Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

zenit dozic

#901 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zenit dozic »

ultima_palabra wrote:Dobro su ga stisli, svaki dan iskoči neki kostur iz ormara. Ne vjerujem da mu ovo Bakir radi, ovo je neko malo jači.
Ma ljudi Bakiru ovo najmanje odgovara, ovo rade oni njegovi oponenti iz SDA, jasno ko dan.

Ima li neko ko je bolje upućen, teoriju o svemu ovome, ko je i zašto ubio Ćelu?
Po ovome kako sam ja skonto Keljemendi po naređenju Fahre, ali koji je razlog????? U ovim zadnjim događanjima se spominje Azra Radončić da je bila u vezi sa ćelom, nije zar zbog toga :D Fahraon popizdio.

Ko se prije dovodio u vezu sa ćelinim ubistvom?
Zavatoni

#902 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Zavatoni »

"Nakon prethodne radnje Šahman je iz torbice izvadila list papira na kojem je bilo napisano šta Azra Sarić treba da kaže prilikom svjedočenja i to da je u državnoj Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) dala pod prijetnjom medija, da je Ramiz prije ubistva bio u kući sa ženom i djecom, da RAmiz Delalić nikada nije bio u vezi sa Azrom Radončić, da Ramiz Delalić nije imao nikakvih kontakata sa Šejlom Turković, da su se Ramiz Delalić i Naser Keljmendi pomirili i da nije bilo nikakvih sukoba među njima, da je Ramiz Delalić bio u lošim odnosima sa Gašijem i Zijadom Turkovićem", kazao je tužitelj Mihajlović.
Ovo znamo da su htjeli da se iznese na svjedočenju...motivi su tu negdje skriveni.
Banksy

#903 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

zenit dozic wrote:
ultima_palabra wrote:Dobro su ga stisli, svaki dan iskoči neki kostur iz ormara. Ne vjerujem da mu ovo Bakir radi, ovo je neko malo jači.
Ma ljudi Bakiru ovo najmanje odgovara, ovo rade oni njegovi oponenti iz SDA, jasno ko dan.

Po ovome kako sam ja skonto Keljemendi po naređenju Fahre, ali koji je razlog????? U ovim zadnjim događanjima se spominje Azra Radončić da je bila u vezi sa ćelom, nije zar zbog toga :D Fahraon popizdio.

Kako su svi udbaši i aid-ovci i mup-ovci i sličan svijet sad u DF-u, najbolje je da se tamo raspitaš, ako imaš koga.

Alispahić, Muslimović, Mujezinović, Alibabić, Miletić, Podžić, neko mora znati.
JThomas

#904 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

zenit dozic wrote:
JThomas wrote:i onaj veliki intervju sa ehlimanom prije nekoliko sedmica je ista stvar, pokušava turkoviću utrpati ubistvo delalića. rečenice iz tog intervjua su bukvalno po ovim istim tezama koje se sad spominju. a što mislim da ipak nije realno.
Drug možeš li postat link od tog intervjua :?:
Ova me tema oko ove sapunice plaho interesuje :D
ne znam ima li, to sam u štampanom avazu pročitao.
Banksy

#905 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Na neviđeno ... :mrgreen:

INTERVJU GODINE Radončić u nedjelju u "Teleringu"

Mato Đaković ugostit će predsjednika SBB-a
Danguba

#906 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Danguba »

Mato im dodje kao kanalizacija. :D
Banksy

#907 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Prije bojler ... :D
zenit dozic

#908 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zenit dozic »

Banksy wrote:
zenit dozic wrote:

Kako su svi udbaši i aid-ovci i mup-ovci i sličan svijet sad u DF-u, najbolje je da se tamo raspitaš, ako imaš koga.

Alispahić, Muslimović, Mujezinović, Alibabić, Miletić, Podžić, neko mora znati.
Mislim da ih još uvjek puno više ima u SDA ali helenejse, da znam neke od njih ne bih ovdje pito :-D
zenit dozic

#909 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zenit dozic »

JThomas wrote:
zenit dozic wrote:
JThomas wrote:i onaj veliki intervju sa ehlimanom prije nekoliko sedmica je ista stvar, pokušava turkoviću utrpati ubistvo delalića. rečenice iz tog intervjua su bukvalno po ovim istim tezama koje se sad spominju. a što mislim da ipak nije realno.
Drug možeš li postat link od tog intervjua :?:
Ova me tema oko ove sapunice plaho interesuje :D
ne znam ima li, to sam u štampanom avazu pročitao.
Kako se preziva dotična pa da potražim na netu
JThomas

#910 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

zenit dozic

#911 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zenit dozic »

Ovo mi je baš upalo u oči
"Došla sam reći istinu. Želim da se otkriju ubice mog muža. Ne poznajem Keljmendija, ali poznajem Gašija. Čula sam mnogo loših stvari o Gašiju, a o čovjeku koji sjedi ovdje (Keljmendi, op. a.) nisam čula ništa loše".
:D
Ne samo da ovdje pere sebe nego i druga Keljemendija.

Izleda ipak ko što sam reko u pitanju je ova druga struja iz SDA a ne neka treća strana.
Banksy

#912 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

zenit dozic wrote:
Mislim da ih još uvjek puno više ima u SDA ali helenejse, da znam neke od njih ne bih ovdje pito :-D
Ma, nemam pojma, iskreno, čitam šta piše Slobodna Bosna ...

Nije valjda da ne znaš nikog iz DF-a? :-D

BOŠNJAČKI BAND AID: Na strateškim mjestima njihovi ljudi
Četrnaest godina nakon što je AID formalno ugašen, nekadašnji špijuni su još uvijek vrlo aktivni

Četrnaest godina nakon što je Agencija za istraživanje i dokumentaciju (AID) formalno ugašena, njezini nekadašnji šefovi, premda spremljeni u prijevremenu špijunsku mirovinu, još su uvijek vrlo aktivni, istina, na drugim pozicijama.

Tada smo objavili da je po preporuci bivšeg predsjednika SDA Sulejmana Tihića u stranački Odbor za obranu i sigurnosnu politiku imenovana cijela svita otpisanih obavještajaca, predvođenih Bakirom Alispahićem i Fikretom Muslimovićem, predratnim oficirom KOS-a i ratnim načelnikom Uprave bezbjednosti Armije BiH.

Šest godina kasnije ispostavit će se kako su stranački odbori, a poglavito Grupa za sigurnosnu politiku, predstavljali najznačajniju kadrovsku bazu za diskretno raspoređivanje Alispahićevih i Muslimovićevih špijuna na važne funkcije u svim strukturama vlasti.

Bakir Alispahić je savjetnik u privatnoj kompaniji AC Quattro, koju je osnovao nakon što je naprasno sklonjen iz policijsko-obavještajnog miljea. Nezvanično je, pak, i pravi vlasnik Novinske agencije Patria i siva eminencija Federalne uprave policije, koju nadzire preko zamjenika direktora Ensada Kormana (Alispahićevog ratnog pratioca) i načelnika Sektora kriminalističke policije Edina Vranja.

Spekulira se, također, kako nije zanemarljiv ni Alispahićev utjecaj na MUP Kantona Sarajevo, ali je u slučaju sarajevske policije podijelio „zone odgovornosti“ sa svojim nasljednikom u AID-u Kemalom Ademovićem.

Glavni je Alispahićev operativac u tim poslovima njegov dugogodišnji suradnik, ratni načelnik Sarajevskog sektora Službe državne bezbjednosti, a kasnije AID-a Enver Mujezinović. Mujezinović je najprije imenovan za savjetnika ministra Trhulja, da bi kasnije dobio stalni angažman, kao pomoćnik direktora Federalne direkcije za namjensku industriju.

Osoba s američke „crne liste“ Alispahić se dovodi u vezu sa organizovanjem iranskih terorističkih kampova za obuku neposredno nakon završetka rata, a njegova veza sa Irancima, prema pisanju federalnih medija, nikad nije prestala.

Ne računajući njegove tadašnje savjetnike u Predsjedništvu BiH, uz Komšića su među prvima stali Sifet Podžić, Hanka Vajzović, Milan Mandilović i Karolina Karačić, koji su odranije imali i privatne i poslovne relacije sa Strankom demokratske akcije, odnosno, njihovim kadrovima u stranačkom Odboru za obranu i sigurnosnu politiku.

Umirovljeni general Armije BiH Sifet Podžić je do početka rata bio zamjenik zapovijednika Vojne policije JNA u sarajevskoj vojarni Viktor Bubanj i njegov je pretpostavljeni bio general Fikret Muslimović sa kojim je, jednako tako, odranije bio blizak i Milan Mandilović.

Ranije je Slobodna Bosna pisala da je Smajo Karačić, suprug sarajevske kantonalne ministrice za rad i socijalnu politiku Karoline Karačić, bio rezervni policajac i ratni logističar iz kvote Bakira Alispahića, čiji je kadar i dugogodišnji šef Komšićevog ureda Amir Ibrović, inače, nekadašnji djelatnik Službe državne sigurnosti - poznatije kao (UDBA).

itd.
jao_situacije

#913 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

zenit dozic wrote:

ubio ga je plaćenik iz srbije strahinja rašeta
govorilo se da je najbrža ruka balkana i da je kao maloljetan počeo ubijati ljude
navodno raznio sam sebe bombom koju je pokušao postaviti negdje, inače pravi gerilac puške snajperi pištolji bombe sve je znao koristiti
čuj zašto pa to je organizirani kriminal, bilo par grupa konkurencija zakačili se i to je to
pumica

#914 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pumica »

CUNAMI PRIMITIVIZMA

Šahman-Dautbašić: "Ti ćeš biti ministar, ja direktorica apoteka, bićemo najjači par u državi"

Hapšenje SBB-ovog dvojca Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman uveliko je uzdrmalo SBB-Fahrudin Radončić ali i njihovu koaliciju sa SDA. Pored toga istraga koja je vođena protiv "keljmendiziranih" funkcionera SBB-a otkrila je i brojne druge detalje.

Tako je, kako neformalno saznaje BNN iz svojih izvora bliskim ovom predmetu, unutar prisluškivanih razgovora uhvaćeno puno detalja, posebno u razgovorima Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića koji je bio Radončićev operativac.

S obzirom da su Dautbašić i Bilsena Šahman, navodno, u ljubavnoj vezi jedan razgovor otkrio je količinu njihove ambicije koja je, moguće, bila povod njihovog sunovrata. Tako je Šahmanova, tokom jednog od njihovih razgovora, kazala Dautbašiću kako će on biti ministar, a ona direktorica Apoteka u Sarajevu, te uskliknula da će onda "biti najjači par u državi". :lol: :lol: :lol:

Moguće da se ovaj scenarij ovako i odigra ali tek nakon što se okonča suđenje za krivično djelo koje im se stavlja na teret a koje, s obzirom na težinu predmeta u koji su se umiješali - ubistvo, nije nimalo bezazlen.
U cunaaaaamiju je snaga :bih:
pumica

#915 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pumica »

Kojović: Kandidaturom Dautbašića, SBB i SDA pokazuju da imaju isti odnos prema Sudu BiH kao i Dodik

Činjenicu da je SIPA po nalogu Tužilaštva BiH uhapsila sekretara Ministarstva sigurnosti BiH Bakira Dautbašića, te da je tek nekoliko sati nakon tog SBB kandidovao Dautbašića za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, a da je SDA podržala tu kandidaturu, predsjednik Naše stranke Predrag Kojović ocjenjuje kao novi doprinos vladajuće koalicije rušenju institucija koje su stubovi države BiH.
"U društvima, kojima BiH teži, imenovani ministri budu smijenjeni, nakon što im sud odredi jednomjesečni pritvor. Kod nas izgleda SDA i SBB podržavaju suprotan koncept: nakon što je Dautbašić uhapšen i pritvoren, SBB ga je kandidovao, a SDA je podržala tu kandidaturu. Ništa se nije promijenilo ni nakon što je Sud određivanjem jednomjesečnog pritvora potvrdio da je riječ o ozbiljnim optužbama. To je nedvosmislen znak da ti koalicioni partneri ne poštuju ni Sud BiH, ni Vijeće ministara, jer u javnim istupima direktno pokušavaju uticati na odluke koje donosi Sud. Postavlja se pitanje po čemu se onda oni, u tom smislu, razlikuju od SNSD-a koji ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH i Suda BiH“, kazao je Kojović te dodao:

"Jasno da je Dautbašić u jednakom pravnom statusu kao i svaki drugi građanin ove države, što znači da nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Ali on nije u istom političkom statusu kao i bilo koji drugi građanin BiH – on je kandidat za člana Vijeća ministara. Mislim da je zastrašujući nivo nepoštivanja koji u ovom slučaju SDA i SBB pokazuju prema državi, njenim institucijama i njenim građanima, te da su pokazali (još jedanput) da su samo deklarativno za jačanje države i evropski princip vladavine zakona umjesto ljudi, dok u praksi ponižavaju ovu državu."
It_is_a_Leclerc

#916 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Trebalo bi obavijestiti Semira Halilovića tzv. "BNN portal" da optužnica protiv Dautbašića nije ni podignuta, a kamoli da će biti nekakvog suđenja i slično.
jao_situacije

#917 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

treba objasniti šćepi i ovim govnarima njegovim da će biti dovoljno mjesta u novom zatvoru u lukavici
:mrgreen:
Danguba

#918 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Danguba »

Bakir da ima imalo obraza sam bi trazio povlacenje svoje kandidature bez obzira na ishod slucaja(a materijala ima dovoljno bar ono sto je procurilo u javnost).

Jos samo da narod priviknu da je to normalno.
pumica

#919 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pumica »

Ako nekom nesto nije normalno - dijagnoza: pao avaz u krvi.
Terapija: redovno trositi avaz (i samo avaz) pa ce sve nenormalno biti normalno.
:-D
Better Man

#920 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:Trebalo bi obavijestiti Semira Halilovića tzv. "BNN portal" da optužnica protiv Dautbašića nije ni podignuta, a kamoli da će biti nekakvog suđenja i slično.
Gdje si vrli zaštitniče mafijaške vlasti i mafioza.
Vidal89

#921 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Vidal89 »

It_is_a_Leclerc wrote:Trebalo bi obavijestiti Semira Halilovića tzv. "BNN portal" da optužnica protiv Dautbašića nije ni podignuta, a kamoli da će biti nekakvog suđenja i slično.
Sta ti radis u zivotu pa imas vremena za tih 15000 postova, jadan ti je zivot al iskreno zao mi te je kao i sve takve kao ti.
It_is_a_Leclerc

#922 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Better Man wrote:
Ko kaze da ti nisi mafioza? :lol:
It_is_a_Leclerc

#923 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Vidal89 wrote:
Sta ti radis u zivotu pa imas vremena za tih 15000 postova, jadan ti je zivot al iskreno zao mi te je kao i sve takve kao ti.
Ja sam budzetlija. Zivim od vasih poreza tako da nemam nista pametnije da radim nego da ovdje citam kako pjenite i lajete na mjesec. :lol:
Better Man

#924 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:
Better Man wrote:
Ko kaze da ti nisi mafioza? :lol:
Tvoji postovi jasno sugeriraju da podržavaš ovu mafiju na vlasti.
Tarzo

#925 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Tarzo »

jao_situacije wrote:treba objasniti šćepi i ovim govnarima njegovim da će biti dovoljno mjesta u novom zatvoru u lukavici
:mrgreen:

c...c....c..., zar tako o Vrhovnom komandantu? :mrgreen:
Post Reply