netreba meni , treba vama da potvrdi, jer ja sam to davno potvrdio sa prisutvovanjem na rukji prije 13 godinaanimals wrote:I tebi je potvrda tvoji tvrdnji jedna Srpkinja iz Beograda..Smrcak15 wrote:
Kako to da jedna srpkinja beogradjanka vjeruje u postojanje dzinna nakon sto je probala islamski exorcizam rukju??
ko ti kaze, da je ona sva svoja
Svijet bez religija
- Smrcak15
#901 Re: Svijet bez religija
- nasa
#902 Re: Svijet bez religija
MislisNIN wrote:Suska, suska, al u glavinasa wrote:Bilo je niz tema o dzinima, duhovima i tim pooojaavamai nekako uvijek okrenemo na sprdacinu jer fakat ljudi nekad pisu gluposti ali bilo bi interesantno da i o tome prodiskutujemo nekad.
Mislim, ko se bar nekad u zivotu nije osjetio kao da nije sam![]()
Nemam neko misljenje o tome osim sto drzim svjetlo upaljeno bar negdje ako sam sama u kuci, ponekad mi nesto suska i tako
Salu na stranu, ja kontam da ljudi vjerovatno na neki nacin osjete od drugih ljudi vise od rijeci koje cuju i onog sto vide...ne znam ni kako bih objasnila to...npr.ja sam prije pr dana bila na nekom sastanku i bila je bas negativna atmosfera, kasnije cijeli dan ne mogu da se oslobodim te uznemirenosti itd.
Moze biti da te vibracije/energiju ili sta vec sto primamo od drugih, a ne mozemo da vidimo mi tumacimo kao prisustvo duhova...
- Smrcak15
#903 Re: Svijet bez religija
kako znas?aurora313 wrote:Ja znam zasigurno da đavo bježi od krsta, ali nisam čuo to sa Kuranom. Jedva čekam da probam.Smrcak15 wrote:A sejtan ne uzima dusu nego moze da udje u tijelo pa da prouzroukje probleme covjeku ...
A kad mu se uci kur'an tokom rukje pocne bjezati po tijelu jer ga przi pa se javljaju razne reakcije na tijelu onoga kome se uci.
pa probaj i vidi sta ce bitiali nisam čuo to sa Kuranom. Jedva čekam da probam.
Tokom exorcizma/rukje (lijecenja Kur'anom) moze da se osjete sledece stvari, trnjenje dijelova tijela, strujanja pod kozom, podrhtavanje dijelova tijela, pritisak u nekim dijelovima tijela, osjecaj da neki dijelovi tijela gore, mucnina, vrtoglavica, gubitak svijesti, da kapci se brzo tresu dok zmiris i slusas ucenje Kur'ana, lebdenje ruka u zraku bez da imalo upotrijebis snage da ih drzis
a moze da absolutno nista ne osjetis, zavisi u kakvom ti je stanju tijelo ima li podstanara ili nema
Exorcizam publike
OPSIHRENI IZ PUBLIKE!! - 2014
ko hoce vise nesto da sazna detaljnije neka preslusa ova dva predavanja na tu temu
jako jako interesantna dva predavanja, covjek je iskusan u ovoj oblasti i govori isto o svojim iskustvima
Sihr i refleksije sihra - Nisad ef. Drndić
Uloga uroka i sihra na duhovno zdravlje
- Mišo_Kovač
#904 Re: Svijet bez religija
Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranja
ludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca 
- animals
#905 Re: Svijet bez religija
Ma to su ovi novokomponovani vjernici..Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranjaludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca
lako je se uciti na psihicko bolesnim osobama..
puno je veci broj bolesnika koji bi toboze da ljece bolesne..
- ABH017
#906 Re: Svijet bez religija
Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranjaludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca
Kakve veze ima školski sistem sa vjerom?
Jel to znači da visokoškolovani insani ne bi trebali biti vjernici, u pravilu? Mislim, jel to znači da sa Oxforda ne izlazi ni jedan vjernik?
Ili si mislio na samo određena vjerovanja?
- Smrcak15
#907 Re: Svijet bez religija
Tematika dzinskog svijeta nije samo puko slijepo vjerovanje nego nesto sto se empiricki moze dokazati i osjetiti na svojoj kozi, znaci nije samo abstraktna nauka nego nesto opipljivo.Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranjaludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca
- Smrcak15
#908 Re: Svijet bez religija
Zabluda je misliti da su samo psihicki bolesnici pogodjeni dzinskim svijetom nego pogodjen moze biti svako.animals wrote:Ma to su ovi novokomponovani vjernici..Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranjaludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca
lako je se uciti na psihicko bolesnim osobama..
puno je veci broj bolesnika koji bi toboze da ljece bolesne..
Nemozete jednostavno razumjeti dok ne osjetis na svojoj kozi, znas onu izreku "sit gladnog nerazumije"
Isto ko kad bi zaba objasnjavala drugoj zabi u bunaru koja je tu cijelog zivot da postoji more toliko veliko, duboko i masa raznih zivotinja dok valovi udaraju sa svih strana.
Znaci dok nevidis svojim ocima i ne osjetis svojim tijelom i dalje ce ova tema biti za vas na nivou sci-fi dok za mene realnost koju sam vidio i osjetio svojim tijelom
- S4mpion
#909 Re: Svijet bez religija
Još uvijek narod nagađa kakav bi bio svijet bez religija?
Narod k'o narod.
Narod k'o narod.
- NIN
#910 Re: Svijet bez religija
Ne more glup cojk skontat da je glup jer je glup!S4mpion wrote:Još uvijek narod nagađa kakav bi bio svijet bez religija?
Narod k'o narod.
- skupljac_zeljeza
#911 Re: Svijet bez religija
....kao Mirsa koja ne sluša hodžu.arzuhal wrote:Svijet bez religije k'o džamija bez munare, k'o kahva bez cigare, k'o ćafir bez odsustva vjerovanja u natprirodno što se naučnom metodologijom izmiče dokazati, kao pjesma bez rime nekog nadobudnog pjesnika-početnika tek pristiglog iz provincije, kao proljetni dan bez jutarnjeg rumenila, kao...
- jasko_ba
#912 Re: Svijet bez religija
http://znanost.geek.hr/clanak/zapitajte ... -spavanja/

Znam ogroman broj ljudi koji je ovo dozivio, nazalost dosta njih je i otislo do hodze/popa da im prouci nesto da ih prodje.Najčešći efekti uključuju vizualne halucinacije, kao što su sjene i svjetlosti ili ljudski ili životinjski oblici u sobi, te slušne halucinacije, kad osoba čuje glasove ili korake. Osobe također često osjećaju pritisak na prsima i imaju poteškoća sa disanjem.
Razlog zbog kojeg paraliza sna može objasniti priče o duhovima i vanzemaljcima taj je snažan osjećaj prisutnosti, obično bezopasan, koji žrtve obično iskuse tijekom napadaja. Također spominju neobične kinestetičke osjete, kao što je osjećaj da ih netko vuče iz kreveta, vibriranje, letenje ili padanje. Ovakve epizode ponekad mogu dovesti do osjećaja da ste izvan vašeg tijela. Paraliza sna može biti zastrašujuća, no nikad nije opasna i srećom, epizode obično potraju svega nekoliko sekundi.
-
Lavabo
#913 Re: Svijet bez religija
Evo i umjetnik/reper B.o.B ima "dokaze" da je zemlja ravna ploha, ima čojk ba dokaze ne možeš mu ništa reći, veoma poznato ponašanje 
- Towelie
#914 Re: Svijet bez religija
Verovatno si video i odgovor Neil deGrasse Tysona na njegove dokaze.Lavabo wrote:Evo i umjetnik/reper B.o.B ima "dokaze" da je zemlja ravna ploha, ima čojk ba dokaze ne možeš mu ništa reći, veoma poznato ponašanje
- mousstapha
#915 Re: Svijet bez religija
Otiso Hip Hop u qrac.
- Dozer
#916 Re: Svijet bez religija
Svijet bez religija bi, vjerovatno, bio dosta mirnije mjesto 
- jasko_ba
#917 Re: Svijet bez religija
i onda skontas da su to pisali po vjerskim knjigama, da su ljude spaljivali, zalosno.
Ovako i treba ismijavati sve ove slucajeve, koliko god oni "uvrijedjeni" bili. Idioti!
Ovako i treba ismijavati sve ove slucajeve, koliko god oni "uvrijedjeni" bili. Idioti!
- Towelie
#918 Re: Svijet bez religija
Nisam siguran bas. Ljudi zele moc, a da se ne kolju u ime religija, klali bi se u ime necega drugog.Dozer wrote:Svijet bez religija bi, vjerovatno, bio dosta mirnije mjesto
- Dozer
#919 Re: Svijet bez religija
Moguce. Ali, gledano na zadnjih par hiljada godina, i ta moc je usko vezana uz religije, pa eto...
- shbc
#920 Re: Svijet bez religija
Majke mi, ti ces jos malo i pod ruku sa nama cafirima. Omeks'o siTowelie wrote:zagortenej wrote:![]()
![]()
![]()
- Towelie
#921 Re: Svijet bez religija
Samo se trudim da razbijem predrasude o verniku, namrgodjenom batici koji gleda sve okolo sa stavom sa'e bilo misevi?!Majke mi, ti ces jos malo i pod ruku sa nama cafirima. Omeks'o si

Last edited by Towelie on 01/02/2016 16:22, edited 2 times in total.
- skupljac_zeljeza
#922 Re: Svijet bez religija
Možeš izdvojiti čiste vjerske ratove....Dozer wrote:Moguce. Ali, gledano na zadnjih par hiljada godina, i ta moc je usko vezana uz religije, pa eto...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_w ... death_toll
- shbc
#923 Re: Svijet bez religija
Nista se ne izvlaci. Kakav si bio u pocetku, sad se moze i prozborit s tobomTowelie wrote:Samo se trudim da razbijem predrasude o verniku, namrgodjenom batici koji gleda sve okolo sa stavom sa'e bilo misevi?!Majke mi, ti ces jos malo i pod ruku sa nama cafirima. Omeks'o si
- Towelie
#924 Re: Svijet bez religija
Sta drugo reci osim elhamdulillah.shbc wrote:Nista se ne izvlaci. Kakav si bio u pocetku, sad se moze i prozborit s tobomTowelie wrote:Samo se trudim da razbijem predrasude o verniku, namrgodjenom batici koji gleda sve okolo sa stavom sa'e bilo misevi?!Majke mi, ti ces jos malo i pod ruku sa nama cafirima. Omeks'o si
- shbc
#925 Re: Svijet bez religija
Moze vala na to. Halal olsunTowelie wrote: Sta drugo reci osim elhamdulillah.