Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#901 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Jos jedan :thumbup: reisu Kavazovicu.

Odmjereno, pametno, suvislo... sve ono sto njegov prethodnik nije bio.

Bravo, tako se ponasa jedan vjerski lider.
vee-jay

#902 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Da ponovim
Srđan Aleksić bio je bosanskohercegovački Srbin iz Trebinja, glumac amater i plivačka nada, poznat po tome što je izgubio život braneći sugrađanina Bošnjaka od batinanja.

Dana 21. januara 1993. godine grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimisala osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Alen Glavović, Bošnjak, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su, umjesto Glavovića, kundacima pušaka pretukli Srđana. Od zadobijenih batina Srđan je pao u komu, i preminuo je 27. januara 1993. godine.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Sr%C4%91an_Aleksi%C4%87
Za neke, Srdjan je budala i sam je kriv. Za ostale, Srdjan je heroj.
Salonski Kriticar

#903 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Salonski Kriticar »

avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.

Kako sad takav stav zvuci? Nehumano? Fasisticki?
MyTao

#904 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

dječak sa šibicama wrote:Jos jedan :thumbup: reisu Kavazovicu.

Ovako treba svaki vjerski vodja, ako zele "pravi" Islam odvojiti od terorizma.

Moze se ovdje do zore pisati kako ova sakica bolesnika nije prava slika Islama, ali sve dok svaki vjerski vodja u svakoj muslimanskoj zajednici ne osudi ovo kao reis Kavazovic onda od te price nema nista. U Engleskoj je neki ulema vec osudio novinare i rekao kako u Islamu nema slobode govara :-)
SkyLimit

#905 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

Da li se muslimani poistovjećuju sa ubojicima ili sa onim policajem Ahmedom ubijenim pred očima čitavog svijeta? Ako je suditi iz stava IZ BiH, očito sa Ahmedom. Dakle, svi koji podržavaju ove ubojice, izlaze iz okrilja IZ BiH, to treba da im je valjda jasno.

S druge strane, da li nemuslimani poistovjećuju muslimane sa ovim ubojicama ili sa policajcem Ahmedom?
avetinja

#906 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Salonski Kriticar wrote:
Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.

Kako sad takav stav zvuci? Nehumano? Fasisticki?
Ovo nema veze sa referendumom. Časopis je sam birao koga će da ismijava. Znali su na šta idu i sami su krivi. Ja samo kažem da ja lično ne bih dozvolio da moj časopis objavi takvu vrtsu satire. Ne zbog toga što se ismijavaju vođe (ne)muslimana, već zato što znam kakve će reakcije izazvati članak.
internazionale

#907 Re: Terorizam u Parizu!

Post by internazionale »

Podrska Katarini

pogani su ovi dabicevci
BHCluster

#908 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

Image
dječak sa šibicama

#909 Re: Terorizam u Parizu!

MyTao wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jos jedan :thumbup: reisu Kavazovicu.

Ovako treba svaki vjerski vodja, ako zele "pravi" Islam odvojiti od terorizma.

Moze se ovdje do zore pisati kako ova sakica bolesnika nije prava slika Islama, ali sve dok svaki vjerski vodja u svakoj muslimanskoj zajednici ne osudi ovo kao reis Kavazovic onda od te price nema nista. U Engleskoj je neki ulema vec osudio novinare i rekao kako u Islamu nema slobode govara :-)
Pa dobro, taj engleski ulema ima takvo misljenje, ocito da ni svi muslimani ne misle jednako, pa i ova tema je dokaz. I one stranice na FB, Saff, Ummet.

Neko osudjuje, neko ne.

Kavazovic osudio i svrstao se na stranu zrtava netolerancije, svaka cast. Mogao je i on palamuditi "znate, sta cu se ja izvinjavati Francuzima, i oni ubijaju muslimane, jucer je ubijeno 28 muslimana u Jemenu i niko nije izjavio zaljenje" i slicni izgovori...

Sve to stoji, francuska politika, politicari, nisu cvjecke... ali ovdje je rijec o novinarima, dvojici policajaca, uostalom jedan policajac je musliman. Samo gad se nece svrstati na tu stranu, koliko god se ne slagao sa karikaturama, izbor je jasan, ili osudjujes ovo nedjelo... ili smatras da je jedna karikatura, dovoljan razlog da nekome pucas u glavu.

Po meni, takav stav je stav nenormalnog covjeka.
jefferson

#910 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

avetinja wrote:
OldMayor wrote:
Ja bih ove ljude uporedio sa onima koji su spaljeni na lomaci od strane crkve, koji su stoljecima protjerivani. Vidimo ko je pobjedio. Zemlja nije ravna, niti se sunce okrece oko iste, a hvala bogu svakim danom otkrivamo nove stvari. ;-)

Oni su veoma dobro znali da ce kad tad doci ovaj dan, ali ih je bolio qrac. To su i sami izjavljivali.

Novinarstvo ne smije da preza od bilo cega, ako se novinari boje slobode govora (kao kod nas npr.) onda je sve otislo u qrac, sta ce tek onda obicni jado.
Pa, oni se nisu bojali, ali su ostali bez glave. Ja samo kažem da se ipak treba birati šta će se objaviti javnosti. Pa, šta misliš da je neko smio nešto loše napisati protiv Tita u njegovo doba, ili sada protiv Kim Jong Una? Tog bi progut'o mrak prije, nego što klikne mišem na tastaturi.
A ko ce odlucvati sta se treba objaviti a sta ne? Ko je ta moralna vertikala da to odlucuje?
Na kraju, nece jedna Francuska da se odrekne necega zbog par kozojeba koji su na manjem stupnju evolucije nego mnoge zivotinje.
U vrijeme Tita nisi mogao reci ensto lose o njemu. 80-tih se to pocelo mjenati, TLN, Audicija, filovi (Kuduz itd) a danas se sa nostalgijom sjecamo dostignuca umjetnika iz tog perioda, a to se nije desilo jer je neko to sankcionisao (iako ej pokusao) nego upravo zato sto su ljudi mogli da to gledaju, citaju itd.
Francuska nije na ovom stadiju zbog ekonomije. Ekonomija je pratila slobodu a ne obratno.
DaysleepeR

#911 Re: Terorizam u Parizu!

Post by DaysleepeR »

da ako ništa sahranimo jednu teoriju zavjere, ovdje se lijepo vidi da su vrhovi retrovizora kromirani a ne bijeli i da je odsjaj ono što ih čini bijelim na jednoj a tamnim na drugoj snimci

Image
dječak sa šibicama

#912 Re: Terorizam u Parizu!

Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".

Treba li se Zenit plasiti za svoj zivot zbog toga?
avetinja

#913 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Urednik lista. Pa, eto neka opet objave, pa neka ne kukaju kada belaj nastane. Dobra se zna koje se stvari ne smiju ismijavati, i kakvi su ti ljudi, ali eto oni opet po svom.
O'zone
Globalni moderator

#914 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Interesantno je vidjeti da i zapadne komšije imaju različita gledanja na teroristički akt u Parizu

https://www.facebook.com/niktitanik/pos ... 5190852229
gurabija78

#915 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gurabija78 »

dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".

ocito je odredjeni strah (ili postovanje) i postojao....
pokusaj naci taj skec bilo gdje na net-u... i ako nadjes, posalji mi na pp, ja se slomio tražeći, nisam uspio....
O'zone
Globalni moderator

#916 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovog se ne sjećam
gurabija78

#917 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gurabija78 »

O'zone wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovog se ne sjećam

"ne valja ti ova zastava Muhamede nista, za milju si mogo golfa uzeti"
jasko_ba

#918 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jasko_ba »

http://www.i ndex.hr/vijesti/clanak/more-mrznje-na-drustvenim-mrezama-u-bih/793940.aspx
O'zone
Globalni moderator

#919 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Policija opkolila napadače na Charlie Hebdo, helikopteri nadlijeću iznad njih

Policija je prema izvješajima britanskih i francuskih medija opkolila dvojicu napadača na satirični magazin Charlie Hebdo, koji se sumnjiče za ubistvo dvojice policajaca i 10 članova redakcije.

Kako javljaju mediji dvojica napadača su navodno opkoljeni u gradiću Crépy-en-Valois u sjevernoj Francuskoj.

Dvojica muškaraca za koje se vjeruje da su braća Cherif i Said Kouachi su se zabarikadirali u jednom objektu udaljenom 80 kilometara sjevernoistočno od Pariza.

Policajci su našli navodno Molotovljev koktel te "džihadsku zastavu" u njihovom automobilu nakon što su napustili grad, piše Le Figaro.

Mediji javljaju da iznad grada kruže policijski helikopteri te da su dvojica osumnjičenih ranije navodno opljačkali benzinsku pumpu u blizini. Radnici na benzinskoj su ustvrdili medijima kako osumnjičeni putuju u bijelom Renault Cliju, da su naoružani kalašnjikovim i raketnim bacačem.
dječak sa šibicama

#920 Re: Terorizam u Parizu!

Nazalost, nisam taj skec nasao jos uvijek, ima samo Super Hodza, ovaj je bio i zabranjen ako se dobro sjecam

kamberovica polje

#921 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

O'zone wrote:Interesantno je vidjeti da i zapadne komšije imaju različita gledanja na teroristički akt u Parizu

Imaju i oni svoje ekstremne vjernike ne brini ti ništa. I njima je sloboda govora poprilično nepoznata tamatika, jebeno je to kad ti Bozanić može skočit na svaku rečenicu koju napišeš i prozvati te militantnim ateistom.
gurabija78

#922 Re: Terorizam u Parizu!

Post by gurabija78 »

kamberovica polje wrote:
O'zone wrote:Interesantno je vidjeti da i zapadne komšije imaju različita gledanja na teroristički akt u Parizu

Imaju i oni svoje ekstremne vjernike ne brini ti ništa. I njima je sloboda govora poprilično nepoznata tamatika, jebeno je to kad ti Bozanić može skočit na svaku rečenicu koju napišeš i prozvati te militantnim ateistom.
takva je manje-više svaka religija! zato je po meni bitno razlikovati religiju od vjere....
animals

#923 Re: Terorizam u Parizu!

Post by animals »

avetinja wrote:Urednik lista. Pa, eto neka opet objave, pa neka ne kukaju kada belaj nastane. Dobra se zna koje se stvari ne smiju ismijavati, i kakvi su ti ljudi, ali eto oni opet po svom.
Kako te nije sramota da vise opravdavas zlocin..
jasko_ba

#924 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jasko_ba »

Image
:thumbup:
Havatar

#925 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

jasko_ba wrote:http://www.i ndex.hr/vijesti/clanak/more-mrznje-na-drustvenim-mrezama-u-bih/793940.aspx
Kaze index :roll:
Post Reply