MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
L u c i f e r

#901 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by L u c i f e r »

Nomo wrote:
L u c i f e r wrote:U pravu si.

Murija trkelja klitorix.

koja si ti mizerija od ,, covjeka ,,

Pa kae: "Add foe"... :nargila:
stari_rastafari

#902 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by stari_rastafari »

Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:Najsmiješnije je to što:

- Ako je neko nezakonito prisluškivao i snimao, tada to implicira da se razgovor zaista i desio. Drugim riječima, to znači da su poslanici zaista potkupljeni.

- Ako je snimak montiran, kao što SNSD tvrdi, tada niko nije prisluškivao i čemu potraga za onim koji je prisluškivao.

:-)
oni tvrde da je montiran od vise snimaka koji su rezultat nezakonitog prisluskivanja

to je zapravo rekao sumski mup

vjestaci su rekli nesto drugo - da je snimak nastao na mobilnom... sto moze a i ne mora biti krivicno djelo

naime, ako je neko sjedio sa zeljkom za stolom u kafani i snimao razgovor - to nije krivicno djelo... no prica je nesto drugacija ako je to radjeno u sluzbenim prostorijama (znam da ima zaseban zakon za prostorije koje koriste drzavne institucije - nisam doduse siguran da li RS ima takav zakon)
Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
Dobrinja80

#903 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dobrinja80 »

Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???

Ako svi svoj posao rade legalno i nabave se kriminalom,, onda nema razloga zabranjivati prisluskivanje.
Čega se to političari boje pa su donijeli takav zakon???
jao_situacije

#904 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

stari_rastafari wrote:
Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:Najsmiješnije je to što:

- Ako je neko nezakonito prisluškivao i snimao, tada to implicira da se razgovor zaista i desio. Drugim riječima, to znači da su poslanici zaista potkupljeni.

- Ako je snimak montiran, kao što SNSD tvrdi, tada niko nije prisluškivao i čemu potraga za onim koji je prisluškivao.

:-)
oni tvrde da je montiran od vise snimaka koji su rezultat nezakonitog prisluskivanja

to je zapravo rekao sumski mup

vjestaci su rekli nesto drugo - da je snimak nastao na mobilnom... sto moze a i ne mora biti krivicno djelo

naime, ako je neko sjedio sa zeljkom za stolom u kafani i snimao razgovor - to nije krivicno djelo... no prica je nesto drugacija ako je to radjeno u sluzbenim prostorijama (znam da ima zaseban zakon za prostorije koje koriste drzavne institucije - nisam doduse siguran da li RS ima takav zakon)
Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
Željko je ucviljen i prestravljen njemu nije ni do čega. Da ga neko na ovaj način mrzi, a sve radi za dobrobit naroda i ti bi da policija smeta shrvanom i skrhanom Željku u ovako teškom trenutku a još i vladu mora sastavljati i voditi. Stidi se svojih riječi.
jao_situacije

#905 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???

Ako svi svoj posao rade legalno i nabave se kriminalom,, onda nema razloga zabranjivati prisluskivanje.
Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.
ExNihilo

#906 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

Lov na vještice. Među SNSDovcima ima Juda koji mora biti razapet. Ne želim ni da mislim kakava paranoja vlada tamo sad, niko nikome ne vjeruje, a tek kako je ovom liku što je to snimio. Mislim da povraća i sere paralelno.
Dobrinja80

#907 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dobrinja80 »

jao_situacije wrote:

Šta se podrazumijeva pod privatnost ?

Niko nije Željki gurnuo kameru pod suknju.
Ako neko ide u WC ili se presvlaci OK. Ali
ako neko vrši krivično dijelo to nije privatnost.
Last edited by Dobrinja80 on 30/12/2014 18:07, edited 1 time in total.
ExNihilo

#908 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

Dobrinja80 wrote:
jao_situacije wrote:

Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc? :D
Dobrinja80

#909 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dobrinja80 »

ExNihilo wrote:
Dobrinja80 wrote:
jao_situacije wrote:

Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc? :D
Krađa toalet papira nije krivično dijelo
ExNihilo

#910 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

Dobrinja80 wrote:
ExNihilo wrote:
Dobrinja80 wrote:

Da probamo ovako. Šta ako neko dogovara potkupljivanje poslanika u wc? :D
kamen spoticanja

#911 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by kamen spoticanja »

Ja bi samo da izjavim da mi je od jucer najdrazi politicar u BiH onaj branislav borenovic
Dakle ja ne mogu docekati sljedecu sjednicu nsrs :izet:
Dobrinja80

#912 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dobrinja80 »

Pod privatnost se može smatrati samo intimne stvari, a kupovina poslanika nikako nemože biti privatnost.

Jel to znači ako Ja snimim policajca na ulici kako nekom uzima cvaju, Ja ću biti kažnjen zbog snimanja a on neće zbog uzimanja mita jer je to njegova privatnost???
ExNihilo

#913 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ExNihilo »

Dobrinja80 wrote:Pod privatnost se može smatrati samo intimne stvari, a kupovina poslanika nikako nemože biti privatnost.

Jel to znači ako Ja snimim policajca na ulici kako nekom uzima cvaju, Ja ću biti kažnjen zbog snimanja a on neće zbog uzimanja mita jer je to njegova privatnost???
Ulica je, po definiciji, javno mjesto. :D
jao_situacije

#914 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

Dobrinja80 wrote:
ExNihilo wrote:
Dobrinja80 wrote:

Zamisli ti pričaš sa ženom djecom komšinicom ljubavnicom nebitno i po tvojoj logici bilo ko kupi određenu elektroničku opremu i može te prisluškivati. Dogovaraš sa ljubavnicom sastanak neko te prisluškuje i kaže ženi. Kako misliš da razgraničiš ko će i kada napraviti krivično djelo ili čak i prekršaj od običnog razgovora preko telefona. I da krađa toalet papira je krivično djelo jer je KRAĐA.
O'zone
Globalni moderator

#915 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by O'zone »

Tužiteljica koja je po zamolbi Specijalnog tužilaštva RS-a naložila pretres je Suada Pašić, zamjenica šefa Odjela općeg kriminaliteta Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Informaciju o tome ko je tužiteljica u Sarajevu koja je naložila sramni pretres redakcije portala Klix.ba je dobila tek danas u kasnim poslijepodnevnim satima, jer su u toj instituciji sve vrijeme pokušavali to sakriti od javnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-su-gl ... /141230118
filosofman

#916 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by filosofman »

Ovaj Galijašević je takav tip čovjeka da se toga stide i Srbi muslimani i Srbi pravoslavni, svi oni koji nisu na Dodikovim jaslama.Taj galijašević je toliki lažovčina da me čudi što nije protiv njega pokrenuto najmanje hiljadu tužbi za klevetu?

Image
Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala Klix.ba koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.
http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... RS%22.html
Last edited by filosofman on 30/12/2014 18:29, edited 2 times in total.
uzgajivac

#917 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by uzgajivac »

stari_rastafari wrote: Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
ne mora biti niko u prostoriji. dovoljno je da sigurnosna služba ima osiguran interface za prisluškivanje kod mobilnog operatera u njegovoj centrali. druga mogućnost prisluškivanja mobitela su prenosivi uređaji za prisluškivanje, kojima obično raspolaže krim policija. zato nije čudno zašto toliko nastoje da pronađu informanta koji je doturio snimak Klixu.

pretpostavljam, radi se o njihovom insajderu.

prisluškivanje političara u zemlji se vrši masovno, zato je tolika panika. prisluškivanje može, objavljivanje jok.
Last edited by uzgajivac on 30/12/2014 18:29, edited 1 time in total.
jao_situacije

#918 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by jao_situacije »

filosofman wrote:Ovaj Galijašević je takav tip čovjeka da se toga stide i Srbi muslimani i Srbi pravoslavni, svi oni koji nisu na Dodikovim jaslama.Taj galijašević je toliki lažovčina da me čudi što nije protiv njega povedeno najmanje hiljadu tužbi za klevetu?

Image
Ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala Klix.ba koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.
http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... RS%22.html
Njega gledam kad hoću da se nasmijem od srca onako :D
vješalica

#919 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by vješalica »

O'zone wrote:
Tužiteljica koja je po zamolbi Specijalnog tužilaštva RS-a naložila pretres je Suada Pašić, zamjenica šefa Odjela općeg kriminaliteta Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Informaciju o tome ko je tužiteljica u Sarajevu koja je naložila sramni pretres redakcije portala Klix.ba je dobila tek danas u kasnim poslijepodnevnim satima, jer su u toj instituciji sve vrijeme pokušavali to sakriti od javnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-su-gl ... /141230118

Đubretuša koju treba procesuirati kao i sve ostale tužiteljice u usranom KS
spreca

#920 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

:thumbup: :thumbup: cova pogodio

Ljubav i sreća u Republici Srpskoj
Utorak 30. Dec 2014 13:11
Nakon jučerašnje izjave Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da "javno mnijenje u RS mora da bude stabilno i pozitivno, a ne depresivno" odlučio sam da napišem jedan takav tekst.
Image

Svanulo je crveno, plavo, bijelo jutro u Republici Srpskoj.

Zubato sunce nam je došlo sa istoka. Pravo iz pravoslavne majčice Rusije, preskačući Bugarsku i Rumuniju koje ga nisu uspjele blokirati kao što su blokirale “Južni tok”. Pahulje pokušavaju da se spuste na političku, instituacionalno i bezbjedonosno stabilnu zemlju Republiku Srpsku, ali putari, koje ništa ne može iznenaditi, ih hvataju još u vazduhu i tako čine našu Rebuliku prohodnom i privlačnom za saobraćaj i strane investicije.

Sa “Jutarnjim programom” najgledanijeg javnog servisa budi se i javno mnijenje Republike Srpske. Ono je pospano, musavo i raščupano, ali nakon što sa tri prsta obriše odvratne građanske krmelje ono postaje stabilno i pozitivno. Skrušena molitva, post i poneki antidepresiv prazničnu euforiju čine još vidljivijom.

Uz jutarnju kafu citiraju se naši pisci Ivo Andrić i Meša Selimović, haški pritvorenici, čitaju se hipertekstovi hiperaktivnog Rajka Vasića, analize profesora Kecamnovića i izjave Emira Kusturice, jer to je najbolji način da se očuva kulturna baština i afirmiše identitet Republike Srpske. Bolji i od jutarnje fiskulture.

Posla ima, samo ko hoće da radi, pogotovo na crno. Ne isplati se nervirati gazdu, zato se sindikalno i ne udružujemo. Jer kad ode gazda i firmu sa njim sahrane. Ali tako je sa svim porodičnim firmama u svijetu, pa i kod nas.

Naši sportisti su vođeni idejom važno je neučestvovati u reprezentaciji BiH i to ih čini jačima, boljima i uspješnijima od ostalih.

Muževi tuku žene, koje opet tuku njihovu djecu, ali ne zato što se ne vole, već što je to dio naše tradicije. A Milivojević je rekao da se tradicionalne srpske vrijednosti najbolje “usađuju” neposredno i otvorenim dlanom po guzi. Omladina ustaje nešto kasnije jer je bezbjedonosna situacija u Republici Srpskoj takva da mogu da ostaju do kasno u gradu.

Tradicionalna srpska porodica se sastoji od tri generacije, ne zato što njihovi očevi tj. djedovi imaju minimalna i najredovnija primanja, već zato što je porodica osnovna ćelija svetosavlja. Djedovi unucima pričaju o mračnom periodu socijalizma, cenzuri i odsustvu demokratije i Jugoslaviji kao “tamnici naroda”, dok se se s koljena na koljeno prenose krediti, krvna osveta, predizborna obećanja, ali i obuća i odjeća.

Dok sat vremena prelistavamo novine uz cijeđenje kisele vode ili kafe u kafiću punom bezbrižne, bezidejne i besposlene omladine, svjesni smo da naše novinarstvo afirmiše pozitivne vrijednosti u Republici Srpskoj. Starlete i crna hronika postaju potpuno nevažni dok čitamo da je trener karatea (te plemenite vještine), istovremeno i prvostepeno osuđeni na 21 godinu zatvora zbog ratnog zločina u Čarakovu, Velimir Đurić proglašen za najbolje sportistu grada Prijedora.

Naše školstvo je dobro. Ono ne “srlja” u budućnost, jer živjeti u prošlosti je mnogo ljepše i dostojanstvenije. Naše zdravstvo će biti savremeno, pogotovo u budućnosti. Mi cijenimo pojedinca, ali on je ništa bez stabilne skupštinske većine.

O nezaposlenosti, korupciji i kriminalu se mnogo ne priča, ne zato što je to “tabu”, već zato što toga nema u našim sudovima, a ako nema u sudovima nema ni u tužilaštvima, policiji, zatvorima pa ni u društvu u cjelini.

Narod jeste ljut ali to je zbog toga što ne zna šta da obuče za doček Nove godine i što na Trgu Krajine neće, pored “Balkan ekspresa” i “Banjalučkih trubača”, kao i u poslednje tri godine, pjevati Maja Tatić.

I kada sunce zađe u Evropskoj uniji, nastupiće mrak. Ali mi se toga ne plašimo. U našim toplim i ponegdje od poplava vlažnim domovima odgledaćemo “Dnevnik 2”. To će nam vratiti osmijeh na lice i optimizam. Bićemo ljuti što nismo ruska gubernija, ali ćemo biti zadovoljni što smo Pijemont srpstva i što nismo Federacija BiH.

Zabavljaće nas domaće zvijezde iz Srbije, jer Drina nikad nije bila granica, već hidropotencijal ili vrsta cigareta, i zvaćemo humanitarne brojeve, ne zato što nam je budžet slab, već samo zato što smo humani i ništa više.

Mi smo snalažljiv narod. Duplo smo snalažljiviji u odnosu na sindikalnu potrošačku korpu. Jasno nam je da je ovaj život samo politička, instituacionalno i bezbjedonosna stabilna odskočna daska za carstvo nebesko. Kad propadne Bobar banka, šta da očekuje običan čovjek.

Poništili smo druge pa zašto ne bismo i sebe da bi postali Republika Srpska, jer ona je sve a mi smo ništa.
Zato se i radujemo 2015. godini!!!

Frontal.baBlog

http://www.rtvbn.com/328748/Ljubav-i-sr ... ci-Srpskoj
stari_rastafari

#921 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by stari_rastafari »

uzgajivac wrote:
stari_rastafari wrote: Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
ne mora biti niko u prostoriji. dovoljno je da sigurnosna služba ima osiguran interface za prisluškivanje kod mobilnog operatera u njegovoj centrali. druga mogućnost prisluškivanja mobitela su prenosivi uređaji za prisluškivanje, kojima obično raspolaže krim policija. zato nije čudno zašto toliko nastoje da pronađu informanta koji je doturio snimak Klixu.

Stoji, al kad poslusas snimak ocigledno je da se ne radi o prisluskivanju telefonskog razgovora nego da je snimak snimljen diktafonom odnosno "diktafonom na mobilnom aparatu" - tipa sjede za stolom i neko polozi na stol mobilni aparat ili diktafon i snima. Sumovi koji su okolo dosta glasni ne bi bili isti da se radi o snimku telefonskog razgovora.. na to sam mislio.
haos1

#922 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by haos1 »

jao_situacije wrote:

pa zar nije cvijanović na poslovnom sastanku uhvaćena? a ona kao premijerka RS je javna osoba, i ne bi smjela obnasati nikakve duznosti privatno.

ps. kad ucinis krivicno djelo, gubis svako pravo, pa tako i pravo na privatnost.
Dobrinja80

#923 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dobrinja80 »

Prvo su došli po KLIx

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.
Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.
Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.
Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.
Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.
haos1

#924 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by haos1 »

jos da mi neko odgovori u kojoj to drzavi ne procesuiraju odgovorne, a procesuiraju medije? pa u drzavi kakve nigdje nema na svijetu, u bosni i hercegovini! poserem ti se na tu drzavu.
uzgajivac

#925 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by uzgajivac »

stari_rastafari wrote:
uzgajivac wrote:

Stoji, al kad poslusas snimak ocigledno je da se ne radi o prisluskivanju telefonskog razgovora nego da je snimak snimljen diktafonom odnosno "diktafonom na mobilnom aparatu" - tipa sjede za stolom i neko polozi na stol mobilni aparat ili diktafon i snima. Sumovi koji su okolo dosta glasni ne bi bili isti da se radi o snimku telefonskog razgovora.. na to sam mislio.
ne mora biti telefonski razgovor da bi se neko prikačio na tuđi mobitel. mobitel radi i kad je isključen, sve dok ima napona u bateriji.

na snimku se najjače čuje glas premijerke, što znači da je snimak načinjen njenim mobitelom. bilo bi stvarno upadljivo da neko položi svoj mobitel toliko blizu nje, i to na sastanku na kojem spominje kupovinu. :D
Last edited by uzgajivac on 30/12/2014 18:51, edited 1 time in total.
Post Reply