Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#901 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Smrcak15 wrote:
Kako to da jedna srpkinja beogradjanka vjeruje u postojanje dzinna nakon sto je probala islamski exorcizam rukju??

I tebi je potvrda tvoji tvrdnji jedna Srpkinja iz Beograda..
ko ti kaze, da je ona sva svoja :-)
netreba meni , treba vama da potvrdi, jer ja sam to davno potvrdio sa prisutvovanjem na rukji prije 13 godina
nasa

#902 Re: Svijet bez religija

Post by nasa »

NIN wrote:
nasa wrote:Bilo je niz tema o dzinima, duhovima i tim pooojaavama :D i nekako uvijek okrenemo na sprdacinu jer fakat ljudi nekad pisu gluposti ali bilo bi interesantno da i o tome prodiskutujemo nekad.
Mislim, ko se bar nekad u zivotu nije osjetio kao da nije sam :zoka:
Nemam neko misljenje o tome osim sto drzim svjetlo upaljeno bar negdje ako sam sama u kuci, ponekad mi nesto suska i tako :lol:
Suska, suska, al u glavi :D
Mislis :mrgreen:

Salu na stranu, ja kontam da ljudi vjerovatno na neki nacin osjete od drugih ljudi vise od rijeci koje cuju i onog sto vide...ne znam ni kako bih objasnila to...npr.ja sam prije pr dana bila na nekom sastanku i bila je bas negativna atmosfera, kasnije cijeli dan ne mogu da se oslobodim te uznemirenosti itd.
Moze biti da te vibracije/energiju ili sta vec sto primamo od drugih, a ne mozemo da vidimo mi tumacimo kao prisustvo duhova...
Smrcak15

#903 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote:A sejtan ne uzima dusu nego moze da udje u tijelo pa da prouzroukje probleme covjeku ...
A kad mu se uci kur'an tokom rukje pocne bjezati po tijelu jer ga przi pa se javljaju razne reakcije na tijelu onoga kome se uci.
Ja znam zasigurno da đavo bježi od krsta, ali nisam čuo to sa Kuranom. Jedva čekam da probam. :D
kako znas?
ali nisam čuo to sa Kuranom. Jedva čekam da probam.
pa probaj i vidi sta ce biti

Tokom exorcizma/rukje (lijecenja Kur'anom) moze da se osjete sledece stvari, trnjenje dijelova tijela, strujanja pod kozom, podrhtavanje dijelova tijela, pritisak u nekim dijelovima tijela, osjecaj da neki dijelovi tijela gore, mucnina, vrtoglavica, gubitak svijesti, da kapci se brzo tresu dok zmiris i slusas ucenje Kur'ana, lebdenje ruka u zraku bez da imalo upotrijebis snage da ih drzis

a moze da absolutno nista ne osjetis, zavisi u kakvom ti je stanju tijelo ima li podstanara ili nema :D , ili mozda cak da neke anomalije u tijelu reaguju na recitaciju Kurana pa se to na neki nacin ispolji.

Exorcizam publike
OPSIHRENI IZ PUBLIKE!! - 2014

ko hoce vise nesto da sazna detaljnije neka preslusa ova dva predavanja na tu temu

jako jako interesantna dva predavanja, covjek je iskusan u ovoj oblasti i govori isto o svojim iskustvima
Sihr i refleksije sihra - Nisad ef. Drndić

Uloga uroka i sihra na duhovno zdravlje
Mišo_Kovač

#904 Re: Svijet bez religija

Post by Mišo_Kovač »

Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranja :roll: ludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca :-)
animals

#905 Re: Svijet bez religija

Post by animals »

Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranja :roll: ludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca :-)
Ma to su ovi novokomponovani vjernici..
lako je se uciti na psihicko bolesnim osobama..
puno je veci broj bolesnika koji bi toboze da ljece bolesne..
ABH017

#906 Re: Svijet bez religija

Post by ABH017 »

Mišo_Kovač wrote:Jebeš ti naš školski sistem kad ljudi izađu iz njega i vjeruju u ovakva sranja :roll: ludilo u rangu ravne zemlje i drevnih vanzemaljaca :-)
:shock:
Kakve veze ima školski sistem sa vjerom?
Jel to znači da visokoškolovani insani ne bi trebali biti vjernici, u pravilu? Mislim, jel to znači da sa Oxforda ne izlazi ni jedan vjernik?
Ili si mislio na samo određena vjerovanja?
Smrcak15

#907 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Tematika dzinskog svijeta nije samo puko slijepo vjerovanje nego nesto sto se empiricki moze dokazati i osjetiti na svojoj kozi, znaci nije samo abstraktna nauka nego nesto opipljivo.
Smrcak15

#908 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

animals wrote:
Ma to su ovi novokomponovani vjernici..
lako je se uciti na psihicko bolesnim osobama..
puno je veci broj bolesnika koji bi toboze da ljece bolesne..
Zabluda je misliti da su samo psihicki bolesnici pogodjeni dzinskim svijetom nego pogodjen moze biti svako.

Nemozete jednostavno razumjeti dok ne osjetis na svojoj kozi, znas onu izreku "sit gladnog nerazumije"
Isto ko kad bi zaba objasnjavala drugoj zabi u bunaru koja je tu cijelog zivot da postoji more toliko veliko, duboko i masa raznih zivotinja dok valovi udaraju sa svih strana.

Znaci dok nevidis svojim ocima i ne osjetis svojim tijelom i dalje ce ova tema biti za vas na nivou sci-fi dok za mene realnost koju sam vidio i osjetio svojim tijelom
S4mpion

#909 Re: Svijet bez religija

Post by S4mpion »

Još uvijek narod nagađa kakav bi bio svijet bez religija?

Narod k'o narod.
NIN

#910 Re: Svijet bez religija

Post by NIN »

S4mpion wrote:Još uvijek narod nagađa kakav bi bio svijet bez religija?

Narod k'o narod.
Ne more glup cojk skontat da je glup jer je glup! :bih:
skupljac_zeljeza

#911 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

arzuhal wrote:Svijet bez religije k'o džamija bez munare, k'o kahva bez cigare, k'o ćafir bez odsustva vjerovanja u natprirodno što se naučnom metodologijom izmiče dokazati, kao pjesma bez rime nekog nadobudnog pjesnika-početnika tek pristiglog iz provincije, kao proljetni dan bez jutarnjeg rumenila, kao...
....kao Mirsa koja ne sluša hodžu.

jasko_ba

#912 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

http://znanost.geek.hr/clanak/zapitajte ... -spavanja/
Najčešći efekti uključuju vizualne halucinacije, kao što su sjene i svjetlosti ili ljudski ili životinjski oblici u sobi, te slušne halucinacije, kad osoba čuje glasove ili korake. Osobe također često osjećaju pritisak na prsima i imaju poteškoća sa disanjem.
Razlog zbog kojeg paraliza sna može objasniti priče o duhovima i vanzemaljcima taj je snažan osjećaj prisutnosti, obično bezopasan, koji žrtve obično iskuse tijekom napadaja. Također spominju neobične kinestetičke osjete, kao što je osjećaj da ih netko vuče iz kreveta, vibriranje, letenje ili padanje. Ovakve epizode ponekad mogu dovesti do osjećaja da ste izvan vašeg tijela. Paraliza sna može biti zastrašujuća, no nikad nije opasna i srećom, epizode obično potraju svega nekoliko sekundi.
Znam ogroman broj ljudi koji je ovo dozivio, nazalost dosta njih je i otislo do hodze/popa da im prouci nesto da ih prodje. :lol: :-)
Lavabo

#913 Re: Svijet bez religija

Post by Lavabo »

Evo i umjetnik/reper B.o.B ima "dokaze" da je zemlja ravna ploha, ima čojk ba dokaze ne možeš mu ništa reći, veoma poznato ponašanje :run:
Towelie

#914 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Lavabo wrote:Evo i umjetnik/reper B.o.B ima "dokaze" da je zemlja ravna ploha, ima čojk ba dokaze ne možeš mu ništa reći, veoma poznato ponašanje :run:
Verovatno si video i odgovor Neil deGrasse Tysona na njegove dokaze. :)
mousstapha

#915 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

:D
Otiso Hip Hop u qrac.
Dozer

#916 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Svijet bez religija bi, vjerovatno, bio dosta mirnije mjesto ;)
jasko_ba

#917 Re: Svijet bez religija

Post by jasko_ba »

i onda skontas da su to pisali po vjerskim knjigama, da su ljude spaljivali, zalosno. :-)
Ovako i treba ismijavati sve ove slucajeve, koliko god oni "uvrijedjeni" bili. Idioti!
Towelie

#918 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Dozer wrote:Svijet bez religija bi, vjerovatno, bio dosta mirnije mjesto ;)
Nisam siguran bas. Ljudi zele moc, a da se ne kolju u ime religija, klali bi se u ime necega drugog.
Dozer

#919 Re: Svijet bez religija

Post by Dozer »

Moguce. Ali, gledano na zadnjih par hiljada godina, i ta moc je usko vezana uz religije, pa eto...
shbc

#920 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Towelie wrote:
zagortenej wrote:Image
:lol: :lol: :lol:
Majke mi, ti ces jos malo i pod ruku sa nama cafirima. Omeks'o si :D
Towelie

#921 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

Samo se trudim da razbijem predrasude o verniku, namrgodjenom batici koji gleda sve okolo sa stavom sa'e bilo misevi?! :D
Image
Last edited by Towelie on 01/02/2016 16:22, edited 2 times in total.
skupljac_zeljeza

#922 Re: Svijet bez religija

Post by skupljac_zeljeza »

Dozer wrote:Moguce. Ali, gledano na zadnjih par hiljada godina, i ta moc je usko vezana uz religije, pa eto...
Možeš izdvojiti čiste vjerske ratove....

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_w ... death_toll
shbc

#923 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Towelie wrote:
Samo se trudim da razbijem predrasude o verniku, namrgodjenom batici koji gleda sve okolo sa stavom sa'e bilo misevi?! :D
Nista se ne izvlaci. Kakav si bio u pocetku, sad se moze i prozborit s tobom :D
Towelie

#924 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

shbc wrote:
Towelie wrote:
Nista se ne izvlaci. Kakav si bio u pocetku, sad se moze i prozborit s tobom :D
Sta drugo reci osim elhamdulillah. :-D
shbc

#925 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Towelie wrote: Sta drugo reci osim elhamdulillah. :-D
Moze vala na to. Halal olsun :D
Locked