Dežulović Fan Club

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
insomnia78

#901 Re: Dežulović Fan Club

Post by insomnia78 »

U to nema sumnje
Connaisseur Karlin

#902 Re: Dežulović Fan Club

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Pa kad izrafalas i prikoljes jedno sedmoricu radi toga cenim da ce osmi dobro razmisliti o vrijedjanju tvojih osjecanja. Do tada imas forum
kako moze satria ili karikatura nekoga vrijedjati !?

vise vrijedja cinjanica kako muslimani muskarci vrijedjau Islam svojim ponasanjem prema zenama muslimankama!? kakvo im je to vjerovanje ako negiraju rijeci Alaha ?
kakavdanakneiskustvu

#903 Re: Dežulović Fan Club

Post by kakavdanakneiskustvu »

insomnia78 wrote:Pa kad izrafalas i prikoljes jedno sedmoricu radi toga cenim da ce osmi dobro razmisliti o vrijedjanju tvojih osjecanja. Do tada imas forum

ali ja nisam nasilan,ja cu samo biti duboko uvrijedjen i to cu javno obznaniti,zar se mora rafalati i klati?
omar little

#904 Re: Dežulović Fan Club

Post by omar little »

ČINI MI SE DA, VIJEK RAMAZANA POČINJE
...Pa do kada će trajati Ramazan", pita neki dan, poslovično i dokazano neupućeni i glede islamskih adeta bezosjećajni Boro Dežulović glavnu urednicu "Oslobođenja" Vildanu Selimbegović, nakon što mu je ona objasnila da njegov tekst neće biti objavljen jerbo "vrijeđa osjećaje muslimanskih vjernika, pogotovo tokom Ramazana".

"Pa, zadnji put kada su ovi današnji bili na vlasti, trajao je tačno 400 godina, od 1463-1864.", objasni mu Vildana.

"Kontam što 1463., tada su Osmanlije okupirale Bosnu, ali kakve veze ima 1864.", raspituje se Boro, idiotski vjerujući Bregoviću da je ramazan-mjesec.

"Te je godine osnovana Sarajevska pivara", uputi ga glavna urednica "Oslobođenja".
black

#905 Re: Dežulović Fan Club

Post by black »

omar little wrote:
ultima_palabra wrote:Nikad cuo za tog Elis Kupera... dje izlazi?
vecinom po fejsbuku. :D u stavu jedno vrijeme. surovo je bio sa filipom murselom kad su udarali temelje te erdoganske ekspoziture, stav i faktor. ne znam gdje je sad, slabo sam po fejsu zadnjih par godina.
koliko se sjecam i ovde je 'izlazio' :mrgreen:

:meza1:
Connaisseur Karlin

#906 Re: Dežulović Fan Club

kakavdanakneiskustvu wrote:

ali ja nisam nasilan,ja cu samo biti duboko uvrijedjen i to cu javno obznaniti,zar se mora rafalati i klati?
mene je vise iznenadilo od strane vjernika precutano odobravanje ubistva osobe radi jedne uvrede
kakavdanakneiskustvu

#907 Re: Dežulović Fan Club

Connaisseur Karlin wrote:

mene je vise iznenadilo od strane vjernika precutano odobravanje ubistva osobe radi jedne uvrede

mozda odobravaju to u iznimnim situacijama,ko zna
insomnia78

#908 Re: Dežulović Fan Club

Post by insomnia78 »

Pa vi vec zabiravili silna “ali” ovdje po forumu u vrijeme CH?
Connaisseur Karlin

#909 Re: Dežulović Fan Club

a kad takve situacije nisu iznimne?
kakavdanakneiskustvu

#910 Re: Dežulović Fan Club

insomnia78 wrote:Pa vi vec zabiravili silna “ali” ovdje po forumu u vrijeme CH?

da,dobro si
kakavdanakneiskustvu

#911 Re: Dežulović Fan Club

a kad takve situacije nisu iznimne?[/quote]

a ne znam,to moras viditi sa vjernicima,oni to nekako odrede
pedeset

#912 Re: Dežulović Fan Club

Post by pedeset »

Sad će imati više vremena za razglabanje sa Kožom, a odmorit ćemo i mi malo. :bih:
halo_ba

#913 Re: Dežulović Fan Club

Post by halo_ba »

choxnox wrote: Ovo bismo mogli potkrijepiti i argumentima kada se radi o obrezivanju maloljetne muslimanske djece - jerbo oni su maloljetni i treba ih pustiti da sami odluce. Isto dakle vazi i za krstove i slike svetih.
Pa onda bi trebalo zabraniti i krstenje djece, jer su maloljetni. I vakcinaciju, sigurno bi sva djeca bila protiv toga.
I davanje imena djeci, neka odluce sami kad porastu.
Sekularizam nije isto sto i glupost. Svecii krstovi u javnom prostoru nisu potrebni, ali davanje imena, obrezivanje i krstenje je stvar unutar porodice.
mayab

#914 Re: Dežulović Fan Club

Post by mayab »

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#915 Re: Dežulović Fan Club

Post by sabina1 »

omar little wrote:
"Kontam što 1463., tada su Osmanlije okupirale Bosnu, ali kakve veze ima 1864.", raspituje se Boro, idiotski vjerujući Bregoviću da je ramazan-mjesec.

"Te je godine osnovana Sarajevska pivara", uputi ga glavna urednica "Oslobođenja".
Poput brojnih sarajevskih lokala koji "ne toče alkohol za ramazan" a frižideri uredno popunjeni raznim pivom , iznad šanka uredno poredane sve vrste žestokih pića a bašte (suncobrani i presvlake za stolice) u raznim bojama i sa raznim logotipima sarajevskog , tuborga , laškog , karlovačkog , ožujskog , beksa...
kuli1961

#916 Re: Dežulović Fan Club

Post by kuli1961 »

piše, pita Boris, pogadja "u sridu":" Vrijeđa li moja nevjera slobodu drugih da vjeruju? "
Razlazom Oslobodjenja sa Borisom, prestao je i posljednji razlog zbog kojeg sam ga do sada čitao, kolumne makar...
sad će Boris i Kožo imati dovoljno vremena da se naspavaju...
"Oslobodjenje" može u a/a, u pluskvamperfekt- prošlo svršeno vrijeme!!!!
Connaisseur Karlin

#917 Re: Dežulović Fan Club

¤ jelena ¤ wrote:Druže Dežuloviću, zahvali se teta Vildani što ti je morebit život spasila.

A vi, fanovi, ne kmečite, nego budite sretni što je Borisova glava još uvijek na njegovim ramenima.

Msm...znate li vi đe i s kim živite? :idea:
Boris zivi na dalmatinskom moru u HR :oops:
Connaisseur Karlin

#918 Re: Dežulović Fan Club

Nurudin wrote:Pa vi ste takav autocenzura - muslim feelings alert modalitet , uspostavili ovdje na forumu , pa ne kontam odakle vam obraz da se zgrazate nad ovom dezulovic situacijom. Sto bi reko Rambo : "sto se zalis mila mom?! pa sama si htjela da si svoja na svom " .
Narocito ova ekipa tipa @seln @sarafina @hadzinica i ostali koji popizde na temama koje sam ja otvarao , tipa "da li je zena u islamu ponizena " .
Sad tu kao nesto kmece ..tcc
:D :lol: :thumbup:
Connaisseur Karlin

#919 Re: Dežulović Fan Club

Nurudin wrote:Elis Bektaš je oštra sablja časopisa Stav, inače produžena ruka B.Izetbegovića , tvrda linija sda, proturski nastrojena.
Ono što Bakir ne zna reći, kaže Filip-Mursel ili njegova perjanica, Bektaš.

Lik je oštrouman i sve ali jede govna, da pojednostavimo. Jer, nije slobodno novinarstvo kao najviši izraz civilizacijskih vrijednosti u EU,
došlo u BiH prćiju ili da budemo još jasniji , na cijeli Balkan, da se ono prilagođava nama i našim osjećajima uvrijeđenosti , nego smo mi
ti koji želimo ući u taj sistem vrijednosti. Osim ako nas neko ne laže u vezi toga ?
Neće se novinari autocenzurisati zbog muslimanskih osjećaja prema Poslaniku jer i kršćanska EU isto ima svoga poslanika Isusa,
sa kojim snimaju crtiće i pišu šta žele i hoće. Zanimljivo je, recimo , da muslimani koji kažu da jaaako poštuju Isusa i svo to prenemaganje
oko te priče, nisu nikad osjećali potrebu da zaštite i tog božijeg poslanika, nego se samo dignu u opću dernjavu kad se spomene Muhamed
u nekom karikaturanom, ne daj bože negativnom kontekstu.
Jer, kao , nismo mi muslimani kao vi eu kršćani , dekadentni, razvratni vaki naki ....ali eto ipak želimo u to vaše odvratno društvo
jer jbg nekako u realnosti izgledate uredno, bogato, pristojno i sigurno za sve.
:thumbup:
insomnia78

#920 Re: Dežulović Fan Club

Post by insomnia78 »

¤ jelena ¤ wrote:Druže Dežuloviću, zahvali se teta Vildani što ti je morebit život spasila.

A vi, fanovi, ne kmečite, nego budite sretni što je Borisova glava još uvijek na njegovim ramenima.

Nuto “jugoslovenke” sto se zabrinula
:lol:
Connaisseur Karlin

#921 Re: Dežulović Fan Club

insomnia78 wrote:

Nuto “jugoslovenke” sto se zabrinula
:lol:
:D

mene vise brine sto nitko ne spominje da ne postoji c e n z u R a na radio emisijama u BiH , narod govori o stanju i zbivanju , pff , kao da Boris sa mora zna bolje od naroda kako im je prezivljavati u BiH :)
¤ jelena ¤

#922 Re: Dežulović Fan Club

Post by ¤ jelena ¤ »

Kakve veze ima podatak gdje Boris živi i čije je more u neposrednoj blizini njegove adrese... sa ovim što sam ja napisala? :-)
Hakiz

#923 Re: Dežulović Fan Club

Post by Hakiz »

Ćujte gospodićna, a za kaj ima?

Ća to on iz Splita ili odakle ne može pisat?

Da je tako, masa ljudi na forumu (dijaspora i dragi gosti van BiH) bi morala prestati piskarati ovdje :D
¤ jelena ¤

#924 Re: Dežulović Fan Club

Post by ¤ jelena ¤ »

Eo, gledam...čitam ponovo...i iznova...i pitam se šta je to, pored neuočenog sarkazma, moglo izazvati ovaj šum u komunikaciji....

Garant je to riječ: morebit - koja, doduše, podsjeća na more... podno planine Velebit... u HR, ali nije, ni blizu značenja tog.

Mogući sinonimi: hm..., možda, haman

Frazeologija: Morebit bidne, a morebit i ne bidne.
insomnia78

#925 Re: Dežulović Fan Club

Post by insomnia78 »

Stjela je rijet da on dje živi tu dzamije nema takonda nema ni opasnosti od agresivnih bosnjaka. Isto ko i ko kod vas dvoje
Post Reply