Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote:
možda si upravo ti taj Marko who knows... tukneš mi na takav profil
nikad u životu ja nisam relativizirao ni podržavao teror, niti cu....bezveze se služiš lažima i utjerivanjem drugih u laži
ne, nisi nikad koja lazovcina, majko draga
LSD wrote:
draga Kikibombona....to što "herojski" evropljani (sa svojim "krvlju izborenom slobodom govora" ) crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
Zlo mi je od naših krokodilskih suza za Palestinu i Gazu, ... sarajevske općine sa svim svojim bošnjačkim načelnicima su se jesenas ponosno slikale kako su skupili čitavih 30 hiljada km pomoći za Palestinu.
Havatar wrote:I inace ismijavanje i ne spada pod humor nego je to verbalna agresija koja ima za cilj da nekog izvrgne ruglu , da ga ponizi da bi sebe uzvisio i da ga napravi nizim od sebe , nekim nad kim je dominantniji i to je uvijek neprijateljsko ponasanje i sama tvrdnja da muslimani ne smiju da budu uvrijedjeni dokazuje da ta dehumanizacija daje rezultat posto ne postoji nijedan razlog zbog cega ne bi smeli da budu uvrijedjeni osim ako neko ne misli da oni nemaju nikakva prava i da trebaju da budu zadovoljni sto im drugi dozvoljavaju da udisu vazduh.
Hos rec, ubij, zakolji .
Jebig ne valja da mlada ostane uvrijedjena a da makar malo ne zarafala ili prospe kome crijeva. Koja je sljedeca uvreda za muslimane, kad vide trebu u sorcu na biciklu, odmah joj prosuti mozak jer jebiga provocira po tvojoj logici .
Dragi Havatare, vrati se u našu lijepu Bosnu, neka te ne nerviraju više ti mrski ćafiri.
Last edited by VjecitiStudent on 07/01/2015 21:51, edited 1 time in total.
pirpa wrote:licno ne vjerujem da su napadaci muslimani i ako govore ALLAHU EKBER
moguce da su unajmljeni bivsi pripadnici legije stranaca od strane muslimana za ovaj zadatak .
volio bi da ih sto prije ufate i da se sazna tko su i kome pripadaju.
ovako je proslo skoro 10h od zlocina i sve su manje sanse za njihovo privodzenje a mozda su vec i pobjegli iz zemlje .
pirpa wrote:licno ne vjerujem da su napadaci muslimani i ako govore ALLAHU EKBER
moguce da su unajmljeni bivsi pripadnici legije stranaca od strane muslimana za ovaj zadatak .
volio bi da ih sto prije ufate i da se sazna tko su i kome pripadaju.
ovako je proslo skoro 10h od zlocina i sve su manje sanse za njihovo privodzenje a mozda su vec i pobjegli iz zemlje .
LSD wrote:
možda si upravo ti taj Marko who knows... tukneš mi na takav profil
nikad u životu ja nisam relativizirao ni podržavao teror, niti cu....bezveze se služiš lažima i utjerivanjem drugih u laži
ne, nisi nikad koja lazovcina, majko draga
LSD wrote:
draga Kikibombona....to što "herojski" evropljani (sa svojim "krvlju izborenom slobodom govora" ) crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
a jbt gdje ti vidiš tu podržavanje terora ,da mi je znati
eh da, samo da napomenem - prijavljen ti je post zbog nepotrebnog vrijeđanja ....cuj lažovcina malo mu lažov, vec mora koristiti i augmentativ
Last edited by LSD on 07/01/2015 21:53, edited 1 time in total.
Zao mi je policajaca,i mozda novinara ako ih uopste ima ovdje nevinih...
Zasto ? PA zato sto su crteze smisljali i crtali upravo ti ljudi vec godinama i bili upozoravani vise puta..(POGOTOVO ZA POSLANIKA ONAKO NESTO NACRTATI ) Sigurno ne bi ostali bez posla da su odbijali te crteze koji vrijedjaju bilo koju religiju,radili su svjesno i zato sto ne vole ISLAM !
Ne znam sta su drugo i ocekivali,svi znamo kakve su vehabije kad se govori o tome,Ne podrzavam vehabije ali u ratu su nam dosta znacili realno...
I na kraju mi je zao sto ce svijet jos vise mrziti nas kolektivno i necemo nigdje prispjeti ni da radimo ni putujemo...
Umalo popisivac wrote:Pa ETA i IRA, kao sto sam vec pisao je ubijala i katolike, protestante, krscane opcenito. Oni nisu ubijali iz vjerskih, vec politickih razloga. Ubijali su prvenstveno duznosnike vlasti, a civili su bili vise kolateralna zrtva. Pa ne znam kakve veze tu imaju katolicki svecenici.
Onoliko koliko na primjer katolički svećenici Baskijci nikada nisu osudili terorizam. A , imami kao trebaju. Ma, daj, smiješni ste i providni..
Jebiga, pa i Kurdi kad porokaju po Turskoj niko ne trazi od Kurda da se nekome izvinjavaju a niti Kurdi tvrde da to rade u ime cijelog islamskog svijeta. Problem bradonja je da oni tvrde da nasutupaju i ime svih onih koji imaju vezu sa islamom. Mada iskreno, i ja licno ne mislim nikome da se pravdam niti vidim razloga da se pravdam jer ovoj e bio individualni cin budala sa kojima ja nemam nikakve veze. Ono sto je zabrinjavajuce je gomila onih koji opravdavaju ovaj cin pod paskom povrrede osjecanja. Jer sta je sljedece sto ce povrijediti osjecanja nekgo idiota cinjenica da se necija kcerka udaje u 27 svojom voljom umjesto da je familija utusi nekom starkelji u 13toj godini ili mozda kako se obukla i sl stvari. Zar se nevidi kako daleko su ovi u stanju da ide, samo ako im se i malo dozvoli. I drugi problem je pasivnost muslimansko svijeta ili cak neka vrsta letargije spram ovakvih pojava, jer da su muslimani malo aktiviniji ne bi se ta posast sirlila Bliskim Istokom kao kuga.
Ta posast se siri bliskim istokom zbog 2 stvari a to su nekaznjavanje ratnih zlocinaca za zlocine nad muslimanima i zbog toga sto se svrgaaju i ubijaju pripadnici umjerenih muslimanskih pokreta uz pomoc raznih generala vojski a kad ubijes nekog umjerenog na njegovo mjesto sigurno nece doci neko umjereniji nego upravo suprotno.
Charlama wrote:Zao mi je policajaca,i mozda novinara ako ih uopste ima ovdje nevinih...
Zasto ? PA zato sto su crteze smisljali i crtali upravo ti ljudi vec godinama i bili upozoravani vise puta..(POGOTOVO ZA POSLANIKA ONAKO NESTO NACRTATI ) Sigurno ne bi ostali bez posla da su odbijali te crteze koji vrijedjaju bilo koju religiju,radili su svjesno i zato sto ne vole ISLAM !
Ne znam sta su drugo i ocekivali,svi znamo kakve su vehabije kad se govori o tome,Ne podrzavam vehabije ali u ratu su nam dosta znacili realno...
I na kraju mi je zao sto ce svijet jos vise mrziti nas kolektivno i necemo nigdje prispjeti ni da radimo ni putujemo...
a što to ne bi crtali muhameda ako im je ćejf, u vlastitoj zemlji
i zato zaslužuju da budu ubijeni?
jeste li vi ljudi uopšte normalni? (retoričko pitanje)
religijska ili nacionalna zaslijepljenost je fakat ravna mentalnoj bolesti
Sad ce prica islamista kako su Francuzi cinili zlocine nad Alzircima i da je ovo logican odgovor. A frajeri rodjeni i citav zivot proveli u Francuskoj, velika vjerovatnoca da su potomci onih koji su sluzili francuskim kolonizatorima pa ih ovi ih pokupili u Francusku pri povlacenju. A na kraju umjesto knjige, nauke i posla u jednoj od najrazvijenijih zemalja Evrope momcine odabrale ISIL. Onda se sa ratista vratili u Francusku iako im je francuski pasos pruzio mogucnost da zive u skoro svakoj nekjafirskoj zemlji, od Pakistana do Alzira.
Francuski ministar unutrašnjih poslova koji je prije tri minuta dao izjavu kao i novinari France 24 još uvijek govore da nije poznat identitet napadača kao ni gdje se isti nalaze i već ih sad hvata zabrinutost da su napustili Pariz što otežava istragu.
Charlama wrote:Zao mi je policajaca,i mozda novinara ako ih uopste ima ovdje nevinih...
Kako vama nije jasno da njih boli kurac za bilo koju religiju i za bilo koja pravila unutar tih religija. Ti crteži su se mogli vidjeti u jednom satiričnom časopisu kojeg možeš i ne moraš kupit nije da su se vrtile na državnim televizijama 24/7. Koliko god glupo i neukusno izgledalo imaju prava na to i ta im prava daju zakoni sekularnih država koje su se davno ogradile od vjerskih zakona za razliku od bliskoistočnih vukojebina i balkanskih banana država gdje su i hodža i pop politički aktivniji i umješaniji od bilo kojeg građanina.
Ja kao Srbin ovo mogu samo osuditi, a Srbi su to danas vec uradili skupivsi se ispred francuske ambasade. Sto je prirodno i normalno, evropskom, zdravom, nezatrovanom Francuskom narodu pruziti podrsku, jer nam je i istorija slicna. Islam je izuzetno tesko kompaktibilan sa zapadnim svijetom, a pogotovo kada se tumaci na pogresan nacin, sto mnogi rade.
Nadam se da ce se organizovati protesti mira po srpskim gradovima gdje cemo upozoriti na ovu bolest koja se sve vise siri,radikalni islam i vjerski fasizam, jer ako to smetnemo sa uma, rizikujemo da nam se ovaj scenario ponovi, a mozemo vidjeti kako je jedan evropski, nezatrovani narod je prosao danas. Istina je da je problema mnogo. I da ih vecinom prave imigranti, da je do njih. Prosetajte ulicama Beca, Minhena, Roterdama, Pariza, Stokholma..sve ce vam se samo kazati.
Jedan uzasan cin, a Srbima za nauk da uvijek spavaju sa jednim otvorenim okom, jer nikada ne znamo sta radikalni islamisti, koji su manjina medju muslimanima planiraju da urade. A uradice nesto sigurno. Srbi kao narod koji je milione svojih zivota dao za istinu slobodu i pravdu su se duzni pripaziti.
A sa kozojebima lako! Ne svidja ti se Pariz? Mars nazad u Maroko, Tursku, Afganistan, Siriju, Alzir!
"Vjera, kada se pomiješa sa modernim oružjem, postaje ozbiljna prijetnja našim slobodama. Religijski totalitarizam je prouzrokovao smrtonosne mutacije u srcu islama, a danas smo vidjeli i tragične posljedice toga u Parizu.
Podržavam Charlie Hebdo, svi moramo stati uz njih, a kako bi odbranili umjetnost satire koja je uvijek bila snaga slobode u borbi protiv tiranije, nepoštenja i gluposti. Poštovanje religije postala je rečenica koja zapravo ima pravo značenje 'boj se religije'. Vjera kao i druge ideje zaslužuje kritiku, satiru ali i neustrašivo nepoštivanje"
Apel za sefove ovog portala: Dajte ljudima mogucnost da postave i smajli sa crnom zastavom ISIL-a.
Apel za sefove ovog portala: Dajte ljudima mogucnost da postave i smajli sa crnom zastavom ISIL-a.
Interesantno kako se podrska "umjerenim pobunjenicima" u Siriji, te Desnom sektoru u Ukrajini vrati kao bumerang u srce EU.
Nakon danasnjeg zlocina i ta Pegida u Dresdenu izgleda drugacije. Nesto kao blaga verzija stranke Svoboda prije godinu dana u Kijevu.
Sada je u igri Jemen:
16:22 Teroristi su urlikali da su pripadnici jemenske podružnice al-Qaide prije nego su krenuli u brutalni napad na redakciju Charlie Hebdoa, javlja britanski Telegraph.
Agent za prodaju nekretnina Cédric Le Béchec (33) bio je jedan od svjedoka napada i rekao je da su teroristi stiglo crnim automobilom koji je zaustavljen nasred ceste. Jedan od njih je nosio granatu, a svi su, kao što je to vidljivo i na nekim snimkama s mjesta događaja, odjeveni u maskirne crne uniforme.
Le Béchec je dodao da su prije napada nasilnici prišli jednom muškarcu te mu rekli: 'Poruči medijima da je ovo al-Qaida iz Jemena'.
U glavnom gradu Jemena, Sanaa, teroristi su danas izveli napad u blizini policijske akademije, ubijeno je, prema zadnjim informacijama, najmanje 37 osoba, a 66 ih je ranjeno. Neki će reći kako je licemjerno davati toliko medijskog prostora masakru u Parizu dok se na drugim mjestima u svijetu događaju, očigledno, još i strašnije stvari. No, nije baš tako, trebamo ponekad biti i bolno realni pa prihvatiti činjenicu da ovo što se danas desilo u Parizu nije "jedan od" napada, već događaj koji bi mogao poprilično utjecati na političku klimu Europe, baš u trenutku kada se Europa i sama nalazi na velikoj prekretnici.
Jemen takodje ima svoj "Donbas"
08. 09. 2014. Policija u gradu Sanaa, glavnom gradu Jemena, upotrijebila je suzavac i vodene topove u sukobu s tisućama anti-vladinih prosvjednika koji su podigli prosvjedne kampove na cesti koja vodi prema zračnoj luci. Prosvjednici su šijiti, pripadnici Houthi klana koji još od 2004. vode ustanak za autonomiju sjeverne jemenske pokrajine Saada.
Najvise me frapira zatucanost nemalog broja na ovom forumu, koja mislii da Islam kao religija ima za pravo u 21. vijeku odredjivati ostatku svijeta sta se smije, a sta ne smije raditi
Fakat ste izgubljeni i u vremenu i u prostoru, zatucani, zaglupljeni, vijekovima iza modernog svijeta.
a što to ne bi crtali muhameda ako im je ćejf, u vlastitoj zemlji
i zato zaslužuju da budu ubijeni?
jeste li vi ljudi uopšte normalni? (retoričko pitanje)
religijska ili nacionalna zaslijepljenost je fakat ravna mentalnoj bolesti
pa zbog tog čejfa je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji
pa ljudi, razmišljate li imalo kad pišete post
Last edited by LSD on 07/01/2015 22:07, edited 1 time in total.
moze me neko roknuti,ja jedem govedinu a nekome je krava sveta? odoh u vegane.
Sezam wrote:Najvise me frapira zatucanost nemalog broja na ovom forumu, koja mislii da Islam kao religija ima za pravo u 21. vijeku odredjivati ostatku svijeta sta se smije, a sta ne smije raditi
Fakat ste izgubljeni i u vremenu i u prostoru, zatucani, zaglupljeni, vijekovima iza modernog svijeta.
jebote, ova tema zrela za SIPU. isto tako zrela za analizu odrona naseg osnovnog obrazovanja. ljudi pojma nemaju o historiji. onda je zrela za sociologe. ovoliko ispranh mozgova jos nisam vidio. samo jedno pitanje, ako vec pravdate ovaj masakr sa cinjenicom da francuzi ubijaju po svijetu, kako to da ovi nisu napali nekog francuskog zvanicnika nego bas novine koje ismijavaju islam? i onog dana kad bude postojala radikalna grupa krscanskih terorista koji zbog crteza isusa pocnu paliti zastave i ubijati, istovremeno izgledajuci kao da su izronili iz nekog srednjovijekovnog horora, onda cemo moci porediti radikalne krscane i radikalne islamiste.
danas je krscanstvo, pogotovo u evropi, na marginama. niko se pocesati nece niti nekoga boli kurac. ovcojebima i pecinskim ljudima treba da bude jasno da necije svetinje drugome ne znaci nista vise od zvake na teni. i da po tim pecinskim zakonima, te iste pecinske ovcojebe treba pobiti jer vjeruju u pogresnog Boga i vrijedjaju krscanske ili jevrejske svetinje ili cije vec ne. dakle kad kozojebi pojedu kravlju sniclu, indijski avion ih treba sprziti.
radikalni islam apsolutno nema sta da trazi u 21 vijeku. rjesenja za to u evropi nema i na kraju ce posegnuti za lincom nevinih ljudi. racun ispostaviti kozojebima. drugu kopiju zapadnim vladama koji forsiraju slabljenje svojih potencijalnih i stvarnih neprijatelja hranjenjem ekstremizma van njihovih granica.