Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#901 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by mk ultra »

and wrote:
mk ultra wrote:
ta je zastava dejtonskim sporazumom ekvivalentirana zastavom trećeg rajha
zastava RBiH više nije legitimna zastava BiH, ma koliko se to nekom ne sviđalo
netačno.
to je zastava pod kojom je bih primljena u un i dejtonskim sporazumom joj je priznat kontinuitet i samim tim je dio zvanične istorije.
u dejtonu zastava bih i armija bih nigdje nisu proglašene zločinačkim ni tzv.,pa ne znam na osnovu čega hapse ne samo tokića već i prije toga neke ljude?
također u hagu armija bih nije osuđena ni za jedan udruženi zločinački projekat,nije spomenuta u presudama o genocidu....
a neki jesu
procitaj moj post nakon tog, nisam ovaj prvi fino napisao :mrgreen:
HZHB i RS će uvijek reći da se ubijalo pod zastavom ljiljana, i da je ARBiH zločinačka armija, i nikad je neće priznati
pogledaj kako RTRS oslovljava ARBiH.. nadam se da sam razjasnio šta sam htio da kažem :)
Bodkin

#902 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:Ljudi se prave ludi pa pisu kako nije provokacija. Naravno da jeste. Zalosno je sto je tako ali je provokacija. Provokacija je i srpska zastava na godisnjicu atentata u sarajevu. Zato su je i slikali u 5 ujutro. Tako su ljudi ovdje na forumu pjeniki i govorili kako bi ih licno u miljacku bacali da su vidjeli.

Tokic je majmun nad majmunima. Propali kockar, propali socijaldemokrata i propalo vjernik. Sad fura da je nacionalista. Jel treba ljude hapsiti zbog zastava? Ne treba osim ako su nacisticke, isilove i ostala govna. Dakle nije ga trebalo hapsiti jer ne krsi zakon ali bi onda gorio forum jer bi ga nalupali gore pa bi bio jos veci mucenik
Da zivis kao povratnik u Banjaluci nebi smio navijati za nasu repku, nebi smio imati ni zvanicnu vartinu drzavnu zastavu ni na majici ili retrovizoru,.. nebi smio spomenuti da pricas bosanski jezik, nebi smio ponosno istaci da si Bosnjak, nebi smio ni pomisliti nista o genocidu i cinjenicama o proslom ratu koje cijeli svijet zna, .... krace receno - nebi smio biti ono sto jesi.

Nebi te policija hapsila - sikaniralo bi te samo drustvo na razne nacine, imao bi problema i sa radnim kolegama(ako bi uopce imao posao), sa komsijama, sa slucajnim prolaznicima, dijete bi ti bilo prebijano u skoli i tretirano lose i od strane ucenika i nastavnika, i na svaku nepravdu bi se okretala glava i precutno odobravalo sve sto ti se desava.

Jeli provokacija biti ono sto jesi i voliti, ponositi se onim sto zelis?

Podsjecam da Sejfo nije napao nikoga, prekinuo nesto, pokvario nesto, zaustavio saobracaj, stao nekome na put, umijesao se nepozvan u nesto,.... on je samo bio sto jeste, kakav jeste,.... pa ako je samo zato majmun - puno Sarajevo, Zenica, Tuzla,... majmuna po tvojoj logici.

Zasto bi Srbima prva zastava republike BiH bila manja provokacija u Zenici negoli u Banjaluci? Osim ako nismo prihvatili njihov princip podjele zemlje sta je nase a sta samo njihovo?
Jarane ajde dodji u sarajevo ili idi u zenicu i stavi srpsku zastavu na retrovizor ili navijaj za srbiju. Ne znaci za djokovica ili partizan nego za srbiju. Mislim ne da mi se raspravljati jer ljudi svakako samo sebe gledaju i njima je najgore. Da, u banja luci je uzasno. U sarajevu je malo bolje ali je i dalje lose. Zato ljudi salju djecu u skolu u lukavicu jer srbin nece biti u sarajevu. Bice bosanac ateista.

Ali ne, svi su francuske sobarice i svi naivni i nevini
AkHolic

#903 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by AkHolic »

šrilančananin wrote: Sejfo je srpski placenik, sto mu je to trebalo, BiH se mora raspasti, to je jasno?
Što samo samo po sebi nije ni dobro ni loše,bitno je da taj proces prođe nenasilno - civilizirirano jer nastavit će na ovim prostorima živjeti ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti i sa različitim uvjerenjima kad je riječ o povjesnim događajima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#904 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

Bodkin wrote:
Jarane ajde dodji u sarajevo ili idi u zenicu i stavi srpsku zastavu na retrovizor ili navijaj za srbiju. Ne znaci za djokovica ili partizan nego za srbiju. Mislim ne da mi se raspravljati jer ljudi svakako samo sebe gledaju i njima je najgore. Da, u banja luci je uzasno. U sarajevu je malo bolje ali je i dalje lose. Zato ljudi salju djecu u skolu u lukavicu jer srbin nece biti u sarajevu. Bice bosanac ateista.

nikog policija nebi Apsila zbog mahanja tudjim zastavama ni u sarajvu ni u zenici ni u tuzli...NIKAD !!!

iz lukavice s pala, sokolca itd srbi šalju svoju djecu da studiraju po sarajevskim fakultetima...s mojim sinom na medicini ih ima kolko hočeš... opet lažeš, nije lepo to...
skupljac_zeljeza

#905 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by skupljac_zeljeza »

AkHolic wrote:
šrilančananin wrote: Sejfo je srpski placenik, sto mu je to trebalo, BiH se mora raspasti, to je jasno?
Što samo samo po sebi nije ni dobro ni loše,bitno je da taj proces prođe nenasilno - civilizirirano jer nastavit će na ovim prostorima živjeti ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti i sa različitim uvjerenjima kad je riječ o povjesnim događajima.
Vi se opet nešto dogovarate, a da ne pitate mene. Znate da neće moći tako. :wink:
pemanapemani

#906 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pemanapemani »

apsidejzi wrote:
pemanapemani wrote:
bubi_mama wrote:Ne mogu da nadjem temu od @drvosjece na kojoj ga napljuvase, jer je postavio pitanje kakav bi trebao biti Bosnjo po Srpskim mjerilima, aman i kuka i motika na njega, da provocira,laze i sta sve ne. A mislim da je odgovor na ovu tu temu upravo ovdje.
Dobri Bosnjo treba da sagne glavu, guta smotre ravnogorskih cetnika, sirenje zastave pod kojom su ga klali na sred Sarajeva,Dobrovoljacku, hapsenje zato sto mu je zena ili majka pokrivena ili sto je (neuzubila) vjernik pa ima svoje vjerske knjige. Na sve to treba dobri Bosnjo da sagne glavu, proguta knedlu i nastavi kao da se to njega ne tice, jer zaboga odakle mu pravo?! Mora da pljuje na svakog svog koji Nebeski narod bar malo potrese. Bosnjina uloga je da poslije svakog pokolja nad njim, dobije amneziju nastavi da radja djecu i odgaja, da bi imali sta krvolocnici da kolju svako malo. Ako se ovog ne drzi bosnjo postaje terorista,fanatik i potencijalni koljac.
Samo Bosnjo zakopaj glavu u pjesak ko noj :-) kao i uvjek...
Dobri Bošnjo ne treba saginjati glavu i prilagođavati se.
Dobri Bošnjo je još prije 15 godina trebao napraviti ofanzivu na europske sudove i potencirati očitu segregaciju u manjem entitetu.
Dobri Bošnjo je najkasnije do 2000. godine trebao natjerati svoje političke predstavnike da budu prvi u koloni povratnika u manji entitet.
Dobri Bošnjo je svoje političke predstavnike trebao natjerati da od 2000. godine stanuju sa njim u šatorskim naseljima, poluobnovljenim kućama i kolektivnim smještajima.
Dobri Bošnjo je trebao svaki napad na povratnike u manji entitet postaviti na nivo svjetske ili bar europske top vijesti.
Dobri Bošnjo je trebao zahtijevati fakture o donacijama koje su namijenjene povratnicima.
Dobri Bošnjo treba jačati državu BiH pod svaku cijenu, a ne da se uljuljkava u neizvjesnoj i patološkoj "rahat patnji"...

Državna strategija = koliko toliko podrška Međunarodne zajednice.
Etnička strategija = slaba podrška pojedinih država.
Pa de, pocni ti. Pisi svjetskim medijima i zahtjevaj fakture i ostalo napisano.
Zašto bih ja pisao svjetskim medijima? Nisam relevantan, samo sam pojedinac koji nema nikakve moći koji utiču na stabilnost BiH.

Iako je naknadna pamet, mislim da je trebalo početi 1997. godine.

Fakture trebaju priloziti oni koji su pare potrošili.

OK, pare su otišle za boračke naknade, za saniranje stambenog fonda, za pokretanje poljoprivrede, za bilo šta korisno...

Znači, samo šturi izvještaj gdje su pare utrošene, a nije da nije bilo prioriteta gdje se trebaju utrošiti.
155_mm

#907 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

mk ultra wrote:
and wrote:
mk ultra wrote:
ta je zastava dejtonskim sporazumom ekvivalentirana zastavom trećeg rajha
zastava RBiH više nije legitimna zastava BiH, ma koliko se to nekom ne sviđalo
netačno.
to je zastava pod kojom je bih primljena u un i dejtonskim sporazumom joj je priznat kontinuitet i samim tim je dio zvanične istorije.
u dejtonu zastava bih i armija bih nigdje nisu proglašene zločinačkim ni tzv.,pa ne znam na osnovu čega hapse ne samo tokića već i prije toga neke ljude?
također u hagu armija bih nije osuđena ni za jedan udruženi zločinački projekat,nije spomenuta u presudama o genocidu....
a neki jesu
procitaj moj post nakon tog, nisam ovaj prvi fino napisao :mrgreen:
HZHB i RS će uvijek reći da se ubijalo pod zastavom ljiljana, i da je ARBiH zločinačka armija, i nikad je neće priznati
pogledaj kako RTRS oslovljava ARBiH.. nadam se da sam razjasnio šta sam htio da kažem :)
i u potpunosti su u pravu. ih kad bi jos znali sta je srba i hrvata kralj tvrtko pobio bas pod tim ljiljanima u hag bi ga poslali. mislim posthumno.

ako neko vidi slucajno ovu biljku na podrucju manjeg entiteta nista ne dirati, osigurati mjesto zlocina i odmah pozvati policiju i tuzilastvo!!!
Image
http://en.wikipedia.org/wiki/Lilium_bosniacum
Sinapsa

#908 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Sinapsa »

Alfons Kauders wrote:
burger_pasa wrote:
Drinski wrote:Bh. Srbi moraju shvatiti da u BiH zive i Bosnjaci koji imaju svoje simbole.
To je zastava drzave Bosne i Hercegovine, a ne zastava Bosnjaka. To je zastava pod kojom je nastala danasnja drzava BiH volio to neko ili ne. Dakle, to nije zastava Bosnjaka, vec zastava drzave BiH, koju su Bosnjaci zavolili i s ponosom je pokazuju.
tako je - to je drzavna zastava, nije vise aktuelna, ali je bila drzavna zastava... e sad... to znaci da bi se sutra mogao naci neki pametnjakovic i npr uhapsiti covjeka zato sto pronosa zastavu jugoslavije, ili srbih... dok se s druge strane isticanje cetnickih i ustaskih zastava ne sankcionise...

potpuno ista stvar - dozvoljava se policiji da po vlastitom nahodjenju odlucuje sta izaziva vjersku i nacionalnu netrpeljivost, da izmislja cinjenice (zastava rbih i arbih nisu iste), sto otvara mnoge zanimljive mogucnosti...

sta da sutra neko zaustavi svatove sa sahovnicama u predgradju mostara i pocne hapsiti? da neko u stocu zaustavi grupu maturanata s ljiljanima, i pocne hapsiti? da u drvaru pohapse komunjare sa zastavama jugoslavije?

jednostavno to je opste bezakonje po kojem bilo koja politicka opcija u svom dvoristu moze proizvoljno ocijeniti sta je dopusteno a sta ne, pa te neko moze uhapsiti radi majice na kojoj je ime fudbalskog kluba, grb bosne, sahovnica ili jebeni ce gevara... ili te neko moze procesuirati zato sto si na netu objavio sliku slicnog sadrzaja... potpuno pausalno, kako se kome digne kurac...

vi ovdje pricate o emocijama i provokacijama... mene boli kurac za emocije, bitan je zakon - a po zakonu danas mozes na svakom pedlju ove zemlje marsirati za ljiljanima, trobojkama, saharama, a bome i svastikom ili zastavom ndh
:thumbup: bravo @Alfons,
pitam se zasto je nekim ljudima tako tesko prepoznati cinjenicno stanje...doduse, nekima je to mozda i posao ovdje, da od popare prave nuklearnu fiziku.
Last edited by Sinapsa on 23/05/2015 13:17, edited 1 time in total.
tandmand

#909 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by tandmand »

AkHolic wrote:
Ako se BiH vec mora raspasti, onda podjelu treba izvesti linijom vanjskih, medjunarodno priznatih granica. Teritorij preko Drine, Une ... separatistima a svima drugima koji zele da zive u BiH teritorija sa druge strane granice. :D
dječak sa šibicama

#910 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by dječak sa šibicama »

Meni se cini da je pojedincima zao sto je Sejfo samo uhapsen, sto nije dobio batine.

Ovako je sve ispalo s` polovicnim uspjehom.
kazokazo

#911 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by kazokazo »

insomnia78 wrote:
calculator wrote:Dijaspora obično misli za nas u BiH
Ne mislim vala
Nek vas jebu, ko sto ce vas i jebati
I trebaju, sa takvim razmisljanjem bolje od rezervata niste ni zasluzili
Ja svakako dodjem na jedan mjesec
Jedem, locem, landaram, vidim starce, sestru, jarane i odoh nazad
:thumbup:
na mjesalicu :thumbup:
155_mm

#912 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

dječak sa šibicama wrote:Meni se cini da je pojedincima zao sto je Sejfo samo uhapsen, sto nije dobio batine.

pravo ti se cini? al ono bas pravo?
gospodja profiterka

#913 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by gospodja profiterka »

dječak sa šibicama wrote:Meni se cini da je pojedincima zao sto je Sejfo samo uhapsen, sto nije dobio batine.

Eh... da je... da je... Ne dade se.
Al' nema zime, zakockaće se Sejfo opet, pa će se ogrnuti zastavom, kanisterčić benzina i pred zgradu vlade RS-a. Tu će se slučajno naći ekipe RTRS-a i Face TV-a, pa dernek može da počne. Iznova i iznova.
skupljac_zeljeza

#914 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by skupljac_zeljeza »

155_mm wrote:
ako neko vidi slucajno ovu biljku na podrucju manjeg entiteta nista ne dirati, osigurati mjesto zlocina i odmah pozvati policiju i tuzilastvo!!!
Image
Sve filmove ponovo snimiti. Čuj....ova džamahirijska cvjećka među krstovima.

Image
stari grad Visegrad

#915 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by stari grad Visegrad »

Hapsenje Tokica je van pameti.

1. Zastava RBiH je priznata zastava Reublike Bosne i Hercegvine u UN 1992-1998.

2. zastav Bosne i Hercegovine je priznata zasta u rs-u.

Zasto hapsenje? Zasto je rs je aparheid. Ja bih to sve na sud u Strazburg.
Last edited by stari grad Visegrad on 23/05/2015 13:32, edited 1 time in total.
svi u napad

#916 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by svi u napad »

Sve ovo je lijepo izrezirano i ne budite naivni. Imam svoje vidjenje oko ovoga ali posto nemam dokaza ne bih spekulisao na ovu temu. Znam da nas narod voli spekulacije i rekla kazala sisteme sto je uvjek opasno ali mi i dalje volimo spekulisati i tvrditi nesto zasto nemamo dokaza.
Ponavljam jos jednom da je sve izrezirano a ko ce dobiti najvise sa ovom igricom (pored Sejfudina kojem je ugled kod Bosnjaka porastao 1000%) vidjet cemo uskoro.
Ako msilite da bi prema nekom Husi iz BL policija bila ovako kulturna i zastava BiH ostala citava grdno se varate. Sejfudinu ni lisice nisu stavili a pogledajte hapsenja onih 31 Husa proteklih dana. Malo pameti tj. razmisljanja ne bi skodilo zar ne? Stani, razmisli, pogledaj pa pisi tj. pricaj. Zivi i zdravi mi bili!
P.S. - a sta kaze Bakir na ovo? Ups izvinjavam se. Zaboravio da ima vaznijeg posla. Treba misliti na buducnost. Sta raditi kad ne bude u Predsjednistvu? Nije lose biti predsjednik stranke jer predsjednici i onako o svemu odlucuju (demokratske institucije sluze samo za uhljebljenje poslusnih).
hAZNADAR

#917 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: Jarane ajde dodji u sarajevo ili idi u zenicu i stavi srpsku zastavu na retrovizor ili navijaj za srbiju. Ne znaci za djokovica ili partizan nego za srbiju. Mislim ne da mi se raspravljati jer ljudi svakako samo sebe gledaju i njima je najgore. Da, u banja luci je uzasno. U sarajevu je malo bolje ali je i dalje lose. Zato ljudi salju djecu u skolu u lukavicu jer srbin nece biti u sarajevu. Bice bosanac ateista.

Daleko od toga da je u Sarajevu perfektno.

Ali postoji bitna razlika. Nije isto huliganizam i jalija pa da neko sikanira nekoga zbog zastave susjedne drzave na retrovizoru i kolicina mrznje u samom narodu svih slojeva i starosnih dobi, plus policija.

Sejfo nije istaknuo ratnu zastavu Armije BiH - to bi mozda i bila provokacija ako cemo gledati na to samo kroz prizmu zlocina Armije BiH.

Sejfo je bio istaknuo zastavu Republike BiH, draga svima koji su za nezavisnosti, drzavnost i cjelovitost BiH.

I tu dolazimo do najbitnije razlike izmedju nas u BiH:

Nama smeta cetnicko paradiranje u RS, zastave susjednih drzava koje se isticu kao svoje tamo gdje nismo u vecini. Krace receno - stalo nam je do prostora cijele BiH kojeg smatramo i nasim.

A u RS i dijelovima Federacije narodu ne smeta koje zastave se isticu u dijelu BiH sa bosnjackom vecinom - boli ih dzon za time jer to ne smatraju svojim niti ih to zanima. Znaci sustinska razlika medju nama je poimanje cjelovitosti drzave odnosno podjele.

Onog momenta kada mislis da je zastava republike BiH provokacija u Banjaluci a ne u Sarajevu - ti ustvari precutno i prihvatas podjelu zemlje jer ispada da je Banjaluka samo njihova a ne i nasa. I obrnuto.

Pa ako je zastava republike provokacija - onda neka se tumaci kao provokacija na prostoru cijele BiH. Jer ovo je jedna drzava i dalje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#918 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by pici »

beogradska škola ...

BEOGRAD
Izvjesni Vasiljević prije deset dana otkrio da će Tokić biti uhapšen, najavio i nova hapšenja

Objavljeno u kategoriji BiH na 22.05.2015 13:08:45
Image
Vasiljević: Najavljuje nova hapšenja Bošnjaka u RS-u

Izvjesni Slobodan Vasiljević nagovjestio je hapšenje Sejfudina Tokića još prije desetak dana na svom Facebook profilu, javlja bh. novinska agencija Patria. Najavio je i hapšenje dvojice Bošnjaka u Vlasenici, koja navodno tek treba da se dese.

Bosanskohercegovački političar Sejfudin Toklić uhapšen je danas u Banja Luci nakon što je istakao zastavu Bosne i Hercegovine ispred zgrade Skupštine Grada Banja Luka.

Tokić je zastavu istakao u Banja Luci povodom godišnjice prijama BiH u UN.

Vasiljević, na čijem Facebook nalogu piše da živi u Beogradu, te da je beogradski student kriminalistike, 13. maja napisao je:

„I tako Tokiću... nadam se da znaš proceduru... specijalci sad rade svoj dio, ide to brzo... ne brini... Rade još dvojicu iz Vlasenice, po „istom članu“... ali o njima u danima koji dolaze...“

Vasiljević je napisao i ovo:

„Tokiću, samo nastavi, sve ide kao dodatak Specijalnom tužilaštvu, nakupit češ ti fine robije... Ja na „čeki“ po cijeli dan i samo skidam.

Vasiljević je na Facebooku citirao i ratnog zločinca Radovana Karadžića. Podsjetio je na njegove riječi koje je uputio Aliji Izetbegoviću da ne misli da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao a muslimanski narod u nestanak...

- Ovu Tokiću dva puta pročitaj!!! Ja sam 1991. godine imao 13 godina i cijelo vrijeme bio tamo gdje sam rođen i gdje pripadam. Rat pamtim kao veliku nesreću koja ne treba nikad i nigdje da se ponovi, žao mi je ako pouke nisi izvukao a vašu kratku istoriju zaboravio (narod koji zaboravi svoju istoriju zaslužuje da mu se ona ponovi). Ovo nije iz moje glave, ne umijem ja tako lijepo da smislim, kao ti npr...

Ti, si jedan propali političar a ovo je tvoj poslednji trzaj da se ponovo afirmišeš kroz ulogu humanog zaštitnika ugroženih terorista u Republici Srpskoj od kojih je jedan ubio policajca Dragana Đurica na njegovom radnom mjestu – napisao je Vasiljević, prenosi NAP.
Thorgerson

#919 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Thorgerson »

Bodkin wrote:Jarane ajde dodji u sarajevo ili idi u zenicu i stavi srpsku zastavu na retrovizor ili navijaj za srbiju. Ne znaci za djokovica ili partizan nego za srbiju. Mislim ne da mi se raspravljati jer ljudi svakako samo sebe gledaju i njima je najgore. Da, u banja luci je uzasno. U sarajevu je malo bolje ali je i dalje lose. Zato ljudi salju djecu u skolu u lukavicu jer srbin nece biti u sarajevu. Bice bosanac ateista.

Covjek je UHAPSEN. Halo, UHAPSEN? Kontas?

Dakle, mi ovdje pricamo o jednom rezimu, koji je selektivan. Ako se fura na anitfasizam, antinacizam - kako je onda slijep na cetnicke zastave, karadzice, mladice koji su 10-ak metara dalje?

Kako je uhapsen covjek koji nosi zastavu - a nije uhapsena bagra koja mu psuje balijsku majku? Da su pohapseni svi, ja bih odmah skinuo kapu Dodiku i rekao svaka cast. Treba se obracunati i smiriti strasti. Ali to se nije desilo. Umjesto da hapse one koji stoje i dobacuju, prijete, oni hapse covjeka ni krivog ni duznog sto stoji na cesti. Pa sta je to jbt. Sta je sa tim ljudima u BL i RS-u? Je li oni shvataju da njih sutra isto tako Mile moze pohapsit onako, iz ceifa.

Da je Tokic dobio batine zbog zastave - meni bi to bilo sasvim ocekivano, nazalost. Psovke koje su mu upucene, su sasvim ocekivane. Ali on je UHAPSEN. Iskreno, to nisam ocekivao.

To u Sarajevu neces dozivjeti. Niko te nece UHAPSITI zbog zastave. :-) Niko. I mogu se kladiti u milion maraka, evo sad odmah. Uzmi zastavu otidji u Ferhadiju i masi - pa da vidimo.

Naravno, budimo realni, sigurno je da bi dobio socne psovke, da bi ti neko oteo zastavu itd., ali ako bi bas provocirao. Ali ponavljam, nazalost, to je i ocekivano. Ali te ne bi niko uhapsio. Stavise, siguran sam da bi te policija cuvala, ako bi se desilo neko sranje. Al da uzmes zastavu, ogrnes se s njom, prodjes ulicom, niko te ne bi ni pogeldao.

I jos jedna stvar. U Sarajevu itekako mozes vidjeti srbijanske zastave, ponavljam na tim slavama po crkvama ih bude. I ne bude nikakvih ekscesa. Naravno, to ne ulazi u provokacije. Pa bio nam je jebote Vucic jesmo napravili eksces - nismo? A covjek pucao po nama prije 20 godina. Sta bi u BL uradili nekome da ZNAJU da je pucao po njima i da dodje? O cemu pricamo?

Tokic je dosao u RS i mase zastavama, kaze Dodik jeste nas vidjeli u Federaciji da masemo zastavom RS-a? Ok, evo nek bude da je provokacija. Ali je li provokacija otvaranje dzamije Ferhadije, kad ubise covjeka? Je li i to provokacija. A mi gradimo crkve - NOVE - jer one stare nismo ni dirali. Papa nam dolazi itd.

p.s.
Sutra Dodik moze reci meni kad budem prolazio sa autom da provociram jer idem kroz BL, imam grb drzave na autu nalijepljen. Razumijes? Negdje se moraju postaviti granice. Opet kazem, taj tamo narod mi nije jasan. Toliku moc su prepustili jednom covjeku i to ce im se odbiti od glavu.
Moenx

#920 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Moenx »

Razlika izmedju nekoc zastave drzave BIH i caksta vise aktualne zastave BiH isrpske ili srpskih zastava , narocito u smislu njihovih upotreba je ipak velike
Zastava sa 4 S je izmjenjena i sada valjda ima samo jedno S (u ono RS) i to bi cak moglo znaciti bar tako izgleda kako je RS jedna od 4 srpske drzave ili tako nesto -- a izmjenjena je poslije Dejtona i to u okviru odluka Ust suda o neustavnosti istih
Takva odluka opet ne vazi za zastavu sa ljiljanima
I jos uz to ovo je valjda BIH i kada je zastava sa ljiljanima visila u SArajevu Predsjednistvo BiH je bilo multinacionalno i borilo se za BIH a zna se ko je nazalost i kako ispod zastavesusjede zemlje cinio nedjela
Iako je policija cijelu situaciju skoncala hapsenjem onoga ko je nosio zastavu (a prema zakonu svaka zastava u privatnoj okolini je u BiH dozvoljena -- a ni ostalo TOkicevo ponasanje nije bilo upitno za organe javnog reda) to ne znaci da ta zastava samo zato sto izaziva Bozemoj neugodnost kod primejrica gradjana iz RS da treba zbog toga biti sklonjena za cuvanje mira
Ispostavice se ubrzo da neugodnost izazivaju i vjerske knjige u kucama BOsnjaka vjerski obrazovni prirucnic popt Suhara i slicno
CSKA

#921 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by CSKA »

Slabo se nesto ovo pominje po srspkoj stampi ili forumima...bar u Srbiji.

Blic,Kurir,B92.... i zaboravili da se desilo ista,na forumima jedva dvije stranice o tome...od cega je svega par postova o incidentu a ostatak jesu li bosnjaci srbi....
Thorgerson

#922 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Thorgerson »

Mislim, razlika je ocita, cak i pise....ali eto.

Image

Image
155_mm

#923 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

skupljac_zeljeza wrote:
155_mm wrote:
Image
Sve filmove ponovo snimiti. Čuj....ova džamahirijska cvjećka među krstovima.

Image
:lol: :lol: :lol:
155_mm

#924 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by 155_mm »

Moenx wrote:Razlika izmedju nekoc zastave drzave BIH i caksta vise aktualne zastave BiH isrpske ili srpskih zastava , narocito u smislu njihovih upotreba je ipak velike
Zastava sa 4 S je izmjenjena i sada valjda ima samo jedno S (u ono RS) i to bi cak moglo znaciti bar tako izgleda kako je RS jedna od 4 srpske drzave ili tako nesto -- a izmjenjena je poslije Dejtona i to u okviru odluka Ust suda o neustavnosti istih
Takva odluka opet ne vazi za zastavu sa ljiljanima
I jos uz to ovo je valjda BIH i kada je zastava sa ljiljanima visila u SArajevu Predsjednistvo BiH je bilo multinacionalno i borilo se za BIH a zna se ko je nazalost i kako ispod zastavesusjede zemlje cinio nedjela
Iako je policija cijelu situaciju skoncala hapsenjem onoga ko je nosio zastavu (a prema zakonu svaka zastava u privatnoj okolini je u BiH dozvoljena -- a ni ostalo TOkicevo ponasanje nije bilo upitno za organe javnog reda) to ne znaci da ta zastava samo zato sto izaziva Bozemoj neugodnost kod primejrica gradjana iz RS da treba zbog toga biti sklonjena za cuvanje mira
Ispostavice se ubrzo da neugodnost izazivaju i vjerske knjige u kucama BOsnjaka vjerski obrazovni prirucnic popt Suhara i slicno
ovo smo vec imali. s tim sto nije bila neugodnost nego teroristicka opasnost.
Edin H.

#925 Re: Tokić uhapšen zbog zastave Republike BIH

Post by Edin H. »

stari grad Visegrad wrote:Hapsenje Tokica je van pameti.

1. Zastava RBiH je priznata zastava Reublike Bosne i Hercegvine u UN 1992-1998.

2. zastav Bosne i Hercegovine je priznata zasta u rs-u.

Zasto hapsenje? Zasto je rs je aparheid. Ja bih to sve na sud. Tamo su ispraznih mozgova.
Nije ba ovo Engleska, pa da mases zastavom kojom hoces, ako placas porez - ne kazem da ne bi tako trebalo biti.

Gardovica roknuse u Sarajevu, kada ode sa zastavom druge priznate drzave na Carsiju, a u krajnjoj liniji svako ima pravo da mase zastavom kojom hoce.
Post Reply