Za 5 godina 50 hiljada. Volio bih da imamo s čime povući paralelu, ali jebi ga nema fordova i opela po toj cijeni.Bakir1 wrote:emko elaboriraj nam koliko si izgubio na audiju i kako ide sa brzom prodajom?
onda da podvucemo paralelu sa kijom i golfom
Samo moraš uzeti jednu vrlo bitnu stvar u obzir u mom slučaju, uvijek kupujem novo auto tako da sam svjestan da ću biti u gubitku. Naravno da će mi igrat ulogu ako prodam svoje auto do momenta kupovine novog, ali apsolutno neće biti presudno. Stvar je u tome što bih želio da se riješim nekih drugih popratnih troškova koji su mi nepotrebni ako budem uzimao novo. Osim što mog audija ne bi imao ko da vozi, znači auto bi stajalo, kasko i registracija mi ističu za dva mjeseca. Gume zimke su mi 17ke, što mi za F10 koji ja ganjam neće trebati. A znam i sam da neću ni sekunde biti angažovan oko prodaje starog auta, tako da mi je cilj da se riješim jednog prije kupovine drugog. Ganjam facelift F10 s najmanjom mogućom kilomtražom koju mogu naći 2013-2014 model, zparavo već sam angažovao ljude koji mi traže takvo auto s M optikom i X pogonom. Tako da će to malo potrajati. U međuvremenu, vozim svoje auto najnormalnije. Ne žuri mi se da ga dam ispod cijene nit bih ga dao ispod cijene.
@golfista - naravno da je full oktavija bolja od gole petice s osnovnom opremom.
@mad_max - kia ceed, ford focus, reno megane. Meni znak jednako stoji između tih auta, ne bih ih kupio nikad u životu. A kiu sam spomenuo zato što imam primjer iz okoline koji odgovara toj klasi auta i tom poređenju, jer svi oni idu pod istu kapu.
@milojice, jebe mi se. Ja ti kažem, meni ni u džep ni iz džepa. Samo opet iz ličnog iskustva znam da se golf prodaje 5 do 50 puta bolje, u zavisnosti od modela, od spomenute kije ili megana. Ne znam koliko si upratio, na temi o potrošnji sam stavljao slike iz golfa VI koji mi je bio očev, pa smo ga zamjenili za VII čiji sam slike isto stavljao. Uglavnom ta šestica je našla kupca 6 dana okruglo nakon što smo je se mi riješili. Toliko o golfu i prodaji..