Odmjereno, pametno, suvislo... sve ono sto njegov prethodnik nije bio.
Bravo, tako se ponasa jedan vjerski lider.
Da ponovimavetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Za neke, Srdjan je budala i sam je kriv. Za ostale, Srdjan je heroj.Srđan Aleksić bio je bosanskohercegovački Srbin iz Trebinja, glumac amater i plivačka nada, poznat po tome što je izgubio život braneći sugrađanina Bošnjaka od batinanja.
Dana 21. januara 1993. godine grupa pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimisala osobe na trebinjskoj pijaci. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimisanih osoba Alen Glavović, Bošnjak, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su, umjesto Glavovića, kundacima pušaka pretukli Srđana. Od zadobijenih batina Srđan je pao u komu, i preminuo je 27. januara 1993. godine.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Sr%C4%91an_Aleksi%C4%87
Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Ovako treba svaki vjerski vodja, ako zele "pravi" Islam odvojiti od terorizma.dječak sa šibicama wrote:Jos jedanreisu Kavazovicu.
Ovo nema veze sa referendumom. Časopis je sam birao koga će da ismijava. Znali su na šta idu i sami su krivi. Ja samo kažem da ja lično ne bih dozvolio da moj časopis objavi takvu vrtsu satire. Ne zbog toga što se ismijavaju vođe (ne)muslimana, već zato što znam kakve će reakcije izazvati članak.Salonski Kriticar wrote:Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Kako sad takav stav zvuci? Nehumano? Fasisticki?
Pa dobro, taj engleski ulema ima takvo misljenje, ocito da ni svi muslimani ne misle jednako, pa i ova tema je dokaz. I one stranice na FB, Saff, Ummet.MyTao wrote:Ovako treba svaki vjerski vodja, ako zele "pravi" Islam odvojiti od terorizma.dječak sa šibicama wrote:Jos jedanreisu Kavazovicu.
Moze se ovdje do zore pisati kako ova sakica bolesnika nije prava slika Islama, ali sve dok svaki vjerski vodja u svakoj muslimanskoj zajednici ne osudi ovo kao reis Kavazovic onda od te price nema nista. U Engleskoj je neki ulema vec osudio novinare i rekao kako u Islamu nema slobode govara
A ko ce odlucvati sta se treba objaviti a sta ne? Ko je ta moralna vertikala da to odlucuje?avetinja wrote:Pa, oni se nisu bojali, ali su ostali bez glave. Ja samo kažem da se ipak treba birati šta će se objaviti javnosti. Pa, šta misliš da je neko smio nešto loše napisati protiv Tita u njegovo doba, ili sada protiv Kim Jong Una? Tog bi progut'o mrak prije, nego što klikne mišem na tastaturi.OldMayor wrote:Ja bih ove ljude uporedio sa onima koji su spaljeni na lomaci od strane crkve, koji su stoljecima protjerivani. Vidimo ko je pobjedio. Zemlja nije ravna, niti se sunce okrece oko iste, a hvala bogu svakim danom otkrivamo nove stvari.avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.![]()
Oni su veoma dobro znali da ce kad tad doci ovaj dan, ali ih je bolio qrac. To su i sami izjavljivali.
Novinarstvo ne smije da preza od bilo cega, ako se novinari boje slobode govora (kao kod nas npr.) onda je sve otislo u qrac, sta ce tek onda obicni jado.

ocito je odredjeni strah (ili postovanje) i postojao....dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".
Treba li se Zenit plasiti za svoj zivot zbog toga?
dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".
Treba li se Zenit plasiti za svoj zivot zbog toga?
O'zone wrote:dječak sa šibicama wrote:Kad si vec kod TLN, sjetih se ratnog skeca "Pod Muhamedovom zastavom", kada se automehanicar podvuce u kanal ispod Zastave 101 i kaze vozacu "Muhamede, stisni kocnicu".
Treba li se Zenit plasiti za svoj zivot zbog toga?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovog se ne sjećam
Policija opkolila napadače na Charlie Hebdo, helikopteri nadlijeću iznad njih
Policija je prema izvješajima britanskih i francuskih medija opkolila dvojicu napadača na satirični magazin Charlie Hebdo, koji se sumnjiče za ubistvo dvojice policajaca i 10 članova redakcije.
Kako javljaju mediji dvojica napadača su navodno opkoljeni u gradiću Crépy-en-Valois u sjevernoj Francuskoj.
Dvojica muškaraca za koje se vjeruje da su braća Cherif i Said Kouachi su se zabarikadirali u jednom objektu udaljenom 80 kilometara sjevernoistočno od Pariza.
Policajci su našli navodno Molotovljev koktel te "džihadsku zastavu" u njihovom automobilu nakon što su napustili grad, piše Le Figaro.
Mediji javljaju da iznad grada kruže policijski helikopteri te da su dvojica osumnjičenih ranije navodno opljačkali benzinsku pumpu u blizini. Radnici na benzinskoj su ustvrdili medijima kako osumnjičeni putuju u bijelom Renault Cliju, da su naoružani kalašnjikovim i raketnim bacačem.
Imaju i oni svoje ekstremne vjernike ne brini ti ništa. I njima je sloboda govora poprilično nepoznata tamatika, jebeno je to kad ti Bozanić može skočit na svaku rečenicu koju napišeš i prozvati te militantnim ateistom.O'zone wrote:Interesantno je vidjeti da i zapadne komšije imaju različita gledanja na teroristički akt u Parizu
https://www.facebook.com/niktitanik/pos ... 5190852229
takva je manje-više svaka religija! zato je po meni bitno razlikovati religiju od vjere....kamberovica polje wrote:Imaju i oni svoje ekstremne vjernike ne brini ti ništa. I njima je sloboda govora poprilično nepoznata tamatika, jebeno je to kad ti Bozanić može skočit na svaku rečenicu koju napišeš i prozvati te militantnim ateistom.O'zone wrote:Interesantno je vidjeti da i zapadne komšije imaju različita gledanja na teroristički akt u Parizu
https://www.facebook.com/niktitanik/pos ... 5190852229
Kako te nije sramota da vise opravdavas zlocin..avetinja wrote:Urednik lista. Pa, eto neka opet objave, pa neka ne kukaju kada belaj nastane. Dobra se zna koje se stvari ne smiju ismijavati, i kakvi su ti ljudi, ali eto oni opet po svom.
Kaze indexjasko_ba wrote:http://www.i ndex.hr/vijesti/clanak/more-mrznje-na-drustvenim-mrezama-u-bih/793940.aspx