Samo da se osvrnem na ovaj dio oko Velsa mislim da smo bolji za klasu, mada je Vels nezgodna reprezentacija i te kako je moguće zijaniti protiv njih i iskreno da smo samo protiv njih zijanili Sušić bi bio još uvjek selektor a mi 9 ili 10 bodova iz 4 utakmice i niko mu ne bi mogao rezultatski prigovoriti.trcicu trceci wrote:T isto ko da ne pratis reprezentaciju:cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nije pet utakmica, nego su tri utakmice. Dvije protiv Andore ne računam. Ako to ne možemo da dobijemo, jebiga onda. Znam, Vels se patio protiv njih, al džaba, oni nabijaju loptu i to savršeno odgovara Andori, mi peglamo loptu i to im ne odgovara.
Dvije utakmice kući, Vels i Izrael + Kipar ( koji bi trebao biti bez šansi do tada ), jebiga, nije neki bauk, može se. Sad, ako mi ne dobijemo, a fulimo pet 100% šansi ili se desi neka glupost tipa nekog retardiranog autogola, frljoke koja je ušla jednom u sto godina, onda Meša ima opravdanje, ako smrljavimo te utakmice, loše odigramo, kiksamo, jebiga onda, zna se. Moje mišljenje.
Ova grupa je bila prolazna, po meni i dalje je prolazna, jer više nemamo nikakav pritisak, svi su nas otpisali, a protivnici su nam mrljavi. Gledao sam Vels, solidna imena imaju, al im je igra nikakva. Izrael je godinama lav kući, a miš u gostima, Kipar je polu-amaterska ekipa.
U kakavoj god da su nam igrači formi, mi smo i dlaje za barem klasu bolji od svih navedenih ekipa. Do trenera je, mora igračima vratiti samopouzdanje i pobjednički mentalitet. To može da uradi na način na koji je i počeo priču, obilazak igrača, gledanje utakmica, stalni kontakt, bodrenje, davanje nade, osvježavanje ekipe i naravno, bez izmišljanja pozicija i igre sa devet veznjaka i dva štopera ili slične retardacije ( sve ono što onaj levat nije radio odnosno jeste kada je izmišljao fudbal, pravila i formacije ).
-mi smo prije imali dugo loptu u posijedu, sada nemamo i sve vise nabijamo nakon odlaska Misketa
-za klasu bolji od Velsa?![]()
![]()
-taj levat nam je osigurao SP, a ovaj nece moci ni EP
Organizacija sredine terena nije bila uredu, protiv Belgije je to donekle izgledalo kako treba ali nam je i njihov trener išao na ruku, već sam za vrijeme SP govorio ako zamjene trenera i neko Hazardu kaže da smije dodavati mogli bi imati problem. Izgleda na našu sreću ni jedno od toga se nije dogodilo. Eh sada kada ti organizator igre kaže da ne zna koja mu je pozicija, koji mu je zadatak i šta treba da radi i to javno, kada ti drugi igrač javno osporava početnu postavu tada se baš ne mogu pojednostaviti stvari kao što ti činiš - nema Misketa pa nabijamo. Mislim da je Sušić i dalje pokušavao da održi isti način igre ili sličan samo sa haosom u sredini i sa rotacijama do beskonačnosti ta se igra i nije mogla najbolje ostvariti.
Bolji smo od Velsa ali su isti veoma neugodni te ako uzmeš pritisak da igramo pod imperativom pobjede (neko reče mi smo otpisani, mislim da nas niko još nije otpisao a najmanje protivnici) i da znamo da nam svaka može biti posljednja onda je i taj slabiji Vels ozbiljan i težak zadatak koji imamo.