hAZNADAR wrote:Rijec je vjerama, konfesijama,..... - kuzis, kapiras,..?
Dokumenti koje sam postirao razbijaju mit o katolickoj Bosni, a takodjer usput dokazuju da je Bosna bila uvijek zemlja Bosnjana/Bosnjaka ma koje vjere bili. Islamofobi nemaju kapacitet da to shvate. Kladim se da ces i ove dokumente i Crkvi Bosanskoj proglasiti falsifikatima ili sitnicama.
Hehhehehe koji pokusaji prekrajanja istorije/povijesti. Ja mislim da su na ove prostore dosli muslimani pa poslije njih Muslimani-Bosnjaci pa onda opet Muslimani i evo sad Bosnjaci islamske vjeropispovjesti.
Izvinjavam se htio sam napisati islam ali mi se omaklo Bosnjaci koliko mi se zamantalo od pokusaja da se krscanstvo tj. katolicizam izbije nogom sa ovih prostora kao danas tako i iz srednjeg vijeka u kojem je bilo vise nego dominantno.
Dakle ja niti jednog jedinog trenutka u ovu pricu os SV BiH nisam uvlacio ni Hrvate ni Srbe jer oni nemaju blage veze sa tim kao sto nemaju ni danasnji Bosnjaci osim sto su potomci onih sto su unistili to kraljevstvo, kralja, kraljicu, Bobovac itd itd. Dakle ...
"Da se Bosansko Kraljevstvo nikad više ne bi obnovilo, ubili su bosanskoga kralja Stjepana Tomaševića, pobili sve visoko bosansko plemstvo, a njihovu djecu odveli u Carigrad i obratili na islam. Zameli su trag Bosni sve do novijih vremena. Nije to bio slučaj samo u Bosni, nego u svim krajevima koje su osvojili Osmanlije, koji su svojedobno pokrivali oko 40 suvremenih država."
Osatlo je i Osmanlija na tom bojnom polju bruku jer Bobovac nije bas pao sutke i na njihovim mezarima se i dan danas uce dove, mase crvenim zastavama i na usnama cuju rijeci "nasa braca"......
A sad smo se dosta zajebavali i zaboli me sta ko pise i sta ko misli o srednjovjekovnoj BiH i Bobovcu......jedina nepobitna cinjenica da prije nego su ga osvojili okupatori iz Turske ova zemlja je bila pretezno katolicka i to Pasiceve i istorije BH kvazi istoricara mogu pobijati koliko im kurcu cejf al to je tako. Samo da napomenem da se ne bi pojedini bez veze radovali u pitanju su BH katolici a ne oni sto se danas zovu Hrvatima.
Bosnjaci danas imaju najmanje pravo da masu sa ljiljanima bez obzira na protekli rat jer govorimo o istorijskim cinjenicama jer nekada se ginulo i pod petokrakom pa smo je svi skupa zgazili tako da je zastava samo predmet a bitni su ljudi. Sutra da se solidan broj pravoslavaca i katolika odluci da stane pod ljiljanje i Bosnjacki naziv muslimani BiH bi opet izgubili svoj jedinstveni identitet i toga se Alija najvise bojao a i dan danas pojedini bosnjacki politicari strahuju da to nebi palo kome na pamet. Katolici bi imali potpuno pravo na to jer je to njihov izvorni identitet kojeg su od zaborava sacuvali BH franjevci a ne ulema i islamski teolozi.