Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Korisničkoime

#901 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

trcicu trceci wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nije pet utakmica, nego su tri utakmice. Dvije protiv Andore ne računam. Ako to ne možemo da dobijemo, jebiga onda. Znam, Vels se patio protiv njih, al džaba, oni nabijaju loptu i to savršeno odgovara Andori, mi peglamo loptu i to im ne odgovara.

Dvije utakmice kući, Vels i Izrael + Kipar ( koji bi trebao biti bez šansi do tada ), jebiga, nije neki bauk, može se. Sad, ako mi ne dobijemo, a fulimo pet 100% šansi ili se desi neka glupost tipa nekog retardiranog autogola, frljoke koja je ušla jednom u sto godina, onda Meša ima opravdanje, ako smrljavimo te utakmice, loše odigramo, kiksamo, jebiga onda, zna se. Moje mišljenje.

Ova grupa je bila prolazna, po meni i dalje je prolazna, jer više nemamo nikakav pritisak, svi su nas otpisali, a protivnici su nam mrljavi. Gledao sam Vels, solidna imena imaju, al im je igra nikakva. Izrael je godinama lav kući, a miš u gostima, Kipar je polu-amaterska ekipa.

U kakavoj god da su nam igrači formi, mi smo i dlaje za barem klasu bolji od svih navedenih ekipa. Do trenera je, mora igračima vratiti samopouzdanje i pobjednički mentalitet. To može da uradi na način na koji je i počeo priču, obilazak igrača, gledanje utakmica, stalni kontakt, bodrenje, davanje nade, osvježavanje ekipe i naravno, bez izmišljanja pozicija i igre sa devet veznjaka i dva štopera ili slične retardacije ( sve ono što onaj levat nije radio odnosno jeste kada je izmišljao fudbal, pravila i formacije ).
T isto ko da ne pratis reprezentaciju:
-mi smo prije imali dugo loptu u posijedu, sada nemamo i sve vise nabijamo nakon odlaska Misketa
-za klasu bolji od Velsa? :lol: :lol:
-taj levat nam je osigurao SP, a ovaj nece moci ni EP
Samo da se osvrnem na ovaj dio oko Velsa mislim da smo bolji za klasu, mada je Vels nezgodna reprezentacija i te kako je moguće zijaniti protiv njih i iskreno da smo samo protiv njih zijanili Sušić bi bio još uvjek selektor a mi 9 ili 10 bodova iz 4 utakmice i niko mu ne bi mogao rezultatski prigovoriti.
Organizacija sredine terena nije bila uredu, protiv Belgije je to donekle izgledalo kako treba ali nam je i njihov trener išao na ruku, već sam za vrijeme SP govorio ako zamjene trenera i neko Hazardu kaže da smije dodavati mogli bi imati problem. Izgleda na našu sreću ni jedno od toga se nije dogodilo. Eh sada kada ti organizator igre kaže da ne zna koja mu je pozicija, koji mu je zadatak i šta treba da radi i to javno, kada ti drugi igrač javno osporava početnu postavu tada se baš ne mogu pojednostaviti stvari kao što ti činiš - nema Misketa pa nabijamo. Mislim da je Sušić i dalje pokušavao da održi isti način igre ili sličan samo sa haosom u sredini i sa rotacijama do beskonačnosti ta se igra i nije mogla najbolje ostvariti.
Bolji smo od Velsa ali su isti veoma neugodni te ako uzmeš pritisak da igramo pod imperativom pobjede (neko reče mi smo otpisani, mislim da nas niko još nije otpisao a najmanje protivnici) i da znamo da nam svaka može biti posljednja onda je i taj slabiji Vels ozbiljan i težak zadatak koji imamo.
stranacc

#902 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stranacc »

Mogo bi Mesha brzo pare potrositi u savezu ako mu ko ne javi da smanji sijela i pohode.
Usput ode tip na utakmicu hofenhajma , salihovic ne igra i toliko je organizovan da se nije uspio sa covjekom ni vidjeti ni cuti.
Profesionalno nema sta :)
Pape makar nije pare tracio, kucanik cojk bio.
Ovaj ce brzih dana gledati sarajevo i zelju sa mjesecnom kartom u nekom od sarajevskih prevoza
Ako vec jisi ugovorio sastanak sa igracem koji ces kurac ici na turizam u njemacku? Upali yebeni televizor i da vidis koji pregled.
Doduse jes da je atmosfera slabija ...al hajd znaj dal se hoda zbog atmosfere il neceg drugog
:sax:
SkyLimit

#903 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by SkyLimit »

I ja kažem, najbolje sjesti u vruću fotelju, daljinski u ruke, i skautirati igrače Paris SG i Barcelone.
luckylaka

#904 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

SkyLimit wrote:I ja kažem, najbolje sjesti u vruću fotelju, daljinski u ruke, i skautirati igrače Paris SG i Barcelone.
Nije najbolje ali jest najeftinije.Cak I bolja varijanta nego u ovom trenutku bezze spartati europm kada se trenutno nema sta vidjeti.Standardni su su katastrofalnoj formi od ovih koje novinari naturaju svaki dan Misimovic,Stevanovic,Stlic,Hadzic,Kodro,Prcic,Susic slaba nam je vajda za sada.Ovakvih mozemo naci I u Premijer ligi ili cak Prvoj Federalnoj samo da docekamo pocetak.
Korisničkoime

#905 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

Ne, ne treba nas selektor radiz sto i ostalih 122618 selektora na svijetu jer mi Bosnje znamo bolje od svih drugih zato nam je i ovako dobro a drugima lose. Uostalom treba Mesa stediti pare Savezu da bi Begic mogao opet tetku voditi u FRA aBd da zena vidi i Evrope malo jer je J.Ameriku odradila. Ozbiljno ja sam vec za vrijeme Susica govorio da mu nije lako jer su nam igraci rastrkani po Evropi treba se nahodati ko konj i potrositi para da bi se svi obisli i pogledali ali evo Mesa pokazuje da gdje ima volje ima i nacina.
Covjek pocinje skoro od nule vjerujem da i ovo obilazenje i hodanje gledamo sada i da ga u ovoj mjeri vise necemo vidjeti mada ja te obilaske podrzajem.
luckylaka

#906 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Koga je to Mesha mogao kaparisati za reprezentaciju od ovih sto je obisao.Vedu,Bicu,Seju,Dzeku,Begu,Pjanu...Sta se tu ima gledati.Da ne igraju nikako u klubovima ili cak da nisu ni na klupi bice pozvani.Od ovi ostali ko bi mogao biti pojacanje.Niko.Mozda Zuka ostali .Trenutno smo u qrcu nemamo 2-3 standardna igraca u klubovima a Mesha jos sanja o Misketu.Halo Mesha Miske ne igra cini I se da cak I ne trenira jer ga nidze nema.Obidji ovu omladinu po europi za ove ostale mozes saznati ovdje da ne mrdnes nikuda.
stranacc

#907 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stranacc »

Sta ti znas luckulaka
Sad kad se vrati Miske, Muslimovic, Ibricic..
Ima da deremo guzove svima

Koji smo mi pacenici mi jos prizivamo Muslimovica , Misketa ibricica...ljude koji vise i ne igraju fudbal
Tankosava.....
missko

#908 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by missko »

stranacc wrote:Sta ti znas luckulaka
Sad kad se vrati Miske, Muslimovic, Ibricic..
Ima da deremo guzove svima

Koji smo mi pacenici mi jos prizivamo Muslimovica , Misketa ibricica...ljude koji vise i ne igraju fudbal
Tankosava.....
Nemoj Jahica zaboravit
BHF_Manijak

#909 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Kakve ovdje neznalice i likovi pisu dan te jebo! Pa tacno s ovakvim mentalitetom i mentalnim sklopom mi zasluzujemo reprezentaciju u rangu Zanzibara ili Mozambika!

Ljudi niste svjesni koliko se brukate glupim pisanje, bas niste svjesni.
stranacc

#910 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stranacc »

BHF_Manijak wrote:Kakve ovdje neznalice i likovi pisu dan te jebo! Pa tacno s ovakvim mentalitetom i mentalnim sklopom mi zasluzujemo reprezentaciju u rangu Zanzibara ili Mozambika!

Nemoj zajebavat!?
A ti ko eto nesta znas?
Sta se ima znati?
Zadnji gol od svih bosanskih reprezentativaca i oni potencijalnih postigao je haman zukic nekad pred novu godinu.
O cemu se ovdje ima pisati?
U sustini mi smo jedna trecina drzave u kojo se fudbal gotovo i ne igra i mi bi smo da budemo evropski prvaci. Aha al u kurcu.
Ovo malo ratne djece sto je njemacka odgojila stari i prolazi , ovi novi i nece da igraju za nas i to je to. Fajront.
Za par godina bit cemo sretni kad budemo treci u grupi .... Ovo je zadnjib par godina bio maximum...
Mi na zalost junaka za bitku vise nemamo. Ne znaci da ja ne volim bosnu , al nasa se zvijezda gasi.
Nasa dva najbolja igraca kao da su prestala igrati fudbal , nasem golmanu kojeg love celzi i real madrid neki blackburn zabija po cetiri komada ...
Trenutno nas nema nidje.
A bit ce akobogda , bit ce ......
Valjda
luckylaka

#911 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Kakve ovdje neznalice i likovi pisu dan te jebo! Pa tacno s ovakvim mentalitetom i mentalnim sklopom mi zasluzujemo reprezentaciju u rangu Zanzibara ili Mozambika!

Pa ako je ovo najpametnije od tebe sto si napisao na temi o selektoru nisi daleko od isti. Eno bas citam selektor Argentine ide gledati Messia a Portugala Ronalda
Korisničkoime

#912 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:Koga je to Mesha mogao kaparisati za reprezentaciju od ovih sto je obisao.Vedu,Bicu,Seju,Dzeku,Begu,Pjanu...Sta se tu ima gledati.Da ne igraju nikako u klubovima ili cak da nisu ni na klupi bice pozvani.Od ovi ostali ko bi mogao biti pojacanje.Niko.Mozda Zuka ostali .Trenutno smo u qrcu nemamo 2-3 standardna igraca u klubovima a Mesha jos sanja o Misketu.Halo Mesha Miske ne igra cini I se da cak I ne trenira jer ga nidze nema.Obidji ovu omladinu po europi za ove ostale mozes saznati ovdje da ne mrdnes nikuda.
Dragi moj lucky nemoj mi zamjeriti ali si nerazuman insan. Prvo ovo sto Mesa radi radi vecina selektora jal oni jal njihovi skauti. Ako si ikad gledao utakmicu npr. Bundeslige ljudi te zasipaju statistickim podacima o skoro svakom igraci te onda analize od strane bivsih igraca i/ili trenera te onaj igac ovako te onaj onako pa 6382 kamera tako da sa svih strana sagledas tekmu pa opet svako malo na nekoj tekmi osvans jal Low jal skaut repke da gleda il standardne il potencijalne igrace. Covjek bi se zapitao sta se ima jos saznati o npr.jednom Schweinsteigeru pa da ga tamo neko prati. Eh ima a to je ono sto je svakom igracu jednako a to je forma, padovi usponi razlozi itd. Uostalom ko kaze da Dzeko i Ibisevic moraju poceti mozda Mesa bude igrao sa jednim centralnim i dva krilna
BHF_Manijak

#913 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

stranacc wrote: Nemoj zajebavat!?
A ti ko eto nesta znas?
Sta se ima znati?
Zadnji gol od svih bosanskih reprezentativaca i oni potencijalnih postigao je haman zukic nekad pred novu godinu.
O cemu se ovdje ima pisati?
U sustini mi smo jedna trecina drzave u kojo se fudbal gotovo i ne igra i mi bi smo da budemo evropski prvaci. Aha al u kurcu.
Ovo malo ratne djece sto je njemacka odgojila stari i prolazi , ovi novi i nece da igraju za nas i to je to. Fajront.
Za par godina bit cemo sretni kad budemo treci u grupi .... Ovo je zadnjib par godina bio maximum...
Mi na zalost junaka za bitku vise nemamo. Ne znaci da ja ne volim bosnu , al nasa se zvijezda gasi.
Nasa dva najbolja igraca kao da su prestala igrati fudbal , nasem golmanu kojeg love celzi i real madrid neki blackburn zabija po cetiri komada ...
Trenutno nas nema nidje.
A bit ce akobogda , bit ce ......
Valjda
I kakve veze ima sad ovaj sonet sto si sastavio sa tvojim prethodnim postom, u kojem se pravis pametan i selektorove obilaske smatras troskom na racun Saveza???

Jos jednom, nemate pojma kakve gluposti valjate, nemojte vise svijet ce vam se ba smijati. Najnormalniju pojavu u svijetu fudbala nazivate treosenje para i gluposcu.
Jok eto, pare u Savezu cuvaju da mogu domara isplatit. Nije Savez fukarastina, da nema za avionakse karte, ne mjerite stvari prema svom kucnog budzetu.

Jok eto, treba sjedit s kokicama u rukama pored TV-a i pratit utakmice, nije kafana Bog te vidio. I dalje ne mogu da vjerujem kakve su ljudi u stanju nebuloze napisati i jos ih pravdati.
Pa Safetu smo se 3 godine smijali jer ne prati i ne razgovara, obilazi reprezentativce, a sad rekreativci dodju i objasnjavaju kako ce Mesa spickati Savezove pare, jer ide na putovanja po Evropi KAKO BI GLEDAO IGRACE I POTENCIJALNE REPREZENTATIVCE!

Ma nevjerovatni ste, grehota je ijedno slovo tastature potrositi na ove vase nebuloze!

Smijali bi vam se ljudi u Evropi da im ovo napisete/kazete. K'o da u Savezu u kasi ima 300 maraka.
BHF_Manijak

#914 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Sta treba da citam? Je l' se pravi frka sto je Bazdarevic otisao u Njemacku? Je l' se pravi frka "gluho bilo, da se pare ne potrose..."? Cuj sta ce ici ako nece imati sastanak sa igracem. Jok eto, on mu drz'o svijecu sa Salihovicem u hotelu na veceri. Otkud zna da nije Mesa imao sastanke sa igracima koje uzivo ode gledati?

Jok, bolje je kao Susic sjedit u Sarajevu/Parizu i razgovarati samo sa kapiten, a kasnije ni sa njim!
luckylaka

#915 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:
luckylaka wrote:Koga je to Mesha mogao kaparisati za reprezentaciju od ovih sto je obisao.Vedu,Bicu,Seju,Dzeku,Begu,Pjanu...Sta se tu ima gledati.Da ne igraju nikako u klubovima ili cak da nisu ni na klupi bice pozvani.Od ovi ostali ko bi mogao biti pojacanje.Niko.Mozda Zuka ostali .Trenutno smo u qrcu nemamo 2-3 standardna igraca u klubovima a Mesha jos sanja o Misketu.Halo Mesha Miske ne igra cini I se da cak I ne trenira jer ga nidze nema.Obidji ovu omladinu po europi za ove ostale mozes saznati ovdje da ne mrdnes nikuda.
Dragi moj lucky nemoj mi zamjeriti ali si nerazuman insan. Prvo ovo sto Mesa radi radi vecina selektora jal oni jal njihovi skauti. Ako si ikad gledao utakmicu npr. Bundeslige ljudi te zasipaju statistickim podacima o skoro svakom igraci te onda analize od strane bivsih igraca i/ili trenera te onaj igac ovako te onaj onako pa 6382 kamera tako da sa svih strana sagledas tekmu pa opet svako malo na nekoj tekmi osvans jal Low jal skaut repke da gleda il standardne il potencijalne igrace. Covjek bi se zapitao sta se ima jos saznati o npr.jednom Schweinsteigeru pa da ga tamo neko prati. Eh ima a to je ono sto je svakom igracu jednako a to je forma, padovi usponi razlozi itd. Uostalom ko kaze da Dzeko i Ibisevic moraju poceti mozda Mesa bude igrao sa jednim centralnim i dva krilna
Ok toliko sam nerazuman da ne kontam sta si mislio reci ovim postom.Nisam nigdje napisao da Mesha ne treba da obilazi igrace ali ides gledati Vedu,Seju,Bicu od kojih ni jedan nije u formi godinu dana I ocekujes nesto da vidis.Priziva Misketa u reprezentaciju (pitao sam gdje igra I da li uopste trenira)priziva Stevanovica(gdje taj igra ...a ja Mg.)ili ti Stilica(kislis da ovi mogu pogurati ovu uspavanu reprezentaciju)Al ok.Ne razumijem se ja u ovu igru al opet navijam za Meshu I repku.
luckylaka

#916 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

BHF_Manijak wrote:Sta treba da citam? Je l' se pravi frka sto je Bazdarevic otisao u Njemacku? Je l' se pravi frka "gluho bilo, da se pare ne potrose..."? Cuj sta ce ici ako nece imati sastanak sa igracem. Jok eto, on mu drz'o svijecu sa Salihovicem u hotelu na veceri. Otkud zna da nije Mesa imao sastanke sa igracima koje uzivo ode gledati?

Jok, bolje je kao Susic sjedit u Sarajevu/Parizu i razgovarati samo sa kapiten, a kasnije ni sa njim!
Mozda postanete I ozbiljni sagovornici kada jednom prestanete baviti se bivsim I posvetite se sadasnjem selektoru.Zaista je nevjerovatno koliko se puta mora ne temi o Meshi napisati da je bivsi bivsi.I nije frka sto Mesha hoda al da dovede osvjezenje I pojacanje u reprezentaciju.
BHF_Manijak

#917 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by BHF_Manijak »

Ma jok, onako hoda, qrci se sa tudjim parama.
samkoF

#918 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

I ja vala gledam I citam I ne mogu da se nacudim jel se zezaju il su ozbiljni, cuj smeta im sto ttrener obilazi igrace po Evropi I prvi put se upoznaje I sastaje s njima kao novi trener nase repke .Ja stvarno ne vidim gdje tu ima imalo prostora za kritike pa vi ne znate da to vise znaci nekom igracu ( bez obzira o kojem se to radilo standardnom afirmisanom il nekom novom) I da ga psihicki time jos vise dize nego da ga nikad niko niti nazover niti upita pa cak niti komunicira sa vecinom igraca kao sto je prethodnik radio.Jel to vi misliti da su trenutno igraci Izraela npr u fantasticnoj formi il da su bili u fantasticnoj formi kad su nas 3-0 dobili, nisu sigurno, nego su nas dobili tu utakmicu samo u glavi a ne zato sto su bolji.Mesa radi samo ono sto treba, svoj posao, al ocito mi na to nismo navikli pa nam I to sad smeta.Ne valja kad radis , ne valja kad nista ne radis I tacno tako kao sto rece BHF ovaj nas mentalitet je bas ubitacan, sami sebe ubijamo.Sta god neko cinio il radio unaprijed se vec ismijava, pljuje il ironicno podjebava a da je bar par utakmica odradio pa hajd mozda bi I shvatio.
stari_rastafari

#919 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stari_rastafari »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:
Ok toliko sam nerazuman da ne kontam sta si mislio reci ovim postom.Nisam nigdje napisao da Mesha ne treba da obilazi igrace ali ides gledati Vedu,Seju,Bicu od kojih ni jedan nije u formi godinu dana I ocekujes nesto da vidis.Priziva Misketa u reprezentaciju (pitao sam gdje igra I da li uopste trenira)priziva Stevanovica(gdje taj igra ...a ja Mg.)ili ti Stilica(kislis da ovi mogu pogurati ovu uspavanu reprezentaciju)Al ok.Ne razumijem se ja u ovu igru al opet navijam za Meshu I repku.
Naravno da treba da obidje i bitnije igrace, prije svega da se upoznaju, da im moralise, predstavi svoju viziju, cuje od njih direktno neke stvari i tako dalje... Bitno je da obidje sto vise igraca, neka im da do znanja da se na njih racuna.
Po meni njemu ne treba sada biti imperativ da se plasira na EP, naravno da ne treba da odustaje, stavise naprotiv, treba fanaticki da se bore za plasman; no moje misljenje je da Mesu trebamo ocijeniti prema ucinjenom poslu na pripremi kvalifikacija za SP kao i odnosu prema ovim kvalifikacijama. Za mene ce biti dovoljno ove kvalifikacije da vidim da se igraci bore maximalno, da imamo smislenu taktiku krenuvsi od formacije pa nadalje, da su u fokusu utakmice a ne nekakav prljav ves van terena... Zasad Mesa radi ono sto bih ocekivao od svakog selektora, da priprema ekipu prije nego pocnu utakmice... Barem mu nije problem dici dupe i pokazati zanimanje. Ne samo da puno znaci okosnici ekipe ali i svim potencijalnim clanovima - jer su nacisto, ako budu dobro sutali neko ce ih primjetiti.
stranacc

#920 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by stranacc »

Ma normalno je da selektor hoda u zemljama gdje ima para. Kod nas nema para( ima malo nesto sto je susic za svog vakta obezbedio)
Nije to jeftino posaljes tipa da seta evropom . To mnogo mocniji savezi ne rade. Oni idu po maticnoj drzavi. Kad si vidio onog engleza da ide u spaniju na utakmicu.
Skauti su nekada trebali kad tv nije bio u upotrebi. Sta ce ti skaut vidjet sto ti ne mozes na tv?
To ti je ono komisija za ovo komisija za ono , nakaci se na pipu i uzivaj.
Ja cak ni pomocnog trenera ne bih imao . Koji ce ti kurac kad svakako nista i ne zna .
Ko et on ce nesta nauciti reprezentativce a trenira kozaru iz podgrmeca.

Sta se dzaba kurcimo da budemo normalniji od normalnih ....
:run:
samkoF

#921 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

Ne znam jel Mesa vec posjetio Milana Djurica al danasnjim golom protiv Juventusa Djuric sigurno ce se naci kao napadac sad jel treci il cetvrti al sigurno ce se naci na spisku reprezentacije nase.
stari_rastafari

#922 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

MIslim da nas savez sada posluje vise manje pozitivno. Nije danas neki problem letjeti jeftino, narocito onome ko leti cesto i to na ovim destinacijama liga 5ice... Nije to nikakva pljacka.
Ti zanemarujes druge stvari. Vrlo je bitno da Mesa igrace upozna prije nego se pojave na treningu, da uspostave nacin komunikacije, da ih bodri; samim time sto ih posjecuje i daje pozitivne izjave u novinama (zasad nisu kontradiktorne) pokazuje i ostalim igracima da mozda ipak postoji sansa da budu primjeceni.
K'o sto rekoh, Mesa se ponasa onako kakve izjave daje. Tako da sto se mene tice, ima punu podrsku.
stari_rastafari

#923 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

samkoF wrote:Ne znam jel Mesa vec posjetio Milana Djurica al danasnjim golom protiv Juventusa Djuric sigurno ce se naci kao napadac sad jel treci il cetvrti al sigurno ce se naci na spisku reprezentacije nase.
Kolko sam skonto Mesa na njega racuna i on to zna i navodno sve ok... :)
Korisničkoime

#924 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Korisničkoime wrote:
Nije ni čudo što ne razumiješ kad je samo pola posta kojeg sam napisao tu ostatak negdje ispario jbg negdje sam pogriješio halali.
Drugi dio posta:
Rekoh možda će da igra sa jednim klasičnim špicem i dva krilna. Nadalje šta je sa Spahićem povukap se vratio se hoće li ostati neće mislim čovjek nam je bitan u odbrani i mora se s njim sjesti i popričati može li se s njim ozbiljno računati ili ne do kraja kvalifikacija, zatim Zukanović hoće li se odazvati pozivu ili neće trebao bi ali ne može se Meša praviti kao da ništa nije bilo za Mešu po tom pitanju važi ni luk jeo ni lukom mirisao ali jbg Zuka mu treba tako da se i tu valja osigurati. Zatim šta je sa Mujdžom čovjek zdrav ne igra ima svjež ugovor, hoće li ga pustiti da ide ili neće, računa li trener na njega ili ne, ako ne zašto itd. Mislim ne može se Meša pouzdati i prikupljati informacije o takvim stvarima sa portala kao mi. Kolašinac jel zdrav dokle je došlo sa oporavkom kad bi mogao zaigrati. Čovjek je tek došao vjerujem da malo igrača poznaje lično a ima malo vremena sad će kvalifikacione tekme i vjerovatno ne želi vrijeme planirano za okupljanje i treniranje trošiti na upoznavanje pošto oni njemu ne mogu na noge do tada mora on njim. Novi potencijalni igrači Matić Đurić negdje sam pročitao da je i njih obišao ko zna do koga je još uspio doći od ovih mlađih budućih potencijalnih.
Čuj kada priča o starim i zaslužnim igračima tipa Misimović ima tu dosta poštovanja pa se kaže "naravno ja računam na sve pa i na ...." i slično, ipak šta da kaže Misimović ne želi da se više bavi ovim sportom na nekom viskom nivou on radije mariše ćevape, jbg to jest tako i mi to znamo ali on kao selektor iz čista mira neće tek tako to da kaže.
Meša preuzima ovu selekciju u pola kvalifikacija, sa 2 boda iz 4 tekme i veoma teškim zadatkom, nije imao vremena za pripreme, za upoznavanje, za procjene, nije imao vremena ni za šta i naravno sve se to sada mora obaviti u hodu što bi se reklo. Pored toga pola mu ekipe ime lošu formu nije baš cijelu zadnju godinu kako ti reče ali ipak se vidi da forma nekih nije najbolja nije zgoreg kad već mora da hoda da ih obiđe ono ko kad ideš nekome ko ima prehladu da ga obiđeš malo :)
Kritikovati čovjeka jer se razletio po pola Evrope jer hoće da nadoknadi zaostatak koji ima stvarno nije na mjestu, ti radiš svoj posao, ja radim svoj pa neka brate i Meša radi svoj a po meni ga trenutno radi.
samkoF

#925 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by samkoF »

stari_rastafari wrote:MIslim da nas savez sada posluje vise manje pozitivno. Nije danas neki problem letjeti jeftino, narocito onome ko leti cesto i to na ovim destinacijama liga 5ice... Nije to nikakva pljacka.
Ti zanemarujes druge stvari. Vrlo je bitno da Mesa igrace upozna prije nego se pojave na treningu, da uspostave nacin komunikacije, da ih bodri; samim time sto ih posjecuje i daje pozitivne izjave u novinama (zasad nisu kontradiktorne) pokazuje i ostalim igracima da mozda ipak postoji sansa da budu primjeceni.
K'o sto rekoh, Mesa se ponasa onako kakve izjave daje. Tako da sto se mene tice, ima punu podrsku.
Eh kome ti objasnjavas, kad neko nekom nalazi mane a covjek nije ni poceo raditi onda se sa takvima nema sta ozbiljno pisati , tako da sto god napises normalno i logicno oni ce to obicnim glupostima i ironijom ismijavati jer agrumenata bar sad zasad nemaju ama bas nikakvih.
Locked