Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
don vito

#901 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

emillio estevez wrote:
don vito wrote:Do prije mjesec dana to je bilo mirno naselje u gradicu Stadtallendorf u sredisnjoj Njemackoj. A danas...

https://www.youtube.com/watch?v=jY4Gov7rzd8
Dublinska konvencija im daje pravo.
Sto uopce nijemci provociraju emig(R)ante ?

Njihovo je pravo da idu i budu gdje zele.
I ja se pitam da li je ova Njemica imala dozvolu da ih snima sa svog prozora? I jos svoj ksenofobicni i rasisticki snimak okacila na internet! Sramota!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#902 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

Grean wrote:Ove ce tesko vratiti jer kod njih mira nece biti zadugo. Generacije ce se izroditi prije nego kod njihovih kuca stanje bude normalno.

Ali i sta fali, kad su se mogli Poljaci razmiliti po cijeloj Evropi nije viska ni malo Sirijaca i Iracana. Red je da se svjetski resursi rasporede malo pravednije.

Kako ce kad ne mogu doci do posla. Poljaci koji rade u Danskoj ne rade pod Danskim kriterijama, vec su i dalje zaposljeni u Poljskoj i primaju poljske plate a rade kao "isporuka" u Danskoj, i ako zive u Danskoj. Samo primjer. Izbjeglice ne mogu raditi sve dok im se ne rijesi azilski status sto traje od pet godina pa nadalje i do 10 godina moze da potraje. A sve vise i vise drzava skoro ima identican sistem kao sto je ovaj.
Zviz

#903 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

don vito wrote:Do prije mjesec dana to je bilo mirno naselje u gradicu Stadtallendorf u sredisnjoj Njemackoj. A danas...

Ja bi fino ovu dvojicu uz zid i metak u celo. Kao policajac, pa da vidim ko ce imati muda da mi sta kaze. I to bi bila poruka svim izbjeglicama, mozes ziviti ali da si miran ko buba inace te ovo ceka, ili ostani u svojoj pustarskoj vukojebini. Kratko i jasno.
BHCluster

#904 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

don vito wrote:
emillio estevez wrote:

I ja se pitam da li je ova Njemica imala dozvolu da ih snima sa svog prozora? I jos svoj ksenofobicni i rasisticki snimak okacila na internet! Sramota!
Da li si nabavio bijeli fishek za noc vjestica? :lol:
don vito

#905 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

Nastavlja se kulturno obogacivanje Njemacke

http://www.focus.de/politik/deutschland ... 75737.html

U gradicu Calden u sjevernom Hessenu doslo je do opste tucnjave izmedju dvije grupe migranata, Albanci protiv Pakistanaca. U marisani je ucestvovalo 60-70 migranata naoruzanih stapovima i raznim predmetima. U tuci je povrijedjeno 6 osoba, a brojne policijske snage uspjele su razdvojiti dvije grupe. Razlog marisane nije poznat, ali pretpostavlja se da su se Albanci i Pakistanci posvadjali na lokalnom takmicenju iz informatike, konkretno oko rjesavanja jednog zadatka u programskom jeziku C++.
Zviz

#906 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

don vito wrote:Nastavlja se kulturno obogacivanje Njemacke

http://www.focus.de/politik/deutschland ... 75737.html

U gradicu Calden u sjevernom Hessenu doslo je do opste tucnjave izmedju dvije grupe migranata, Albanci protiv Pakistanaca. U marisani je ucestvovalo 60-70 migranata naoruzanih stapovima i raznim predmetima. U tuci je povrijedjeno 6 osoba, a brojne policijske snage uspjele su razdvojiti dvije grupe. Razlog marisane nije poznat, ali pretpostavlja se da su se Albanci i Pakistanci posvadjali na lokalnom takmicenju iz informatike, konkretno oko rjesavanja jednog zadatka u programskom jeziku C++.

POZORENJE nije za svacije zivice
vjesticanametli

#907 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by vjesticanametli »

:lol: e cuj marisana na takmicenju.....zalosna im njemacka ako ovo sve ne vrate odakle je doslo...qq njima
Grean

#908 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Grean »

U svoj ovoj prici najjadniji su mi izbjegli Bosnjaci (ipak malo jadniji od ostalih Balkanaca) koji se furaju na white power i nesto oni kao protestuju protiv imigracije i bore se za ocuvanje hriscanske Evrope a nije ih mali broj, od Njemacke, Svedske, Danske. Pateticni poput Iranaca koji mijenjaju vjeru ne bi li bolje bili prihvaceni u novom okruzenju a nisu nimalo bolje prihvaceni.

A ono sto je rasistima u Evropi i svakom jedino mrze od useljenika je useljenici beskimecnjaci koji se prave vecim Nijemcima od Nijemaca samih. Beskimecnjake niko ne voli.
Zviz

#909 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

Grean wrote:U svoj ovoj prici najjadniji su mi izbjegli Bosnjaci (ipak malo jadniji od ostalih Balkanaca) koji se furaju na white power i nesto oni kao protestuju protiv imigracije i bore se za ocuvanje hriscanske Evrope a nije ih mali broj, od Njemacke, Svedske, Danske. Pateticni poput Iranaca koji mijenjaju vjeru ne bi li bolje bili prihvaceni u novom okruzenju a nisu nimalo bolje prihvaceni.

A ono sto je rasistima u Evropi i svakom jedino mrze od useljenika je useljenici beskimecnjaci koji se prave vecim Nijemcima od Nijemaca samih. Beskimecnjake niko ne voli.
Ja da sam u BiH ili bilo gdje u svijetu uvijek cu imati isto misljenje do ovih majmuna :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#910 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zviz wrote:
Grean wrote:U svoj ovoj prici najjadniji su mi izbjegli Bosnjaci (ipak malo jadniji od ostalih Balkanaca) koji se furaju na white power i nesto oni kao protestuju protiv imigracije i bore se za ocuvanje hriscanske Evrope a nije ih mali broj, od Njemacke, Svedske, Danske. Pateticni poput Iranaca koji mijenjaju vjeru ne bi li bolje bili prihvaceni u novom okruzenju a nisu nimalo bolje prihvaceni.

Ja da sam u BiH ili bilo gdje u svijetu uvijek cu imati isto misljenje do ovih majmuna :wink:
Vidiš kako si se osjetio prozvanim. :lol: :thumbup:
Zviz

#911 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zviz wrote:

Vidiš kako si se osjetio prozvanim. :lol: :thumbup:
Bravo kolumbo. :skoljka:
Drvosjeca iz Dejcica

#912 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Novak20 wrote: Iskreno, sve što je uzelo pušku u ruku da se bori protiv sopstvene države a zarad religije i interesa Izraela i Amerike meni je alkaida ...... :D
Interesantan zaključak.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#913 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by emillio estevez »

don vito wrote:
emillio estevez wrote:

Strasno jos imala i bijeli tuljac na glavi kad je snimala .
Nekako mi se cini da je u jednom trenutku viknula : White power .
don vito

#914 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by don vito »

http://www.thueringer-allgemeine.de/web ... 8.whatsapp

Proces kulturnog obogacivanja Njemacke poprima nove dimenzije. U migracionom centru u Erfurtu dvije tuce u istom danu, oba puta isti akteri - Srbi protiv Albanaca sa Kosova. Ekonomski analiticari smatraju da ce ovo imati pozitivan utjecaj na njemacku ekonomiju u vidu rasta javne potrosnje kroz vece angazovanje policije i medicinskih radnika. Jer, da nema migranata, onda bi se policija i ljekari dosadjivali na radnom mjestu, ovako lokalna zajednica placa njihov izlazak na intervenciju, tu su troskovi goriva, amortizacija vozila za intervenciju, popravak unistenog inventara itd itd... Bitno je da se odrzava potrosnja, novac cirkulise... Cak i da Nijemci ne odumiru, upitno je da li bi bili sposobni da marisanama pokrenu ekonomiju kao migranti. Na ovim naizgled sitnim detaljima vidi se kakav je vizionar Angela Merkel kada je uputila dobrodoslicu migrantima u cilju pokretanja njemacke ekonomije.
Novak20

#915 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Novak20 »

jastuk1 wrote:
Novak20 wrote:
I ja sam se borio na tvojoj strani '92. Pitam se dal' bih opet....
WOOW... :shock: :idea:

SVAKA ČAST NA ISKRENOSTI. Definitivno na takav jedan repost tekstualno u wow simbolici potpuno liježe veličanstveni remix Nookie od Limp Bizkit. Al potpuno. Ih što volim kad se sve poklopi al ono do u sekundu!!!! :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=GMeHs0SF2Ks
Ja volim vidjeti kad neko prodaje muda pod bubrege... Nasmijem se i produžim svojim putem......
Last edited by Novak20 on 27/09/2015 19:52, edited 1 time in total.
animals

#916 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

Na pitanju izbjeglica pali su Socijalisti i Narodnjaci u Gornjoj Austriji..
Slobodarska stranka im pokupila glasove..
mislim da ce izgubiti u cijeloj Austriji..
desnicari u pohodu, sto nikako nije dobro..
ali sami su krivi, nisu gradjani ovce..
jastuk1

#917 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jastuk1 »

Zviz wrote:Ja sam ateista i za mene ovog sranja nema ali evo malo zanimljivog pogleda od strana jedne zene iz Somalije.
Ma propaganda teška. I ona kao i ona Ayaan Hirsi Ali - puno mi kod Ayaan tukne na tekiju i lažno predstavljanje. Jer Ayaan bi to što radi mogla DALEKO PROBITAČNIJE al ovako uvijek stane na nekih 90 posto i samo digne prašinu iza koje se ništa suštinski nikad ne zaključi!!! ono sve na kraju se svede na - to: nije Islam, jest Islam, jest Izlamizam - ma nije, nego pravi Islam; nije islam nego kultura naroda itd... :zzzz:
jastuk1

#918 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jastuk1 »

don vito wrote:http://www.thueringer-allgemeine.de/web ... 8.whatsapp

Proces kulturnog obogacivanja Njemacke poprima nove dimenzije. U migracionom centru u Erfurtu dvije tuce u istom danu, oba puta isti akteri - Srbi protiv Albanaca sa Kosova. Ekonomski analiticari smatraju da ce ovo imati pozitivan utjecaj na njemacku ekonomiju u vidu rasta javne potrosnje kroz vece angazovanje policije i medicinskih radnika. Jer, da nema migranata, onda bi se policija i ljekari dosadjivali na radnom mjestu, ovako lokalna zajednica placa njihov izlazak na intervenciju, tu su troskovi goriva, amortizacija vozila za intervenciju, popravak unistenog inventara itd itd... Bitno je da se odrzava potrosnja, novac cirkulise... Cak i da Nijemci ne odumiru, upitno je da li bi bili sposobni da marisanama pokrenu ekonomiju kao migranti. Na ovim naizgled sitnim detaljima vidi se kakav je vizionar Angela Merkel kada je uputila dobrodoslicu migrantima u cilju pokretanja njemacke ekonomije.
Angelu za šeficu MMF-a! /sarkazam/
Zviz

#919 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

jastuk1 wrote:
Zviz wrote:Ja sam ateista i za mene ovog sranja nema ali evo malo zanimljivog pogleda od strana jedne zene iz Somalije.
Ma propaganda teška. I ona kao i ona Ayaan Hirsi Ali - puno mi kod Ayaan tukne na tekiju i lažno predstavljanje. Jer Ayaan bi to što radi mogla DALEKO PROBITAČNIJE al ovako uvijek stane na nekih 90 posto i samo digne prašinu iza koje se ništa suštinski nikad ne zaključi!!! ono sve na kraju se svede na - to: nije Islam, jest Islam, jest Izlamizam - ma nije, nego pravi Islam; nije islam nego kultura naroda itd... :zzzz:

Zivio drug Tito i ateizam - sta drugo reci!
jastuk1

#920 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jastuk1 »

Zviz wrote:
jastuk1 wrote:

Zivio drug Tito i ateizam - sta drugo reci!
:lol: Titu ti mogu poljubit, a ovo drugo je vapidnost teška kako god okreneš.
jastuk1

#921 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by jastuk1 »

Novak20 wrote:
Evropljani nisu toliko glupi. Prvo će smijeniti svoje vlade koje su dopustile ovu zbrku. Čisto da okrenu državni aparat na stranu domicilnih građana....
Joj pa zar još vjeruješ da državni aparati rade u korist domicilnih građana bilo koje države? Sve je to pod kontrolom par moćnika koji drže milijarde koji odrede i narede šta će obavještajne, vojne i sigurnosne službe u svim državama raditi!!!

Plan lihvara vjerovano i jeste dovesti desne na vlast, kako bi se onda crno na bijelo mogli da diskredituju, napravi par false flagova, pripiši ih desnoj vlasti neke države i izblati ih kao najgori šljam. Tako da se njihovi napori protiv naseljavanja Evrope neEvropljanima efikasno zaustave i svima koji se bune začepe usta.
animals

#922 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

jastuk1 wrote:
Kako bolan lupam. To su strateški potezi. Takvim potezom bi desne snage osujetili zauvijek. Oni kojima došle smetaju bi morali za US, Kanadu, Australiju. Danas sam čitao komentare Njemaca u nekom Njemačkim novinama iza jednog članka o izbjeglecama kako je najboolje spakovat kofere... Naravno, neće svi ali dobar dio "kreme" može biti "natjeran" da ode ako može i ima gdje...
Ovako, obicni gradjaniima je dopizdila politika neodgovorni vlada
donedavno se moralo stediti na svemu, nema para za zdravstvo, nema za skolovanje, nema za penzije..
ali ima za 100 tisuca izbjeglica..
ne mrze ti gradjani strance, vec je problem druge prirode..
posla npr. u Austriji sve teze mozes naci..opada cijena rada..
na radnike se vrsi sve veci pritisci..i onda sad bi jos da im konkurenciju uvode..
e pa nece ici..ljudima dopizdilo..nadam se da nece jos gore biti..
ako desnicari sve vise budu birani, jebeno se pise Evropi..
tandmand

#923 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tandmand »

Zviz wrote:

Bitno je da su "majmuni" stigli kome treba a kažu da među njima ima i krokodila. Nego fišek na glavu da neko ne bi pomislio da niste integrirani. :D
Bez, zeze uživam u vašim paranoičnim postovima. Dajte još tih primjera. :meza:
Novak20

#924 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Novak20 »

jastuk1 wrote:
Novak20 wrote:
Evropljani nisu toliko glupi. Prvo će smijeniti svoje vlade koje su dopustile ovu zbrku. Čisto da okrenu državni aparat na stranu domicilnih građana....
Joj pa zar još vjeruješ da državni aparati rade u korist domicilnih građana bilo koje države? Sve je to pod kontrolom par moćnika koji drže milijarde koji odrede i narede šta će obavještajne, vojne i sigurnosne službe u svim državama raditi!!!

Plan lihvara vjerovano i jeste dovesti desne na vlast, kako bi se onda crno na bijelo mogli da diskredituju, napravi par false flagova, pripiši ih desnoj vlasti neke države i izblati ih kao najgori šljam. Tako da se njihovi napori protiv naseljavanja Evrope neEvropljanima efikasno zaustave i svima koji se bune začepe usta.
Nisam znao da si i ti otišao u teoretičare zavjere. :D

Da su ove izbjeglice navalile na Izrael, pregazile bi bez puške te, kakoihzoveš, lihvaro-cioniste za sedam dana. Ne podcjenjuj Evropu i evropljane.
Ljudi su dokazali da su spremni za najbolje i za najgore.
Zviz

#925 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Zviz »

tandmand wrote:
Zviz wrote:

Bitno je da su "majmuni" stigli kome treba a kažu da među njima ima i krokodila. Nego fišek na glavu da neko ne bi pomislio da niste integrirani. :D
Bez, zeze uživam u vašim paranoičnim postovima. Dajte još tih primjera. :meza:
Rastereti se malo uz muzicki sastav iz Slovenije.
Post Reply