Eurobasket 2015
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- charrrmed
#901 Re: Eurobasket 2015
Nadam se da Srbija uzima bar bronzu. Zasluzili su.
- Mali_Vuk
#902 Re: Eurobasket 2015
Svaka čast. Ja ih nisam svrstavao u konkurente za zlatnu medalju prije ovog evropskog prvenstva. A koliko se sjećam, općenito malo raje im je davalo prednost u odnosu na Španiju, Francusku, pa i Italiju ili Njemačku.. Čak i u Srbiji. S te strane nisu podlegli i sageli se Špancima i ostalim. To sam mislio.sWeeT_Companion wrote:Srbija je velika ekipa, tako da ne može imati kompleks od manjih od sebe. Jedino od USA dream team-a, od ostatka nikako ne. A i protiv Dream teama je jedna od rijetkih koja je znala pobjediti.Mali_Vuk wrote:Može ovdje Srbija do kraja. Imaju igrački kvalitet, a i pokazali su da nemaju kompleks od velikih ekipa, tako da sumnjam da će pokleknuti na tom psihološkom planu.
Hrvatima su mediji i javnost bez potrebe nabili ogroman pritisak. Gurnuti su u tu ulogu velikih favorita, što ne odgovara realonsti..
- Mali_Vuk
#903 Re: Eurobasket 2015
A da su toliko dominantniji, pa baš i nisu. Nema tu neke znatne razlike među ovim favoritima. Nijanse su u pitanju.
Srbija je dobra i može do kraja. Ali i ne mora.
Srbija je dobra i može do kraja. Ali i ne mora.
- sWeeT_Companion
#904 Re: Eurobasket 2015
Možda "malo raje" na ovom forumuMali_Vuk wrote:Svaka čast. Ja ih nisam svrstavao u konkurente za zlatnu medalju prije ovog evropskog prvenstva. A koliko se sjećam, općenito malo raje im je davalo prednost u odnosu na Španiju, Francusku, pa i Italiju ili Njemačku.. Čak i u Srbiji. S te strane nisu podlegli i sageli se Špancima i ostalim. To sam mislio.sWeeT_Companion wrote:Srbija je velika ekipa, tako da ne može imati kompleks od manjih od sebe. Jedino od USA dream team-a, od ostatka nikako ne. A i protiv Dream teama je jedna od rijetkih koja je znala pobjediti.Mali_Vuk wrote:Može ovdje Srbija do kraja. Imaju igrački kvalitet, a i pokazali su da nemaju kompleks od velikih ekipa, tako da sumnjam da će pokleknuti na tom psihološkom planu.
Hrvatima su mediji i javnost bez potrebe nabili ogroman pritisak. Gurnuti su u tu ulogu velikih favorita, što ne odgovara realonsti..
Svi zvanični svjetski sajtovi i forumi su Srbiju svrstavali i prije početka među 3 glavna favorita za zlato. Jer to po kvalitetu Srbija i zaslužuje. Naravno Španci su došli oslabljeni, Francuzima fali nekoliko igrača, ali isto tako i Srbiji fale 2 izuzetvno važna igrača.. Sve u svemu, s izuzetkom "oslabljenih" Slovenaca i razmontiranih Hrvata nije bilo većih iznenađenja i 6 od 8 najbolji u ovom trenutku u Evropi je u četvrtfinalu.
I dalje mislim da je Francuska favorit broj 1.
- Mali_Vuk
#905 Re: Eurobasket 2015
Meni nekako teško otpisati Špance. Kontam da će njihove najbolje partije tek usljediti. Možda sam subjektivan jer vječito navijam za njih
Francuzi su isto prejaki
Francuzi su isto prejaki
-
Duka Dizel
#906 Re: Eurobasket 2015
Španci imaju najteži mogući put do finala...Grčka u 1/4 i Francuska u 1/2...Ako to prodju, onda zaslužuju i naslov prvaka.Mali_Vuk wrote:Meni nekako teško otpisati Špance. Kontam da će njihove najbolje partije tek usljediti. Možda sam subjektivan jer vječito navijam za njih![]()
Francuzi su isto prejaki
Mada je Srbija na SP imala i teži...Grčka u 1/8, Brazil u 1/4 i Francuska u 1/2.
Sve je moguće. Jedna dobra pobeda ekipu može visoko da uzdigne, iako Španci nisu do sada bili preterano ubedljivi.
- Mali_Vuk
#907 Re: Eurobasket 2015
Uh, bit će teško protiv Grčke. Ali držim im palčeve
Finale Španija - Srbija
Uzima Španija

Finale Španija - Srbija
Uzima Španija
- sWeeT_Companion
#908 Re: Eurobasket 2015
Po svemu viđenom, teško da će Španija dalje od polufinala.
S druge strane, mi koji navijamo za Srbiju, bi nekako željeli Litvaniju u polufinalu više nego Italijane, isključivi razlog = uvijek je gadno istog protivnika dva puta dobit na velikom takmičenju.
S druge strane, mi koji navijamo za Srbiju, bi nekako željeli Litvaniju u polufinalu više nego Italijane, isključivi razlog = uvijek je gadno istog protivnika dva puta dobit na velikom takmičenju.
- CSKA
#909 Re: Eurobasket 2015
Spaniju muce povrede,eno i Gasola krpe,plus Rudi koji je otpisan...tesko ce oni preko grka...Mada kod njih uvijek ima neka budala koja moze pucati milion trojki...
Italijana se ja vise plasim,oni protiv nas nisu uopste igrali odbranu.
- skenderija04
#910 Re: Eurobasket 2015
Ako Spanci nadju dvojicu da isprate Gasola mogu do kraja. Ako ne, mogu sutra kuci. Ocekivalo se vise od bekova. Lull/Chacho su podbacili. Mirotic pokoji bljesak, Felipe moze pet minuta po utakmici. Ostalo je kikiriki Claver, Ribas, San Eme... Onaj Hernangomez ima smeka ali nema minuta. Trener prezvakan, ambijent je, kazu novine, pesimistican i olimpijada vec pocinje da se provlaci kao primarni cilj.
- pirmin
#911 Re: Eurobasket 2015
Ne vidim ekipu koja ce skinuti Goberta & Co.
Prejaki su.
Prejaki su.
-
Org
#912 Re: Eurobasket 2015
A ko ste vi? Ja ne znam hoće li mi ikad postati normalno da neko iz sarajevskog predgrađa navija za reprezentaciju kilometrima udaljenu, al neka vas tamo. Uživajte.CSKA wrote:Spaniju muce povrede,eno i Gasola krpe,plus Rudi koji je otpisan...tesko ce oni preko grka...Mada kod njih uvijek ima neka budala koja moze pucati milion trojki...
Francuzi lete po terenu, mislim da mogu imati više skokova po utakmici nego ostali poena.
- CSKA
#913 Re: Eurobasket 2015
Aman,sta te boli briga sta komsija radi i za koga navija.Uzivaj,gledaj kosarku i mozak na ispasu,odmor od svakodnevnih problema.Org wrote:A ko ste vi? Ja ne znam hoće li mi ikad postati normalno da neko iz sarajevskog predgrađa navija za reprezentaciju kilometrima udaljenu, al neka vas tamo. Uživajte.CSKA wrote:Spaniju muce povrede,eno i Gasola krpe,plus Rudi koji je otpisan...tesko ce oni preko grka...Mada kod njih uvijek ima neka budala koja moze pucati milion trojki...
Francuzi lete po terenu, mislim da mogu imati više skokova po utakmici nego ostali poena.
-
kakavdanakneiskustvu
#914 Re: Eurobasket 2015
Duka Dizel wrote:radostan dan wrote:jel im to slavnića -namicuješ-?Duka Dizel wrote: Ekipama poput BiH više treba neki harizmatični motivator nego gonič robova.![]()
Tako nešto...Ili još bolje Vlade Djurović.
Ako je svojevremeno Petra Popovića znao ubediti da je bolji od Dražena, onda bi kapiram i Bavčića mogao ubediti da je u najmanju ruku tu negde kao Boris Diao.
e kad se sjetim tog finala
-
kakavdanakneiskustvu
#915 Re: Eurobasket 2015
sutra na ftv nema prenosa francuske i latvije nego u snimci ,moraju prenositi ligu prvaka
-
mahalas505
#916 Re: Eurobasket 2015
Volio bih da Cesi uzmu srbe, ali budimo realno jedno su zelje a drugo je stvarnost
. Mislim da su se Cesi "isfurali" protiv hrvata. Medjutim, postoji realna sansa onda da srbi izgube u polufinalu
.
-
llull
#917 Re: Eurobasket 2015
Kosarka je sport u kome svako ima realne sanse da pobjedi ... ako mu se desi dan...
Znaci simpaticniji ti Cesi od susjeda, ili je ustv samo bitno da oni izgube a nije vazno od koga ...
Znaci simpaticniji ti Cesi od susjeda, ili je ustv samo bitno da oni izgube a nije vazno od koga ...
- CSKA
#918 Re: Eurobasket 2015
E da hoce letonci danas mlatnuti francuze.
-
llull
#919 Re: Eurobasket 2015
Ako spanci dobro otvore mec mogli bi grci biti u velikom problemu...
- It_is_a_Leclerc
#920 Re: Eurobasket 2015
Nećeš se ovih španskih košarkaških nametnika riješiti...Ko picajzle su... Nikako ih se ne možeš riješiti i uvijek od njih stradaju oni koji sve vole.
- Mali_Vuk
#921 Re: Eurobasket 2015
Španija odlična za sada
Očekivalo se da će imati problem s kraćom klupom, ali to se nije desilo. Zapravo se raspala igra Grčke nakon nekih izmjena. Bez onog Antetokounmpoa
su bili izgubljeni.
Gasol Đoković košarke
Bit će gutavo do kraja.
Očekivalo se da će imati problem s kraćom klupom, ali to se nije desilo. Zapravo se raspala igra Grčke nakon nekih izmjena. Bez onog Antetokounmpoa
Gasol Đoković košarke
Bit će gutavo do kraja.
-
llull
#923 Re: Eurobasket 2015
Evo grka sad pa sad stigose... kakav mec... ufff
-
nema me tamo
#925 Re: Eurobasket 2015
E haj nek sam doživio da se Špance gleda kao autsajdere protiv Grčke.
Zna se ko su Španci..
Dobra košarka.
Kakva ubleha ovaj Lull
Zna se ko su Španci..
Dobra košarka.
Kakva ubleha ovaj Lull