Hrvatski narodni sabor
- madner
#901 Re: Hrvatski narodni sabor
Ovaj malo pobrko sve zivo.
-
hizo ramidovic
#902 Re: Hrvatski narodni sabor
milojko bre, pa zar ti nije bilo dosta ofiranja?sedan wrote:hizo ramidovic wrote: jos si i vidovit, znas sta mi je blize...
pa nisi i ti valjda zdimio vanka..
ljuta dijaspora uvijek na braniku
idi begaj, nesto pametnije radi, nije ovaj sport za tebe...
-
hizo ramidovic
#903 Re: Hrvatski narodni sabor
a koji si sad ti da u pitanje dovodis ispovijesti jednog herojskog generala i istinoljupca, koji je znanstvenim metodama dokazao da su stari most u mostaru eksplozivom srusili alijini bojovnici , tj. da je onaj snimak rusenja obicna podvala?seln wrote:Izvor ti je pouzdan ko magarece dupe
sedan wrote:
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/OPERACIJA%20ABiH%20PROTIV%20HVO-NERETVA%2093/operacija%20abih%20protiv%20hvo-neretva%2093.pdf,
-
sedan
#904 Re: Hrvatski narodni sabor
Aaaa znači Praljak izmislio Hodžićevu reportažu... 
- seln
#905 Re: Hrvatski narodni sabor
Inace, pogledao sam "Posteno"...
Joooj, onog intelektualca sa sveucilista u stolnom...jebo Rileta iz "Vize".
- seln
#906 Re: Hrvatski narodni sabor
Kriza identiteta... vrlo cesta kod trolova.madner wrote:Ovaj malo pobrko sve zivo.
-
hizo ramidovic
#907 Re: Hrvatski narodni sabor
deres li sta?sedan wrote:Aaaa znači Praljak izmislio Hodžićevu reportažu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#908 Re: Hrvatski narodni sabor
Necemo jer to nije moja teorija.sedan wrote:
pa dobro uzet ćemo u obzir i tvoju teoriju da su svi imali švicarske putovnice i odlučili se kolektivno ih iskoristit 93-će taman ono kad je Armija sprovodila tamo neke "manevre" oko Sutjeske..
Ti si iznio neke brojke koje sugerisu da je Hrvata manje tamo gdje je Armija BiH preuzela kontrolu. Ja sam samo rekao da su Hrvati Kraljeve Sutjeske masovno odseljavali u dijasporu i prije rata, a da se trend nastavio i nakon rata, te da nije bilo protjerivanja, raseljavanja i maltretiranja ljudi u smislu sistemskog i planiranog zlocina. To je li neko nekome opalio samar, ne bih da ulazim. To je sudska materija. Za ranjavanje mog rodjaka niko nije odgovarao.
Sa druge strane, niti su bili nenaoruzani, niti su bili bez vojno logisticke podrske i planova (rekoh vec o listama za odstrel), a svakako je podrucje potpadalo pod tzv HZ HB.
-
sedan
#909 Re: Hrvatski narodni sabor
A evo nešto i brez Praljka koji ionako samo prenosi Hodžića..čiji se ovaj identičan izvještaj iz borbi ionako se imao prilike čitati u Bh Danima i Slobodnoj Bosni
http://www.e-novine.com/feljton/33693-N ... ovine.html
http://dreznica.blogspot.com/2014/11/dr ... sefko.html
http://www.sense-agency.com/tribunal_(m ... ws_id=2838
“Prvo je trebalo napraviti nešto gdje bi se povratila reputacija Haliloviću, a da se umanji kredibilitet Deliću. To je trebala biti akcija Neretva”.
Halilović je, tvrdi Delalić, obezbijedio sebi podršku u nezavisnim medijima, a novinaru Šefki Hodžiću iz Oslobođenje omogućio je pristup linijama borbe. Delalić također tvrdi da je Hodžić pisao tekstove u kojima nisu bili istiniti podaci – “kako bi se narodu dokazalo da ta smjena nije bila u redu”.
Govoreći o dešavanjima vezanim za operaciju Neretva 93, u kojoj su učestvovali pripadnici njegove jedinice, Ramiz Delalić je rekao kako Sefer Halilović “nije reagovao kako je trebao... Nisam čuo naredbu da se kazne, lociraju, ukore.
izmislip Praljak jašta..
“Prvo je trebalo napraviti nešto gdje bi se povratila reputacija Haliloviću, a da se umanji kredibilitet Deliću. To je trebala biti akcija Neretva”.
Halilović je, tvrdi Delalić, obezbijedio sebi podršku u nezavisnim medijima, a novinaru Šefki Hodžiću iz Oslobođenje omogućio je pristup linijama borbe. Delalić također tvrdi da je Hodžić pisao tekstove u kojima nisu bili istiniti podaci – “kako bi se narodu dokazalo da ta smjena nije bila u redu”.
Govoreći o dešavanjima vezanim za operaciju Neretva 93, u kojoj su učestvovali pripadnici njegove jedinice, Ramiz Delalić je rekao kako Sefer Halilović “nije reagovao kako je trebao... Nisam čuo naredbu da se kazne, lociraju, ukore.
izmislip Praljak jašta..
-
hizo ramidovic
#910 Re: Hrvatski narodni sabor
praljak ti je sinonim za istinu. drzi se njega i njegovih ekspertiza i bit ces priznat svugdje, kao znalac.sedan wrote:A evo nešto i brez Praljka koji ionako samo prenosi Hodžića..čiji se ovaj identičan izvještaj iz borbi ionako se imao prilike čitati u Bh Danima i Slobodnoj Bosni
izmislip Praljak jašta..
elem, ovdje je tema hns, a praljak i ostali 'generali' su na pdf-u historija. tornjaj se tamo i otvaraj temu, u protivnom cemo te prijaviti moderaciji za spamanje teme i trolanje, pa ces bezbeli i ban fasovati.
-
sedan
#911 Re: Hrvatski narodni sabor
_BataZiv_0809 wrote:Necemo jer to nije moja teorija.sedan wrote:
pa dobro uzet ćemo u obzir i tvoju teoriju da su svi imali švicarske putovnice i odlučili se kolektivno ih iskoristit 93-će taman ono kad je Armija sprovodila tamo neke "manevre" oko Sutjeske..
Ti si iznio neke brojke koje sugerisu da je Hrvata manje tamo gdje je Armija BiH preuzela kontrolu. Ja sam samo rekao da su Hrvati Kraljeve Sutjeske masovno odseljavali u dijasporu i prije rata, a da se trend nastavio i nakon rata, te da nije bilo protjerivanja, raseljavanja i maltretiranja ljudi u smislu sistemskog i planiranog zlocina. To je li neko nekome opalio samar, ne bih da ulazim. To je sudska materija. Za ranjavanje mog rodjaka niko nije odgovarao.
Sa druge strane, niti su bili nenaoruzani, niti su bili bez vojno logisticke podrske i planova (rekoh vec o listama za odstrel), a svakako je podrucje potpadalo pod tzv HZ HB.
Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
ljudski nema šta.
To da je bilo iseljavanja prije rata je argument za što. Jel to znači da svaka općina iz koje se prije rata iseljavalo nije etnički ošićena u ratu nego se eto iselila sa sve putovnicama.
Kume moj pričaš neviđene pizdarije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#912 Re: Hrvatski narodni sabor
Ko je ba protjeran?sedan wrote:
Šamar. Ti svodiš protjerivanjei ubojstva Hrvata Kraljeve Sutjeske (Kaknja) na šamar.
ljudski nema šta.
To da je bilo iseljavanja prije rata je argument za što. Jel to znači da svaka općina iz koje se prije rata iseljavalo nije etnički ošićena u ratu nego se eto iselila sa sve putovnicama.
Kume moj pričaš neviđene pizdarije
-
sedan
#913 Re: Hrvatski narodni sabor
šta udi..hizo ramidovic wrote: praljak ti je sinonim za istinu. drzi se njega i njegovih ekspertiza i bit ces priznat svugdje, kao znalac.
elem, ovdje je tema hns, a praljak i ostali 'generali' su na pdf-u historija. tornjaj se tamo i otvaraj temu, u protivnom cemo te prijaviti moderaciji za spamanje teme i trolanje, pa ces bezbeli i ban fasovati.
silom kontra istine i činjenica..tako su vazda radili siledžije.
tema nije Praljak koji je za tebe ionako moralna gromada istine
Možeš slobodno reći ko i Buza..brige me, nije to zločin bar bi bio iskreniji a ne da skrećeš priču na Praljka.
-
hizo ramidovic
#914 Re: Hrvatski narodni sabor
pa naravno, istina koju priopcavaju "generali" poput praljka, mladica je jedina, ono sto utvrdjuju sudovi, sto se vidi na snimcima, sto kazu svjedoci itd-to je jedna velika urota i obicna propaganda.sedan wrote:šta udi..hizo ramidovic wrote: praljak ti je sinonim za istinu. drzi se njega i njegovih ekspertiza i bit ces priznat svugdje, kao znalac.
silom kontra istine i činjenica..tako su vazda radili siledžije.
tema nije Praljak koji je za tebe ionako moralna gromada istine
Možeš slobodno reći ko i Buza..brige me, nije to zločin bar bi bio iskreniji a ne da skrećeš priču na Praljka.
momce, zao mi te, nisi se bio ni rodio kad se to sve desavalo a vec si nafilovan i zatrovan... po pisanju se jasno vidi da o ovome pises prvi put, kraljevu sutjesku ili uzdol ne znas ni pronaci na karti, izvori 'znanja' su ti jaki k'o beton, tako da ja s tobom zaista nemam o cemu raspravljati. mislim, argumenti su ti toliko jaki da ja prosto nemam odgovora.
dakle, lave, otvori temu i raspravljaj koliko hoces i o cemu hoces.
ovdje je tema hns a ne doticni "general". kontas li sad?
-
sedan
#915 Re: Hrvatski narodni sabor
haha jel ovaj dežurni klaun na forumu..
- trcicu trceci
#916 Re: Hrvatski narodni sabor
seln wrote:Inace, pogledao sam "Posteno"...![]()
Lovrenevic je sjajan covjek, ali mislim jos veci intelektualac, sto je bitnije po meni danas, djabe ti ako si covjek, kad ne znas civilizirano voditi polemiku
- SaraFina
#917 Re: Hrvatski narodni sabor
Dobi Čović PET ministarstava...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#918 Re: Hrvatski narodni sabor
Vidi momcino, zaletio si se malo sa pricom.
Nisi ocekivao da ces naletiti na nekoga ko zna stvari iz prve ruke, jer ih je na svojoj kozi dozivio. Dakle ja ne znam sta vam pise na poskocima i ostalim medijima, ali kada je u pitanju Kakanj, ne trazi guzici cepa. To o cemu pricas, nije ga bilo. U Kaknju je u centru grada pravoslavna crkva, katolicka je nekoliko kilometara u pravcu izletista Ponijeri, na rubu grada. Niko ih nije ni dirnuo, cuvala ih je lokalna policija. Ista stvar je i sa Franjevackim samostanom. Dzamije nije ni bilo uopce, nego su vjernici isli u neku salu Doma Kulture. Da se htjelo, od te pravoslavne crkve ne bi ostao kamen na kamenu, a dzamija bi nikla koliko veceras. Ali nije.
U zgradi gdje su zivjeli moj djed i nana, konkretno u njihovom ulazu bilo je 10 stanova, od toga 8 su bili Hrvati i poneki Srbin i Slovenac (obicno mijesani brak Hrvatica-Srbin i slicno). I gle cuda, eno ih skoro svi zive i dalje tamo. Doduse jest da su mnogima djeca od Svedske do Amerike, a onima kojima nisu, rade u Opcini, Sudu, i mahom u drzavnim firmama radi nacionalnih kvota.
Nisi ocekivao da ces naletiti na nekoga ko zna stvari iz prve ruke, jer ih je na svojoj kozi dozivio. Dakle ja ne znam sta vam pise na poskocima i ostalim medijima, ali kada je u pitanju Kakanj, ne trazi guzici cepa. To o cemu pricas, nije ga bilo. U Kaknju je u centru grada pravoslavna crkva, katolicka je nekoliko kilometara u pravcu izletista Ponijeri, na rubu grada. Niko ih nije ni dirnuo, cuvala ih je lokalna policija. Ista stvar je i sa Franjevackim samostanom. Dzamije nije ni bilo uopce, nego su vjernici isli u neku salu Doma Kulture. Da se htjelo, od te pravoslavne crkve ne bi ostao kamen na kamenu, a dzamija bi nikla koliko veceras. Ali nije.
U zgradi gdje su zivjeli moj djed i nana, konkretno u njihovom ulazu bilo je 10 stanova, od toga 8 su bili Hrvati i poneki Srbin i Slovenac (obicno mijesani brak Hrvatica-Srbin i slicno). I gle cuda, eno ih skoro svi zive i dalje tamo. Doduse jest da su mnogima djeca od Svedske do Amerike, a onima kojima nisu, rade u Opcini, Sudu, i mahom u drzavnim firmama radi nacionalnih kvota.
- seln
#919 Re: Hrvatski narodni sabor
Who? What? Where?SaraFina wrote:Dobi Čović PET ministarstava...
- SaraFina
#920 Re: Hrvatski narodni sabor
seln wrote:Who? What? Where?SaraFina wrote:Dobi Čović PET ministarstava...
Počelo, Kirba nudi. Načelno dogovor postignut ..
Svi po peticu u čitavu lepinu!
- SaraFina
#921 Re: Hrvatski narodni sabor
Podjela 5+5+5 i jedno zajedničko ministarstvo: Čović načelno prihvatio dogovor
U zgradi Predsjedništva BiH danas je održan sastanak zamjenika predsjednika SDA i lidera HDZ BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, javlja NAP.
Prema ranijem dogovoru, Izetbegović je upoznao Čovića sa prijedlogom raspodjele ministarskih pozicija u Vladi FBiH koji je sačinio u nedjelju na sastanku sa liderom Demokratske fronte Željkom Komšićem.
Prijedlog podjele je 5+5+5 i jedno zajedničko ministarstvo. Kako saznaje Oslobođenje, radi se o Minsuatrstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
Kako je rekao Izetbegović, Čović je načelno prihvatio dogovor.
U 15 sati očekuje se trilateralni sastanak Izetbegović-Čović-Komšić.
- Lincoln-Burrows
#922 Re: Hrvatski narodni sabor
Nisi u pravu osim ovo za crkve._BataZiv_0809 wrote:Vidi momcino, zaletio si se malo sa pricom.
1993. negdje u četvrom mjesecu uništena je zgrada HVO u Kaknju i ubijen zapovjednik HOS-a,
zatim su ubijeni još neki civili a veća grupa civila Hrvata i Srba je zatvorena u motel 'Sretno' i
tamo mučena. To se sve događalo dok još nije bilo otvorenog sukoba ABiH i HVO-a.
Napad na hrvatska sela u istočnom dijelu općine je započeo početkom ljeta a da prije toga ni jedan
metak nije ispaljen od HVO-a. To je jedina istina i to iz prve ruke.
- Lincoln-Burrows
#923 Re: Hrvatski narodni sabor
Nek su oni fino razdijelili fotelje, neće nam od toga biti bolje ali etoSaraFina wrote:Podjela 5+5+5 i jedno zajedničko ministarstvo: Čović načelno prihvatio dogovor
U zgradi Predsjedništva BiH danas je održan sastanak zamjenika predsjednika SDA i lidera HDZ BiH Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića, javlja NAP.
Prema ranijem dogovoru, Izetbegović je upoznao Čovića sa prijedlogom raspodjele ministarskih pozicija u Vladi FBiH koji je sačinio u nedjelju na sastanku sa liderom Demokratske fronte Željkom Komšićem.
Prijedlog podjele je 5+5+5 i jedno zajedničko ministarstvo. Kako saznaje Oslobođenje, radi se o Minsuatrstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.
bar se oko fotelja mogu dogovoriti.
- SaraFina
#924 Re: Hrvatski narodni sabor
Lincoln-Burrows wrote:Nek su oni fino razdijelili fotelje, neće nam od toga biti bolje ali etoSaraFina wrote:Podjela 5+5+5 i jedno zajedničko ministarstvo: Čović načelno prihvatio dogovor
bar se oko fotelja mogu dogovoriti.
Radujem se što Bakir donji. Baš mi je godra.
- Danguba
#925 Re: Hrvatski narodni sabor
puno brateSaraFina wrote:Dobi Čović PET ministarstava...