Novi rat
- Thorgerson
#901 Re: Novi rat
Za rat je potreban novac. Mi ga nemamo. Srbija jos manje.
Pa samo u krugu Sarajeva kasarne su bile pune naoruzanja, skladiste u Zunovnici bilo krcato. Sta sad imamo, i oni i mi.
Sta? Vi mislite vodit ce se rat pistoljima kucnim i lovackim puskama. Moze deset dana. I sta onda?
Nemamo mi novca za novi rat.
Takodjer za sve ove 'stratege', vi shvatate da eto i da bude rat mi ratujemo automatski i protiv Srbije i njenih dobrovoljaca. I takodjer mozete ocekivati noz u ledja od strane hercegovine. I? Sta onda? Shvatite da smo u veoma nepovoljnoj situaciji ukoliko dodje do sranja. Nepovoljnijoj nego i srbi i hrvati deset puta. Jer oni imaju ledja, ali bukvalno ledja dakle strateski su fakticki pripojeni svojim 'otadzbinama'. A gdje smo mi?
Stoga, ne kazem da se trebamo saget i primat ga, ali trebamo traziti da se sve rjesava mirno. Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu. Mada prvi dodik to ne bi htio. Jer ovako ima sah-mat poziciju. Lose im ide, samo kaze mi smo okovani nismo nezavisni. I moze tako sto godina vladat, ni za sta nije odgovoran. Pa ko to ne bi pozelio...kakvi referendumi kakvi bakraci.
Jer ponavljam, novi rat nista nece rijesiti. Nista. I da srbi opet ovdje sve pobiju i da im ostane zemlja - opet ce bit u gabuli. Eto imaju vec jednu drzavu pa gdje su je odveli? I za hrvate isto vazi, a i za bosnjake.
Pa samo u krugu Sarajeva kasarne su bile pune naoruzanja, skladiste u Zunovnici bilo krcato. Sta sad imamo, i oni i mi.
Sta? Vi mislite vodit ce se rat pistoljima kucnim i lovackim puskama. Moze deset dana. I sta onda?
Takodjer za sve ove 'stratege', vi shvatate da eto i da bude rat mi ratujemo automatski i protiv Srbije i njenih dobrovoljaca. I takodjer mozete ocekivati noz u ledja od strane hercegovine. I? Sta onda? Shvatite da smo u veoma nepovoljnoj situaciji ukoliko dodje do sranja. Nepovoljnijoj nego i srbi i hrvati deset puta. Jer oni imaju ledja, ali bukvalno ledja dakle strateski su fakticki pripojeni svojim 'otadzbinama'. A gdje smo mi?
Stoga, ne kazem da se trebamo saget i primat ga, ali trebamo traziti da se sve rjesava mirno. Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu. Mada prvi dodik to ne bi htio. Jer ovako ima sah-mat poziciju. Lose im ide, samo kaze mi smo okovani nismo nezavisni. I moze tako sto godina vladat, ni za sta nije odgovoran. Pa ko to ne bi pozelio...kakvi referendumi kakvi bakraci.
Jer ponavljam, novi rat nista nece rijesiti. Nista. I da srbi opet ovdje sve pobiju i da im ostane zemlja - opet ce bit u gabuli. Eto imaju vec jednu drzavu pa gdje su je odveli? I za hrvate isto vazi, a i za bosnjake.
- Opetja033
#902 Re: Novi rat
Sreca pa si u debeloj manjini i ne pitas se nista. Apsolutna vecina Bosnjaka nikada, ni pod bilo kakvim pritiscima, ne bi pristala na nezavisan rs.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
-
Naslovnica
#903 Re: Novi rat
Samo se vi spremajte, budite patriote i ratujte protiv koga god hoćete i želite. Svaka čast.
Suza mog djeteta nije vrijedna cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da belaja neće biti, a ako ga bude, iskreno se nadam da ću uspjeti da ih ispalim (uključujući i mene i ženu) negdje u inostranstvo.
Jeste, ovdje su kosti mojih predaka, sve što su moji stekli je tu, sva moja imovina je tu, ali sve to za mene nije vrijedno moje žrtve ili, gluho bilo, dječjeg života.
Svaka čast patriotama, skidam kapu, ali ne treba da se ljutite na nekoga ko ne želi da gine za Bosnu i Hercegovinu.
Jednostavno (opet kažem, ne mislim ništa loše niti želim koga da uvrijedim) ali je meni život moje djece preči od Bosne i Hercegovine.
Mogu moja djeca biti sretna i negdje vani, u Kanadi, Americi, Australiji (i ja zajedno sa njima).
Jedan sam rat pregurao, zajebao se što nisam otišao, idući rat (nadam se da ga neće biti) biti ću pametiniji, samo ako se budem moglo izaći.
20 godina nakon rata niti sam patriota, niti sam hrabar, a bogami niti mlad da bih ratovao.
Izvinite rodbino, prijatelji, komšije, ali to je tako.
Suza mog djeteta nije vrijedna cijele Bosne i Hercegovine. Nadam se da belaja neće biti, a ako ga bude, iskreno se nadam da ću uspjeti da ih ispalim (uključujući i mene i ženu) negdje u inostranstvo.
Jeste, ovdje su kosti mojih predaka, sve što su moji stekli je tu, sva moja imovina je tu, ali sve to za mene nije vrijedno moje žrtve ili, gluho bilo, dječjeg života.
Svaka čast patriotama, skidam kapu, ali ne treba da se ljutite na nekoga ko ne želi da gine za Bosnu i Hercegovinu.
Jednostavno (opet kažem, ne mislim ništa loše niti želim koga da uvrijedim) ali je meni život moje djece preči od Bosne i Hercegovine.
Mogu moja djeca biti sretna i negdje vani, u Kanadi, Americi, Australiji (i ja zajedno sa njima).
Jedan sam rat pregurao, zajebao se što nisam otišao, idući rat (nadam se da ga neće biti) biti ću pametiniji, samo ako se budem moglo izaći.
20 godina nakon rata niti sam patriota, niti sam hrabar, a bogami niti mlad da bih ratovao.
Izvinite rodbino, prijatelji, komšije, ali to je tako.
- tandmand
#904 Re: Novi rat
Ti još koristiš definiciju iz Jugoslavije - Muslimani. To su "potajne" želje da nas se vrati u okvire po srboslavenskim mjerilima. Bošnjaci imaju naziv za svoju etničku pripadnost i jezik a ostali to trebaju da poštuju. Onaj ko negira identitet jednog naroda sigurno je spreman da mu ugrozi i opstanak. Ne može se zagovarati nekakav mir a riječima i djelima podržavati aparthejd.dječak sa šibicama wrote:A od price o referendumu, pade knjiga na dva slova, organizovace referendum o radu tuzilastva BiH. Drugim rijecima, cmizdr cmizdr jope sude Srbe a nista Hrvate i Muslimane, smrc.
- Thorgerson
#905 Re: Novi rat
Naravno. Zato mu se niko i ne zeli pridruziti tom poduhvatu.dječak sa šibicama wrote:Moze on organizovati i referendum o uzgoju malina, ali rezultati istoga ni po cemu nisu obavezujuci.
U demokratskom svijetu i demokratskim drzavama, referendumi su cesta pojava, ali ih organuzuje drzava. Ako ga nije organizovala drzava, moze Mile rezultate okaciti macku o rep.
Dodiku je dosla voda ne do usiju, nego do skalpa.
Taj monstrum ce zavrsit u cuzi na dugi niz godina. Istina - pokusat ce prebjec u Srbiju, ali stice ga pravda.
- Mister Yes
#906 Re: Novi rat
Ama gdje da idu? To UOPŠTE nije opcija ljudi dragi. Ovo je protektorat međunarodne zajednice dogovoren između velikih sila da bude baš ovakav. Niko tu nizašta ne pita ni Srbe ni nas.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
- Thorgerson
#907 Re: Novi rat
Manjina?Opetja033 wrote:Sreca pa si u debeloj manjini i ne pitas se nista. Apsolutna vecina Bosnjaka nikada, ni pod bilo kakvim pritiscima, ne bi pristala na nezavisan rs.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
Jesi siguran.
Koliko je uopste nas probalo da se legalnim nacinom bori protiv RS-a. Zasto se ne vratise povratnici. Zasto im se izgradise kuce po Sarajevu, Vogosci, Hadzicima i ostadose tu?
I sad ce jel kao ti isti ljudi ratovat? Za sta bolan? U miru nece tamo da idu, a da ratuju za to...
Realnost je takva da bosnjaci iz federacije niti pretjerano idu u rs, niti zele tamo biti...92' je bilo drugacije. Tad je ovo bila druga drzava. Tad je u Banja Luci, Prijedoru, Trebinju bilo nekih razlicitosti...sada ih nema...tad se i vrijedilo boriti da to bude nase - zajednicko...sta ces sad bolan 90% omladine nikada nije bilo u Banja Luci...Trebinju...Visegradu...
Ne budi smijesan.
-
ULTRAK
#908 Re: Novi rat
Pa oni su imali ta ledja i u proslom ratu. I da nisu imali mnogo teskog naoruzanja nema sanse da bi se zadrzali na teritoriju istocno od Sarajeva. Ledja danas su nebitna ako imas na svojoj stranu velike sile koje ti doturaju ono sto ti je potrebno. Oni jedino sto mogu da rade je da salju dobro voljce. A dobro voljci bi dolazili i na Bosansku stranu. Istina ostaje da oni moraju poslati 50.000 dobrovoljaca kako bi bili izbalansirani sto se tice ljudstva za Bosnjacima. I u proslom ratu su imali mnogo manje vojnika od ARBIH pored svih dobrovoljaca. Ocito se prosjecnom Srbinu iz Srbije ne gine za Lukavicu ili Romaniju. A ovi nasi dobrovoljci iz arapskih zemalja su 1000 puta ludji i idealni za probijanje linija. Ko divlji psi.Thorgerson wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=V41A2zYZETU
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 14:08, edited 2 times in total.
- madner
#909 Re: Novi rat
Logika je neumoljiva.Thorgerson wrote:Za rat je potreban novac. Mi ga nemamo. Srbija jos manje.
- Thorgerson
#910 Re: Novi rat
Ma znam bolan, nema nam nigdje...nego kazem...evo posto ionako je ova tema bajka...i kad vec pricamo o bajkama, to sam napisao...Mister Yes wrote:Ama gdje da idu? To UOPŠTE nije opcija ljudi dragi. Ovo je protektorat međunarodne zajednice dogovoren između velikih sila da bude baš ovakav. Niko tu nizašta ne pita ni Srbe ni nas.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
-
dosadnistemnogo
#911 Re: Novi rat
Mister Yes wrote:Ama gdje da idu? To UOPŠTE nije opcija ljudi dragi. Ovo je protektorat međunarodne zajednice dogovoren između velikih sila da bude baš ovakav. Niko tu nizašta ne pita ni Srbe ni nas.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
Mister Yes
ali pustite malo ove DJenerale internet ofanzive da nam objasne pravce napredovanja
- Thorgerson
#912 Re: Novi rat
Kuda ce ti doturit? Da opet jel dajemo jedan kamion hvo-u jedan nama?ULTRAK wrote:Pa oni su imali ta ledja i u proslom ratu. I da nisu imali mnogo teskog naoruzanja nema sanse da bi se zadrzali na teritoriju istocno od Sarajeva. Ledja danas su nebitna ako imas na svojoj stranu velike sile koje ti doturaju ono sto ti je potrebno. Oni jedino sto mogu da rade je da salju dobro voljce. A dobro voljci bi dolazili i na Bosansku stranu. Istina ostaje da oni moraju poslati 50.000 dobrovoljaca kako bi bili izbalansirani sto se tice ljudstva za Bosnjacima. I u proslom ratu su imali mnogo manje vojnika od ARBIH pored svih dobrovoljaca. Ocito se prosjecnom Srbinu iz Srbije ne gine za Lukavicu ili Romaniju. A ovi nasi dobrovoljci iz arapskih zemalja su 1000 puta ludji i idealni za probijanje linija. Ko divlji psi.Thorgerson wrote:
De pogledaj mapu jos jednom i gdje se nalazi nasa drzava...
Hahaha...e to nam bas treba....dovesti divljake i krvoloke isilske da ovdje ratuju za nas....daj bolan, kolko imas godina boga ti?
Last edited by Thorgerson on 07/07/2015 14:10, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#913 Re: Novi rat
Jesam sad jasniji?tandmand wrote:Ti još koristiš definiciju iz Jugoslavije - Muslimani. To su "potajne" želje da nas se vrati u okvire po srboslavenskim mjerilima. Bošnjaci imaju naziv za svoju etničku pripadnost i jezik a ostali to trebaju da poštuju. Onaj ko negira identitet jednog naroda sigurno je spreman da mu ugrozi i opstanak. Ne može se zagovarati nekakav mir a riječima i djelima podržavati aparthejd.dječak sa šibicama wrote:A od price o referendumu, pade knjiga na dva slova, organizovace referendum o radu tuzilastva BiH. Drugim rijecima, "cmizdr cmizdr jope sude Srbe a nista Hrvate i Muslimane, smrc"
Citiram, covjece.
-
ULTRAK
#914 Re: Novi rat
Thorgerson wrote:Kuda ce ti doturit? Da opet jel dajemo jedan kamion hvo-u jedan nama?ULTRAK wrote:Pa oni su imali ta ledja i u proslom ratu. I da nisu imali mnogo teskog naoruzanja nema sanse da bi se zadrzali na teritoriju istocno od Sarajeva. Ledja danas su nebitna ako imas na svojoj stranu velike sile koje ti doturaju ono sto ti je potrebno. Oni jedino sto mogu da rade je da salju dobro voljce. A dobro voljci bi dolazili i na Bosansku stranu. Istina ostaje da oni moraju poslati 50.000 dobrovoljaca kako bi bili izbalansirani sto se tice ljudstva za Bosnjacima. I u proslom ratu su imali mnogo manje vojnika od ARBIH pored svih dobrovoljaca. Ocito se prosjecnom Srbinu iz Srbije ne gine za Lukavicu ili Romaniju. A ovi nasi dobrovoljci iz arapskih zemalja su 1000 puta ludji i idealni za probijanje linija. Ko divlji psi.Thorgerson wrote:
De pogledaj mapu jos jednom i gdje se nalazi nasa drzava...

A da mozda vidis u kojoj godini zivimo? Ne ratuje se vise lukom i strijelom.
Plus; dvaki dotok municije ili naoruzanja teskog iz Srbije se vidi iz satalita Americkog, Turskog, Britanskog i smatra se kao agresija.
Last edited by ULTRAK on 07/07/2015 14:12, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#915 Re: Novi rat
Nije siguran. Zato i pokušava da nabilda samopouzdanje ili da propagandno djeluje. Kao ono "čitaju anamooni ovaj forum. nek vide da smo spremni"Thorgerson wrote:Manjina?
Jesi siguran.
A u realnosti ljude boli neka stvar za to. Hoće samo normalno da žive:

- Thorgerson
#916 Re: Novi rat
@ ULTRAK
Pretpostavljam ovo je Butmir na slici?

- dječak sa šibicama
#917 Re: Novi rat
Kasnic Novace, Pici se vec rasporedio u Sveckoj, ja sam uzeo Split, Zagreb, Dojcland, ostaje ti Saint Louis jedino.Novak20 wrote:Trebali bi se prvo dogovoriti ko će po inostranstvu skupljat zlato i pare za rat. Za taj posao nikada nije rano. Prijavljujem se dobrovoljno.
-
Naslovnica
#918 Re: Novi rat
Ja ću u Australiji lobirati kod Aboridžina, ako se slažete?!dječak sa šibicama wrote:Kasnic Novace, Pici se vec rasporedio u Sveckoj, ja sam uzeo Split, Zagreb, Dojcland, ostaje ti Saint Louis jedino.Novak20 wrote:Trebali bi se prvo dogovoriti ko će po inostranstvu skupljat zlato i pare za rat. Za taj posao nikada nije rano. Prijavljujem se dobrovoljno.
-
ULTRAK
#919 Re: Novi rat
https://www.youtube.com/watch?v=Q9e3C1hl8t8Thorgerson wrote:@ ULTRAK
Eto ti dotok naoruzanja. Plus zasto bi nama trebala municija kada je sami izvozimo? Nama treba jos stotinjak oklopnih vozila i zeleno svijetlo Uncle Sam-a.
-
sumirprimus
#920 Re: Novi rat
jes dobro ste,tako se i amerika pitala za pad mosula,il im je maliki prodo.il je iran.Thorgerson wrote:Ma znam bolan, nema nam nigdje...nego kazem...evo posto ionako je ova tema bajka...i kad vec pricamo o bajkama, to sam napisao...Mister Yes wrote:Ama gdje da idu? To UOPŠTE nije opcija ljudi dragi. Ovo je protektorat međunarodne zajednice dogovoren između velikih sila da bude baš ovakav. Niko tu nizašta ne pita ni Srbe ni nas.Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
za rat je potrebna jedna luda strana i nekad moment vise nekad moment manje.
a na brdovitom balkanu ludjaci itekako preovladavaju.tako da ne bih ja bas ruku u vatru stavljao..
- Thorgerson
#921 Re: Novi rat
Naravno, al to neces nigdje cuti.Mister Yes wrote:Nije siguran. Zato i pokušava da nabilda samopouzdanje ili da propagandno djeluje. Kao ono "čitaju anamooni ovaj forum. nek vide da smo spremni"Thorgerson wrote:Manjina?
Jesi siguran.![]()
Ja RS gledam prije svega kao administrativnu jedinicu ove drzave - sto i jeste. Jedan kanton fakticki ima gotovo sve ovlasti koliko i entitet. Stoga ovi njegovi referendumi su isto da se sad u zenicko dobojskom kantonu raspise referendum za nesto, sto ce se primjenjivati u unsko sanskom kantonu.
Ponavljam, realnost je takva da mi imamo entitete, oni nigdje ne idu. I djaba se pokusava furati ta prica o ukidanju. Ukinut ce se kada sami to odluce.
Ostaviti pricu o ratu iza. Nema sta Bakir pricati o ratnim zlocinima, niti Dodik. Mi imamo sudove i neka se oni tim bave. Politicari nisu ni sudije, ni advokati i nemaju oni sta o tome razglabati, niti komentarisati. I ja bih to zakonom zabranio - da politicar komentarise i spominje ratne zlocince. Jer jedini njihov cilj je da na taj nacin prikupljaju politicke bodove. Nista vise.
Mi treba da radimo na uskladjivanju zakona, na saradnji, stabilizaciji politicke situacije - pa da namaknemo stranih investitora. Ali to ovi buzdovani i ne znaju, zato i ponavljaju ko papagaji jedno te isto 20 i kusur godina.
-
sumirprimus
#922 Re: Novi rat
jedan milion,dva miliona i desni tri miliona bosanaca i hercegovaca..jos da nadjes po miliona i cijela bosna na jednoj sliKi...Mister Yes wrote:Nije siguran. Zato i pokušava da nabilda samopouzdanje ili da propagandno djeluje. Kao ono "čitaju anamooni ovaj forum. nek vide da smo spremni"Thorgerson wrote:Manjina?
Jesi siguran.![]()
-
sumirprimus
#923 Re: Novi rat
onaj u kacketu racunat cemo ga ko po miliona.
- madner
#924 Re: Novi rat
Presmjesni ljudi, Mile otvoreno kaze da ce prekrsiti mirovni sporazum, a kada nema mira onda je jel automatski rat, a oni se cudo sto ljudi govore o ratu.
Genijalci.
Genijalci.
- Thorgerson
#925 Re: Novi rat
Inace naorazanje se dijeli sakom i kapom.ULTRAK wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Q9e3C1hl8t8Thorgerson wrote:@ ULTRAK
![]()
Eto ti dotok naoruzanja. Plus zasto bi nama trebala municija kada je sami izvozimo? Nama treba jos stotinjak oklopnih vozila i zeleno svijetlo Uncle Sam-a.
Covjece odakle ti pare, gdje zivis? Znas li koliko kosta metak, koliko kosta oruzje...
I nemoj bogati vise, samo mi jos vise betoniras ionako uvrijezeno misljenje da su najveci ratni stratezi dijasporasi.
Da te pitam - da li bi se vratio u BiH da krene sranje?