Pariz

Post by Danguba »

gospodja profiterka wrote:Jeziv pokolj. Strašan poraz francuskih obavještajnih i sigurnosnih struktura, neko bi morao letjeti s dužnosti, a bogami i odgovarati za ovaj kraval.

Posljednjih dana se situacija intenzivirala, pariškim napadima je prethodio build-up na teritoriji cijele Evrope. To je i laik mogao vidjeti. Ne shvatam kako su mogli dopustiti ovakvo što.

Što se tiče diskusije o uzrocima i posljedicama, ne smatram je ni neukusnom ni irelevantnom. U Parizu se nije desila prirodna nepogoda, pa da na forumu ostavljamo samo sladunjave izraze saučešća. Uostalom, za to služi twitter. Francuska JESTE u ratu i noćas je u tom ratu palo barem 150 Parižana civila. Nije i ne može biti nebitna činjenica da su barem neki od tih ljudi možda nastrijeljeni municijom koju je tamo nekim "umjerenjacima" poslala baš njihova vlada. Nije i ne može biti nebitna činjenica da nedužni stanovnici Pariza životima plaćaju podle igrarije svojih elita.

A što se tiče ovih koji bi muslimane pokrštavali ili izgonili iz Evrope, za to na ovom forumu postoji moderacija, a u ovoj državi policija i sud. Takvi ispadi mržnje i gluposti zaslužuju trajni ban, takve se glave ne hlade.
:thumbup: :thumbup:

svaka cast. post u kome je sve sazeto. :thumbup:
apsidejzi

#925 Re: Pariz

Post by apsidejzi »

emmir1 wrote:Kako se boriti protiv ovoga?

Hoće li Francuzi i Evropa živjeti u strahu da će isilovci pobiti 100 ljudi kada im se god kurac digne?

Lijepo danas nacionalno vijeće sazvat presicu i najaviti taktički nuklearni udar na Raqu i Islamsku državu u slučaju narednog napada.

Pa ne mogu oni da ubijaju nevine ljude bez da om iko išta može.
Hvala Bogu pa dugme atomskih bombi nisu u rukama kretena poput tebe (nadam se). Ni pocemu se ne razlikujes od onih sto su napravili pokolj sinoc osim po predznaku. Isti si ekstrem kao i oni. :run: :run:
Post Reply