EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

todd_smith

#901 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz

Post by todd_smith »

InvestmentSLO wrote:GK David Forde Millwall
GK Darren Randolph West Ham United
GK Rob Elliot Newcastle United
DF John O'Shea Sunderland
DF Paul McShane Reading
DF Séamus Coleman Everton
DF Stephen Ward Burnley
DF Marc Wilson Stoke City
DF Richard Keogh Derby County
DF Alex Pearce Derby County
DF Cyrus Christie Derby County
MF Aiden McGeady Everton
MF Glenn Whelan Stoke City
MF James McCarthy Everton
MF James McClean West Bromwich Albion
MF Wes Hoolahan Norwich City
MF Darron Gibson Everton
MF Robbie Brady Norwich City
MF Jeff Hendrick Derby County
MF David Meyler Hull City
MF Eunan O'Kane Bournemouth
MF Alan Judge Brentford
FW Robbie Keane (Captain) LA Galaxy
FW Kevin Doyle Colorado Rapids
FW Shane Long Southampton
FW Jonathan Walters Stoke City
FW Daryl Murphy Ipswich Town
FW David McGoldrick Ipswich Town
od navedenih nece im igrati:

FW Jonathan Walters Stoke City

Najveca radilica u ekipi, ratnik pravi. Nije neki napadac ali 90 minuta bi vrsio pritisak i trcao i u duelima jeo Spahica i Vranjesa pa cak i Sunjica.

Nece igrati prvu zbog zutih kartona.

DF John O'Shea Sunderland

Kapiten i vodja i organizator odbrane, njihov Emir Spahic od ranijih dana nama. Bez njega im je dosta teze. Nece biti u prvoj jer je dobio crveni u zadnjoj utakmici.

FW Shane Long Southampton

Super sub. Mali ima nevjerovatnu brzinu i sa klupe je jeben skroz. Zabio Svabama sa klupe za sva 3 boda, zabio Poljskoj u zadnjoj minuti za bod. Nece igrati prvu zbog povrede, a mozda i drugu.

Ovi sto ce igrati:

DF Paul McShane Reading
DF Séamus Coleman Everton
DF Stephen Ward Burnley
DF Marc Wilson Stoke City
DF Richard Keogh Derby County
DF Alex Pearce Derby County
DF Cyrus Christie Derby County

Coleman najopasniji i najbolji igrac ovdje, igra ofanzivno i defanzivno, trci gore dole 90 minuta, a centarsutevima u trepavicu pogadja, dosta dobar igrac.

Ovi ostali su srednja liga, jednaki ako ne i losiji od nas u ovom odjelu.

Vezni red

MF Aiden McGeady Everton
MF Glenn Whelan Stoke City
MF James McCarthy Everton
MF James McClean West Bromwich Albion
MF Wes Hoolahan Norwich City

Radilice, nisu tehnicki potkovani, ali kao vezni red kompaktni dosta. Wes Hoolahan im je kreativac, jeste da ima 29-30 godina, ali on je njihov Miske na neku ruku. McGeady je struja po krilima, sa obzirom da je Mujdza propao i Kolasinac van stroja zbog povreda bice jebeno gledajuci na ovo.

Napad

FW Robbie Keane (Captain) LA Galaxy

Nema veze sto je u Americi i sto ima 37 godina, ovo je njihov Dzeko, jbga lik iz nicega zabija za repku, najbolji strijelac svih vremena za njih. Opasan je pa makar sa jednom nogom igrao. Slicno sa Edinom, u klubovima je jedan igrac, ali za repku to je druga klasa.

Sve u svemu preko dvije utakmice bice gusto, ali mislim da smo dovoljno zrela i dobra ekipa da ih uzmemo.

Prva utakmica ce biti zlata vrijedna, jer nece imati par izuzetno bitnih igraca, zato na nama je da u prvoj rijesimo sve vec, igrati kompaktno i izvuci dobar rezultat. Ako bude tako oni bi se morali otvoriti u Dublinu, ako izvuku povoljan rezultat, kao ekipa su jebeni kada dodje do parkiranja busa.
palermo

#902 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by palermo »

Menije drago što nismo Slovence dobili, nekako sam uvjeren da ovaj put ne bi sa njima dobro prošli, Irci su mi bili druga najpoželjnija opcija (nakon Norvežana) mada, ruku na srce, mislim da je prilično svjedeno koga smo dobili, sve je to tu negdje.
Uglavnom, mislim da najviše ovisi o nama samima,znamo svi da je najbitnije da budemo kompletni, svaki izostanak nekog od ključnih igrača mi teško nadoknađujemo. U nekoj imagirnarnoj slici, naša najbolja igra i njihova najbolja igra, mi pobjeđujemo. I ne mislim da je hendikep što prvu igramo kući, solidaan rezultat kući ( a po meni je to bilo kakva pobjeda, čak bih rekao, samo da nije poraz) i domaćin je u iodućoj utkamici pred ogromnim pritiskom.

I nadam se daa će opet sedam-osam dana pred utakmicu otpoćčeti euforija. Jebeš fudbal bez euforije. A protivnik nam je baš onako po mjeri za euforiju :izet:
Herr Flick

#903 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Herr Flick »

Irska je slabija kopija Walesa,jedino ih izvlaci sto imaju dobrog selektora i nista vise..Mi imamo napad,kreativnost a oni odbranu i snagu i to je to
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#904 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Zviz »

sha_ba wrote:
Zviz wrote:
Ma od irca na crno za 2-3 milje ojra i skockaj se ko dingospo i gledaj sa ircima :D
:lol: :lol: :lol:
nemam ja kompleks nize vrijednsti

E onda preko be ha saveza :D
Fudo387

#905 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

noiserr wrote:
Fudo387 wrote:Mi smo ekipu slicnog stila i kvaliteta nedavno dobili sa 2:0, i to smo bili poprilicno osakaceni.
Povratkom Edina, Besica i Kolasinca ove cemo razbucat i tamo i kod kuce.
Cuj pobijedili Njemacku, zabili frljoka gol i Svabe fulile 193 zicera, pa nece ih loto ubost svaki put.
Ma da su ih pobjedili sa auto golom, opet su to Svabe. Nas su Belgijanci nadigrali ko malu djecu a imali smo i Dzeku i Besica. Nisu oni tolika taraba.
To ne mora nista znaciti. Vels je izvukao remi kod Belgijanaca, a mi Vels mlatnuli kod kuce i tamo ih sadaka spasila da ne fasuju. Prema tome, hrabro, muski, zBismiletom, i prolazimo mi ovo.
todd_smith

#906 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by todd_smith »

Irci nisu neka opasna ekipa u smislu kreativne igre ili kombinacija ili slicno.

Vrlo kompaktna ekipa koja igra 90 minuta na trku. Dosta slicni ekipama iz EPLa u Evropi kada igraju. Mozda ne uzimaju, ali imaju snagu i zelju.

Po meni jaci od Velsa. Vels je ipak bio u grupi protiv jake Belgije i dosta sjebane Bosne i prosjecnog Izraela i Kipra.

Irska je igrala protiv Svjetskog Prvaka i izuzetno jake Poljske i ekipe koja je dosta slicna Velsu tj Skotska i nezgodne Gruzije. Nije to neka zlj ekipa koja se slucajno nasla u barazu.

Da ih mozemo i trebamo uzeti, apsolutno. Ali kontati "`ta ce oni ba", to je vec ona tipicna logika Bosnje zbog koje isti Bosnjo vazda najebe.
mirzadelibasic

#907 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž

Post by mirzadelibasic »

Nemaju Irci neke kreativnosti, njima je, otprilike, sve na trčanje, snagu i centasuteve. Naša odbrana se mora malo pojačati i skakački moramo biti dominantniji. Očekujem prolaz i očekujem dominaciju Edina Dzeke. Ako se Bale nije vidio protiv nas i ako smo ga zaustavili, zašto ne bi mogli tamo nekog Longa i Keane-a. Neka proradi euforija i padaju Irci, kao što su pali Slovaci, Grci, Wales...
SkyLimit

#908 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Nije tesko predvidjeti prvih 60 minuta utakmice i da ce 0 : 0 vjerovatno stajati kao rezultat do tada. Irci ce se postaviti strpljivo, cvrsto i defanzivno, pokusavajuci preko krila da izvedu kontranapad kad im se pruzi prilika. A s obzirom da je Mesa ziheras i da ce mu u mislima biti prije svega da ne primi gol na domacem terenu, ni mi njih necemo nesto posebno napadati, biti ce to nasa prepoznatljiva pas igra i kombinatorika, Pjanic do Sunjica a on do Begovića, pa sve ponovno. Tek poslije 60. minute, kad krenu zvizduci sa tribina kao protiv Velsa, ocekujem da Mesa krene u juris.
Mirza007

#909 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mirza007 »

SkyLimit wrote:Nije tesko predvidjeti prvih 60 minuta utakmice i da ce 0 : 0 vjerovatno stajati kao rezultat do tada. Irci ce se postaviti strpljivo, cvrsto i defanzivno, pokusavajuci preko krila da izvedu kontranapad kad im se pruzi prilika. A s obzirom da je Mesa ziheras i da ce mu u mislima biti prije svega da ne primi gol na domacem terenu, ni mi njih necemo nesto posebno napadati, biti ce to nasa prepoznatljiva pas igra i kombinatorika, Pjanic do Sunjica a on do Begovića, pa sve ponovno. Tek poslije 60. minute, kad krenu zvizduci sa tribina kao protiv Velsa, ocekujem da Mesa krene u juris.
Nadam se da se nece jurisati. Vjerujem u takticki zrelu I organiziranu igru. Jurisanje mozda tek u Dublinu, ako nema druge. I 0:0 u Zenici je relativno OK rezultat, nije kraj svijeta. Sa Besicem u revansu cemo biti puno jaci.
Edin H.

#910 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Edin H. »

Zviz wrote:
sha_ba wrote:
Zviz wrote:
Ma od irca na crno za 2-3 milje ojra i skockaj se ko dingospo i gledaj sa ircima :D
:lol: :lol: :lol:
nemam ja kompleks nize vrijednsti

E onda preko be ha saveza :D
Moze, ako je Selma Bajrami :D
svi u napad

#911 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by svi u napad »

Uh sto sam popizdio. Napisem kao strucnjak :mrgreen: par pametnih savjeta Mesi na temi BiH-Irska baraz pritisnem submit kad sve propalo jer Charuga ukino temu. E sad Jovo na novo (ako se sjetim svega sto sam pisao) :-D . Kao prvo mislim da cemo ih abd dobiti i da su sanse 60:40 u nasu korist. Tacno je da smo dobili najgoru momcad ali istovremeno to je i test da li smo zreli za EM.
Irci borbeni, jaki u duelima (tu smo najtanji) kondiciono izuzetno jaki uglavnom se brane i cekaju svoju sansu. Kao sto su neki pisali malo primaju ali i malo daju i to uglavnom na kraju tekme. Bit ce jako tesko u uzvratnoj tekmi jer ce biti kompletni a mi vjerovatno ne kompletni.
Vrlo vaznu ulogu u ovim mecevima ce imati sudije. Ne iz razloga da ce navijati za nekog vec zbog svojih razlicitih kriterija. Juznjaci lakse sviraju faulove pogotovo u vazdusnim duelima sto je vazno za nas, dok sjevernjaci pustaju malo jacu igru sto nama ne bi odgovaralo. Imajuci u vidu da par kljucnih igraca ima zute bilo bi pogubno za nas da u Ze sudi neko ko se lako hvata za kartone jer ne daj boze da Pjana i Bega dobiju iste ne moramo ni putovati.
Sad ce se vidjeti i greska sto Vrancic i Grahovac nisu dobili sansu da pokazu sta znaju. I pored Medinih golova ja ne bih pocinjao tekmu sa njim jer covjek nema kondiciju i pored sporosti los je u duelima. Salihovic takodjer nije fizicki spreman i mislim da Vrancic ima prednost u odnosu na njih (iako samo povremeno igra) jer trenira i igra u Njemackoj i to mi daje neku garanciju da je spremniji i fizicki jaci jer se tamo igra jace nego u Kini i Spaniji. Mali Grahovac je opet standardan u svojoj momcadi i za sada dobro igra a i u mladoj je bio dosta dobar.
Iako volim Vedatora koji je kralj u 16 m licno bih poceo sa Dzakom i Djuricem u Ze jer mislim da trebamo igrati napadacki i iskorititi domaci teren te neigranje par njihovih igraca te zabiti im 2-3 komada posto ce tamo biti jako zeznuto imajuci u vidu nasu odbranu. Sa njima dvojicom u spicu imamo velike sanse da neko od njih glavom zapuca golcinu.
U Dablinu bi igrao zatvoreniju varijantu samo sa Dzekom u napadu. Dakle: Begovic - Bicakcic, Sunjic, Spahic (Zukanovic) Kolasinac,-Cocalic, Besic - Mujdza, Pjanic, Dzeko i Lulic.
Dileme izmedju Lepog i Zuke vjerovatno nec biti jer ce Lepi vjerovatno napraviti zuti u Ze i nece moci ni igrati. Mujdza unjesto Visce jer zna ubaciti tj. centrirati sto Visca ne zna a pored toga ce pomoci odbrani bolje nego Visca kojeg treba uvesti oko 65 minute.
Protiv ovih snagatora samo spustiti loptu na zemlju kako je to bivsa Yu radila i gotovo uvijek pobjedjivala ove otocke levate. Onom zivcanom Besicu bi volio opaliti par vaspitnih jer nas je decko tako zajebao svojom gluposcu da se to ne moze iznjeriti.
Eto toliko od mene. Mesa kraj mene zivog ti uzeo Francuza. :D :-D Nadam se da ce Francuz spremiti dobru taktiku (Mesa mu 100% vjeruje) i momci samo na prvu. Vi ste ponos nacije i obradujte ovaj napaceni narod. Zelim vam (a i nama navijacima) puno srece i uspjeha u barazu.
Za kraj samo mogu ponoviti "ma jebat cemo i mamicu njihovu" (ovo mi nesto poznato i mogu vam reci da to sada treba momcima). :thumbup:
Naprijed BiH. :bih: :bih: :bih: :bih:
PS. - Poljska je dobra ali je jos daleko od one repke iz 1974. Usa blues zna o cemu pricam i imamo isto misljenje o tome. :thumbup: :izet:
sha_ba

#912 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by sha_ba »

Edin H. wrote: Moze, ako je Selma Bajrami :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Frankyee

#913 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Nas veliki problem bi mogli biti zuti kartoni. Dzeko, Pjana, Spahic, Begovic, mozda jos koji imaju po dva kartona. Znaci ako kojim slucajem , nadam se da nece , padne karton onda bi revans u Dablinu bio veoma tezak zadatak. Na nama ce biti pritisak da se nesto postigne u Zenici i bojim se nervoze ako uhvati.

Velika njihova prednost je sto dosta igraca igra u EPL i to neki u istim timovima , tako da svi poznaju isti stil i formacije.

Trener im je gromada strateg i veoma iskusan i postovan.
muha_sa

#914 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by muha_sa »

Frankyee wrote:Nas veliki problem bi mogli biti zuti kartoni. Dzeko, Pjana, Spahic, Begovic, mozda jos koji imaju po dva kartona. Znaci ako kojim slucajem , nadam se da nece , padne karton onda bi revans u Dablinu bio veoma tezak zadatak. Na nama ce biti pritisak da se nesto postigne u Zenici i bojim se nervoze ako uhvati.

Velika njihova prednost je sto dosta igraca igra u EPL i to neki u istim timovima , tako da svi poznaju isti stil i formacije.

prenose li se kartoni u baraž :? :?
todd_smith

#915 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

muha_sa wrote:
Frankyee wrote:Nas veliki problem bi mogli biti zuti kartoni. Dzeko, Pjana, Spahic, Begovic, mozda jos koji imaju po dva kartona. Znaci ako kojim slucajem , nadam se da nece , padne karton onda bi revans u Dablinu bio veoma tezak zadatak. Na nama ce biti pritisak da se nesto postigne u Zenici i bojim se nervoze ako uhvati.

prenose li se kartoni u baraž :? :?
prenose

ciste se samo za zvanicni turnir
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#916 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by JoseMujica »

moje mišljenje...dobili smo najgoreg mogućeg protivnika po svemu...po igri, formi, načinu kako igraju fudbal, udaljenosti itd.

Baš za nas kurčevit baraž :(

Sad nije Irska Brazil da se nemre igrati protiv nje...more al će biti jebeno do bola...neka nam je bog na pomoći
Frankyee

#917 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Frankyee »

Kartoni se prenose u dodatni ciklus sto je trenutno prednost za prvu utakmicu jer Ircima u Zenici ne igraju 2 igraca is prvog tima. Ali oni ce znaci biti spremni za revans u Dablinu.

Vrlo nezgodno za nas, doduse nije kao prije jer na primjer bez Spahe se moze ali ako ostanemo bez Pjane , Bege ili Dzeke to je vec druga prica.
Da pojasnim, Mesa je koliko toliko stvorio klupu , nekada je nedostatak jednog igraca, naarocito u odbrani, mnogo vise znacio.

Sjetite se one Cirine zadnje linije, Jahic - Spahic - Nadarevic
Last edited by Frankyee on 18/10/2015 19:38, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#918 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zlajaBHF »

Irska je ozbiljna ekipa, koja je bila na velikim natjecanjima i drzava iz koje tradicionalno mnogo igraca igra u engleskoj Premier league. Poznati su po svom borbenom mentalitetu, brzom igrom i uvijek vjernim navijacima, koji prate svoju reprezentaciju ma gdje da igrali. Irska je zadnji put na EURU bila 2012. kada ih je preko baraza odveo Giovanni Trapattoni, poznati Italijanski strucnjak. U kvalifikacijama za SP 2010 su ispali u barazu, nakon gola Francuske koji nije trebao biti priznat, dok su u kvalifikacijama za SP 2014 u Brazilu, zavrsili na 4. mjestu u svojoj grupi, iza Austrije, Svedske i Njemacke.
Danas ih vodi Martin O’Neil koji je ranije bio trener Celtica, Aston Ville i Sunderlanda. Trener koji je nastavio tradiciju defanzivne igre, koju je gajio i Trapattoni, koja ih je i odvela na EP 2012. Defanzivna i direktna igra sa mnogo dugih lopti, gdje se napadi zavrsavaju relativno brzo, a brani sa 11 igraca na svojoj polovini. Ekipa koja mnogo trci, koja vrsi agresivan pritisak na protivnika, kada je lopta na njihovoj polovini, i koja stalno pokusava oduzeti loptu kako bi zaprijetila kontra napadom. Opasni su naravno na prekide, jer imaju nekolicinu igraca koji su dobri kada je rijec o igri glavom. Kada imaju loptu na protivnickoj polovini, pokusavaju na tipicno britanski nacin (Svi igraju u Britaniji) preko nabacaja sa krila doci do gola.
Irci igraju sistem 4-4-2, a igraci im dolaze en egleske prve ili druge lige. Glavni igraci su O’Shea u odbrani, McCarthy na sredini i Walters u napadu. Vrijedi napomenuti da O’Shea i Walters ne igraju prvu utakmicu u Zenici zbog kartona, sto je veliki minus za Irsku, jer se radi o vodjama ove ekipe. U grupi su zavrsili iza Njemacke i Poljske, a ispred Skotske. Pobjedili su Njemacku nas vom terenu u jednoj od zadnjih utkamica kvalifikacije, stim da se mora napomenuti da je Njemacka bila mnogo bolja u tom mecu, i da su Irci ocigledno imali vise sile na svojoj strani. Ta pobjeda im je i donjela 3. mjesto u grupi, jer bi porazom pali na 4. mjesto i bili daleko od baraza.
Ono sto Irce karakterizira je to da primaju malo golova, ali takodje ne daju mnogo. Ako izuzmemo utakmice protiv Gibraltara, Irska je dala 8 golova u 8 utakmica, a primili su 7 golova. Vecinu svojih golova su postigli nakon prekida. Irci generalno nemaju ne kontrolisu utakmice, i vecinom nemaju loptu u svom posjedu koliko i protivnik, barem kada se radi o imalo ozbiljnijim reprezentacijama. Razlog je naravno defanzivnija igra, ali i direktni stil zbog kojeg vrlo brzo zavrsavaju napade. Oni ne grade akcije sa mnogo dodira, nego radije koriste sto manje dodavanja, kako bi dosli do pozicije za sut ili nabacaj. Kada napadaju, znaju koristiti i bekovi koji iskorsitavaju svaku priliku za nabacaj.
Irska po mom misljenju nije najlosiji protivnik kojeg je BiH mogla izvuci, jer Slovenija nema igrace kao Irska, Danska nikad losija nije bila, niti su imali losije kvalifikacije vec 20 godina, a Norveski najzvcnije ime je jedan tinejdzer, medjutim Irska ipak nije nesto najgore sto nam se moglo desiti iz vise razloga. Jedan od tih razloga je sto Irsku respektujemo kao protivnika, jer ih nikad nismo dobili. Isto tako znamo da mnogi njihovi igraci igraju u Premier League u Engleskoj, koja je po mnogima dokaz kvaliteta. Norvesku, Dansku i BiH smo dobijali vise puta, i kod nas generalno vlada misljenje da nam Skandinavci dobro leze a sa Slovencima ne znamo za poraz. Upravo je to moglo dovesti do male opustenosti, previsokih ocekivanja i na kraju bi to mozda uticalo na nasu igru i opet kazem mozda bi nas kostalo odlaska na EP, jer su svi ti protivnici, kao i Irci ne tako losi i sigurno da mogu izbaciti bilo koje protivnika ako ih se ne shvati ozbiljno.
Irska je dobra ekipa, ali njihov stil igre nama odgovra bolje nego stil recimo Danske. Irska igra direktno, i prepusta cesto protivniku poziciju lopte, sto nije lose za nas. Oni sa vremena na vrijeme igraju visok pritisak na protivnika, i na polovici protivnika, ako zele da napadaju, ali to niko ne radi cijelu utakmicu, nego u odredjenim periodama. To je nacin njihovog napada, visok pritisak, i pokusaj da se protivniku oduzme lopta visoko na terenu, kako bi dosli do kontre ili suta na gol. Inace u Zenici mozemo ocekivati Irsku koje je povucena i koja igra agresivno na svojoj polovini i vreba svaku sansu za kontra napad. BiH je ekipa koja je lose prosla u svakoj utakmici gdje je protivnik imao loptu u posjedu vise od njih. Izrael i Belgija su imali loptu vise od BiH u porazima od 3:0 i 3:1. Imali smo losa iskustva sa Portugalom, i iskreno nebi ih dobili da igramo 50 utakmica zaredom, a ne zato sto je Portugal toliko dobar nego sto nam ne odgovara njihov stil igre, to jeste njihova poziciona igra, gdje on zele da diktiraju tempo, gdje oni imaju loptu. Razlog je taj da smo mi losi bez lopte. BiH ne zna kako da stoji na terenu kada protivnik ima loptu, pa smo cak te probleme imali i u zadnjoj utakmici protiv Kipra. Nadam se dasu se nakon te utakmice upalile crvene lampice kod selektora Bazdarevica, jer loptu ne mozemo imati non stop, i ekipa se mora sto bolje pripremiti i za takve situacije. Medjutim zakljucak je da mi treamo pokusavati da imamo loptu u svojim redovima sto vise, i zato nam odgovara Irska kojoj nije glavni kvalitet posjed lopte. I koja radije protivniku prepusta loptu, a da oni vrebaju na kontre i polukontre.
U Zenici nas ceka kao sto rekoh defanzivna verzija Irske, koja bi se zadovoljila nerijesenim rezultatom. Igraju sa 2 napadaca, ali i oni ce da ucestvuju u defanzivnim zadatcima. Njihova kompletna odbrana, znaci i bekovia, cesto svi bivaju plasirani ispred gola. Tako da krila uz pomoc napadaca ili veznih igraca brane krila. Znaci Ircima je bitnije da imaju mnogo igraca ispred gola, nego da brane protivniku onemoguce nabacaje. Njihovi stoperi nikad ne napustaju prostor ispred golmana, kada se brane. Znaci nikad ne idu u ispomoc bekovima, sto moze napraviti prostor izmedju njihovih bekova i stopera, koji bi mogli iskoristiti nasi napadaci ili igraci sredine terena. Mislim da je bitno da kontrolisamo utakmice protiv iraca , i da u periodama visokog pritiska od njihove straen istrajemo na nasoj pas igri, a zato ce nam biti potrebni igraci koji imaju pas igru kao jednu od svojih aduta. Pjanic i Medunjanin trba da igraju na nivou, ali mozda bi se trebalo razmisljati i o drugim igracima koji imaju slicne kvalitete.
BiH je ekipa koja daje golove, i ne bojim se da cemo probiti njihov zid. Pitanje je da li mozemo sacuvati nasu mrezu, da ako uspijemo da diktiramo tempo i igramo sa strpljenjem, jer smo tehnicki na vecm nivou nego oni. Njihova oodbrana u prvoj utakmici, bez O’Shea ce biti znatno oslabljena, posto njihovi ostali stoperi nisu svjetska klas, blago receno, i to moramo iskoristiti u prvoj utakmici.
Nek nam je Bog na pomoci, i da rijesmo pitanje proaska vec u prvoj utakmici, tako sto cemo pobjediti a ne primiti gol!
Zastozato

#919 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Zastozato »

zlajaBHF wrote:Irska je ozbiljna ekipa, koja je bila na velikim natjecanjima i drzava iz koje tradicionalno mnogo igraca igra u engleskoj Premier league. Poznati su po svom borbenom mentalitetu, brzom igrom i uvijek vjernim navijacima, koji prate svoju reprezentaciju ma gdje da igrali. Irska je zadnji put na EURU bila 2012. kada ih je preko baraza odveo Giovanni Trapattoni, poznati Italijanski strucnjak. U kvalifikacijama za SP 2010 su ispali u barazu, nakon gola Francuske koji nije trebao biti priznat, dok su u kvalifikacijama za SP 2014 u Brazilu, zavrsili na 4. mjestu u svojoj grupi, iza Austrije, Svedske i Njemacke.
Danas ih vodi Martin O’Neil koji je ranije bio trener Celtica, Aston Ville i Sunderlanda. Trener koji je nastavio tradiciju defanzivne igre, koju je gajio i Trapattoni, koja ih je i odvela na EP 2012. Defanzivna i direktna igra sa mnogo dugih lopti, gdje se napadi zavrsavaju relativno brzo, a brani sa 11 igraca na svojoj polovini. Ekipa koja mnogo trci, koja vrsi agresivan pritisak na protivnika, kada je lopta na njihovoj polovini, i koja stalno pokusava oduzeti loptu kako bi zaprijetila kontra napadom. Opasni su naravno na prekide, jer imaju nekolicinu igraca koji su dobri kada je rijec o igri glavom. Kada imaju loptu na protivnickoj polovini, pokusavaju na tipicno britanski nacin (Svi igraju u Britaniji) preko nabacaja sa krila doci do gola.
Irci igraju sistem 4-4-2, a igraci im dolaze en egleske prve ili druge lige. Glavni igraci su O’Shea u odbrani, McCarthy na sredini i Walters u napadu. Vrijedi napomenuti da O’Shea i Walters ne igraju prvu utakmicu u Zenici zbog kartona, sto je veliki minus za Irsku, jer se radi o vodjama ove ekipe. U grupi su zavrsili iza Njemacke i Poljske, a ispred Skotske. Pobjedili su Njemacku nas vom terenu u jednoj od zadnjih utkamica kvalifikacije, stim da se mora napomenuti da je Njemacka bila mnogo bolja u tom mecu, i da su Irci ocigledno imali vise sile na svojoj strani. Ta pobjeda im je i donjela 3. mjesto u grupi, jer bi porazom pali na 4. mjesto i bili daleko od baraza.
Ono sto Irce karakterizira je to da primaju malo golova, ali takodje ne daju mnogo. Ako izuzmemo utakmice protiv Gibraltara, Irska je dala 8 golova u 8 utakmica, a primili su 7 golova. Vecinu svojih golova su postigli nakon prekida. Irci generalno nemaju ne kontrolisu utakmice, i vecinom nemaju loptu u svom posjedu koliko i protivnik, barem kada se radi o imalo ozbiljnijim reprezentacijama. Razlog je naravno defanzivnija igra, ali i direktni stil zbog kojeg vrlo brzo zavrsavaju napade. Oni ne grade akcije sa mnogo dodira, nego radije koriste sto manje dodavanja, kako bi dosli do pozicije za sut ili nabacaj. Kada napadaju, znaju koristiti i bekovi koji iskorsitavaju svaku priliku za nabacaj.
Irska po mom misljenju nije najlosiji protivnik kojeg je BiH mogla izvuci, jer Slovenija nema igrace kao Irska, Danska nikad losija nije bila, niti su imali losije kvalifikacije vec 20 godina, a Norveski najzvcnije ime je jedan tinejdzer, medjutim Irska ipak nije nesto najgore sto nam se moglo desiti iz vise razloga. Jedan od tih razloga je sto Irsku respektujemo kao protivnika, jer ih nikad nismo dobili. Isto tako znamo da mnogi njihovi igraci igraju u Premier League u Engleskoj, koja je po mnogima dokaz kvaliteta. Norvesku, Dansku i BiH smo dobijali vise puta, i kod nas generalno vlada misljenje da nam Skandinavci dobro leze a sa Slovencima ne znamo za poraz. Upravo je to moglo dovesti do male opustenosti, previsokih ocekivanja i na kraju bi to mozda uticalo na nasu igru i opet kazem mozda bi nas kostalo odlaska na EP, jer su svi ti protivnici, kao i Irci ne tako losi i sigurno da mogu izbaciti bilo koje protivnika ako ih se ne shvati ozbiljno.
Irska je dobra ekipa, ali njihov stil igre nama odgovra bolje nego stil recimo Danske. Irska igra direktno, i prepusta cesto protivniku poziciju lopte, sto nije lose za nas. Oni sa vremena na vrijeme igraju visok pritisak na protivnika, i na polovici protivnika, ako zele da napadaju, ali to niko ne radi cijelu utakmicu, nego u odredjenim periodama. To je nacin njihovog napada, visok pritisak, i pokusaj da se protivniku oduzme lopta visoko na terenu, kako bi dosli do kontre ili suta na gol. Inace u Zenici mozemo ocekivati Irsku koje je povucena i koja igra agresivno na svojoj polovini i vreba svaku sansu za kontra napad. BiH je ekipa koja je lose prosla u svakoj utakmici gdje je protivnik imao loptu u posjedu vise od njih. Izrael i Belgija su imali loptu vise od BiH u porazima od 3:0 i 3:1. Imali smo losa iskustva sa Portugalom, i iskreno nebi ih dobili da igramo 50 utakmica zaredom, a ne zato sto je Portugal toliko dobar nego sto nam ne odgovara njihov stil igre, to jeste njihova poziciona igra, gdje on zele da diktiraju tempo, gdje oni imaju loptu. Razlog je taj da smo mi losi bez lopte. BiH ne zna kako da stoji na terenu kada protivnik ima loptu, pa smo cak te probleme imali i u zadnjoj utakmici protiv Kipra. Nadam se dasu se nakon te utakmice upalile crvene lampice kod selektora Bazdarevica, jer loptu ne mozemo imati non stop, i ekipa se mora sto bolje pripremiti i za takve situacije. Medjutim zakljucak je da mi treamo pokusavati da imamo loptu u svojim redovima sto vise, i zato nam odgovara Irska kojoj nije glavni kvalitet posjed lopte. I koja radije protivniku prepusta loptu, a da oni vrebaju na kontre i polukontre.
U Zenici nas ceka kao sto rekoh defanzivna verzija Irske, koja bi se zadovoljila nerijesenim rezultatom. Igraju sa 2 napadaca, ali i oni ce da ucestvuju u defanzivnim zadatcima. Njihova kompletna odbrana, znaci i bekovia, cesto svi bivaju plasirani ispred gola. Tako da krila uz pomoc napadaca ili veznih igraca brane krila. Znaci Ircima je bitnije da imaju mnogo igraca ispred gola, nego da brane protivniku onemoguce nabacaje. Njihovi stoperi nikad ne napustaju prostor ispred golmana, kada se brane. Znaci nikad ne idu u ispomoc bekovima, sto moze napraviti prostor izmedju njihovih bekova i stopera, koji bi mogli iskoristiti nasi napadaci ili igraci sredine terena. Mislim da je bitno da kontrolisamo utakmice protiv iraca , i da u periodama visokog pritiska od njihove straen istrajemo na nasoj pas igri, a zato ce nam biti potrebni igraci koji imaju pas igru kao jednu od svojih aduta. Pjanic i Medunjanin trba da igraju na nivou, ali mozda bi se trebalo razmisljati i o drugim igracima koji imaju slicne kvalitete.
BiH je ekipa koja daje golove, i ne bojim se da cemo probiti njihov zid. Pitanje je da li mozemo sacuvati nasu mrezu, da ako uspijemo da diktiramo tempo i igramo sa strpljenjem, jer smo tehnicki na vecm nivou nego oni. Njihova oodbrana u prvoj utakmici, bez O’Shea ce biti znatno oslabljena, posto njihovi ostali stoperi nisu svjetska klas, blago receno, i to moramo iskoristiti u prvoj utakmici.
Nek nam je Bog na pomoci, i da rijesmo pitanje proaska vec u prvoj utakmici, tako sto cemo pobjediti a ne primiti gol!
Sad kad sam procitao ovo moj zakljucak je da Irska ima slabe, gotovo nikakve sanse protiv nas. Pogotovo sto im dva od njihova tri najbolja igraca ne igraju u Zenici. Tu je nasa prednost i upravo u Zenici treba sav posao zavrsiti jednom agresivnom i napadackom igrom.
zg1911

#920 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zg1911 »

los zdrijeb i za bih i za sloveniju. irska je bila najgora opcija. no opet, sansa za plasman nije sporna, rekao bih da je bih blagi favorit. sretno!
cyprus

#921 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by cyprus »

zlajaBHF wrote:Irska je ozbiljna ekipa, koja je bila na velikim natjecanjima i drzava iz koje tradicionalno mnogo igraca igra u engleskoj Premier league. Poznati su po svom borbenom mentalitetu, brzom igrom i uvijek vjernim navijacima, koji prate svoju reprezentaciju ma gdje da igrali. Irska je zadnji put na EURU bila 2012. kada ih je preko baraza odveo Giovanni Trapattoni, poznati Italijanski strucnjak. U kvalifikacijama za SP 2010 su ispali u barazu, nakon gola Francuske koji nije trebao biti priznat, dok su u kvalifikacijama za SP 2014 u Brazilu, zavrsili na 4. mjestu u svojoj grupi, iza Austrije, Svedske i Njemacke.
Odlična analiza :thumbup:
costacurta

#922 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by costacurta »

JESMOL' POBiJED'Li?! :mrgreen:
Ma Jebi Hin...ukratko :mrgreen:
Znam da smo dobili bilo koga drugog mi bi već kvalifikovani bili..... mislim virtuelno.
Ovako cemo se i spremiti kako valja, igraće se kako treba i zapeti maximalno ozbiljno.
Jer mi najbolje igramo i dajemo sve od sebe jedino kad igramo protiv najjačih. :bih:
Herr Flick

#923 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Herr Flick »

Ko ide za Dublin :D :D

mfeed

#924 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mfeed »

Zastozato wrote:
Sad kad sam procitao ovo moj zakljucak je da Irska ima slabe, gotovo nikakve sanse protiv nas. Pogotovo sto im dva od njihova tri najbolja igraca ne igraju u Zenici. Tu je nasa prednost i upravo u Zenici treba sav posao zavrsiti jednom agresivnom i napadackom igrom.
mi sa meshom I u kljucnim utakmicama igramo uglavnom defanzivno osim zadnjih 20 minuta tako da pogotovo protiv iraca nece biti agresivno. kljucni igrac ce biti pjanic, ako on sta uradi onda mozemo proci, sto se ostalog tice, dzeko na individualni kvalitet mozda jednu zabije a oni ako zatvore pjanica mi mozemo pjevat' borbene, na prekide ih necemo dobiti.
todd_smith

#925 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

mfeed wrote:
Zastozato wrote:
mi sa meshom I u kljucnim utakmicama igramo uglavnom defanzivno osim zadnjih 20 minuta tako da pogotovo protiv iraca nece biti agresivno. kljucni igrac ce biti pjanic, ako on sta uradi onda mozemo proci, sto se ostalog tice, dzeko na individualni kvalitet mozda jednu zabije a oni ako zatvore pjanica mi mozemo pjevat' borbene, na prekide ih necemo dobiti.
e jbga znaci ispadamo

:skoljka:
Locked