Nomo wrote:L u c i f e r wrote:U pravu si.
Murija trkelja klitorix.
koja si ti mizerija od ,, covjeka ,,
Pa kae: "Add foe"...
Nomo wrote:L u c i f e r wrote:U pravu si.
Murija trkelja klitorix.
koja si ti mizerija od ,, covjeka ,,
Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.Alfons Kauders wrote:oni tvrde da je montiran od vise snimaka koji su rezultat nezakonitog prisluskivanjaExNihilo wrote:Najsmiješnije je to što:
- Ako je neko nezakonito prisluškivao i snimao, tada to implicira da se razgovor zaista i desio. Drugim riječima, to znači da su poslanici zaista potkupljeni.
- Ako je snimak montiran, kao što SNSD tvrdi, tada niko nije prisluškivao i čemu potraga za onim koji je prisluškivao.
to je zapravo rekao sumski mup
vjestaci su rekli nesto drugo - da je snimak nastao na mobilnom... sto moze a i ne mora biti krivicno djelo
naime, ako je neko sjedio sa zeljkom za stolom u kafani i snimao razgovor - to nije krivicno djelo... no prica je nesto drugacija ako je to radjeno u sluzbenim prostorijama (znam da ima zaseban zakon za prostorije koje koriste drzavne institucije - nisam doduse siguran da li RS ima takav zakon)
Željko je ucviljen i prestravljen njemu nije ni do čega. Da ga neko na ovaj način mrzi, a sve radi za dobrobit naroda i ti bi da policija smeta shrvanom i skrhanom Željku u ovako teškom trenutku a još i vladu mora sastavljati i voditi. Stidi se svojih riječi.stari_rastafari wrote:Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.Alfons Kauders wrote:oni tvrde da je montiran od vise snimaka koji su rezultat nezakonitog prisluskivanjaExNihilo wrote:Najsmiješnije je to što:
- Ako je neko nezakonito prisluškivao i snimao, tada to implicira da se razgovor zaista i desio. Drugim riječima, to znači da su poslanici zaista potkupljeni.
- Ako je snimak montiran, kao što SNSD tvrdi, tada niko nije prisluškivao i čemu potraga za onim koji je prisluškivao.
to je zapravo rekao sumski mup
vjestaci su rekli nesto drugo - da je snimak nastao na mobilnom... sto moze a i ne mora biti krivicno djelo
naime, ako je neko sjedio sa zeljkom za stolom u kafani i snimao razgovor - to nije krivicno djelo... no prica je nesto drugacija ako je to radjeno u sluzbenim prostorijama (znam da ima zaseban zakon za prostorije koje koriste drzavne institucije - nisam doduse siguran da li RS ima takav zakon)
Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???
Ako svi svoj posao rade legalno i nabave se kriminalom,, onda nema razloga zabranjivati prisluskivanje.
Čega se to političari boje pa su donijeli takav zakon???
jao_situacije wrote:Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???
Ako svi svoj posao rade legalno i nabave se kriminalom,, onda nema razloga zabranjivati prisluskivanje.
Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc?Dobrinja80 wrote:jao_situacije wrote:Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???
Šta se podrazumijeva pod privatnost ?
Ako neko ide u WC ili se presvlaci OK. Ali
ako neko vrši krivično dijelo to nije privatnost.
Krađa toalet papira nije krivično dijeloExNihilo wrote:Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc?Dobrinja80 wrote:jao_situacije wrote:
Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.
Da probamo ovako. Šta ako neko dogovara potkupljivanje poslanika u wc?Dobrinja80 wrote:Krađa toalet papira nije krivično dijeloExNihilo wrote:Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc?Dobrinja80 wrote:
Ulica je, po definiciji, javno mjesto.Dobrinja80 wrote:Pod privatnost se može smatrati samo intimne stvari, a kupovina poslanika nikako nemože biti privatnost.
Jel to znači ako Ja snimim policajca na ulici kako nekom uzima cvaju, Ja ću biti kažnjen zbog snimanja a on neće zbog uzimanja mita jer je to njegova privatnost???
Zamisli ti pričaš sa ženom djecom komšinicom ljubavnicom nebitno i po tvojoj logici bilo ko kupi određenu elektroničku opremu i može te prisluškivati. Dogovaraš sa ljubavnicom sastanak neko te prisluškuje i kaže ženi. Kako misliš da razgraničiš ko će i kada napraviti krivično djelo ili čak i prekršaj od običnog razgovora preko telefona. I da krađa toalet papira je krivično djelo jer je KRAĐA.Dobrinja80 wrote:Krađa toalet papira nije krivično dijeloExNihilo wrote:Pa kako misliš diferencirati jedno od drugog? Šta ako neko vrši krivično djelo u wc?Dobrinja80 wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-su-gl ... /141230118Tužiteljica koja je po zamolbi Specijalnog tužilaštva RS-a naložila pretres je Suada Pašić, zamjenica šefa Odjela općeg kriminaliteta Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Informaciju o tome ko je tužiteljica u Sarajevu koja je naložila sramni pretres redakcije portala Klix.ba je dobila tek danas u kasnim poslijepodnevnim satima, jer su u toj instituciji sve vrijeme pokušavali to sakriti od javnosti.

http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... RS%22.htmlEkspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala Klix.ba koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.
ne mora biti niko u prostoriji. dovoljno je da sigurnosna služba ima osiguran interface za prisluškivanje kod mobilnog operatera u njegovoj centrali. druga mogućnost prisluškivanja mobitela su prenosivi uređaji za prisluškivanje, kojima obično raspolaže krim policija. zato nije čudno zašto toliko nastoje da pronađu informanta koji je doturio snimak Klixu.stari_rastafari wrote: Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
Njega gledam kad hoću da se nasmijem od srca onakofilosofman wrote:Ovaj Galijašević je takav tip čovjeka da se toga stide i Srbi muslimani i Srbi pravoslavni, svi oni koji nisu na Dodikovim jaslama.Taj galijašević je toliki lažovčina da me čudi što nije protiv njega povedeno najmanje hiljadu tužbi za klevetu?
http://pressrs.ba/sr/vesti/hronika/stor ... RS%22.htmlEkspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je da je rasprava o pretresu prostorija sarajevskog portala Klix.ba koja se vodi u Federaciji BiH besmislena, antidržavna i izrazito antisrpska i zato je razumljiva, ali je nerazumljivo da se gotovo identična rasprava vodi i u pojedinim štampanim i elektronskim medijima u Republici Srpskoj.
O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-su-gl ... /141230118Tužiteljica koja je po zamolbi Specijalnog tužilaštva RS-a naložila pretres je Suada Pašić, zamjenica šefa Odjela općeg kriminaliteta Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Informaciju o tome ko je tužiteljica u Sarajevu koja je naložila sramni pretres redakcije portala Klix.ba je dobila tek danas u kasnim poslijepodnevnim satima, jer su u toj instituciji sve vrijeme pokušavali to sakriti od javnosti.
Stoji, al kad poslusas snimak ocigledno je da se ne radi o prisluskivanju telefonskog razgovora nego da je snimak snimljen diktafonom odnosno "diktafonom na mobilnom aparatu" - tipa sjede za stolom i neko polozi na stol mobilni aparat ili diktafon i snima. Sumovi koji su okolo dosta glasni ne bi bili isti da se radi o snimku telefonskog razgovora.. na to sam mislio.uzgajivac wrote:ne mora biti niko u prostoriji. dovoljno je da sigurnosna služba ima osiguran interface za prisluškivanje kod mobilnog operatera u njegovoj centrali. druga mogućnost prisluškivanja mobitela su prenosivi uređaji za prisluškivanje, kojima obično raspolaže krim policija. zato nije čudno zašto toliko nastoje da pronađu informanta koji je doturio snimak Klixu.stari_rastafari wrote: Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
pretpostavljam, radi se o njihovom insajderu.
pa zar nije cvijanović na poslovnom sastanku uhvaćena? a ona kao premijerka RS je javna osoba, i ne bi smjela obnasati nikakve duznosti privatno.jao_situacije wrote:Zbog zaštite privatnosti. Slične stvari postoje u svim državama.Dobrinja80 wrote:Zašto je zakonom zabranjeno snimanje???
ne mora biti telefonski razgovor da bi se neko prikačio na tuđi mobitel. mobitel radi i kad je isključen, sve dok ima napona u bateriji.stari_rastafari wrote:Stoji, al kad poslusas snimak ocigledno je da se ne radi o prisluskivanju telefonskog razgovora nego da je snimak snimljen diktafonom odnosno "diktafonom na mobilnom aparatu" - tipa sjede za stolom i neko polozi na stol mobilni aparat ili diktafon i snima. Sumovi koji su okolo dosta glasni ne bi bili isti da se radi o snimku telefonskog razgovora.. na to sam mislio.uzgajivac wrote:ne mora biti niko u prostoriji. dovoljno je da sigurnosna služba ima osiguran interface za prisluškivanje kod mobilnog operatera u njegovoj centrali. druga mogućnost prisluškivanja mobitela su prenosivi uređaji za prisluškivanje, kojima obično raspolaže krim policija. zato nije čudno zašto toliko nastoje da pronađu informanta koji je doturio snimak Klixu.stari_rastafari wrote: Ne moras biti ni vjestak da skontas da je snimljeno na mobilni uredjaj... ja predpostavljam tokom nekog sastanka. Definitivno je neko u prostoriji snimao razgovor - a to trebaju da vide sa Zeljkom a meni se cini Zeljku nista niko nije ni pito za taj sastanak a kamoli za tu kupovinu Papaka.
pretpostavljam, radi se o njihovom insajderu.